Honor kertoi tällä viikolla uuden huippupuhelimensa Magic7 Pron myyntiintulosta Suomessa.
Suomessa Honor Magic7 Pro tulee myyntiin 10. helmikuuta ja 1 299 euron suositushinnalla 12+512 gigatavun muistiversiona. Värivaihtoehtoja on kaksi erilaista, musta sekä harmaa Lunar Shadow Grey.
Kiinassa Magic7 Pro julkistettiin jo lokakuun lopulla ja julkaisimme ensitunnelmat uutuudesta jo marraskuussa kokeiltuamme puhelinta Kiinassa. Magic7 Pron täysi arvostelu odottaa vielä ohjelmiston päivittymistä ja täyden arvostelun aika koittaa vasta lähempänä myyntiintuloa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alla käymme Magic7 Pron läpi tiiviisti seitsemän pointin kautta.
1) Laatutuntuma vakuuttaa
Honor Magic7 Pro jatkaa hienosäädön kera Honorille pitkälti tutuilla linjoilla. Sivut ovat tasaiset, mutta näyttölasi sekä sekä voimakkaammin takalasipinta ovat pyöristettyjä reunoja kohti. Pyöristykset auttavat tekemään tuntumasta paremman, vaikka Magic7 Pro ei 8,8 millimetriä paksuna ohuimmasta päästä olekaan.
Laatutuntuma on erittäin korkealla tasolla ja Magic7 Pro tuntuu ja näyttää hienolta. Erityismaininnan ansaitsee testipuhelimemme väri, harmaa Lunar Shadow Grey, jossa lasipinnan alla on tyylikäs hieman marmorimainen kuviointi, joka luo puhelimelle hienostuneen ilmeen. Toinen värivaihtoehto on väritykseltään tasainen musta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kestävyydeltään Magic7 Pron pitäisi olla hyvä. Pöly- ja vesitiiviys on IP68/IP69-luokiteltu. IP-luokituksen ensimmäinen numero kertoo pölysuojauksesta, ja 6 tarkoittaa totuttuun tapaan pölytiiviyttä. Toinen numero kertoo vedenkestävyydestä. Monista puhelimista tätä nykyä tuttu 8-luokitus merkitsee upotuskestävyyttä, kun taas 9-luokitus puolestaan kertoo kestävyydestä voimakasta, korkean lämpötilan vesisuihkua vastaan.
Näytön pintana Magic7 Prossa on jälleen Honorin NanoCrystal Shield -lasi, joka on Honorin mukaan jopa kymmenkertaisesti tavanomaista vahvempaa sekä naarmuja että pudotuksia vastaan.
Näyttö Magic7 Prossa on kaikin puolin erinomainen, kuten jo edeltäjässäkin. Näytön teknisissä määreissä ei ole tapahtunut suuria muutoksia.
6,8 tuuman AMOLED-näytön tarkkuus on 2800×1280 pikseliä (453 PPI). Näyttö on varustettu 1,07 miljardin väritoistolla sekä LTPO-teknologian ansiosta joustavasti 1-120 hertsin välillä mukautuvalla virkistystaajuudella. Ilmoitettu kirkkaus näytössä yltää koko näytöllä 1 600 nitiin ja pistemäisesti huipussaan HDR-sisällöllä jopa 5 000 nitiin, joka on edelleen hyvin korkea taso älypuhelimissa. Näytössä on tuki Dolby Visionille ja HDR Vividille.
2) 3D-kasvojentunnistus erottaa muista
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magic7 Pro erottuu edelleen käytännössä kaikista kilpailevista Android-puhelimista 3D-kasvojentunnistuksellaan.
Syvyyskameran ansiosta 3D-kasvojentunnistus on pelkkään etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta turvallisempi ja mahdollistaa myös muut vahvistukset puhelimen lukituksen avaamisen ohella.
Lisäksi käytettävissä Magic7 Prossa on myös näytönalainen sormenjälkilukija, joka on nyt toteutettu optisen sijaan ultraääniteknologialla mahdollistaen esimerkiksi paremman käytettävyyden myös märillä sormilla.
3) Johtavan tason suorituskykyä, mutta akussa yllättävä heikennys
Magic7 Pron suorituskyky edustaa puhelimen markkinoille tullessa johtavaa kärkitasoa Qualcommin viimeisimmällä Snapdragon 8 Elite -huippupiirillä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Suorituskykytesteissä Magic7 Pro sijoittuu hyvin linjaan muiden Snapdragon 8 Elite -puhelinten kanssa. Graafisessa suorituskyvyssä taakse jäävät kaikki iPhonetkin, kuten myös GeekBench-testissä useamman ytimen testissä. Yhden ytimen huippusuorituskyvyssä Apple on edelleen niukasti edellä.
Suomessa Magic7 Prota myydään yhtenä muistiversiona, jossa on 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 512 gigatavua tallennusmuistia.
Magic7 Prossa on Euroopassa 5 270 milliampeeritunnin akku, kun Kiinassa akun kapasiteetti on 5 850 milliampeerituntia. Taustalla ovat tiettävästi sääntelysyyt liittyen tietyn teknisen rajan ylittävällä akulla varustettujen laitteiden toimituksiin. Lopputuloksena akku on Magic7 Prossa pienempi kuin edeltävässä Magic6 Prossa (5 600 mAh).
Akunkesto Magic7 Prossa ei olekaan aivan parhain mahdollinen. Kohtuullisella käytöllä akku kestää parikin päivää, mutta tähän pääseminen vaatii enemmän säästämistä kuin esimerkiksi OnePlus 13:ssa, joka on yksi Magic7 Pron tärkeimmistä kilpailijoista.
Langallista pikalatausta Magic7 Pro tukee 100 watin teholla ja langatonta pikalataustakin peräti 80 watin teholla. Laturia ei toimiteta mukana myyntipakkauksessa. Testissämme Honorin 100 watin SuperCharge-pikalaturilla Magic7 Pron akku latautui 15 minuutissa 47 prosentin ja 30 minuutissa jo 87 prosentin varaukseen asti. Täynnä akku oli alle 40 minuutissa. Akku latautuu siis käytännössä erittäin nopeasti, vaikkei pikalataus aivan markkinoiden nopein olekaan.
4) Poikkeuksellisen voimakkaat kaiuttimet
Äänentoistoon Magic7 Prossa on panostettu voimakkailla, kookkailla äänikammioilla varustetuilla Honor Surround Subwoofer -stereokaiuttimilla.
Ääntä kaiuttimista piisaakin mukavan reippaasti, ja äänentoistoltaan Magic7 Pro sijoittuu älypuhelinten parhaimmistoon. Ääni pysyy korkeillakin äänenvoimakkuuksillakin miellyttävän säröttömänä.
5) Vakuuttava kamerakokoonpano
Honorin huippupuhelimet ovat jo pidempään vakuuttaneet kameroillaan. Myös Magic7 Prossa lähtökohdat ovat vahvat. Magic6 Prohon verrattuna pääkamera ja ultralaajakulmakamera ovat säilyneet teknisiltä määreiltään ennallaan, kun taas telekameran tarkkuus on noussut 180 megapikselistä 200 megapikseliin ja perustana on entistä suurempi kenno.
Honor Magic7 Pron kolme takakameraa ovat:
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,3″ H9000-kennolla, 1,2 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,4 mikronia), vaihtuvalla f/1,4-2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, laaja 13,5 EV dynaaminen alue
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera f/2,0-aukolla, makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä
- 200 megapikselin periskooppirakenteinen 3x optisen zoomin telekamera 1/1,4″ kennolla, f/2,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
Kameroiden kuvanlaatu on kokonaisuutena korkealla tasolla, eikä kameroista yksikään petä odotuksia. Artikkelin lopusta löytyy muutamia kuvia Magic7 Prolla.
Honor hyödyntää myös tekoälyä monin eri tavoin kuvaamisen tukena.
Magic7 Pron korkean tarkkuuden telekameraa on lisäksi tukemassa tekoälyalgoritmi, joka astuu mukaan enemmän zoomatessa 30x-100x-tasoilla selkeyttäen kuvien yksityiskohtia parhaimmillaan merkittävästi. Suuremmilla sataa lähestyvillä zoom-tasoilla kuvat alkavat kuitenkin muuttua yhä enemmän maalauksellisiksi.
Kuva Magic7 Pron telekameralla, 30x digizoom:
Kuva Magic7 Pron telekameralla, 30x digizoom ja AI Super Zoom -toiminto:
Tässä vielä ”lähtötilanne”, eli kuva pääkameralla:
Lisäksi uutuutena mukana on erityinen tekoälyavusteinen muotokuvien parannus, jonka pitäisi kohentaa muotokuvien yksityiskohtia tekoälymallin avulla. Tämän toimivuus on kyseenalainen, ja toiminto tuntuu myös lisäävän kasvoihin ylimääräisiä elementtejä.
Osa muotokuvaamisen kokonaisuutta ovat myös Honorin vuoden 2024 puhelimissa ensiesitellyt kolme erilaista Harcourt-muotokuvatilaa, joiden taustalla toimiva tekoälymalli on luotu ranskalaisen valokuvastudion Harcourtin tyyliä mukaillen. Värilliset Harcourt Color sekä eloisampi Harcourt Vibrant ja mustavalkoinen Harcourt Classic mahdollistavat erittäin tyylikkäät muotokuvat, ja lähtökohtaisesti hyvillä kameroillaan ja Harcourt-tilojen kera muotokuvaamiseen Magic7 Pro lieneekin jälleen toistaiseksi kaikkein paras puhelin.
Etupuolelta Magic7 Prosta löytyy 50 megapikselin kamera automaattitarkennuksella.
6) Riittävän pitkä päivityslupaus
Markkinoille Magic7 Pro saapuu Honorin ajantasaisella Android 15 -pohjaisella MagicOS 9.0 -ohjelmistolla, jossa on mukana tietenkin trendikkäästi tekoälytoimintoja.
Google Gemini -sovellus löytyy Magic7 Prosta esiasennettuna.
Lisäksi Honorin entuudestaan tuttu Magic Portal on uudessa ohjelmistossa monipuolisempi. MagicOS 9.0:ssa yksinkertaisesti ympäröimällä kohteen rystysellä piirtämällä voi aktivoida tekstin ja kuvan tunnistuksen ja pääsyn lisätoimintoihin.
Honor on myös integroinut tekoälyä useisiin järjestelmäsovelluksiinsa, mutta mitään täysin mullistavaa ei ole tarjolla. Tekoälyllä parannettu Galleria-sovellus sisältää esimerkiksi AI Eraser -toiminnon, jonka avulla kuvista voi poistaa ei-toivottuja asioita. Vastaavia toimintoja on nähty useammalta muultakin valmistajalta, ja Honorin ratkaisun toiminta jättää muutamien kokeilujen perusteella edelleenkin toivomisen varaa. Ajoittain poistettavaksi merkitty asia ei varsinaisesti katoa, vaan tilalle tulee jotakin muuta.
Lisäksi mukana ovat edelleen tekoälytoiminnot Muistiinpanoissa kokousten tallentamiseen ja yhteenvetojen luomiseen sekä keskustelujen kääntäminen eri kielelle.
Päivityslupauksena Honor lupaa Magic7 Prolle viisi merkittävää ohjelmistopäivitystä sekä kuusi vuotta tietoturvapäivityksiä. Käytännössä luvassa on siis Android 16, 17, 18, 19 ja 20 sekä tietoturvakorjauksia alkuvuoteen 2031 asti. Päivityslupaus jää jälkeen Samsungin ja Googlen jopa seitsemän vuoden lupauksista, mutta on useimmille varmasti riittävä.
7) Magic7 Pro on todella hyvä, mutta hintaakin on paljon
Magic7 Pro on ehdottomasti yksi parhaimpia puhelimia vuonna 2025. Magic7 Pro tuntuu ja näyttää hyvältä, näyttö on erinomainen ja suorituskyky on johtavaa tasoa Snapdragon 8 Eliten voimin.
3D-kasvojentunnistus on kiva lisä, joka erottaa Magic7 Prota kaikista kilpailevista Android-huippupuhelimista. Lisäksi varustukseen kuuluu myöskin näppärästi toimiva näytönalainen sormenjälkilukija.
Erityismaininnan Magic7 Pro ansaitsee hyvistä kaiuttimistaan.
Kun kamerakokoonpanokin vakuuttaa, on Honor Magic7 Pro kokonaisuutena todella hyvä huippupuhelin. Se vähintäänkin kamppailee vuoden 2025 alkupuoliskolla paikasta parhaimpana Android-huippupuhelimena.
Aiemmin arvostelemaamme OnePlus 13:een verrattuna Honor Magic7 Pro tarjoaa ekstrana 3D-kasvojentunnistuksen sekä paremmat kamerat. Akunkestossa OnePlus on sen sijaan hieman edellä.
1 299 euron suositushinta Magic7 Prolle on pysynyt Magic6 Pron kanssa samalla tasolla. Hinta on eittämättä korkea, ja nähtäväksi jää, tullaanko Magic7 Prosta näkemään heti asiakasetutarjouksia. Kilpailijoista OnePlus 13:n suositushinta on 512 gigatavun muistiversiona 1 149 euroa, mutta heti alusta alkaen tarjouksissa kauppaa on käyty edullisimmillaan 999 eurolla. 300 euron hintaero OnePlus 13:een nähden tuntuu liian suurelta, mutta pienemmällä hintaerolla Magic7 Pron valintaakin voi alkaa paremmin perustelemaan.
Kolmas kova vaihtoehto Android-huippupuhelinten kilpaan on ilmestymässä 22. tammikuuta julkistettavan Galaxy S24 Ultran myötä. Ennakkopaljastusten perusteella Samsungilta on tulossa pieniä parannuksia. Laajempien tekoälytoimintojen pitäisi pysyä yhä Samsungin valttikorttina, kun taas Samsungin nähdeen Honorin pitäisi olla edullisempi ja akun latausnopeudessa huomattavasti vikkelämpi. Kameroiden kuvanlaadussa kisa voi olla tiukka ja paljon kiinni henkilökohtaisista mieltymyksistä.
Honor Magic7 Pron tekniset tiedot
- Alumiinirunko ja lasinen takapinta
- 6,80 tuuman mikrokaartuva LTPO AMOLED -näyttö 19,69:9-kuvasuhteella, 2800×1280 pikselin tarkkuudella (453 PPI), joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella, 1,07 miljardin sävyn väritoistoistolla, Dolby Vision / HDR Vivid -tuki, kirkkaus 1 600 nitiä korkean kirkkauden tilassa koko näytöllä tai huipussaan jopa 5 000 nitiä, PWM-kirkkaudensäätö 4 320 hertsin taajuudella
- 3D-kasvojentunnistus
- Ultraääniteknologian sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 8 Elite -järjestelmäpiiri
- 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5X)
- 256 tai 512 gigatavua tai 1 teratavu sisäistä tallennusmuistia (UFS 4.0), ei muistikorttipaikkaa
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,3″ H9000-kennolla, 1,2 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,4 mikronia), vaihtuvalla f/1,4-2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, laaja 13,5 EV dynaaminen alue
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera f/2,0-aukolla, makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä
- 200 megapikselin periskooppirakenteinen 3x optisen zoomin telekamera 1/1,4″ kennolla, f/2,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- Lasertarkennus, värilämpötila-anturi, välkkymisanturi sekä LED-kuvausvalo
- Edessä 50 megapikselin kamera 90 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella ja f/2,0-aukolla ja 3D-syvyyskamera
- Honor Surround Subwoofer -stereokaiuttimet ja DTS: X Ultra -tilaäänituki
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 7 (2,4, 5 ja 6 GHz) / Bluetooth 5.4 / NFC -yhteydet, infrapunalähetin
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 3.2 Gen 1)
- 5 270 milliampeeritunnin akku 100 watin langallisella (Honor SuperCharge ja USB-PD) ja 80 watin langattomalla Honor SuperCharge -pikalatauksella
- IP68/IP69-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
- Mitat 162,7 x 77,1 x 8,8 millimetriä sekä paino 223 grammaa
- Android 15 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 9.0 -ohjelmistoa
Ultralaajakulmakamera:
Pääkamera (1x):
Pääkamera (2x):
Telekamera (3x):
Telekamera (6x):
Pääkamera (1x):
Pääkamera (2x):
Pääkamera (2x):
Telekamera (3x):
Telekamera (3x):
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »