Apple on julkaisemassa iOS 18.1:n iPhoneille ja samalla muut pistepäivitykset muille laitteille ensi viikolla, huhujen mukaan heti maanantaina 28. lokakuuta.
iOS 18.1, iPadOS 18.1 ja macOS 15.1 Sequoia ovat tuomassa käyttöön ensimmäiset Apple Intelligence -tekoälytoiminnot. Kaikkia Applen jo kesäkuussa WWDC-tapahtumassa esittelemiä Apple Intelligence -toimintoja ei kuitenkaan vielä ole mukana, vaan osan julkaisu tulee tapahtumaan vasta myöhemmin tänä vuonna ja ensi vuoden puolella. Lisäksi, kuten on monesti todettu, EU-alueella sääntelysyistä Apple pidättäytyy toistaiseksi tuomasta Apple Intelligence -toimintojaan iPhoneille tai iPadeille.
Nyt Apple on julkaissut ensimmäiset beetat tulevista iOS 18.2:sta, iPadOS 18.2:sta ja macOS Sequoia 15.2:sta, jotka tuovat mukanaan lisää Apple Intelligence -tekoälytoimintoja. Uudet beetatestiversiot ovat saatavilla iPhone 15 Pro -puhelimille, iPhone 16 -puhelimille sekä M-sarjan piireille varustetuille iPadeille ja Maceille, jotka tukevat Apple Intelligence -toimintoja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mukana uusissa beetoissa Apple Intelligence -toiminnoista ovat nyt myös:
- Image Playground -sovellus kuvien luomiseen tekoälyllä tekstipyynnön perusteella
- Image Wand piirrosten muuttamiseen kuviksi sekä tyhjän tilan täyttämiseen kontekstiperustaisilla kuvilla Muistiinpanoissa
- Genmojit eli tekoälyllä tekstipyynnöstä tai henkilön kuvasta luodut uudet emojit
- ChatGPT-integraatio Sirissä ja kirjoitustyökaluissa. Siri voi ohjata kysymyksen, käyttäjän luvalla, OpenAI:n tekoälypalvelun ChatGPT:n vastattavaksi, minkä lisäksi kirjoitustyökaluissa ChatGPT:tä voidaan hyödyntää sisältöjen, tekstin ja kuvien, luomiseen.
ChatGPT:n käyttö Sirin ja kirjoitustyökalujen kautta ei vaadi kirjautumista, mutta kirjautuminen on mahdollista. Apple on tuonut myös asetuksiin valinnan siitä, kysyykö Siri vahvistusta ennen pyyntöjen ohjaamista ChatGPT:lle. Vahvistusta kysytään joka tapauksessa asetuksesta huolimatta aina ennen kuin tiedostoja siirretään ChatGPT:lle.
iOS 18.2, iPadOS 18.2 ja macOS Sequoia 15.2 laajentavat muutenkin kirjoitustyökaluja mahdollisuudella tarkemmin kuvailla, millä tavalla haluaa niiden mukauttavan tekstiä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi kielituki laajenee yhdysvaltojen englannista (U.S. English) kattamaan lokalisoidusti myös Australian, Kanadan, Uuden-Seelannin, Etelä-Afrikan ja Ison-Britannian.
Lisäksi iPhone 16 -puhelimissa iOS 18.2 tuo mukaan Kamerasäädin-painikkeesta avautuvan Visual Intelligencen, jonka avulla kameralla voi napata kuvan ja kysyä siitä lisätietoja, esimerkiksi kuvassa näkyvän ravintolan aukioloajoista, sekä suorittaa toimintoja, kuten kopioida tekstiä tai lisätä puhelinnumeron yhteystietoihin. Lisäksi mahdollista on myös suorittaa kuvahaku Googlessa kuvatun tuotteen ostopaikkojen löytämiseksi tai kysyä kuvan sisällöstä ChatGPT:ltä.
iOS 18.2 ja iPadOS 18.2 tuovat myös uudistuneen Mail-sovelluksen, joka jaottelee viestit kategorioihin, kuten tärkeisiin viesteihin, tarjouksiin, uutiskirjeisiin ja transaktioihin.
EU-alueella iOS ja iPadOS 18.2 mahdollistavat nyt myös App Store -sovelluskaupan, Safari-verkkoselaimen, Viestit-sovelluksen, Kamera-sovelluksen ja Kuvat-sovelluksen poistamisen. Näin lähes kaikki Applen alkuperäissovellukset ovat poistettavissa niin haluttaessa. EU on tätä Applelta vaatinut. App Storen osalta Apple on lisännyt Asetuksiin uuden palautusvalinnan, jos App Store on poistettu.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi Asetuksiin on samalla tullut uusi oletussovellusten näkymä, josta voi yhdestä paikasta hallita eri asioiden oletussovelluksia. Erikseen oletussovelluksen voi valita sähköposteille, viesteille, puheluille, puhelujen suodatukselle, selaimelle, salasanoille ja koodeille sekä näppäimistöille. Uusi oletussovellusten näkymä tulee saataville myös muualla kuin EU-alueella, mutta suppeampana.
EU-alueella iOS ja iPadOS 18.2 mahdollistavat muille selaimille verkkosovellusten lisäämisen kuvakkeina kotinäkymään hyödyntäen niiden omaa selainmoottoria, kun aiemmin käytettävissä tässä yhteydessä oli vain Applen WebKit.
Uudet versiot sisältävät myös mahdollisuuden Asetuksista valita käyttöön äänenvoimakkuuden rajoituksen. Maksimiäänenvoimakkuuden voi rajata 20-90 prosenttiin niin halutessaan.
Lisäksi uusissa beetoissa on mukana useita pienempiä yksittäisten sovellusten käyttöliittymä- ja muita uudistuksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
iOS ja iPadOS 18.2:n ja macOS Sequoia 15.2:n julkaisua päivityksenä kaikille käyttäjille odotetaan joulukuussa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »