Honor 200 Smart on kestäväksi suunniteltu edullinen älypuhelin Honorilta. Puhelin pyrkii tarjoamaan järkeviä ratkaisuja houkuttelevaan hintaan.
Honor 200 Smart jatkaa nimensä perusteella Honor 200 -sarjaa, vaikka onkin teknisesti eri maata kuin muun muassa kameroineen keskihintaluokassa erottuvat Honor 200 Pro ja Honor 200. Vähäisesti se muistuttaa Honor 200 Liteä tarjoten kuitenkin sirouden sijaan vettä, pölyä ja iskuja kestävän rakenteen.
Honor 200 Smart
- Android
- Muovi
- 6,8" TFT LCD -näyttö
- Sormenjälkilukija kyljellä
- 50 + 2 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 -piiri
- 5200 mAh akku
Alle 200 euron hintaluokassa, johon myös 5G-verkkoja tukeva Honor 200 Smart sijoittuu, kestävä IP64-luokiteltu rakenne on vielä harvinaisuus. Honor itse korostaa markkinoinnissaan myös puhelimen suurta akkua ja näyttöä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor 200 Smart tuli Suomessa saataville syys-lokakuun 2024 taitteessa. Puhelimen suositushinta on 199 euroa, mutta jälleenmyyjät aloittivat myynnin suoraan 149 eurolla.
Värivaihtoehtoja Honor 200 Smartista ovat musta Midnight Black ja vihreä Forest Green, joista jälkimmäisessä on erottuva, vegaani- eli tekonahkainen kuvioviimeistely.
Honor 200 Smartin tekniset tiedot
- 6,8 tuuman TFT LCD -näyttö 20,1:9-kuvasuhteella, 2412×1080 pikselin tarkkuudella, 16,7 miljoonan sävyn väritoistolla, 120 hertsin virkistystaajuudella, enimmäiskirkkaus 850 nitiä, alumiinisilikaattilasi
- Sormenjälkilukija virtapainikkeessa
- Stereokaiuttimet
- Kaksi takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla
- 2 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla
- Videokuvaus 1080p Full HD -tarkkuudella
- LED-kuvausvalo
- 5 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla
- Videokuvaus 1080p Full HD -tarkkuudella
- Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 -järjestelmäpiiri (4 nm, 2x 2,2 GHz ARM Cortex-A78 + 6x 1,95 GHz ARM Cortex-A55, Adreno 613 -grafiikkasuoritin)
- 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennusmuistia
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 5 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac) / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- USB-C-liitäntä ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä
- 5 200 milliampeeritunnin akku 35 watin Honor SuperCharge -pikalatauksella
- Mitat 166,9 x 76,8 x 8,09 tai 8,24 millimetriä ja paino 191 tai 193 grammaa värivaihtoehdosta riippuen
- IP64-luokitellusti pölytiivis ja roiskeenkestävä rakenne
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 8.0 -ohjelmistoa
Hyvää Honor 200 Smartissa
- Kestävä rakenne. Honor 200 Smartin pitäisi kestää pudotuksia ja puristusta tavallista paremmin, minkä ohella se on pölytiivis ja roiskevedenkestävä IP64-luokituksen mukaisesti. Edullisessa hintaluokassa vastaava kestävyys on harvinaista.
- Suuri näyttö. Alle 200 gramman painostaan huolimatta Honor 200 Smart sisältää suuren 6,8-tuumaisen LCD-näytön. Myös näytöt muut ominaisuudet ovat edullinen hintaluokka huomioiden kohdallaan 120 hertsin virkistystaajuudesta Full HD+ -tason tarkkuuteen.
- Loistava akunkesto. Honor 200 Smartissa on 5 200 milliampeeritunnin akku, joka tarjoaa jopa kahden päivän käyttöajan. Aamusta iltaan virtaa riittää lähes varmasti ahkerammallakin käytöllä.
- Monipuolinen ohjelmisto. Useimmat MagicOS 8 -ohjelmiston ominaisuudet ovat käytettävissä myös Honor 200 Smartilla. Esimerkiksi Applelta inspiraatiota ammentanut Magic Capsule ja kätevä Globaalit suosikit -toiminto laajentavat käyttökokemusta Honor-huippupuhelimista tutulla tavalla.
- Reilusti tallennusmuistia. Honor 200 Smartissa on peräti 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, mikä on reilu määrä etenkin puhelimen hintaluokassa. Monissa satojakin euroja kalliimmissa puhelimissa on tyytyminen vähempään.
Huonoa Honor 200 Smartissa
- Yksipuolinen kamerana. Honor 200 Smart ei sisällä ultralaajakulmakameraa, mikä tekee kamerakokoonpanosta yksipuolisen. Pääkameran ohella kuvata voi vain etukameralla.
- Verrattain lyhyt päivityslupaus. Honor 200 Smartille on luvattu kaksi Android-versiopäivitystä ja kolme vuotta tietoturvakorjauksia. Vaikka edullisissa puhelimissa päivityslupaukset ovat olleet perinteisesti lyhyempiä, on niissäkin nähty jo parempaa tukea esimerkiksi Samsungilta.
- Ei kovin nopea pikalataus. Honor 200 Smart tukee 35 watin pikalatausta, joka ei kuitenkaan ole kovin nopea. Akku täyttyi lataustestissämme puolessa tunnissa vasta 37 prosentin varaukseen, ja täysi lataus vei lähes puolitoista tuntia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Edellä mainittujen heikkouksien lisäksi on hyvä huomioida, ettei Honor 200 Smart sisällä muistikorttipaikkaa.
Edullinen ja kestävä älypuhelin suurella näytöllä
Takavuosina edullisten Android-älypuhelinten käyttökokemus oli monesti varsin kehno. Ajat ovat kuitenkin muuttuneet, ja Honor 200 Smart on erinomainen esimerkki puhelimesta, jonka hinta ei päätä huimaa, mutta jonka tarjoama käyttökokemus on silti monipuolinen ja pääosin miellyttävä.
Jopa alle 150 euron hintaisena Honor 200 Smart sijoittuu älypuhelinten edullisimpaan päähän. Toki kaupoista löytyy alle sadankin euron älypuhelimia, mutta ominaisuudet paranevat pienelläkin lisäsatsauksella jo merkittävästi.
Alle 150 euron hintaan nähden Honor 200 Smart on varsin vakuuttava kokonaisuus.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor 200 Smartin kenties huomionarvoisin ominaisuus liittyy rakenteeseen, jota kehutaan poikkeuksellisen kestäväksi. Honorin mukaan puhelimen rakenne on ”360-asteisesti pudotussuojattu”, mikä viittaa sisäisen rakenteen komponentteja suojaavaan pehmustukseen.
Rakenteellisten ratkaisujen ansiosta sveitsiläinen SGS on myöntänyt puhelimelle viiden tähden SGS Premium -sertifikaatin, joka takaa sen puhelimen sietävän tavanomaista paremmin sekä pudotusta että puristusta. Honorin mukaan Honor 200 Smart on testeissä selvinnyt vaurioitta 1,5 metrin pudotuksista, minkä ohella sillä on IP64-luokitus kertomassa pölytiiviydestä ja vesiroiskeiden kestävyydestä.
Valmistajansa mukaan Honor 200 Smartia on testattu myös satunnaisten upotusten varalta. Puhelimen tulisi kestää minuutin upotus metrin syvyyteen, vaikka virallisesti takuu ei veteen uppoamisesta koituvia vaurioita katakaan eikä IP64-luokituskaan sitä vahvista.
Ehdon tahdoin Honor 200 Smartia ei siis kannata upottaa, mutta ajoittaiset putoamiset, pöly ja vesiroiskeet eivät menoa haittaa. Kädessä muovirunkoinen älypuhelin tuntuu yllättävän jykevältä ja lähtökohtaisesti laadukkaalta, vaikka vain reilut 190 grammaa painaakin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor 200 Smart on saatavilla mustassa ja vihreässä värissä, joista jälkimmäistä on helppo suositella vegaani- eli tekonahasta valmistetun takakuoren ansiosta. Puhelimesta saa taatusti pitävän otteen, minkä ohella vihreän taustan kuviointi tekee siitä tylsähköä mustaa mielenkiintoisemman näköisen.
Tekonahkainen Honor 200 Smart painaa 193 grammaa, tasapintainen musta vaihtoehto taas 191 grammaa. Ensin mainittu on myös aavistuksen paksumpi (8,24 vs. 8,09 millimetriä), mutta teknisiltä ominaisuuksiltaan kaksikko on yhteneväinen.
Puhelimen oikealla laidalla on perinteisesti virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet, alhaalla taas USB-C-liitäntä lataamista varten. Ilahduttavasti, ja nykymittapuulla jo varsin poikkeuksellisesti, mukaan on mahdutettu myös perinteinen 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.
Ripeä ja varmasti toimiva sormenjälkilukija on sijoitettu virtapainikkeeseen.
Puhelimessa on tilaa kahdelle nanokokoiselle SIM-kortille, muttei muistikortille.
Painoonsa suhteutettuna Honor 200 Smartissa on varsin kunnioitettavan kokoinen näyttö. Peräti 6,8-tuumainen, LCD-teknologialla toteutettu paneeli on teknisesti hintaluokassaan mallikas tarjotessaan 120 hertsin virkistystaajuuden, 2412×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden ja 16,7 miljoonan värisävyn toiston.
Katselukulmat ovat laajat, ja olosuhteiden perusteella asetuksia mukauttava automaattinen kirkkaudensäätö toimii mainiosti. Muiden viime aikojen Honor-älypuhelinten tavoin 200 Smartilla on huomioitu myös silmien terveys esimerkiksi erillisellä e-kirjojen lukutilalla ja TÜV Rheinland Low Blue Light -sertifikaatilla, joka kertoo näytön erittävän tavanomaista vähemmän esimerkiksi unenlaatua heikentävää sinistä valoa.
Alle 200 euron älypuhelimessa on luonnollisesti karsittava monista ominaisuuksista, mikä heijastuu myös näyttöön. Vaikka paneeli onkin vertaistensa joukossa laadukas, näyttävät värit tyyriimpien verrokkien AMOLED-näyttöjen rinnalla toisinaan jokseenkin valjuilta. Esimerkiksi HDR-tukea näytössä ei ole, mutta suuren kokonsa, terävyytensä ja 20:9-kuvasuhteensa ansiosta Honor 200 Smart sopii joka tapauksessa hyvin vaikkapa suoratoistopalvelujen katseluun.
Ilahduttavasti Honor 200 Smart sisältää myös stereokaiuttimet jo mainitun kuulokeliitännän ohella. Äänenlaatu ei ole kaikkein puhtain, mutta volyymin ne nostavat kelpo tasolle.
Näytön enimmäiskirkkaus kohoaa automaattiasetuksilla 850 nitiin, joka on yleisesti ottaen riittävä, jos kohta aurinkoisimpina hetkinä hieman alhainen lukema. Näyttö on suojattu alumiini- ja piioksideja yhdistelevällä aluminosilikaattilasilla, jonka tulisi kestää iskuja tavanomaista paremmin. Niin ikään naarmuilta suojaava näytönsuojakalvo on näytössä valmiina.
Honor 200 Smartin pelkistetty myyntipakkaus sisältää vain latauskaapelin, työkalun SIM-korttikelkan avaamiseen sekä erinäisiä takuupapereita ja pikaoppaita. Laturi ja esimerkiksi suojakuori on sen sijaan ostettava erikseen.
Ulkoisesti Honor 200 Smart on kokonaisuutena hintaisekseen vakuuttavan oloinen ja etenkin vihreänä näyttävä älypuhelin. Myös käyttökokemus on ilahduttavan sujuva.
Mukavaa käyttöä tutulla ohjelmistolla
Honor 200 Smart on tarpeeksi tehokas miellyttävää peruskäyttöä ajatellen. Verkkosivustojen, suoratoistopalvelujen ja somesyötteiden selailu 120 hertsin virkistystaajuudella on pehmeän sulavaa kesällä 2023 esitellyn Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 -järjestelmäpiirin taatessa muutenkin perusvarman käyttökokemuksen ja 5G-yhteydet.
Kahdeksanytiminen, neljän nanometrin tuotantoprosessilla valmistettu Snapdragon 4 Gen 2 on laadukas peruspiiri edullisiin älypuhelimiin.
Snapdragon 4 Gen 2 sisältää kaksi 2,2 gigahertsin Arm Cortex-A78 -tehoydintä ja kuusi 1,95 gigahertsin Arm Cortex-A55 -ydintä sekä Adreno 613 -grafiikkasuorittimen. Lisäksi piirin yksityiskohdista kannattaa huomioida taajuuksiltaan laajennettu tuki 5G-verkkoyhteyksille, jotka ovat käytettävissä myös Honor 200 Smartilla.
Suorituskykyä mittaavissa testeissä Honor 200 Smart pärjää odotetulla tavalla. Tällä kertaa tuloksia on saatavilla tavanomaista vähemmän, sillä kaikki testisovellukset eivät suostuneet asentumaan testilaitteeseemme.
Peruskäytön kannalta tärkeää keskussuorittimen tehoa mittaavassa GeekBenchissä Honor 200 Smart on yhden ytimen suorituskyvyssä jopa 15 prosenttia edellä kalliimpaa Honor 200 Lite -sisarmalliaan jääden kuitenkin noin 20 prosentilla moniydinsuorituskyvyssä. Yhden ytimen suorituskyvyllä on näistä enemmän merkitystä puhelimen jokapäiväiseen käyttökokemukseen. Tässä suhteessa Honor 200 Smart yltää samalle tasolle myös esimerkiksi kilpailevan OnePlus Nord CE4 Lite 5G:n kanssa.
Graafinen suorituskyky on vastaavasti Honor 200 Smartille ja sen Snapdragon 4 Gen 2 -järjestelmäpiirille heikkous, eikä Honor 200 Smartia voi juurikaan suositella yhtään raskaampaa 3D-grafiikkaa sisältävien pelien pelaamiseen. Kuten edellä mainittiin, eri sovellusten ja toimintojen peruskäyttö Honor 200 Smartilla sujuu kuitenkin mukavan sutjakasti.
RAM-käyttömuistia Honor 200 Smart tarjoaa 4 gigatavua, sisäistä tallennusmuistia taas peräti 256 gigatavua, mikä on hintaluokka huomioiden merkittävä määrä. Erillistä muistikorttipaikkaa ei sen sijaan ole.
Yleisesti ottaen Honor 200 Smart tarjoaa toimivan suorituskyvyn. Älypuhelin pärjää hyvin vertaisilleen, mutta erityisen tehokkaasta älypuhelimesta ei kuitenkaan ole kyse. Peruskäyttöön ja vaikkapa lapsen ensimmäiseksi älypuhelimeksi se soveltuu oivasti, kovempaan pelaamiseen ja vaativaan työkäyttöön sen sijaan heikommin.
Honor 200 Smart julkaistiin Android 14 -pohjaisella MagicOS 8.0 -ohjemistolla, jonka käyttökokemus on hyvin samannkaltainen kuin muillakin viime vuosien Honor-älypuhelimilla. MagicOS on pirteä, verrattain helppokäyttöinen ja laajasti muokattavissa muun muassa vaihdettavin teemoin ja fontein.
Pika-asetukset ja ilmoitukset on jaettu kahtia esimerkiksi Applen iPhoneja muistuttavalla tavalla, ja tekoäly ehdottaa haluttaessa sovelluksia käyttötottumusten perusteella. Koneoppimista hyödynnetään myös kameraohjelmistossa, mutta muutoin generatiivinen eli tuottava tekoäly ei ole vielä merkittävässä osassa MagicOS 8 -ohjelmistossa edullisissa Honor-puhelimissa.
Mukana ovat luonnollisesti kaikki tutut Google-palvelut sekä laaja kattaus Honorin omia ohjelmia monipuolisesta galleriasta nauhuriin ja säästä teemamukauttimeen. Google-tarjontaa lukuun ottamatta sovellukset ovat helposti poistettavissa, ja MagicOS 8:n uudistusten ansiosta sovelluksen tietoja pääsee nyt myös Honorin älypuhelimella tarkastelemaan suoraan kotinäytöltä pitkään koskettamalla.
MagicOS 8 tekee älypuhelimen käyttämisestä helppoa monipuolisilla, mutta silti varsin loogisesti järjestellyillä ominaisuuksilla. Saatavilla on myös tietyt sovellukset pieniksi, pillerimäisiksi kuvakkeiksi etukameran yhteyteen kutistava Magic Capsule sekä kolmen sormen alaspäin pyyhkäisyllä aktivoituva Globaalit suosikit -suosikkivalikko. Suosikkien joukkoon voi lisätä vaikkapa tiedostoja tai valokuvia helppoa saatavuutta tai verkkoartikkeleita myöhempää lukemista varten.
Honor-puhelinten tuttu päänvaiva on ajoittain turhan kärkkääksi yltyvä virransäästö, joka estää sovellusten taustatoimintaa viivästyttäen ilmoituksia, mikäli sovelluksessa ei vieraile pariin vuorokauteen.
Virransäästöä voi mukauttaa asetuksista, mutta on valitettavan epäselvää, millaisia vaikutuksia muutettavilla asetuksilla on esimerkiksi ilmoituksiin. Android-ohjelmistojen vertailussa on usein kyse makuasioista, mutta Honorin olisi joka tapauksessa syytä säätää energiaa säästäviä ominaisuuksia ilmoitusten sujuvan kulun varmistamiseksi.
Honor on luvannut 200 Smartille kaikkiaan kaksi Android-järjestelmäversiopäivitystä (Android 15 ja 16) sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä (syksylle 2027 saakka). Hintaluokka huomioiden lupaus on perustasoinen esimerkiksi Samsungin tarjotessa kuitenkin pidempääkin tukea. Toisaalta kilpailijoista esimerkiksi OnePlus Nord CE4 Lite 5G:n päivityslupaus on Honorin kanssa samalla tasolla.
Honor 200 Smart sisältää teknisiin ominaisuuksiin nähden varsin mittavan 5 200 milliampeeritunnin akun, josta riittää vaivatta potkua päiväksi, usein kahdeksikin. Perustason ominaisuudet tarkoittavat yleisesti alhaisempaa virrankulutusta, mikä yhdistettynä reiluun kapasiteettiin takaa pitkän käyttöajan.
Arvostelujaksomme aikana Honor 200 Smartia käytettiin monipuolisesti ja runsaasti. Suoratoisto ja selailu, valokuvaus ja pelailu eivät aiheuttaneet merkittävää lämpenemistä, ja illan hämärtäessä varausta oli jäljellä 35-40 prosenttia. Hieman säästäväisemmällä käytöllä kaksikin vuorokautta on siis saavutettavissa helposti.
Honor itse lupaa älypuhelimensa toistavan yhdellä akullisella videoita 19 tuntia ja musiikkia 55 tuntia. Automaattisesti aktivoituvassa, älykkäässä virransäästötilassa vain kahden prosentin varaus puolestaan mahdollistaa vielä jopa tunnin puheajan, Honor kuvailee, mikä vaikuttaa testimme perusteella pitävän melko hyvin paikkansa.
Kun Honor 200 Smartin akku aikanaan tyhjenee, täyttyy se 35 watin enimmäisteholla, joka on saavutettavissa ainoastaan Honorin omilla, erikseen myytävillä latureilla USB Power Delivery -yhteensopivuuden uupuessa. Täysi lataus kestää noin 80 minuuttia puolen tunnin tuotua testissämme 37 prosentin varauksen.
Latausaikoja vertailtaessa Honor 200 Smart ei siis varsinaisesti loista. Edullisestakin hintaluokasta löytyy selvästi nopeammin latautuvia puhelimia, kuten vaikkapa OnePlus Nord CE4 Lite 5G.
Vain yksi varsinainen kamera takana ja edessä
Myös kamerapuhelimena Honor 200 Smart on hintaluokassaan mukiinmenevä, joskin yksipuolinen ilmestys. Kaikkiaan kameroita on kolme: kaksi takana ja yksi edessä. Toinen takakamera, kuitenkin 2 megapikselin syvyyskamera, on kuitenkin vain mukana tukemassa pääkameran toimintaa.
- Kaksi takakameraa:
- 50 megapikselin pääkamera f/1,8-aukolla ja automaattisella PDAF-tarkennuksella
- 2 megapikselin syvyyskamera f/2,4-aukolla
- Etukamera:
- 5 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla.
Paperilla Honor 200 Smart ei tarjoa kuvaajalle mitään ihmeellistä, mistä varsin niukat tekniset tiedotkin kertovat. Honor ei ole jakanut kameroista kovinkaan tarkkoja ominaisuuksia, mikä osaltaan kertoo prioriteettien olevan muualla.
Perustason älypuhelimeksi Honor 200 Smart on kuitenkin pätevä kameran korvike, vaikka vaatiikin avukseen otollisia kuvausolosuhteita.
Honor on säästänyt karsimalla ultralaajakulmakameran tyystin pois, mikä on yhtäältä ymmärrettävä, mutta toisaalta harmittava ratkaisu. Monet edulliset älypuhelimet eivät verrattain kehnoine laajakulmaotoksineen tarjoa käyttäjälle juurikaan lisäarvoa, mikä tekee yhteen laadukkaampaan kameraan panostamisesta järkevää.
Pääkameran rinnalla on 2 megapikselin syvyyskamera, jolla ei erikseen voi valokuvata. Syvyyskameraa käytetään apuna muotokuvissa, joissa Honor 200 Smart erottaakin kohteen ja taustan varsin mallikkaasti toisistaan.
Perustason etukameran omakuvat soveltuvat hyvin sosiaalisessa mediassa jaettaviksi. Kauneustila silottaa ihoa toisinaan hieman liikaakin, mutta hintaluokkaan suhteutettuna kiinteätarkenteinen kamera ajaa asiansa.
Honor 200 Smart kykenee 1080p-laatuiseen videokuvaukseen 30 ruutua sekunnissa sekä pää- että etukamerallaan. Videoiden värit ovat paikoin haljakat, eikä vakautuskaan ole optisen kuvanvakaimen puuttuessa erityisen hyvällä tasolla, mutta vaikkapa pikaviestien lomassa videot toimivat kyllä.
Sekä kuvausohjelmistojen että -komponenttien kehityttyä viime vuosina nopeasti tuottavat jopa alle 200 euron älypuhelimet parhaimmillaan hienoa laatua. Samainen luonnehdinta pätee myös Honor 200 Smartiin, kunhan kuvaaminen tapahtuu suotuisissa olosuhteissa.
Edellinen toteamus kuvastaa Honor 200 Smartia laajemminkin. Kyseessä on varsin tasapainoinen ja toimiva älypuhelin, joka tarjoaa mukavan käyttökokemuksen kaikille, joille edullinen hinta on huippuominaisuuksia tärkemämpi tekijä.
Yhteenveto: Honor 200 Smart on vastinetta rahalle tarjoava edullinen älypuhelin
Älypuhelinmarkkinoilla on syksyllä 2024 tarjolla toinen toistaan parempia vaihtoehtoja eri hintaluokissa. Myös 200 euron budjetilla shoppaileville on tarjolla useampia kelpo vaihtoehtoja, joihin Honor 200 Smart ehdottomasti lukeutuu.
Honor 200 Smart erottuu saman hintaluokan haastajistaan kestävällä rakenteellaan, suurella näytöllään ja erinomaisella akunkestolllaan. Etenkin virallinen IP64-luokitus on edullisten älypuhelinten vertailussa melko harvinaista, ja tyylikkään vihreä tekonahka takaa pitävän otteen puhelimesta myös ilman suojakuorta. Myös 256 gigatavun tallennusmuisti on edullisessa hintaluokassa mittava.
Ymmärrettävästi Honor 200 Smart ei sisällä ensinkään huippuominaisuuksia mitä tulee suorituskykyyn ja kameroihin, mutta käyttökokemus on silti sujuva, luotettava ja mukavan monipuolinen. Alle 150 euron hintansa vastineeksi älypuhelin tarjoaakin miellyttävän käyttökokemuksen perustoimintojen osalta.
Hyviä muita vaihtoehtoja edullisten älypuhelinten joukossa ovat esimerkiksi alkuvuodesta 2024 esitelty Samsung Galaxy A15 5G sekä paria kuukautta vanhempi Samsung Galaxy A25 5G parempine 4+5 vuoden päivityslupauksineen. Samsungilta voidaan odottaa myös uutta Galaxy A16 5G:tä myyntiin pian tämän arvostelun julkaisun jälkeen.
Myös vähäsen tehokkaampi ja Samsungien tavoin AMOLED-näytöllä varustettu, kampanjoissa jo alle 200 eurolla myytävä OnePlus Nord CE4 Lite 5G on yksi vahva haastaja. Honorin valttikortteja vertailussa ovat suurempi näyttö ja luvattu kestävyys – ainakin toistaiseksi noin 50 euroa edullisemman hinnan lisäksi.
Motorolalta vaihtoehtoja ovat esimerkiksi Moto G34 5G hieman halvemmalla ja Moto G84 5G hieman kalliimmalla.
Kaiken kaikkiaan Honor 200 Smart on onnistunut ja tasapainoinen kokonaisuus, jonka vahvuuksia ovat edullinen hinta, kestävä rakenne, loistava akunkesto ja kookas näyttö. Kyseessä on hintaluokassaan laadukas älypuhelin, joka tarjoaa hyvän vaihtoehdon alle 150 euron budjetilla uutta älypuhelinta etsiville.
—
Alla esimerkkikuvia Honor 200 Smartin kameralla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla lähempään tarkasteluun myös Dropboxissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »