Applelle on määrätty 150 miljoonan euron sakot käyttäjien yksityisyyden suojelemisesta. Taustalla ovat mainostulojaan menettäneiden valitukset.
Kohdennetut mainokset tuottavat selvästi satunnaisesti esitettäviä verrokkejaan enemmän, joten käyttäjätietoja keräävillä sovelluksilla on käsissään mahdollinen kultasuoni. Vuodesta 2021 lähtien iPhone-sovellusten on täytynyt vahvistaa käyttäjiltä suostumus tietojen keräämiseen, eivätkä monet ole sellaista antaneet.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Applen niin kutsutut ATT-ominaisuudet (App Tracking Transparency) ovatkin luoneet merkittävän loven monen sovelluskehittäjän ja mainostajan tuloihin, mistä on viime vuosina valitettu useissa maissa. Nyt Applelle on myös langetettu 150 miljoonan euron sakot Ranskassa, uutistoimisto Bloomberg kertoo.
Päätöksen mukaan käyttäjän suostumuksen vahvistamisessa käytettävä mekanismi on ”liian monimutkainen”, millä viitataan ”velvoitteeseen näyttää useita ponnahdusikkunoita”. Nykyisellään järjestelmä ei ole ”tarkoituksenmukainen”, vaikka itse suostumuksen edellyttämistä viranomaiset eivät kritisoikaan.
Todellisuudessa käyttäjä voi valtuuttaa sovelluksen keräämään dataa yhdellä ainoalla napautuksella tai vastaavasti kieltää moisen yhtä nopeasti, aiheesta kirjoittava 9to5Mac huomauttaa. Euroopan unioni on perinteisesti pitänyt yksityisyyttä vahvistavia ratkaisuja toivottavina tai jopa välttämättöminä, mikä niin ikään tekee päätöksestä eriskummallisen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple on ilmaissut pettymyksensä päätökseen. Lisäksi yhtiö kummastelee, etteivät Ranskan viranomaiset erikseen kerro, kuinka tilanne tulisi heidän näkökulmastaan korjata, Bloomberg siteeraa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »