Honor Magic7 Lite on Honorin ensimmäinen uusi älypuhelin vuodelle 2025. Keveydellään ja ohuudellaan säväyttävä älypuhelin sisältää tuttuja ominaisuuksia, mutta myös muutamia parannuksia.
Kenties tärkeimpiä uudistuksia ovat merkittävästi kasvanut akun kapasiteetti sekä latausteho, minkä ohella tallennusmuistin määrä on kaksinkertaistettu peräti 512 gigatavuun. Toisaalta suorituskyvyssä ja kameroissa Magic7 Lite jatkaa edeltäjänsä Magic6 Liten tasolla.
Kestävä rakenne on niin ikään Honor Magic7 Liten etuja, ja kyseessä onkin mielenkiintoinen keskihintainen älypuhelin. Käytännössä Magic7 Liten kanssa samanlainen puhelin julkaistiin aiemmin marraskuussa 2024 valituilla markkinoilla nimellä Honor X9c 5G.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magic7 Lite tulee Suomessa saataville 20. tammikuuta alkaen 399 euron suositushinnalla. Värivaihtoehtoja on kaksi erilaista, musta Titanium Black ja violetti ja Titanium Purple.
Honor Magic7 Liten tekniset tiedot
- 6,78 tuuman reunoilta kaareva AMOLED-näyttö 19,85:9-kuvasuhteella, 2700×1224 pikselillä (437 PPI), 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, 120 hertsin virkistystaajuudella ja 3 840 hertsin PWM-kirkkaudensäädöllä, kirkkaus huipussaan 4 000 nitiä,
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiri (4x 2,2 GHz Arm Cortex-A78 + 4x 1,8 GHz Arm Cortex-A55, Adreno 710 -grafiikkasuoritin)
- 8 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
- Kaksi takakameraa
- 108 megapikselin pääkamera 1/1,67″ kennolla ja f/1,75-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 5 megapikselin 110 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- LED-kuvausvalo
- Videokuvaus pääkameralla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps ja ultralaajakulmakameralla 1080p 30 fps, 720p 30 fps
- 16 megapikselin etukamera f/2,45-aukolla
- Videokuvaus 1080p 30 fps, 720p 30 fps
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 5 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac) / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 2.0)
- 6 600 milliampeeritunnin akku 66 watin Honor SuperCharge / USB Power Delivery -pikalatauksella
- IP64-luokitellusti pölytiivis ja roiskevedenkestävä rakenne
- Mitat 162,8 x 75,5 x 7,98 millimetriä ja paino 189 grammaa
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 8.0 -ohjelmistoa
Hyvää Honor Magic7 Litessä
- Sievä, vakuuttava rakenne. Honor Magic7 Lite on edeltäjänsä tavoin ohut ja sen myötä kookkaasta näytöstä huolimatta siro, mutta silti kestävä. Puhelimen tulisi ongelmitta selviytyä pudotuksista, kosteudesta ja pölystä, ja laatutuntuma on hyvä.
- Erinomainen näyttö. Reunoilta kaareva AMOLED-näyttö on tarkka ja näyttävä. Väritoisto on kelpo tasolla, mikä pätee myös kirkkauteen ja 120 hertsin virkistystaajuuteen. Hyvät stereokaiuttimet parantavat entisestäänkin mukavaa multimediakokemusta.
- Loistava akunkesto. Akkukapasiteettia on kasvatettu 6 600 milliampeerituntiin, ja samalla käyttöaika on pidentynyt. Honor Magic7 Litellä yksi lataus saattaa riittää jopa kolmeksi päiväksi, eikä monikaan puhelin kykene samaan.
- Nopea lataus. Pikalatausteho on nostettu 66 wattiin, ja nopeamman latauksen aktivoimalla suurikokoinen akku täyttyy reilusti alle tunnissa. Akunkeston kylkeen Honor Magic7 Lite tarjoaa siis myös nopean latausajan edeltäjästään poiketen.
- Entistä suurempi muisti. Tallennusmuistia on tarjolla peräti 512 gigatavua, mikä on erinomainen lukema älypuhelinten keskihintaluokassa. Suuri muisti on etu siinäkin mielessä, ettei microSD-muistikorttipaikkaa ole.
- Pitkä päivityslupaus. Magic7 Liten 6+6 vuoden päivityslupaus yltää pitkälle, jopa 2030-luvun puolelle asti.
Huonoa Honor Magic7 Litessä
- Ennallaan säilynyt suorituskyky. Honor Magic7 Litessä on sama Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiiri kuin Magic6 Litessä, mikä tarkoittaa samaa suorituskykyä. Ei piiri varsinaisesti kehno ole, mutta vuosipäivitykseen toivoisi aina hienoista parannusta myös tehoissa. Samaan hintaan ja halvemmallakin löytyy tehokkaampia puhelimia.
- Tuttu kamerakokoonpano. Tutun, pääosin mainioita kuvia tallentavan 108 megapikselin pääkameran rinnalta löytyy heikohko ultralaajakulmakamera. Myös etukamera on samanlainen kuin edeltäjässä.
- Ei vielä uutta Androidia. Magic7 Lite saapuu markkinoille Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvalla MagicOS 8.0 -ohjelmistolla uudemman ja ajantasaisen MagicOS 9.0:n sijaan.
Loistava akunkesto sievässä ja kestävässä puhelimessa
Älypuhelinten ulkoasu on viime vuosina pitkälti vakiintunut, eikä suuria mullistuksia ole nähty taittuvia vaihtoehtoja lukuun ottamatta. Lähitulevaisuuden trendiksi saattaa muodostua kasvavissa määrin ohuus, missä tapauksessa Honorin keskihintainen Magic7 Lite on eräänlainen edelläkävijä – edeltäjänsä tavoin kyseessä on ohut, paksuudeltaan vain 7,98 millimetrin älypuhelin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magic7 Lite sijoittuu keskihintaluokkaan, eikä sillä nimestään huolimatta ole paljonkaan yhteistä lippulaivojen terävimpään kärkeen sijoittuvan Magic7 Pron kanssa.
Kohokohtinaan Magic7 Lite tarjoaa hintaluokassaan houkuttelevia ominaisuuksia, joista kenties merkittävimpinä kestävän, mutta yllättävän siron rungon sekä erinomaisen akunkeston.
Siroudestaan huolimatta Honor Magic7 Liten on tehty kestämään muun muassa iskuja, vettä ja pölyä. Puhelimen rakenne on varustettu niin kutsutulla Honor Anti-Drop Display -ratkaisulla, jonka ansiosta sen pitäisi sietää pudotuksia jopa kahden metrin korkeudelta.
Rungon pölyn- ja vedenkestävyys on IP64-tasolla, jossa 6 kuvastaa rakenteen pölytiiviyttä ja 4 hyvää vesiroiskeiden kestävyyttä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Vaikka Magic7 Liten IP-luokiteltu vedenkestävyys on roiskeenkestävyyden tasolla, on Honor kertonut testanneensa puhelimen toimivan myös upottamisen (25 senttimetrin syvyys 5 minuuttia) jälkeen.
Huolimatta Honorin lupauksista ja testailumme perusteella vakuuttavasta rakenteesta ei omaa älypuhelintaan luonnollisesti kannata tieten tahtoen koetella. Tavanomaisen elämän kolhut Honor Magic7 Lite ottanee kuitenkin vastaan mukisematta.
Honor Magic7 Lite painaa vain 189 grammaa, ja ohut vain 7,98-millimetrinen runko entisestään korostaa siroa yleistuntumaa. Suuresta näytöstä huolimatta älypuhelin tuntuu kokoistaan kevyemmältä, ja muovipinnoitteisen rungon laatutuntuma on erinomainen.
Puhelimen oikealla sivulla ovat perinteiset virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet vasemman ollessa tyhjä. USB-C-liitäntä löytyy puhelimen pohjasta SIM-korttikelkan ohella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mustan rinnalla toinen värivaihtoehto on hillityn tyylikäs violetti. Takaosaa koristaa pyöreä kamerakohouma tutulla Matrix-brändäyksellä ja pää- ja ultralaajakulmakameroilla, joihin perehdytään arvostelussa tuonnempana.
Ulkoisesti Magic7 Lite on sievä, laadukas ja kirjaimellisesti kouriintuntuvan ohut.
Magic7 Liten edeltäjä tarjosi jo vaikuttavan akunkeston, mutta Honor on silti päättänyt kasvattaa akkukapasiteettia merkittävästi 5 300 milliampeeritunnista peräti 6 600 milliampeerituntiin. Harva yhä ohut älypuhelin sisältää yhtä suuren akun, ja muutamia vuosia sitten moinen tuskin olisi ollut teknisesti mahdollistakaan.
Magic7 Liten suuren akun salaisuus on pii-hiiliteknologia, joka mahdollistaa aiempaa suuremman energiatiheyden.
Peruskäyttäjä pärjäilee Honor Magic7 Litellä yhdellä akullisella ongelmitta kaksi vuorokautta. Virtaa säästävän tilan aktivoimalla ja hienoisella säästelyllä jopa kolmen päivän käyttö on mahdollisuuksien rajoissa, mutta jo ”taatut” kaksi vuorokautta on toki erinomainen suoritus.
Ilahduttavasti Honor Magic7 Lite ei mainittavasti lämpene rasituksen jatkuessa, eikä suorituskykykään laske toistuvista testeistä huolimatta. Arvostelujakson aikana puhelinta käytettiin aktiivisesti selailuun, pelailuun, suoratoistopalvelujen katseluun sekä kuvaamiseen, eikä nikottelua tai lämpenemistä esiintynyt – ja päivän käytön jäljiltä akkuvarausta oli monesti jäljellä miltei 50 prosenttia.
Suuremman akkukapasiteetin ohella Honor on ilahduttavasti kasvattanut merkittävästi myös lataustehoa, 35 watista aina 66 wattiin, ja suuri akku täyttyykin nopeasti vajaassa tunnissa. Vain vartti piuhassa nostaa varauksen noin 35 prosenttiin, mikä riittänee useimmilla aamusta iltaan.
Kuten yllä oleva kuvaaja osoittaa, latautuu Honor Magic7 Lite verrattain nopeasti erityisesti suuri akun kapasiteetti huomoiden, ja 66 watin latausteho onkin erinomaisen tervetullut uudistus. On hyvä huomioida, että nopein yllä testissä käyttämämme latausnopeus on erikseen aktivoitava asetuksista. Oletusasetuksilla täysi lataus kestää noin tunnin, mikä toisaalta voi auttaa suojaamaan akun kuntoa ja pidentämään sen elinikää.
Laturia ei toimiteta mukana Magic7 Liten myyntipakkauksessa. Magic7 Lite tukee kuitenkin 66 watin pikalatausta sekä Honor SuperCharge -latureilla että USB Power Delivery -standardin mukaisesti.
Honorin mukaan akun pitäisikin kestää pitkään, sillä Magic7 Liten enimmäisvaraus säilyy 80 prosentissa vielä 1 000 latauskerran, käytännössä siis usean vuoden käytön, jälkeen. Akun latauksen voi halutessaan myös rajoittaa 80 prosenttiin, jolloin akun lataus keskeytyy vähentäen akun kulumista.
Akunkesto ja latausteho ovat siis entisestään parantuneet, mutta kaikilla osa-alueilla Honor Magic7 Lite ei sen sijaan ole edistysaskeleita ottanut. Suorituskyky ja kamerat ovat edelleen jo Magic6 Litestä tutulla tasolla.
Loistonäyttö ja kohtuullisesti tehoja
Honor Magic7 Litessä on 6,78-tuumainen, reunoiltaan lievästi kaareva AMOLED-näyttö korkealla 2700×1224 pikselin tarkkuudella, joka tarkoittaa niin ikään terävää 437 pikselin tuumakohtaista pikselitiheyttä. Virkistystaajuus, eli näytön sekuntikohtaisesta päivitysnopeudesta kertova lukema, on odotetun hyvällä 120 hertsin tasolla.
Puhelimen asetuksista voi totutusti mukauttaa vaikkapa värisävyjä tai mainittua virkistystaajuutta 60 ja 120 hertsin välillä. Korkeasta taajuudesta ja sulavasta selailusta voi nauttia huoletta, sillä Honor Magic7 Litellä akkua ei tarvitse säästellä.
Kaikenlainen sisältö valokuvista videoihin ja sivustoista suoratoistoon näyttää hyvältä suurella ja kirkkaalla AMOLED-näytöllä. Katselukulmat ovat laajat, ja automaattisen kirkkaudensäädön toimiessa moitteetta on käyttö kaikin puolin mukavaa. Honorin mukaan näytön kirkkaus yltää huipussaan jopa 4 000 nitiin, joka on korkea lukema ja lähes älypuhelinten kärkitasoa.
Honor on tyylilleen ominaisesti panostanut myös silmien mukavuuteen. Asetuksista voi aktivoida muun muassa sirkadiaanisen yönäytön, joka mukauttaa hienoisesti värien lämpötiloja illan hämärtyessä tai ottaa käyttöön kirkkautta älykkäästi säätävät dynaamisen himmennyksen.
Näytön välkyntää hillitsevä korkealla 3840 hertsin taajuudella toimiva PWM-kirkkaudensäätö sekä näytön värit harmaasävyiseksi, lukulaitetta muistuttaviksi muuntava eBook-tila ovat niin ikään tuttuja Honorin muistakin puhelimista ja mukana myös Magic7 Litessä.
Honor Magic7 Lite sisältää siis kaikin puolin mainion, tarkkuudeltaan korkean ja erittäin kirkkaan näytön, joka on saanut rinnalleen kovaääniset stereokaiuttimet. Ääni ei ole kaikkein syvin tai matalin, mutta esimerkiksi videoiden katseluun silti riittävä. Erillistä kuulokeliitäntää Magic7 Litessä ei ole, vaan tarjolla on vain USB-C langattomien yhteyksien ohella.
Näyttöön on upotettu myös sujuvasti toimiva sormenjälkilukija.
Suorituskyvyn osalta Magic7 Lite on samalla viivalla edeltäjänsä Magic6 Liten kanssa, mikä on laskettava pettymykseksi.
Honor Magic7 Lite sisältää alemman keskitason suorituskyvyn tarjoavan Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 -järjestelmäpiirin, joka on tarpeeksi tehokas jokapäiväiseen peruskäyttöön, mutta pelaamiseen parhailla grafiikoilla tai toisaalta joihinkin muihin raskaampiin tehtäviin Magic7 Lite ei niin hyvin sovellu. Perustason moniajo sekä Pokémon GOn kaltaiset, kevyemmät pelit sen sijaan toimivat ongelmitta, ja suorituskyky onkin mukiinmenevällä tasolla. Samalla rahalla – tai huomattavasti halvemmallakin – markkinoilta löytyy kuitenkin tehokkaampiakin puhelimia.
Kahdeksanytiminen, enintään 2,2 gigahertsin kellotaajuuteen yltävä Snapdrgon 6 Gen 1 on alkuvuodesta 2025 perushyvä 5G-piiri, mutta Honor Magic7 Liteen olisi toivonut pientä parannusta edeltäjään nähden.
Suorituskykytesteissä Honor Magic7 Lite kellottaa edeltäjänsä veroisia tuloksia.
Honorilta itseltäänkin löytyy samaan rahaan tehokkaampia puhelimia, kuten Honor 200, minkä lisäksi esimerkiksi Samsungin, OnePlussan ja Motorolan samassa hintaluokassa kilpailevat puhelimet ovat vaihtelevasti – jopa selvästi – tehokkaampia.
Kuten edellä mainittu, peruskäytössä Magic7 Liten suorituskyky on kuitenkin riittävä ja käyttö sujuvaa. Lähinnä ahkerampien pelaajien kannattaa kuitenkin suunnata katseensa muihin vaihtoehtoihin.
Parhaimmillaan mainio pääkamera
Myös kamerakokoonpano on Magic7 Litessä edeltäjää vastaavalla tasolla ja täten toinen mahdollinen kompastuskivi, vaikka pääkamera laadukas onkin.
Honor Magic7 Litessä on kaksi takakameraa ja yksi etukamera. Teknisesti kokoonpano on viime vuoden tasolla:
- Kolme takakameraa
- 108 megapikselin pääkamera 1/1,67″ kennolla, f/1,75-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 5 megapikselin 110 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- LED-kuvausvalo
- Videokuvaus pääkameralla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps, 720p 30 fps ja ultralaajakulmakameralla 1080p 30 fps, 720p 30 fps
- 16 megapikselin etukamera f/2,45-aukolla
- Videokuvaus 1080p 30 fps, 720p 30 fps.
Kameroista etevin on selkeästi optisesti vakautettu 108 megapikselin pääkamera. Oletuksena kuvat yhdeksän pikseliä yhdistettynä, mutta täydestä 108 megapikselin tarkkuudesta on hyötyä esimerkiksi zoomattaessa, vaikka erillistä telekameraa Magic7 Lite ei tarjoakaan.
Kamerasovelluksessa on erillinen pikapainike sekä kaksin- että kolminkertaiselle zoomaukselle, ja kaikkiaan digitaalista zoomia on tarjolla 10-kertaiselle tasolle saakka. Kolminkertaisesti lähennetyt valokuvat ovat vielä hienoja, ja kauemmas tarkennettaessa yksityiskohdat ymmärrettävästi pehmenevät.
Pääkameran valokuvissa on miellyttävät, jos kohta etenkin pilvisellä säällä hieman haalistuneet värit, hyvä valotus ja luotettava valkotasapaino.
Kalliimpiin älypuhelimiin vertailtaessa Honor Magic7 Lite jää luonnollisesti toiseksi, mutta omassa hintaluokassaan 108 megapikselin pääkamera on edelleen varsin kelvollinen. Hämärässä kuvanlaatu toki laskee, mutta erillinen yötila paikkaa tilannetta varsin mallikkaasti, kunhan vain kuvaajan käsi on vakaa.
Teknisesti vaatimaton 5 megapikselin ultralaajakulmakamera ajaa asiansa hyvissä olosuhteissa, mutta hiemankaan haastavampi valaistus tekee kuvista nopeasti suttuisia.
Videokuvauksen osalta Honor Magic7 Lite tallentaa väreiltään oikein kelvollista 4K-videota 30 ruutua sekunnissa. Alemmalla 1080p-tarkkuudella on käytössä myös 60 ruutua sekunnissa tallentava tila, joka onkin ainakin allekirjoittaneen mieleen paras vaihtoehto.
Kamerasovellus on Honorin puhelimia käyttäneille tuttu. Viime vuonna tehdyn uudistuksen myötä pikavalinnat esimerkiksi ajastimelle ovat nyt helpommin saatavilla, ja pyyhkäisyeleisiin perustuva sovellus tarjoaa mukavasti kokeiltavaa eri tilanteisiin. Saatavilla on oma kuvaustilansa esimerkiksi tarinapäivityksille, etu- ja takakameraa samanaikaisesti hyödyntävälle kuvaukselle sekä erilaisille suotimille.
Aluksi vielä Android 14 -käyttöjärjestelmäversio MagicOS 8.0:n osana
Honor Magic7 Lite saapuu markkinoille varustettuna Android 14 -pohjaisella MagicOS 8.0 -ohjelmistolla. Honorin ohjelmisto on varsin luonteva, oletusasetuksiltaan värikäs Android-toteutus.
Kahtia jaettu ilmoitus- ja pika-asetusten paneeli on alati yleistymässä, ja Honorin ohjelmistossa sellainen on ollut käytössä jo hyvän tovin. Muita MagicOS 8.0:lle tyypillisiä ominaisuuksia ovat helppo mukautettavuus teemoin, fontein ja vilkaisunäytön valinnoin sekä laaja kattaus Honorin omia, monipuolisia ja helppokäyttöisiä sovelluksia, jotka voi toki halutessaan poistaa. Myös kaikki Google-palvelut ovat luonnollisesti saatavilla.
Honor Magic7 Liten suurelle näytölle saa samanaikaisesti auki kaksi sovellusta ja kolmannen vielä leijuvaan pikkuikkunan, joten moniajon näkökulmasta kaikki on kohdallaan. Myös suorituskyky riittää miellyttävään rinnakkaiskäyttöön esimerkiksi selaimen ja videopalvelun välillä.
Viime aikoina Honor on aktiivisesti tuonut etenkin huippupuhelimiinsa myös generatiiviseen eli tuottavaan tekoälyyn perustuvia uudistuksia, kuten kohteita ympyröimällä aktivoituvan Circle to Search -haun, joka ei kuitenkaan ainakaan toistaiseksi kuulu Magic7 Liten tarjontaan.
Tekoälystä muita esimerkkejä ovat sovellusehdotukset, erilaisia sovellusten välisiä älykkäitä toimintoja mahdollistava Magic Portal sekä kuvissa olevan tekstin kopioimisen mahdollistava Magic Text.
Tekoäly on nousemassa entistä suurempaan rooliin uudessa MagicOS 9.0 -ohjelmistossa, joka on aikanaan tulossa myös Magic7 Litelle. On kuitenkin todennäköistä, etteivät ainakaan kaikki tekoälyuudistukset saavu keskihintaisille älypuhelimille.
Päivityslupauksensa Honor on nostanut Magic7 Liten yhteydessä uudelle tasolle, peräti 6+6 vuoteen. Tämä on merkittävä parannus Honorin keskihintaluokan puhelimissa aiemmin yleisestä vain 2+3 vuodesta. Magic7 Liten pitäisi siis saada ainakaan vielä Android 20 -päivityskin sekä tietoturvapäivityksiä ainakin vuoden 2031 alkuun asti.
Mikäli aiemmasta aikataulusta voi jotakin päätellä, saapuu syksyllä 2024 esitelty Android 15 päivityksenä Honor Magic7 Litelle kevään tai kesän 2025 tienoilla. Edeltäjä, Android 13:lla julkaistu Magic6 Lite sai nimittäin Android 14:n ensimmäisillä alueilla kesäkuussa 2024.
Arvostelun julkaisuhetkellä Honor Magic7 Liten tietoturva on joulukuun 2024 tasolla.
Yhteenveto: sievä, kestävä ja ja akunkestollaan vakuuttava keskihintainen älypuhelin
Honor Magic7 Litessä mainio näyttö yhdistyy erinomaiseen, markkinoiden parhaita hätyyttelevään akunkestoo. Pikalataustehoa on myös merkittävästi nostettu, tallennusmuistia on peräti 512 gigatavua ja vankan rakenteen tulisi kestää ajoittaiset kolhut ja koettelemukset. Päivityslupaus on merkittävästi aiempaa pidempi. Monilta osin kaikki on kohdallaan.
Kamerakokoonpano ja suorituskyky sen sijaan ovat edeltäjän tasolla, mikä on harmillista.
Keskihintaluokassa on alkuvuodesta 2025 runsaasti valinnanvaraa 300-400 euron budjetilla uutta älypuhelinta etsiville. Muun muassa Honorin oma Honor 200 ja tuttu keskihintaluokan suosikki Samsung Galaxy A55 5G on syytä huomioida.
Tyylillään massasta erottuva Nothing Phone (2a) Plus, vahvan suorituskyvyn metallirakenteessa tarjoava OnePlus Nord 4 sekä pirteine väreineen erottuva Motorola Edge 50 Neo ovat myös hyviä vaihtoehtoja suurin piirtein samassa hintaluokassa.
Kilpailijoiden vahvuus on useimmiten selvästi paremmassa mitatussa suorituskyvyssä, mutta toisaalta akunkestossa Magic7 Lite pesee verrokkinsa. Lisäksi Magic7 Litessä on suuri ja muutenkin erinomainen näyttö.
Tasapainoinen ja ohuudellaan säväyttävä Honor Magic7 Lite on hyvä älypuhelin, mutta tietyillä osa-alueilla haavoittuva. Lisäksi vuosi 2025 on vasta alussa, ja monilta kilpailijoita on luonnollisesti myös luvassa uutuuksia keskihintaluokkaan kevään kuluessa.
Kokonaisuutena Honor Magic7 Lite on hyvä valinta keveyttä, ohuutta ja loistavaa akunkestoa arvostaville.
Ostopäätös on kuitenkin hyvä tehdä harkiten, sillä samassa hintaluokassa on saatavilla myös tehokkaampia puhelimia, jos sellaiselle on tarvetta.
__
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia Honor Magic7 Liten kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »