Google on tehnyt muutoksen kuluttajille suunnattujen tekoälypalvelujensa johdossa.
Semafor raportoi Sissie Hsiaon jättävän tehtävänsä Gemini-sovelluksesta vastaavana johtajana. Hsiao on työskennellyt Googlella vuodesta 2006 useissa eri tehtävissä hakuun, Google Docsiin, Google Analyticsiin ja mainontaan liittyen ennen kuin hän siirtyi vuonna 2021 johtamaan Google Assistantia ja sittemmin Geminiä, joka on Googlen haastaja OpenAI:n ChatGPT:lle.
Hsiao jatkaa Googlella muissa tehtävissä lyhyen tauon jälkeen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Googlen sisäisesti sen kuluttajille suunnattujen tekoälypalvelujen tiimi kulkee edelleen Bard-tiimin nimellä. Bard oli alkujaan myös Gemini-palvelun nimi ennen uudelleenbrändäystä.
Bard-tiimin eli Geminin uudeksi johtajaksi nousee Google Labsin johtajana toiminut ja tehtävässä edelleen jatkava Josh Woodward. Google Labs synnytti Googlen hitiksi nousseen tekoälypalvelun NotebookLM:n, minkä lisäksi se on kehittänyt esimerkiksi Project Marineria, joka on Googlen työn alla oleva verkkoselainta käyttävä tekoälyagentti.
Google on viime kuukausina tehnyt muitakin organisaatiomuutoksia nopeuttaakseen tekoälypalvelujensa kehitystä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lokakuussa 2024 Gemini-palvelu siirrettiin muun muassa Google-haun ja Google Mapsin sisältävästä Knowledge & Information -yksiköstä Google DeepMind -tekoäly-yksikön alle. Tämän muutoksen tavoitteena oli tekoälymallien kehityksen ja käyttöönoton nopeuttaminen.
Lisäksi nyt maaliskuussa kehittyneitä videopohjaisia toimintoja kehittävä Project Astra -tuotetiimi siirrettiin Google DeepMindin tutkimusyksiköstä osaksi Gemini-sovellusyksikköä.
Google DeepMindin johtaja Demis Hassabis on todennut nyt ilmoitetun muutoksen Gemini-palvelun johdossa ”terävöittävän fokustamme Gemini-sovelluksen tulevassa evoluutiossa”.
Semaforin mukaan johtajamuutoksen tavoitteena on hyödyntää Googlen tekoälytutkimusta ja sen tuloksena syntyviä kehittyneitä tekoälymalleja paremmin luomaan käyttäjäystävällisiä tuotteita.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yleisesti Googlen tekoälytutkimusta on pidetty ensiluokkaisena, mutta se ei ole onnistunut luomaan tekoälymalliensa ympärille yhtä vetovoimaista tuotetta ja brändiä kuin mihin OpenAI on pystynyt ChatGPT:llä.
Esimerkiksi hiljattain Google julkaisi Gemini-palvelun osaksi toistaiseksi omista malleistaan kehittyneimmän ja mittausten perusteella jopa maailman kehittyneimmän tekoälymallin Gemini 2.5 Pron, mutta OpenAI:n osaksi ChatGPT:tä julkaisema uudistunut kuvien luominen varasti huomion.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »