TikTokille etsitään nyt korvaajaa Yhdysvalloissa. Vaihtoehtoiset alustat ampaisivat latauslistojen kärkeen mahdollisen kieltopäätöksen varalta.
Yhdysvalloissa oikeus määrittelee parhaillaan TikTokin kohtaloa ja sitä, kielletäänkö kiinalaistaustaisen sovelluksen käyttö maassa kokonaan. TikTok-kiellosta on keskusteltu jo kauan, ja taustalla ovat huolet yhdysvaltalaiskäyttäjiltä kerättyjen tietojen päätymisestä kiinalaiskäsiin.
Yhdysvaltain korkeimman oikeuden on annettava päätöksensä TikTok-tapauksessa pian, ja sovelluksen kieltäminen näyttää ainakin mahdolliselta, ellei jopa todennäköiseltä. Aiemmassa artikkelissamme on laajasti selvitetty tapauksen kulkua.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Päätöstä odotellessaan käyttäjät ovat alkaneet varautua alustan mahdolliseen kieltämiseen uusia sovelluksia kokeilemalla. Applen App Storen ladatuimpien sovellusten joukkoon Yhdysvalloissa ovat viime päivinä nopeasti kivunneet etenkin Xiaohongshu sekä Lemon8, jotka molemmat ovat niin ikään kiinalaisia videoalustoja.
Xiaohongshu on kokonaan TikTokista erillinen palvelu, Lemon8 taas saman emoyhtiön, ByteDancen, omistama ja ylläpitämä. Ensin mainittu on Kiinassa suosittu matkasisältöjen jakoalusta, ja käyttäjiä sillä on noin 300 miljoonaa, aiheesta kirjoittava Wired taustoittaa.
Monet yhdysvaltalaiset kuvailevat julkaisuissaan, kuinka luottavat mieluummin kiinalaisiin kuin Facebookia ja Instagramia pyörittävän Metan toimitusjohtajaan Mark Zuckerbergiin. Toiset taas etsivät TikTokille korvaajaa silkasta ärtymyksestä yhdysvaltalaispäättäjiä kohtaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
TikTok-kielto olisi ainakin osittain poliittinen päätös, jollaisena voitaneen pitää myös käyttäjien vyöryä muille kiinalaisalustoille. Mielenkiintoisesti kiinankielinen käsite xiaohongshu tarkoittaa suoraan käännettynä pientä punaista kirjaa, joka oli kiinalaisille pakollista luettavaa Mao Zedongin aikaan.
Huolimatta Xiaohongshun poliittisia vivahteita sisältävästä nimestä alusta tunnetaan Kiinassa luotettavana, käyttäjien puolueettomia sisältöjä tarjoavana alustana, Wired huomauttaa. Sovellusta voi artikkelin julkaisuhetkellä käyttää vain kiinaksi, ja monet selailevatkin sitä Google Kääntäjän avulla.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »