Perplexityn tekoäly tuottaa laajoja raportteja ilmaiseksi. Deep Research tarjoaa jopa viisi tekoälyraporttia vuorokaudessa.
ChatGPT:n, Geminin ja Copilotin kaltaisia tekoälyavustajia käytettäneen useimmiten nopeisiin tiedusteluihin, mutta myös laajemmilla raporteilla on koko ajan enemmän kysyntää generatiivisen eli tuottavan tekoälyn aseman alati vankistuessa esimerkiksi työelämässä. Perplexityn oma Deep Research -ominaisuus tarjoaa laajoja raportteja myös ilmaiseksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ilmaiskäyttäjät voivat koostaa Deep Researchin kautta enintään viisi raporttia vuorokaudessa. Maksavat Pro-tilaajat saavat puolestaan 20 dollarin kuukausihinnalla tuottaa jopa 500 raporttia ja nauttia tehokkaammasta tekoälylaskennasta.
Useimmat Perplexityn haastajat veloittavat Deep Researchin kaltaisista toiminnoista kymmeniä, jopa satoja euroja kuukaudessa, mikä tekee avauksesta merkittävän, aiheesta VentureBeat-sivusto luonnehtii. Tietyllä tavalla kyse on samankaltaisesta tapauksesta kuin kiinalaisen DeepSeekin julkaisema, väitetysti esimerkiksi OpenAI:n ratkaisuja selvästi halvemmalla kehitetty tekoälymalli aiemmin.
”Kiitollinen avoimesta lähdekoodista! Jatkamme tämän [Deep Researchin] kehittämistä nopeammaksi ja halvemmaksi. Tiedon pitäisi olla kaikkien ulottuvilla ja hyödyllistä”, Perplexityn toimitusjohtaja Aravind Srinivas kirjoittaa viestipalvelu X:ssä kalliisiin haastajiin viitaten.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tyypillisesti Perplexityn tekoäly tuottaa kattavan raportin muutamassa minuutissa. Yhtiön julkaisemassa esimerkissä Deep Research suoritti kahdeksan hakua, käytti 42 lähdettä ja koosti noin 1300-sanaisen koonnin kolmessa minuutissa.
Vasemmalla Perplexityn tekoälyn tavallinen vastaus, oikealla jäsennellyn Deep Research -raportin alkua.
Käyttäjät, sekä ilmaiskäyttäjät että Pro-tilaajat, voivat tallentaa tekoälyn luomia raportteja laitteelleen esimerkiksi PDF-muodossa ja jakaa niitä sitten eteenpäin. Raportin luominen tapahtuu tekstipohjaisella kehotteella, ja myös lähteet ovat valmiissa tuotoksessa selkeästi esillä.
Perplexityn Deep Research on ensi alkuun käytettävissä vain verkkoselaimilla. Myöhemmin työkalu on kuitenkin määrä julkaista myös Android- ja iOS-sovellukselle.
Thankful for open source! We’re going to keep making this faster and cheaper. Knowledge should be universally accessible and useful. Not kept behind obscenely expensive subscription plans that benefit the corporates, but not in the interests of humanity! https://t.co/mtG4oZhl4z pic.twitter.com/M1yHtXJKUe
— Aravind Srinivas (@AravSrinivas) February 14, 2025
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »