Tekoäly on ollut teknologia-alan kehityksen keskiössä viime aikoina ja saman menon odotetaan jatkuvan myös vuonna 2025.
Myös Googlella tekoälyn vieminen eteenpäin on sen keskeisin painopiste vuonna 2025.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
CNBC raportoi Googlen toimitusjohtajan Sundar Pichain ja muun ylimmän johdon järjestäneen ennen joululomaa vuoden 2025 strategiakokouksensa. Tapaamisesta vuotanut nauhoite kertoo Pichain todenneen tapaamisessa, että ”Geminin skaalaaminen kuluttajapuolella tulee olemaan Googlen suurin keskittymisen alue ensi vuonna”.
Google on läpi vuosien ollut tekoälytutkimuksen ja -kehityksen kärkijoukoissa, mutta vuoden 2022 lopulla OpenAI onnistui yllättämään kaikki sittemmin suureen suosioon nousseella ChatGPT-palvelullaan. Pikavauhtia yli 250 miljoonaan käyttäjään viikossa kasvanut ChatGPT on noussut kuluttajille suunnattujen tekoälypalvelujen johtotähdeksi.
Googlella kisaa ei olla kuitenkaan luovuttamassa, vaan jo vuoden 2024 aikanakin Googlelta on nähty kiivaalla tahdilla erilaisia tekoälyjulkistuksia – viimeksi joulukuun aikana uuden sukupolven Gemini 2.0 -tekoälymallit.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt Pichain yhtiön sisäisessä tapaamisessa kertoman mukaan Google tulee esittelemään joukon uusia tekoälytoimintoja vuoden 2025 ensimmäisen puoliskon aikana.
”Historia näyttää, ettei aina tarvitse olla ensimmäinen, mutta on suoriuduttava hyvin ja todella oltava luokkansa paras tuotteena”, kommentoi Pichai. ”Ajattelen, että vuodessa 2025 on kyse juuri tästä.” Samalla Pichain mukaan Googlella on työtä tehtävänä vuonna 2025 kuroakseen OpenAI:n etumatkaa kiinni ja saavuttaakseen johtoaseman tekoälyn osalta.
”Luulen, että vuosi 2025 on kriittinen”, Pichai totesi. ”Mielestäni on todella tärkeää, että sisäistämme tämän hetken kiireellisyyden ja meidän on toimittava nopeammin yrityksenä. Panokset ovat korkeat. Nämä ovat mullistavia hetkiä. Vuonna 2025 meidän on keskityttävä hellittämättä tämän tekniikan etujen hyödyntämiseen ja ratkaisemaan todellisia käyttäjien ongelmia.”
Googlella tehdään töitä sen eteen, että sen tekoälypalvelun Gemini-sovelluksesta tulisi seuraava miljardin käyttäjän Google-palvelu, joita Googlella on entuudestaan jo 15 kappaletta. Yli 2 miljardia käyttäjää Google-palveluista on haun lisäksi jo Gmaililla, Androidilla, Chromella, Google Playlla, YouTubella ja Google Mapsilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Googlen tavoitteena on kehittää Geminiä eteenpäin toistaiseksi Project Astran muodossa nähdyn vision mukaisesti. Google pyrkii kulkemaan etulinjassa käyttäjän puolesta tehtäviä suorittavien tekoälyagenttien kehittämisessä.
Project Astrassa kyseessä on universaali tekoälyagentti, joka toimii käyttäjän avustajana. Palvelulle voi esittää erilaisia kysymyksiä esimerkiksi kameran reaaliaikaisesta kuvasta – teksti- ja puhemuotoisten pyyntöjen ohella. Astra toimii myös entistä luonnollisemmin, sillä luonnollisen kielen ymmärtämisen viive on jotakuinkin ihmisten välisen keskustelun tasolla. Googlen tarkoituksena on julkaista Project Astran kaltaiset toiminnot Gemini-sovelluksen ja sen Gemini Live -toiminnallisuuden laajennuksena. Älypuhelinsovelluksen lisäksi Google testaa Project Astraa myös älylasien prototyypissä.
Taustalla kokonaisuutena Googlen asema tekoälyyn liittyen on tällä hetkellä uniikki: sillä on omaa infrastruktuuria tekoälyä varten omien datakeskusten, itse kehitettyjen TPU-piirien sekä maailmanlaajuisen kuituverkon muodossa, huippuluokan osaamista uusien tekoälymallien kehittämisessä sekä laajan käyttäjäkunnan tuotteet ja alustat, joilla tekoälyä voidaan ottaa käyttöön nopeasti. Vastaavaa kokonaisuutta ei löydy (vielä) miltään kilpailijalta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »