Älysormuksistaan tunnettu suomalainen Oura Health on ostanut toisen suomalaisyrityksen Human Engineering Health Oy:n, joka paremmin tunnetaan Veri-tuotenimellään.
Verin tuote on anturi, joka mittaa jatkuvasti glukoosin eli verensokerin määrää olkavarresta auttaakseen käyttäjää ymmärtämään paremmin metabolista terveyttä. Yritys rakensi anturin ympärille sovelluksen kautta tarjottavan kuukausimaksullista palvelua. Myös Oura on panostanut älysormustensa ympärille rakennettuun maksulliseen jäsenyyteen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Oura osti Verin osakevaihdolla, eli Verin osakkeenomistajat saivat kauppahinnan Ouran osakkeina.
Verin perustajat Anttoni Aniebonam, Verneri Jäämuru ja Frans Lehmusvaara jatkavat yrityskaupan jälkeen Ouran palveluksessa, kertoo Kauppalehti.
”Veri ja Oura ovat ovat samanlaisia monella tapaa; olemme molemmat perustettuja Suomessa, lähestymistavalla terveyteen, joka perustuu suomalaisten tasapainoiseen ja kokonaisvaltaiseen elämäntapaan. Olemme molemmat missiovetoisia yrityksiä, joilla on korkeat ja kunnianhimoiset tavoitteet muuttaa radikaalisti ihmisten terveydellisiä tuloksia, ja uskomme teknologian rooliin tämän muutoksen mahdollistajana. Itse asiassa viime vuonna teimme yhteistyötä Verin kanssa integroidaksemme Oura-tiedot Verin CGM-kokemukseen, jotta heidän jäsenensä näkivät, kuinka heidän päivittäiset pisteensä ja biometriikkansa vaikuttivat glukoositasoihin, harjoitteluun ja jokapäiväiseen elämään”, kommentoi Ouran toimitusjohtaja Tom Hale.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Alkujaan unen seuranta oli keskeisessä osassa Oura-sormusten käyttöä. SIttemmin mukaan on tullut uusia ominaisuuksia esimerkiksi stressin seurantaan sekä raskauden seurantaan. Oura on tuonut myös uusia ominaisuuksia sydänterveyden seurantaan sekä kierron seurantaan.
Ouran teettämän tutkimuksen mukaan 97 prosenttia Oura-käyttäjistä ovat kiinnostuneita ymmärtämään paremmin, kuinka ruokavalio vaikuttaa heidän teveyteensä.
Ouran jäsenille tehtyyn kyselyyn vastanneista myös peräti 13 prosenttia kertoi jo käyttäneensä verensokeria mittaavaa laitetta ja 53 prosenttia oli kiinnostunut tästä seuraavan vuoden aikana.
TechCrunch huomauttaa, että Ouran kilpailijoista esimerkiksi Ultrahuman on tuonut tarjolle oman glukoosimittarinsa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Oura on julkaisemassa tänä syksynä palveluunsa uuden Meals-toiminnon, joka pyrkii kertomaan syömisen vaikutuksista terveyteen, kuten unen laatuun, stressiin ja palautumiseen.
Toistaiseksi Oura ei ole paljastanut yksityiskohtia siitä, miten Verin alusta tullaan integroimaan Ouran tarjontaan. Veri-brändi on kuitenkin poistumassa käytöstä vuoden 2024 lopulla.
Veri on kertonut ilmoituksessaan yrityskaupasta, että sen tuotteella on ollut lähes 50 000 käyttäjää.
”Jatkossa Veri-tiimi liittyy Ouraan tuodakseen edistyneitä aineenvaihdunnan terveysominaisuuksia osana Ouran tarjoamaa. Yhdistämällä molempien tuotteiden vahvuudet, pyrimme luomaan parannetun kokemuksen aineenvaihdunnan terveydestä. Valitettavasti tämä tarkoittaa, että Veri lopettaa CGM-toimintansa ja Veri-sovellus lakkaa toimimasta vuoden 2024 loppuun mennessä tehdäkseen sijaa jollekin vielä kehittyneemmälle tämän kumppanuuden kautta”, kertoo Veri tiedotteessa verkkosivuillaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ouralta on todettu sen pyrkivän pitämään Verin työntekijöistä valtaosan palkkalistoillaan.
”Otamme varmasti niin paljon (tiimistä) kuin on järkevää”, kommentoi Ouran toimitusjohtaja Tom Hale TechCrunchille. ”On tiettyjä asioita, joissa ei ehkä ole järkeä. Heillä oli resepti(perustaista toimintaa). Emme tarvitse sitä reseptivapaan myynnin takia. On tällaisia asioita, jotka muuttuvat seurauksena.”
Verensokerimittauksen liittäminen osaksi Ouran älysormusta ei näytä olevan toteutumassa lähiaikoina, sillä teknologia ei sitä mahdollista.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »