Samsungin viime vuosina mainiosti menestynyt Galaxy A -sarja saa jatkoa jälleen uusien vuosipäivitysten myötä. Samsung Galaxy A56 5G:ssä on paljon tuttua, mutta myös mukavan monipuolisesti uutta.
Selvästi parantunut suorituskyky, uusi etukamera ja hieman suurempi sekä reilusti kirkkaampi näyttö ovat kohokohtia, minkä ohella mukana on uusia tekoälytoimintoja. Niin ikään 45 watin latausteho on jopa hieman yllättäen mukana.
Samsungin Galaxy A -sarjalaiset ovat tarjonneet kohtuuhintaisia, hyvin varusteltuja ja tasapainoisia älypuhelimia erilaisiin tarpeisiin ja hintaluokkiin. Myös Galaxy A56 5G on teknisesti lupaavan oloinen uutuus – etenkin tarjoushintaisena.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samsung Galaxy A56 5G maksaa Suomessa 499 tai 549 euroa riippuen tallennusmuistin määrästä (128/256 Gt). Julkaisuikkunan aikana puhelinta on kuitenkin myyty asiakasetutarjouksessa jopa 399 eurolla (256 Gt), ja jatkossakin kampanjat jatkunevat ajoittain.
Värivaihtoehtoja Samsung Galaxy A56 5G:stä ovat vaaleanharmaa Awesome Lightgray, tummanharmaa Awesome Graphite, vihertävä Awesome Olive ja vaaleanpunainen Awesome Pink.
Samsung Galaxy A56 5G:n tekniset tiedot
- Alumiinirunko, takapinta lasia (Corning Gorilla Glass Victus+)
- 6,7 tuuman Super AMOLED -näyttö Full HD+ -tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus jopa 1 200 nitiä, näytön pintana Corning Gorilla Glass Victus+ -lasi
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Samsung Exynos 1580 -järjestelmäpiiri (4 nm, 1x 2,9 GHz Arm Cortex-A720 + 3x 2,6 GHz Arm Cortex-A720 + 4x 1,95 GHz Arm Cortex-A520, Xclipse 540 -grafiikkasuoritin)
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 12 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 5 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- 4K 30 fps -videokuvaus
- 12 megapikselin etukamera
- Stereokaiuttimet
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa, lisäksi eSIM
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6 (802.11ax) / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet
- USB-C-liitäntä
- 5 000 milliampeeritunnin akku 45 watin pikalatauksella
- Mitat 162,2 x 77,5 x 7,4 millimetriä ja paino 198 grammaa
- IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
- Android 15 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsungin One UI 7 -ohjelmistoa
Hyvää Samsung Galaxy A56 5G:ssä
- Laadukas rakenne. Samsung Galaxy A56 5G on edestä ja takaa kestävää Gorilla Glass Victus+ -lasia, ja sivuja kiertää alumiinikehys. Jämäkkä kokonaisuus on IP67-luokituksen mukaisesti lisäksi pöly- ja vesitiivis, eikä ulkoasussa tai rakenteessa ole täten moitittavaa.
- Parantunut suorituskyky. Samsungin Exynos 1580 -järjestelmäpiiri tuo merkittävän parannuksen Galaxy A56 5G:n tehoihin tehden täten sekä mobiilipelaamisesta että yleisestä käytöstä miellyttävämpää. Graafisessa laskennassa on kerralla loikattu jopa kymmeniä prosentteja eteenpäin.
- Hienot selfiet ja videot. Samsung Galaxy A56 5G:n uusi etukamera tallentaa erinomaiset selfiet tilanteessa kuin tilanteessa. Pääkamera optisella kuvanvakaimella sen sijaan mahdollistaa laadukkaat ja vakaat videot.
- Loistava päivitystuki. Monipuolisella ja toimivalla One UI 7 -ohjelmistolla varustettu Samsung Galaxy A56 5G saa versio- ja tietoturvapäivityksiä kuuden vuoden ajan, siis keväälle 2031. Päivityslupaus on erinomainen, ja One UI -ohjelmistosta on helppo muokata juuri omiin mieltymyksiin sopiva.
Huonoa Samsung Galaxy A56 5G:ssä
- Kamera vain keskinkertainen. Hienoja selfieitä ja pääkameran videoita lukuun ottamatta Samsung Galaxy A56 5G on vain perushyvä kamerapuhelin. Takakamerat ovat teknisesti edellisen sukupolven tasolla, ja telekameran puuttuminen kaivertaa mieltä.
- Suositushinta. Samsung Galaxy A56 5G:n suositushinta on 499 tai 549 euroa, mikä on tekniseen kattaukseen verrattuna paljon. Julkaisuaikana puhelinta myytiinkin heti jopa 399 eurolla, jolla se on huomattavasti houkuttelevampi. Täyttä hintaa puhelimesta ei oikein kannata maksaa.
- Karsittu muistikorttipaikka. Edeltäjistään poiketen Samsung Galaxy A56 5G ei enää sisällä microSD-muistikorttipaikkaa. Sisäisen tallennusmuistin, joko 128 tai 256 gigatavun, on täten riitettävä paikallisen tallennuksen osalta.
Ohuempi, kirkkaampi, tehokkaampi – edistystä monella osa-alueella
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sana vuosipäivitys saattaa monen korvaan kalskahtaa ikävältä, mutta vuosittain päivittyvissä älypuhelinten mallistoissa on myös todellisia helmiä. Samsung Galaxy A56 5G on esimerkki puhelimesta, jonka vuotuiset päivitykset on saatu kohdennettua oikein ja toimivasti – etenkin oikeaan hintaan älypuhelin tarjoaa houkuttelevan kokoonpanon.
Edeltäjäänsä nähden Samsung Galaxy A56 5G sisältää lukuisia pienempiä ja suurempia uudistuksia, joista merkittävimmät ovat kirkkaampi näyttö, selvästi sirompi rakenne ja rutkasti kehittynyt suorituskyky.
Tyyliltään älypuhelin jatkaa mallistolleen tutulla, pyöreäkulmaisella ja tätä nykyä tasasivuisella linjalla, jota on viime vuosina nähty likipitäen jokaisessa Samsung-älypuhelimessa. Takakamerat on kuitenkin vaihtelun vuoksi istutettu jälleen osaksi yhtenäistä kohoumaa kolmen erillisen linssin sijaan, mutta teknisesti kamerat ovat Galaxy A55:n tasolla.
Etukamera, joka sijaitsee tutusti näytön yläreunan reiässä, on sen sijaan kokonaan uusi. Samsung Galaxy A56 5G:n kameroihin tutustutaan arvostelussa perinteisesti tuonnempana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Galaxy A56 5G on sivuilta alumiinia, takaa ja edestä puolestaan Corningin kestävää Gorilla Glass Victus+ -lasia. Puhelin on merkittävästi edeltäjäänsä kevyempi (198 vs. 213 grammaa) ja ohuempi (7,4 vs. 8,2 millimetriä), mutta 6,7 tuuman näytöllään silti melkoisen kookas tuttavuus. Käsittely on kuitenkin aiempaa mukavampaa siromman rungon ansiosta.
Galaxy A56 5G on pöly- ja vesitiivis IP67-luokituksen mukaisesti, joten pieni pulahdus ei sitä hätkäytä. Suojakuoren hankinta lienee kuitenkin paikallaan, sillä takaa lasinen runko on verrattain liukas. Myös näytönsuoja on asennettava tai asennutettava erikseen.
Näytön koko on 6,7 tuumaa, joten tilaa riittää vaikkapa moniajoon tai mukavaan suoratoistoon. Tarkka Super AMOLED -paneeli toistaa värit hienosti, ja värimaailmaa sekä toiston asetuksia voi tuttuun tapaan mukauttaa järjestelmäasetuksista.
Tarkkuus on Full HD+ -tasoa (2340×1080 pikseliä), virkistystaajuus yltää jo entuudestaan tutulla tavalla nykystandardiksi muodostuneeseen 120 hertsiin. Virkistystaajuus kertoo, montako kertaa sekunnissa sisältö näytöllä päivittyy, ja korkeampi lukema tarkoittaa sulavampaa selailua. Myös tavanomainen 60 hertsiä on yhä valittavissa mukautuvan taajuuden (60-120 hertsiä) ohella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näytön merkittävin parannus on jopa viidenneksellä kohonnut kirkkaus, joka nousee automaattiasetuksilla 1 200 nitin tasolle. Kalliimmissa hintaluokissa on nähty reilusti korkeampiakin lukemia, mutta hintaluokka huomioiden Galaxy A56 5G:n näyttö on kaikin puolin mallikas ilmestys.
Näyttöön on upotettu myös sormenjälkilukija, jonka toiminnasta ei ole pahaa sanottavaa. Tunnistus ei ole markkinoiden nopeinta, mutta liioin virhekosketuksia ei juuri ilmene. Kasvojentunnistusta voi niin ikään hyödyntää sujuvasti, vaikka sen tarjoama turva ei riitäkään esimerkiksi mobiilipankkeihin kirjautumiseen ja verkkomaksujen vahvistamiseen.
Samsung Galaxy A56 5G tukee myös HDR10+-sisältöjen toistoa.
Stereokaiuttimet tuottavat mukavan tasapainoista ääntä, jos kohta kaikkein syvimmäksi sitä ei voikaan luonnehtia. Alakaiutin on hieman yläreunukseen sijoitettua pariaan kovaäänisempi.
Langattomista yhteyksistä tuettuna ovat Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3 sekä NFC – tietenkin 5G-mobiiliverkkoyhteyden ohella. Galaxy A56 5G:ssä on mukana myös tuki eSIMille.
Ilahduttavasti Samsung Galaxy A56 5G on merkittävästi edeltäjäänsä tehokkaampi sisältäen Samsungin Exynos 1580 -järjestelmäpiirin, joka on korealaisjätin omaa tuotantoa ja suunnattu nimenomaan keskihintaluokan tarpeisiin.
Keskussuoritin on uudistunut päivitetyillä, Armv9-arkkitehtuurin Cortex-A720- ja Cortex-A520-ytimillä, jotka tuovat lisää tehoa Exynos 1480:n A78- ja A55-ytimiin verrattuna. Grafiikkasuoritin on Samsungin mukaan jopa 37 prosenttia nopeampi kuin edeltäjäpiirissä, ja teorian tasolla kehitysaskel on merkittävä.
Myös käytännössä suorituskyky Exynos 1480:een ja täten esimerkiksi Galaxy A55:een verrattuna on kohonnut miltei kolmanneksella vahvaa graafista suorituskykyä vaativissa testeissä. Myös peruslaskennassa ja tekoälyn edellyttämässä laskennassa on menty reilusti eteenpäin.
Samsung Galaxy A56 5G pyörittää kohtalaisen sujuvasti kaikenlaisia mobiilipelejä, eikä tökkimistä juuri esiinny aivan vaativimpia pelejä lukuun ottamatta. Myös kahden sovelluksen rinnakkaiskäyttö on miellyttävää ja suuren näyttöpinta-alan ansiosta myös oikeasti näppärää, mikäli sellaiselle sattuu olemaan tarvetta.
Puhelimen takapinta lämpenee hieman rasituksen pitkittyessä, mutta kuumenemisesta ei voida varsinaisesti puhua. Suorituskyky säilyy erinomaisella tasolla, yli 80 prosentissa, pitkiä aikoja, mikä tekee Galaxy A56 5G:stä luontevan vaihtoehdon myös mielellään pelaaville – jos kohta mobiilipelaajille on saatavilla myös vielä tehokkaampiakin puhelimia samalla rahalla.
Vaikka Samsung Galaxy A56 5G onkin edeltäjäänsä kyvykkäämpi, ei Exynos 1580:n suorituskyky ole 300-500 euron hintaluokan huippua. Samalla rahalla tai halvemmallakin taskuunsa voi saada esimerkiksi Snapdragon 7+ Gen 3:lla varustetun OnePlus Nord 4:n tai Snapdragon 8s Gen 3:lla varustetun Honor 200 Pron, jotka tarjoavat enemmän suorituskykyä.
Samsung Galaxy A56 5G:n suorituskyky on jokapäiväistä käyttöä silmällä pitäen varsin hyvä. Puhelin suoriutuu ongelmitta syötteiden ja verkon selailusta, suoratoisopalveluiden käytöstä, moniajosta, ajoittaisesta pelailusta sekä tietenkin perinteisistä puheluista.
Omassa hintaluokassaan Galaxy A56 5G:n suorituskyky onkin kokonaisuutena ehdottomasti hyvin riittävää tasoa.
Luotettavasta suorituskyvystä on hyötyä myös tekoeeeeeeeeälylaskentaa vaativissa uudistuksissa, joita Samsung on tehnyt myös vuodelle 2025 päivitettyjen Galaxy A -sarjalaistensa ohjelmistoon. Niihin tutustutaan arvostelussa tuota pikaa.
Galaxy A56 5G sisältää edeltäjästä tutun 5 000 milliampeeritunnin akun, joka tarjoaa luotettavan akunkeston. Yhdellä latauksella peruskäyttäjä pärjää varmasti ainakin puolitoista vuorokautta, hieman säästellen kaksikin, ja myös niin sanotussa tehokäytössä virtaa riittää aamusta iltaan.
Viime vuoteen verrattuna akunkestossa on kenties jouduttu hieman karsimaan kapasiteetin pysyttyä samana ja suorituskyvyn samalla parannuttua. Kokonaisuus on silti hyvällä tasolla, eikä akunkesto ole Galaxy A56 5G:lle heikkous joskaan ei myöskään vahvuus ollen aika lailla keskiverrolla tasolla.
Teknisistä ominaisuuksista mielenkiintoisimpia on 45 watin latausteho, jonka Samsung on yllättäen tuonut sekä Galaxy A56 5G:hen että hieman riisutumpaan sisarmalliin Galaxy A36 5G:hen. Odottamattoman ratkaisusta tekee se, että huippupuhelin Galaxy S25 latautuu yhä alemmalla 25 watin teholla korkeamman 45 watin latauksen ollessa kuitenkin käytössä Galaxy S25+:ssa ja S25 Ultrassa.
Kiintoisasti Samsung on siis kohottanut Galaxy A36 5G:n ja Galaxy A56 5G:n lataustehossa mitaten Galaxy S25:n yläpuolelle ja samaan kastiin muun muassa Galaxy S25 Ultran kanssa. Keskihintaista Galaxya etsivälle ratkaisu on luonnollisesti lähtökohtaisesti enemmän kuin mieluinen.
Lataukseen liittyvät yllätykset jatkuivat kuitenkin testissä. Galaxy A56 5G saavutti 50 prosentin varauksen vain reilussa 20 minuutissa eli selvästi viimevuotista Galaxy A55:tä nopeammin, mutta täyden latauksen edellyttämä noin 70 minuuttia on hieman viime vuotta heikompi tehokkaammasta latauksesta huolimatta. Kiehtovaa!
On hyvä huomioida, ettei Samsung Galaxy A56 5G:n myyntipakkaus sisällä ensinkään laturia, vaikka USB-C-kaapeli mukana onkin. Laturi on siis hankittava erikseen, ja 45 watin tehosta nauttiminen edellyttää myös 5A-luokiteltua kaapelia, jollainen pakkauksen kaapeli ei ole. Arvostelumme lataustesti suoritettiin Samsungin omalla 45 watin laturilla.
Samsung Galaxy A56 5G:llä on joka tapauksessa edellytykset latautua huomattavasti aiempaa nopeammin etenkin, jos täyttä latausta ei tarvita.
Langatonta latausta sen sijaan ei ole edelleenkään tuettuna.
Uutta tekoälyä
Samsung Galaxy A56 5G on varustettu monipuolisella, oletuksena värikkäällä ja helposti mukautettavalla One UI 7 -ohjelmistolla. Se perustuu Android 15 -järjestelmäversioon, ja päällisin puolin käyttökokemus ja käyttöliittymä ovat tuttua Samsungia.
Samsungin huippupuhelimissa suurimman huomion on tammikuusta 2024 alkaen saanut tuottavaan eli generatiiviseen tekoälyyn pohjautuva Galaxy AI -kokonaisuus, jota ei kuitenkaan ole suoranaisesti tuotu keskihintaiseen Galaxy A -mallistoon. Tekoälyä on toki käytössä, runsaastikin, mutta poikkeavalla nimellä Awesome Intelligence.
Awesome Intelligence, suomeksi Mahtava älykkyys, on sanaleikki, sillä sanat muodostavat samaisen AI-lyhenteen, joka englannin kielessä viittaa tekoälyyn (AI – Artificial Intelligence).
Viime vuonna Galaxy A -mallistossakin ensiesiintymisensä tehnyt, esimerkiksi näytöltä ympyröidyn sisällön perusteella verkkohakuja toteuttava Circle to Search on saatavilla myös Galaxy A56 5G:llä, minkä ohella AI-kokonaisuuteen on lisätty muutamia uudistuksia.
Awesome Intelligence osaa muun muassa analysoida näytöllä näkyvää sisältöä ja ehdottaa toimintoja sen perusteella sekä valita tekstiä kuvista pitkällä painalluksella. Instagram-keloista voi puolestaan nopeasti pyöräyttää GIF-animaatioita tai asettaa ruudulla näkyvän kuvan järjestelmän taustakuvaksi ilman sen suurempia kommervenkkejä.
Samsungin omassa Galleria-sovelluksessa tekoäly osaa poistaa kuvista ylimääräisiä asioita, jos kohta lopputulokset eivät vaikuta aina olevan aivan Galaxy S25 -malliston tasolla.
Markkinoinnissaan Samsung korostaa Galaxy A -sarjalaistensa AI-kokonaisuutta selkeästi, mutta todellisuudessa kyse on kohtalaisen vähäpätöisistä uudistuksista. Suurin osa tekoälytoiminnoista säilynee vielä lähiaikoina Galaxy AI -kokonaisuuden ja täten Galaxy S -puhelinten sekä taittuvanäyttöisten Galaxy Z -puhelinten yksinoikeutena.
One UI 7 soveltuu ohjelmistona jotakuinkin kaikille. Pyyhkäisemällä avattava ylävalikko on tätä nykyä jaettu oletuksena kahtia ilmoituksille ja pika-asetuksille tavalla, joka on viime vuosina yleistynyt tapa eri Android-valmistajillta. Mukana ovat kaikki tutut Google-palvelut sekä laaja kattaus Samsungin omia ja erinomaisesti toimivia sovelluksia Galleriasta musiikkisoittimeen.
Kaikki esiasennetut sovellukset, Google-tarjontaa lukuun ottamatta, on helppo poistaa, eikä Samsung muutenkaan rajoita ohjelmistonsa mukauttamista. Käyttöliittymän muokkaamisesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti ladata Good Lock -sovellus, jolla on helppo säätää likipitäen jokaista One UI:n osa-aluetta Samsung-näppäimistöstä pika-asetusten korosteväreihin.
Päivitystuki on Samsung Galaxy A56 5G:n ehdottomia vahvuuksia ja parhaita hintaluokan historiassa. Samsung on luvannut Android 15:llä julkaistavalle älypuhelimelleen kuusi järjestelmäversiopäivitystä (Android 16, 17, 18, 19, 20 ja 21) sekä kuusi vuotta tietoturvakorjauksia (keväälle 2031 saakka). Useimmat muut valmistajat eivät samaan kykene – etenkään tässä hintaluokassa.
Uusimmille lippulaivoilleen Samsung takaa päivitykset peräti seitsemäksi vuodeksi, mutta myös 6+6 vuoden lupaus on hintaluokka huomioiden erinomainen.
Siinä missä tekoäly on erittäin näkyvästi esillä Galaxy S25 -älypuhelimissa, on se hallitummin taustalla Galaxy A56 5G:llä. Myös kamera sisältää kuitenkin kiintoisan Suodattimet-toiminnon jolla käyttäjät voivat luoda omia suotimiaan valokuvien perusteella. Hienosti räpsäistystä otoksesta voi tekoälyn avulla ottaa isnpiraatiota ja hyödyntää samaa tyyliä myös jatkossa. Omat suodattimensa voi tallentaa Samsungin kamerasovellukseen käyttöä odottamaan.
Omien suodinten käyttö on verrattain helppoa, ja ne myös vaikuttavat selkeästi tallennettuihin valokuviin. Kovinkaan luonnollisia lopputulokset eivät kuitenkaan monesti ole, mikä ei toki välttämättä ole suotimilla tarkoituskaan.
Teknisesti Samsung Galay A56 5G:n takakamerat ovat viime vuoden tasolla. Etukamera sen sijaan on kokonaan uusi, ja kaikkiaan kameroita on neljä kappaletta:
- 50 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 12 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 5 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- 12 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla<
Vaikka etukameran megapikseleissä mitattava tarkkuus onkin laskenut sitten Galaxy A55:n (32 vs. 12 megapikseliä), on kuvien yleinen taso parantunut selkeästi. Galaxy A56 5G tallentaakin parhaimmillaan erinomaisia selfieitä myös taustan sumennuksen toimiessa varsin mainiosti.
Takakameroista etevin on totutusti pääkamera, joka sisältää optisen kuvanvakaimen, joka on suureksi avuksi myös videokuvauksessa. Oletuksena kuvat tallentuvat neljä pikseliä yhdistäen 12,5 megapikselin koossa, ja sekä värimaailma että tarkkuus ovat hyvissä olosuhteissa kohdallaan. Sisätiloissa kuvat ovat hieman pehmeämpiä, mikä pätee myös hämärään.
Ultralaajakulmakamera säilyttää hyvät värit tarkkuuden kärsiessä jonkin verran. Videokuvauksessa ero pääkameraan on merkittävämpi, eivätkä ultralaajakulmaotokset erityisemmin hätkäytä liioin pimeässä. Makrokamera sen sijaan tallentaa hyvin latteita ja haaleita lähikuvia 3-4 senttimetrin etäisyydeltä.
Tekoälyä hyödynnetään Samsungin mainiossa kamerasovelluksessa parissa mukaan lisätyssä toiminnossa. Best Face -toiminto helpottaa ryhmäkuvien räpsimistä valitsemalla automaattisesti parhaat kasvot jopa viittä henkilöä sisältävästä liikekuvasta. Yökuvausta sen sijaan on parannettu Low Noise Mode -toiminnolla, jonka tulisi madaltaa kohinan määrää otoksissa.
Äkkivilkaisulla pimeän kuvissa ja videoissa ei juuri ole tapahtunut muutosta vuoden takaiseen, mutta Low Noise Moden edut erottuvat paremmin otoksia zoomailtaessa. Etenkin varjot näyttävät luonnollisemmilta, vaikka suuria eroja ei olekaan.
Kamerapuhelimena Samsung Galaxy A56 5G on perusvarmaa keskitasoa. Kuvat ja enintään 4K-tarkkuudella kuvattavat videot soveltuvat kyllä hienosti sosiaaliseen mediaan ja lomakuvien räpsimiseen, mutta lippulaivoja keskihintainen älypuhelin ei kykene haastamaan.
Sama kuvaus pätee Samsung Galaxy A56 5G:hen myös kokonaisuutena. Kyseessä on varsin laadukas keskitason älypuhelin, josta saanee luotettavan laitteen vuosiksi eteenpäin.
Yhteenveto: Onnistunut vuosipäivitys – Samsung Galaxy A56 5G:lle on helppo povata menestystä
Älypuhelinten parissa vietetään yhä vain enemmän aikaa, joten uuden puhelimen valintaan on syytä panostaa huolella. Samsung Galaxy A56 5G on eräänlainen järkipuhelin, joka soveltuu mainiosti jokapäiväiseksi älypuhelimeksi tarjoten turvallisen ja ajantasaisen käyttökokemuksen vuosiksi eteenpäin. Huippuominaisuuksia ei ole, mutta ei liioin suuria heikkouksiakaan.
Edeltäjäänsä verrattuna virtaviivaistunut Samsung Galaxy A56 5G on saanut hieman suuremman, hieman kirkkaamman näytön, uuden ja kyvykkäämmän Exynos 1580 -järjestelmäpiirin sekä uudistetun etukameran. Myös tekoälyn rooli on hieman kasvanut, vaikkei siitä myyntivaltiksi oikein vielä Galaxy A -sarjassa olekaan.
Oiva One UI 7 -ohjelmisto päivittyy peräti kuusi vuotta, ja huippumallistosta tuttu 45 watin latausteho tuo kymmeniä prosentteja lisävirtaa nopeasti. Myös neljän värivaihtoehton valikoima on etu, sillä jokainen löytänee helposti itselleen sopivan kuosin.
Samassa hintaluokassa on saatavilla tehokkaampiakin älypuhelimia, kuten OnePlus Nord 4 tai Honor 200 Pro, eikä Galaxy A56 5G:n kamerakokoonpano ole 300-500 euron vaihtoehtoja vertailtaessa kaikkein kehittynein.
Kokonaisuus on kuitenkin Galaxy A56 5G:ssä kohdallaan, ja Samsungin suosikkipuhelinten sarjaa jatkavalle Galaxy A -sarjalaiselle on hyvästä syystä helppo ennustaa edeltäjiensä kaltaista menestystä kilpaillussa keskihintaluokassa.
___
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia Samsung Galaxy A56 5G:n kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia merkittävästi, joten niitä kannattaa tarkastella täysikokoisina. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »