Teknologiabrändi Honor tunnetaan laadukkaista huippuluokan älypuhelimistaan ja muista tuotteistaan. Laadun taustalta löytyvät laaja tutkimus ja tuotekehitys, kattava testaus sekä oma moderni tehdas, jossa valmistetaan Honorin huippupuhelimia.
Honor järjesti loppuvuodesta 2024 suomalaismedioille vierailun Kiinan Shenzhenissä sijaitsevaan Honor Intelligent Manufacturing Industrial Park -tehtaaseensa sekä sen yhteydessä sijaitseviin tutkimus- ja tuotekehitys- sekä testaustiloihinsa.
Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parkin rakentaminen käynnistyi helmikuussa 2021 ja ensimmäinen puhelin tehtaalta valmistui 18. elokuuta. Seuranneiden vuosien aikana tehtaan toimintaa on jatkuvasti kehitetty.
Omassa tehtaassaan Honor keskittyy Magic-sarjan huippupuhelintensa, mukaan lukien taittuvanäyttöisten Magic V -sarjan puhelinten, valmistamiseen. Viimeisimpiä tehtaan linjoilla valmistettavia puhelimia ovat olleet Magic6 Pro -huippupuhelin sekä erityisesti ohuudellaan säväyttäneet taittuvanäyttöiset huippupuhelimet Magic V2 ja Magic V3. Myös uutta alkuvuodesta 2025 Suomessa myyntiin tulevaa Magic7 Pro -huippupuhelinta valmistetaan jo tehtaassa.
Automaatio laadun takana
Ensivaikutelma Honorin tehtaasta on siisti: kaikki on järjestyksessä ja puhdasta – ja ihmisiä tehtaassa tarvitaan yllättävän vähän.
Honor onkin panostanut Intelligent Manufacturing Industrial Park -tehtaassaan voimakkaasti automaatioon, joka auttaa parantamaan tuotannon laatua tarkasti joka kerta samanlaisena toistuvan prosessin ansiosta.
Honorin mukaan jo vuonna 2021 tehtaan tuotannossa saavutettiin 75 prosentin automaatioaste, mutta tämän jälkeen prosessia edelleen eteenpäin kehittämällä ja hiomalla automaatioaste on nyt kohonnut jopa 85 prosenttiin.
Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parkin tuotantolinjat ovat noin 150 metrin mittaisia ja sisältävät noin 80 eri työvaihepistettä, joiden aikana puhelin rakentuu piirilevystä ja sen komponenteista valmiiksi tuotteeksi kaikkine eri osineen.
Teollisuusrobotit asettavat eri vaiheissa komponentit ja osat tarkasti paikoilleen ja työntekijöiden keskeiseksi rooliksi jää valvoa tuotannon ja tuotteiden toimivuutta sekä viimeistelyä. Lisäksi työntekijät suorittavat tiettyjä työvaiheita, joiden automatisointi ei ole vielä ollut mahdollista tai kannattavaa.
Automaation laaja käyttö tuotannossa vähentää inhimillisiä virheitä ja tekee toistuvan prosessin ansiosta tuotannosta tasaisesti korkealaatuisempaa.
Esimerkiksi näytön robotti Honor-tehtaalla asentaa jopa 75 mikronin, eli noin hiuksen paksuuden, tarkkuudella, kun taas automaattinen akun asentaminen hyödyntää korkean tarkkuuden optista tunnistusta ja voi tunnistaa jopa vain 40 mikronin kokoiset vierasesineet. Lisäksi reaaliajassa valvotaan painetta, mikä parantaa valmistettujen tuotteiden turvallisuutta.
Valmistettaville puhelimille suoritetaan tuotantolinjan useissa eri vaiheissa runsaasti – jopa yli 150 kappaletta – erilaisia testejä, joilla varmistetaan esimerkiksi näytön ja kameran toiminta suunnitellulla tavalla.
Lopuksi tuotantolinjalta syntynyt valmis puhelin pakataan myyntipakkaukseensa ja sen matka kohti asiakasta voi alkaa.
Keskimäärin yhdeltä Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parkin tuotantolinjalta valmistuu puhelin 28,5 sekunnin välein. Tehtaassa tuotantolinjoja on useita eri tuotteiden valmistamiseen.
Huippupuhelintensa valmistamisen lisäksi Honor hyödyntää tehdastaan älykkäiden valmistusmenetelmien kehittämiseen laajempaan käyttöön. Tehtaalla esimerkiksi kehitetään uusia teknologia- ja tuotantomalli-innovaatioita, joita voidaan levittää käyttöön laajemmin Honorin laitteiden valmistuksessa.
Tutkimusta, tuotekehitystä ja testausta tehtaan kyljessä
Honorin tehtaan yhteydessä toimii myös yksi Honorin tutkimus- ja tuotekehityskeskuksista.
Yhteensä pinta-alaa viidestä eri rakennuksesta koostuvassa Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parkissa on 135 000 neliömetriä. Toimintoihin kuuluvat uusia ratkaisuja eri osa-alueille kehittävä Innovation Center sekä Global Certification Center, jonka tehtävänä on hoitaa tuotteilta ennen niiden markkinoilletuloa vaadittavia mittauksia eri sertifiointeja varten.
Mobiililaitteille erilaisia sertifiointivaatimuksia asettavat niin viranomaiset kuin myös laitteita myyvät operaattorit sekä muut jälleenmyyjät.
Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parkissa sijaitsevat omat laboratorionsa esimerkiksi tuotteiden kestävyyden, säteilyn säännöstenmukaisuuden sekä yhteyksien toimivuuden testaamiseen.
Kokonaisuutena Honor testaa tuotteitaan jopa ulkopuolisia vaatimuksia tiukemmin ja monipuolisemmin: Honor on kertonut sillä olevan kaikkiaan yli 600 omaa laatustandardia, jotka tuotteiden tulee läpäistä ennen niiden tuomista markkinoille.
Honor Magic V3 ja Magic7 Pro esimerkkejä tehtaan huipputuotteista
Honorin viimeisin taittuvanäyttöinen Magic V3 -huippupuhelin ja uusi Magic7 Pro -huippupuhelin ovat esimerkkejä Honor Intelligent Manufacturing Industrial Parkin tuotannosta.
Honor on hämmästyttänyt taittuvanäyttöisissä älypuhelimissa ohuudella, jonka taustalla on sen mittava tutkimus- ja tuotekehitystyö mahdollisimman ohuen rakenteen saavuttamiseksi.
Honor on kehittänyt omia ratkaisujaan niin saranaan kuin myös akkuun, joka onkin keskeinen salaisuus siinä, miten taittuvanäyttöinen Magic V3 voi olla käytännössä yhtä paksu kuin tavalliset puhelimet – vaikka Magic V3:ssa on kaksiosainen rakenne ja sisäpuolelta auki taittuu jopa tablettikoon näyttö. Magic V3:n akussa käytössä on edistyksellistä pii-hiiliteknologiaa, joka mahdollistaa suuremman energiatiheyden.
Honor Magic V3 on suljettuna vain 9,2 millimetriä paksu, ja auki taitettuna paksuutta on vain 4,35 millimetriä. Silti Magic V3 on samalla todella kestävä. Kansinäytön pintana on NanoCrystal Shield -lasi, joka on jopa kymmenkertaisesti tavanomaista vahvempaa sekä naarmuja että pudotuksia vastaan. Sisänäytön kestävyyttä Honor on parantanut uraauurtavalla nanoalumiinioksidipinnoitteella, joka nostaa kestävyyden naarmuja vastaan jopa viisinkertaiseksi tavanomaiseen verrattuna.
Magic V3 on lisäksi IPX8-luokitellusti vedenpitävä kestäen upotuksen jopa 2,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Magic V3:n saranan Honor on testannut kestävän ainakin 500 000 taittokertaa.
Magic V3:ssa on kannessa 6,43 tuuman näyttö 20:9-kuvasuhteella, kun taas sisäpuolelta auki taittuu 7,92 tuuman näyttö 9,78:9-kuvasuhteella. Muita ominaisuuksia ovat Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiiri, 50+40+50 megapikselin takakamerakokoonpano, kaksi 20 megapikselin etukameraa sekä 5 150 milliampeeritunnin akku 66 watin langallisella ja 50 watin langattomalla pikalatauksella.
Magic V3 tuli Suomessa myyntiin syyskuussa 2024. Katso tästä parhaimmat tarjoukset Honor Magic V3:sta hintavertailupalvelusta!
Alkuvuonna 2025 Honor tuo Suomessa myyntiin uuden Magic7 Pro -huippupuhelimensa, joka sisältää viimeisimmän sukupolven teknologiaa sekä esimerkiksi uusia tekoälytoimintoja.
Magic7 Pro on varustettu Qualcommin uudella merkittävästi lisää suorituskykyä tuovalla Snapdragon 8 Elite -järjestelmäpiirillä.
Lisäksi Magic7 Prossa on kookas 6,8 tuuman näyttö korkealla 2800×1280 pikselin tarkkuudella, 1-120 hertsin joustavalla virkistystaajuudella ja huipussaan jopa 5 000 nitin kirkkaudella sekä takana 50 megapikselin pääkamera eri olosuhteisiin ja kuvaustilanteisiin mukautumisen mahdollistavalla vaihtuvalla aukolla, 50 megapikselin ultralaajakulmakamera ja suurikokoisella kennolla varustettu peräti 200 megapikselin 3x optisen zoomin telekamera, joka mahdollistaa korkealaatuisen zoomaamisen – jopa 100x-tasolle asti.
Etupuolelta löytyy 50 megapikselin etukameran lisäksi 3D-kamera, jonka ansiosta Magic7 Prossa on turvallinen kolmiulotteinen kasvojentunnistus. Toisena vaihtoehtona tunnistautumiseen on käytettävissä ultraääniteknologian sormenjälkilukija näytön alla.
Pöly- ja vesitiiviydelytään Magic7 Pro on IP68/IP69-luokiteltu, eli upotuskestävyyden lisäksi puhelimen vedenkestävyys on testattu myös voimakkaalla, korkean lämpötilan vesisuihkulla. Ja tietenkin näytön pintana on Magic 7 Prossakin kestävää NanoCrystal Shield -lasia.
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »