Honor julkisti uudet Magic7-sarjan huippupuhelimensa jo lokakuun lopulla kotimarkkinoillaan Kiinassa.
Magic7-sarjan kansainvälisen lanseerauksen ajankohdasta ei ole vielä tarkkaa tietoa, mutta pääsimme jo tutustumaan lyhyesti Honorin Magic7 Pro -huippupuhelinuutuuteen vieraillessamme viime viikolla Kiinassa Honorin eri toimipisteissä. Kokeilemamme puhelin oli Kiinan-malliversio Magic7 Prosta, mutta teknisesti lähes vastaavan laitteen pitäisi saapua lähitulevaisuudessa myyntiin Suomessakin.
Honor on jo aloittanut valituissa maissa Euroopassakin Magic7 Pron kansainvälisen julkaisun pohjustamisen, joten todennäköisesti myyntiintulo on tapahtumassa lähiviikkojen tai kuukausien aikana. Huhun mukaan Magic7 Pron julkaisu Euroopassa tapahtuisi tammikuun lopulla ja suositushinta olisi 1 399 euroa, mutta nämä tiedot ovat vielä vahvistamattomia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kiinassa Magic7-sarjan julkistus tapahtui lokakuun lopulla poikkeuksellisen varhain, sillä edeltävät Magic6-puhelimensa Honor julkisti Kiinassa tänä vuonna 11. tammikuuta ennen kansainvälistä julkaisua Barcelonan Mobile World Congress (MWC) -messujen yhteydessä 25. helmikuuta. Varhaisemman Kiinan-julkaisun sekä jo nähtyjen ennakkopohjusten perusteella näyttää todennäköiseltä, että Magic7-sarjan kansainvälinenkin debyytti tulee tapahtumaan aiemmin kuin vasta helmi-maaliskuun taitteessa MWC:ssä.
Kiinassa Honor julkisti samalla kerralla Magic7:n ja Magic7 Pron, mutta suurin mielenkiinto kohdistuu Magic7 Prohon, jota odotetaan myyntiin Euroopassakin. Perinteisesti Honor ei ole tuonut Pro-mallien karsittuja sisarmalleja myyntiin Euroopan markkinoilla.
Uusi Honor Magic7 Pro on varustettu Qualcommin tuoreella huippuluokan Snapdragon 8 Elite -järjestelmäpiirillä, joka tuo mukaan lisää suorituskykyä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Magic7-sarjassa Honor on uuden Qualcommin Snapdragon 8 Elite -järjestelmäpiirin tuoman paremman suorituskyvyn lisäksi tehnyt parannuksia pikalataukseen ja telekameraan. Lisäksi uusi MagicOS 9.0 -ohjelmisto sisältää uusia tekoälytoimintoja.
Tuttua Honor-ilmettä eteenpäin hiottuna
Muotoilullisesti Magic7 Pro jatkaa edeltävän Magic6 Pron kanssa samoilla linjoilla. Honor ei ole lähtenyt tekemään muotoiluunsa suurta mullistusta, mutta pientä hienosäätöä on tapahtunut.
Sivut Honor Magic7 Prossa ovat entistä tasaisemmat nykytrendin mukaisesti. Takana katse kiinnittyy edelleen kookkaaseen, keskelle sijoitettuun kamerakohoumaan, joka yhdistää pyöreän ja neliön muotoa entuudestaan tutulla tavalla, josta on alkanut muodostua Honor-huippupuhelinten tunnusmerkki.
Laatutuntuma on kaikin puolin erinomaisella tasolla, ja Magic7 Pro tuntuu kädessä jämäkältä ja vankkarakenteiselta. Osaltaan laadun vaikutelmaa luo jyhkeys: 8,8 millimetrin paksuudellaan ja 223 gramman painollaan Magic7 Pro ei ole edelleenkään huippupuhelinten joukossa ohuimmasta päästä. Koko on säilynyt lähes ennallaan Magic6 Prosta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kestävyydeltään Magic7 Pron pitäisi olla hyvä. Pöly- ja vesitiiviys on IP68/IP69-luokiteltu. IP-luokituksen ensimmäinen numero kertoo pölysuojauksesta, ja 6 tarkoittaa totuttuun tapaan pölytiiviyttä. Toinen numero kertoo vedenkestävyydestä. Monista puhelimista tätä nykyä tuttu 8-luokitus merkitsee upotuskestävyyttä, kun taas 9-luokitus puolestaan kertoo kestävyydestä voimakasta, korkean lämpötilan vesisuihkua vastaan.
Näytön pintana Magic7 Prossa on jälleen Honorin NanoCrystal Shield -lasi, joka on Honorin mukaan jopa kymmenkertaisesti tavanomaista vahvempaa sekä naarmuja että pudotuksia vastaan.
Etupuolella Magic7 Prossa on myös pitkälti samanlainen näyttö kuin jo Magic 6 Prossakin.
6,8 tuuman AMOLED-näytön tarkkuus on 2800×1280 pikseliä (453 PPI). Näyttö on varustettu 1,07 miljardin väritoistolla sekä LTPO-teknologian ansiosta joustavasti 1-120 hertsin välillä mukautuvalla virkistystaajuudella. Ilmoitettu kirkkaus näytössä yltää koko näytöllä 1 600 nitiin ja pistemäisesti huipussaan HDR-sisällöllä jopa 5 000 nitiin, joka on edelleen hyvin korkea taso älypuhelimissa. Näytössä on tuki Dolby Visionille ja HDR Vividille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näyttö on niin sanottua mikrokaartuvaa mallia, joka tarkoittaa sen olevan niukasti – lähes huomaamattomasti – kaareva reunoiltaan.
Näytön kuvanlaatu on silmämääräisesti tutulla huipputasolla ilman mitään valittamisen aihetta.
Tuttuun tapaan Honor on panostanut näytössä myös silmäystävällisyyteen muun muassa korkealla näytön välkkymistä ja näin silmien rasitusta vähentävällä 4 320 hertsin PWM-kirkkaudensäädöllä sekä tekoälypohjaisella suojauksella likinäöltä. Entuudestaan tuttuja toimintoja ovat myös sirkadiaaninen yönäyttö, joka säätää näytön värilämpötilaa automaattisesti vuorokausirytmin mukaisesti, sekä luonnollinen sävy -toiminto, joka mukauttaa näytön värejä automaattisesti ympäristön valaistukseen. Uutuutena mukaan on lisätty myös silmien suojaamisessa auttava pyöreä polarisointi, joka pyrkii simuloimaan luonnollisen valon vaihtelua.
Android-puhelinten joukossa Honor-huippupuhelinten erikoisuutena on jo pidempään ollut 3D-kasvojentunnistus, joka on pelkkään etukameraan perustuvaa kasvojentunnistusta turvallisempi vaihtoehto. Lisäksi käytettävissä Magic7 Prossa on myös näytönalainen sormenjälkilukija, joka on nyt toteutettu optisen sijaan ultraääniteknologialla mahdollistaen esimerkiksi paremman käytettävyyden myös märillä sormilla.
Suorituskykyä lisää
Teknisesti merkittävin uudistus Magic7 Prossa on uusi järjestelmäpiiri.
Magic7 Pron sisältämä Snapdragon 8 Elite tuo mukanaan merkittävästi lisää suorituskykyä ensi kertaa älypuhelimissa Qualcommin oman suunnittelun Oryon-keskussuorittimella, uudella Adreno-grafiikkasuorittimella ja Hexagon NPU -neuroverkkolaskentayksiköllä.
Qualcommin mukaan Snapdragon 8 Elite on jopa 45 prosenttia nopeampi CPU-keskussuorittimen, jopa 40 prosenttia nopeampi GPU-grafiikkasuorittimen ja 45 prosenttia nopeampi NPU-neuroverkkolaskentayksikön osalta kuin Snapdragon 8 Gen 3 esimerkiksi Magic6 Prossa.
Samanaikaisesti Snapdragon 8 Eliten pitäisi olla selvästi energiatehokkaampi. Virrankulutus on pienentynyt koko järjestelmäpiirin osalta jopa 27 prosentilla, CPU-keskussuorittimen osalta 44 prosentilla ja GPU-grafiikkasuorittimen osalta 40 prosentilla. Tekoälysuorituskyky wattia kohden on parantunut 45 prosentilla.
Lue lisää Snapdragon 8 Elitestä aiemmasta artikkelistamme!
Emme luonnollisestikaan lyhyen tutustumisen aikana vielä syvemmin tutustunut suorituskykyyn, mutta peruskäytössä Honor Magic7 Pro tuntui tietenkin erittäin sulavalta ja nopealta.
Kiinassa Magic7 Pro on saatavilla 12 tai 16 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 256 tai 512 gigatavun tai 1 teratavun tallennusmuistilla. Nähtäväksi jää, millaisin muistein Magic7 Pro saadaan myyntiin Suomessa.
Kiinassa Magic7 Prossa on 5 850 milliampeeritunnin pii-hiiliakku, joka tukee 100 watin langallista pikalatausta sekä 80 watin langaton pikalatausta. Akussa piin osuus on kasvanut ennätykselliseen 10 prosenttiin, ja kapasiteetti on 250 milliampeerituntia suurempi kuin Magic6 Prossa. Lisäksi Magic7 Prossa on nyt myös Honorin oma Honor E2 -virranhallintapiiri, jonka pitäisi tehostaa toimintaa.
Tuettu pikalatausteho Magic7 Prossa on edeltäjää korkeampi, sillä Magic6 Prohon nähden langallisen pikalatauksen enimmäisteho on kasvanut 80 watista 100 wattiin ja langattoman pikalatauksen 66 watista 80 wattiin.
Yhteyksien toimintaa Magic7 Prossa on puolestaan parantamassa uusi Honor C2 -piiri, joka Honorin mukaan varmistaa vakaan mobiiliyhteyden toiminnan haastavissakin olosuhteissa. Lisäksi Wi-Fi-kaksoispiiriratkaisuu nopeuttaa selvästi latausnopeuksia ruuhkaisissa julkisissa verkoissa. Kiinassa Honor Magic7 -puhelimet tukevat myös satelliittiyhteyksiä, mutta tätä tukea ei odoteta kansainvälisille markkinoille.
Äänentoistoon Honor kertoo myös panostaneensa voimakkaammilla stereokaiuttimilla, ja ääntä kaiuttimista tuntuikin lähtevän reippaasti äänenlaadun samalla pysyessä säröttömänä.
200 megapikselin telekamera suuremmalla kennolla merkittävin uudistus kameroissa
Magic7 Pro sisältää takana kolme kameraa ja edessä yhden kameran:
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,3″ H9000-kennolla, 1,2 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,4 mikronia), vaihtuvalla f/1,4-2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, laaja 13,5 EV dynaaminen alue
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera f/2,0-aukolla, makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä
- 200 megapikselin periskooppirakenteinen 3x optisen zoomin telekamera 1/1,4″ kennolla, f/2,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin etukakamera 90 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella ja f/2,0-aukolla
Pääkamerassa on Honorin mukaan käytössä heijastuksia huomattavasti vähentävä pinnoite. Kolmen takakameran toimintaa tukevat värilämpötila-anturi, välkkymisanturi sekä lasertarkennus. Videokuvaus onnistuu parhaimmillaan 4K 30 / 60 fps -tarkkuudella.
Teknisesti pää- ja ultralaajakulmakamera ovat pysyneet käytännössä ennallaan Magic6 Prosta, mutta samalla telekamerassa on tapahtunut muutos.
Magic6 Prossa oli jo myös korkean tarkkuuden telekamera, mutta siinä tarkkuus oli rajattu 180 megapikseliin ja kennon koko oli 1/1,49″. Nyt Magic7 Prossa on telekamerassa kookkaampi 1/1,4″ kenno 200 megapikselin tarkkuudella.
Lisäksi telekamera tarjoaa nyt 2,5x sijaan 3x optisen zoomin. Lisäksi korkea tarkkuus mahdollistaa yhä korkealaatuiset zoom-kuvat vielä huomattavasti korkeammillakin tasoilla. Suoraan kamerasovelluksessa onkin tarjolla myös 6x-pikavalinta.
Digitaalinen zoom yltää tutusti 100x-tasolle, mutta Honor on nyt tuonut mukaan lisäksi tekoälyä, joka tarkentaa kuvan ottamisen jälkeen rajummin zoomattujen kuvien yksityiskohtia. Parhaimmillaan uudistus toimii erinomaisesti terävöittäen kuvia huomattavasti onnistuneella tavalla. Samalla ajoittain toiminto tuntuu sulavoittavan kuvia liikaa, jolloin niistä tulee jo ennemmin maalauksen omaisia valokuvien sijaan.
Toiseksi tekoälyä hyödynnetään myös tarkempien kuvien ottamiseen nopeasti liikkuvista kohteista, joita vinhasti pyörivästä esittelylaitteesta napattujen kuvien perusteella Magic7 Pro pystyi vangitsemaan ainakin iPhonea terävämmin.
Magic7 Pro jatkaa myös Honorin yhteistyötä ranskalaisen valokuvastudion Harcourtin kanssa, ja mukana myös Magic7 Prossa ovat kolme erilaista Harcourt-tilaa muotokuvien tallentamiseen. Taustalla Harcourt-tiloissa on tekoälymalli, joka pyrkii matkimaan Studio Harcourtin vivahteikasta valojen ja varjojen käyttöä kuvissa.
Kuvien muokkaamiseen Honor on tuonut myös lisää tekoälyä osaksi MagicOS-ohjelmistoaan. Muokkaustoiminnolla voi muuttaa esimerkiksi muotokuvien tyyliä hyvinkin erilaiseksi alkuperäiseen verrattuna.
MagicOS 9.0:n uudistusten keskiössä on vahvasti tekoäly. Honor esimerkiksi tuo MagicOS 9.0:n osaksi oman tekoälyagenttinsa. Aiempi Yoyo-avustajatoiminto korvautuu Yoyo Agentilla, joka voi suorittaa erilaisia tehtäviä käyttäjän puolesta. Toiminto ymmärtää aiempaa monimutkaisempia, monivaiheisia pyyntöjä sekä muistaa käyttäjän mieltymykset. Esimerkkeinä tekoälyagenttia voi Honorin mukaan käyttää esimerkiksi juomatilausten tekemiseen, ilmoitusten poistamiseen käytöstä yksinkertaisella pyynnöllä, hintavertailuun ja tarjousten etsimiseen sekä lomakkeiden täyttämiseen.
On vielä kuitenkin epäselvää, miten laajasti uudet tekoälytoiminnot nähdään käytössä MagicOS 9.0:n kansainvälisessä versiossa. Tämä alkaa selvitä todennäköisesti muutaman viikon päästä, kun Honor esittelee Magic 7 Pron myös Euroopan, mukaan lukien Suomen markkinoille.
Lue lisää MagicOS 9.0:sta aiemmasta artikkelistamme!
Honor Magic7 Pron (Kiina) tekniset tiedot
- Alumiinirunko ja lasinen takapinta
- 6,80 tuuman mikrokaartuva LTPO AMOLED -näyttö 19,69:9-kuvasuhteella, 2800×1200 pikselin tarkkuudella (453 PPI), joustavasti mukautuvalla 1-120 hertsin virkistystaajuudella, 1,07 miljardin sävyn väritoistoistolla, Dolby Vision / HDR Vivid -tuki, kirkkaus 1 600 nitiä korkean kirkkauden tilassa koko näytöllä tai huipussaan jopa 5 000 nitiä, PWM-kirkkaudensäätö 4 320 hertsin taajuudella
- 3D-kasvojentunnistus
- Ultraääniteknologian sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 8 Elite -järjestelmäpiiri
- 12 tai 16 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5X)
- 256 tai 512 gigatavua tai 1 teratavu sisäistä tallennusmuistia (UFS 4.0), ei muistikorttipaikkaa
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,3″ H9000-kennolla, 1,2 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,4 mikronia), vaihtuvalla f/1,4-2,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, laaja 13,5 EV dynaaminen alue
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera f/2,0-aukolla, makrokuvaus 2,5 senttimetrin etäisyydeltä
- 200 megapikselin periskooppirakenteinen 3x optisen zoomin telekamera 1/1,4″ kennolla, f/2,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- Lasertarkennus, värilämpötila-anturi, välkkymisanturi sekä LED-kuvausvalo
- Edessä 50 megapikselin kamera 90 asteen kuvakulmalla, automaattitarkennuksella ja f/2,0-aukolla ja 3D-syvyyskamera
- Stereokaiuttimet ja DTS: X Ultra -tilaäänituki sekä Honor Surround Subwoofer -toiminto
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 7 / Bluetooth 5.4 / NFC -yhteydet, infrapunalähetin
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 3.2 Gen 1)
- 5 850 milliampeeritunnin akku 100 watin langallisella ja 66 watin langattomalla Honor SuperCharge -pikalatauksella
- IP68/IP69-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
- Mitat 162,7 x 77,1 x 8,8 millimetriä sekä paino 223 grammaa
- Android 15 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 9.0 -ohjelmistoa
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »