Teknologiabrändi Honor järjesti tämän vuoden kansainvälisen nuorille suunnittelijakyvyille suunnatun Honor Talents Global Design Awards -kilpailun Euroopan-palkintogaalan tiistaina Helsingin Lasipalatsin Bio Rexissä.
Vuoden 2024 kilpailun teemoina olivat “Renewal of Life – Return”, “Cultural Prosperity – Celebration”, “Genesis – The Future” “City Inspiration – Beauty” ja “Panda – Mutual Learning”.
Gaalassa palkittiin neljä työtä European Regional Award -palkinnoilla ja kolme työtä suomalaisille opiskelijoille tarkoitetussa Christmas Special Edition -erikoiskategoriassa. Parhaan eurooppalaisen työn palkinto jaettiin espanjalaisen Roberto Gandia Torron panda-aiheiselle “Protector of Nature” -työlle, joka arvostettiin myös kansainvälisellä “Global Judges’ Award”-tunnustuksella. Suomalaisen Natasha Ban työ “Naive Threads of Fairy Tales: Patterns Born in Childhood” palkittiin myös “European Regional Award” – ja “Global Judges’ Award”-tunnustuksilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Palkinnoista päätti 17 henkilön kansainvälinen raati, joka koostui taiteilijoista ja suunnittelijoista. Suomalaisväriä raatiin toi muun muassa Aalto-yliopiston emeritusprofessorina tunnettu Yrjö Sotamaa.
Vuonna 2020 lanseeratun Honor Talentsin palkintogaala tuotiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Suomeen. Honorin Suomen markkinointijohtaja Elina Takala pitää järjestelyvastuun saamista Suomeen suurena kunniana.
“HONOR Talents on HONORin merkittävä globaali ohjelma, jonka päätavoitteena on voimaannuttaa nuoria kykyjä taiteen, muotoilun, luovuuden, teknologian ja tekoälyn kautta. Kansainvälisen palkintogaalan järjestelyvastuiden saaminen Suomeen on meille hyvin merkityksellistä ja valtava luottamuksenosoitus”, Takala iloitsee.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
“Suomi on designin ja teknologian luvattu maa. HONOR Talentsin kaltainen ohjelma, joka yhdistää nämä, sopii mielestäni tänne erinomaisesti. Itse kilpailu oli äärimmäisen kovatasoinen, ja oli mahtava nähdä minkälaista luovuuden ilotulitusta nuoret suunnittelijat saivat tänä vuonna aikaan!”
Gaalassa palkitut työt:
- Roberto Gandia Torro: “Protector of Nature” (Top European Regional Award, Global Judges’ Choice Award)
- Natasha Ba: “Naive Threads of Fairy Tales: Patterns Born in Childhood” (European Regional Award, Global Judges’ Choice Award)
- Lucrezia Spapperi Gestri: “Utopian Pottery: Landscape of Cultures” (European Regional Award, Global AIGC Innovation Award)
- Martin Vondruška: “Balance of the Future” (European Regional Award)
- Venla Pervala: “Gingerbread and Holiday Tunes” (Christmas Special Award)
- Hilja Mäkilä: “Red Cottage” (Christmas Special Award)
- Iines Korhonen: “Christmas Eve in the Forest” (Christmas Special Award)
Palkintojen jaon lisäksi tapahtumassa kuultiin keynote-puheenvuoro vuoden 2024 tietokirjallisuuden Finlandia-palkinnon ehdokkaalta, futuristi Perttu Pölöseltä aiheesta “AI in Technology and Design”. Pölönen pohti puheenvuorossaan muun muassa tekoälyn ja ihmisen suhdetta ja eroavaisuuksia. “Tekoäly on muodoton ja kasvoton, mutta jo nyt kielellisesti parempi kuin monet meistä”, Pölönen sanoi. Ihmisillä on Pölösen mukaan silti yksi, ainutlaatuinen kilpailuetu tekoälyyn verrattuna. “Olemme ainoita, jotka voivat kertoa, miksi loimme tämän. Miksi kirjoitimme tämän runon, ja mikä sen tarkoitus on.”
Gaalan palkitsemistilaisuuden avasi palkittu muotoilija ja sisustusarkkitehti, emeritusprofessori Yrjö Sotamaa. Suuri osa kilpailun töistä oli tuotettu tekoälyn avulla, joten myös Sotamaa puntaroi omassa puheenvuorossaan ihmisten muuttuvaa roolia luovassa prosessissa sekä esitti toiveen nuorille taiteilijoille ja suunnittelijoille: “Viettäkää mahdollisimman paljon aikaa hyvää kirjallisuutta ja filosofien ajatuksia lukien, ja tutkikaa johtavien arkkitehtien ja suunnittelijoiden ideoita. Tämä luo vankan perustan teidän omille, yksilöllisille luoville töille.”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ohjelmaan kuului myös paneelikeskustelu aiheesta “Does the World Need Another Designer, Really?” Pölösen vetämässä paneelissa tekoälyn asemasta ja kehityksestä yhteiskunnassamme keskustelivat myös mainostoimisto TBWA\Helsingin Design Director Umberto Onza, ThingLinkin perustaja ja toimitusjohtaja Ulla-Maaria Koivula, sekä Maria Ritola, yksi Iris.ai:n perustajista.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »