Samsung on uudistanut Galaxy Buds3 -sarjassa täyslangattomia nappikuulokkeitaan merkittävästi. Muotoilultaan ne ovat nyt lähempänä kilpailijoitaan, mutta myös erottavia tekijöitä löytyy.
Samsungin täyslangattomien nappikuulokkeiden malliston huipulle asettuvat Galaxy Buds3 Pro -kuulokkeet tulivat saataville elokuussa. Kuulokkeiden suositushinta on 249 euroa, ja värivaihtoehtoja ovat harmaa ja valkoinen.
Teknisesti kuulokkeiden varustelu on oivalla tasolla, ja Samsung itse lupailee esimerkiksi aktiivisen melunvaimennuksen olevan tehokas. Etenkin ulkoisesti päivittynyt Galaxy Buds3 Pro tarjoaa myös harvinaiset LED-valot sekä lupauksen vakuuttavasta akunkestosta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samsung Galaxy Buds3 Pro on varustettu silikonitulpilla toisin kuin korvakäytävät vapaaksi jättävä sisarmallinsa Samsung Galaxy Buds3. Kaksikossa on myös muutamia teknisiä eroja, ja tässä arvostelussa keskitymme Pro-kuulokkeisiin.
Samsung Galaxy Buds3 Pron tekniset tiedot
- Rakenne: korvakäytävän sulkevat tulpat
- Kaiutinelementit: 2-tie 10,5 millimetrin dynaaminen ajuri ja 6,1 millimetrin tasoelementti kaksoisvahvistimella
- 3 mikrofonia ja VPU
- Jopa 24-bit / 96 kHz -äänentoisto
- Tuetut äänikoodekit SBC, AAC, SSC (Samsung Seamless Codec) Hi-Fi, SSC UHQ
- Super Wideband -puhelut
- Kustomoitava taajuuskorjain
- Aktiivinen melunvaimennus
- Ambient Sound -läpikuuluvuustila
- Mukautuva melunvaimennus
- Äänen tunnistus / sireenin tunnistus
- Mukautuva taajuuskorjain / melunvaimennus
- 360 Audio -tilaääni
- Bluetooth 5.4 ja Auracast-tuki
- Auto Switch -vaihto laitteiden välillä
- Samsung Find -paikannus
- Pyyhkäisy- ja puristustoiminnot
- Tulkkaustoiminto Galaxy-laitteiden kanssa
- Pikalataus ja langaton lataus
- IP57-luokiteltu kestävyys kuulokkeissa (1 metrin syvyys 30 minuuttia)
- Blade Lights -valot Galaxy Buds3 Prossa
- Kuulokkeiden akut: 53 milliampeerituntia
- Latauskotelon akku: 515 milliampeerituntia
- Kuunteluaika
- Ilman melunvaimennusta: 7 tuntia kuulokkeissa ja 30 tuntia latauskotelon kanssa
- Melunvaimennuksella: 6 tuntia kuulokkeissa ja 26 tuntia latauskotelon kanssa
- Puheaika
- Ilman melunvaimennusta: 5 tuntia kuulokkeissa ja 22 tuntia latauskotelon kanssa
- Melunvaimennuksella: 4,5 tuntia kuulokkeissa ja 20 tuntia latauskotelon kanssa
- Kuulokkeen mitat ja paino: 18,1 x 19,8 x 33,2 millimetriä ja 5,4 grammaa
- Latauskotelon mitat 58,9 x 48,7 x 24,4 millimetriä
- Latauskotelon paino 46,5 grammaa
Raikkaasti uudistuneet kuulokkeet puhtaalla äänellä
Älypuhelimissaan Samsung on viime vuodet keskittynyt pieniin viilauksiin merkittävien päivitysten sijaan. Kuulokkeissa tarina on sen sijaan toinen, ja Galaxy Buds3 Pro on ulkoisesti lähes täysin erilainen kuin edeltäjänsä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Siinä missä Galaxy Buds2 Pro oli vielä niin sanotusti varreton ja pyöreä, on Galaxy Buds3 Prossa pitkähkö varsi, jollaiseen Apple, Huawei, OnePlus ja lukemattomat muutkin kuulokevalmistajat ovat viime vuosina turvautuneet.
Ratkaisu on kenties aiempaa mielikuvituksettomampi, mutta samalla eittämättä toimivampi. Pidemmän varren ansiosta paino jakautuu tasaisemmin, jolloin kuulokkeiden istuvuus paranee, mikä puolestaan tarkoittaa nappien pysyvän korvissa myös juostessa. Testimme aikana kuulokkeita kokeillut viiden henkilön joukko oli asiasta yhtä mieltä: Galaxy Buds3 Pron istuvuus on edeltäjää parempi.
Pitkä varsi tuo mukanaan muitakin etuja, kun esimerkiksi taustamelun vaimentamisessa ja puheluissa käytetyt mikrofonit voidaan asettaa kauemmas toisistaan. Samalla puhetta tallentavat mikrofonit ovat luonnollisesti hieman lähempänä suuta, mikä heijastuu suoraan parempaan äänenlaatuun puhuttaessa.
Heti arvostelun aluksi voidaankin paljastaa, että Galaxy Buds3 Pro on kelpo vaihtoehto paljon puhuville: sekä kuulokkeita käyttävä että puhekumppani kuulevat toisensa selkeästi, eikä tuulenvirekään aiheuta enempää rahinaa tai kohinaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pidempiä varsia voidaan kaiken lisäksi hyödyntää pyyhkäisyeleissä, ja Galaxy Buds3 Prolla voikin edeltäjästään poiketen näppärästi säätää äänenvoimakkuutta puhelimeen kajoamatta. Myös napautus- ja puristuseleitä voi vapaasti käytellä vaikkapa kappaleen yli loikkaamiseen tai puheluun vastaamiseen.
Pyyhkäisy-, napautus- ja puristuseleiden mukauttaminen on nopeaa Galaxy Wearable -sovelluksella. Lisäksi kuulokkeille voi aktivoida ääniohjauksen ja täten hallinnoida toistoa ääneen lausutuin komennoin, jos kohta vain Galaxy-älypuhelimilla.
Galaxy Wearable on tutun helppokäyttöinen kumppanisovellus Galaxy Buds3 Prolle ja muille Samsungin puettaville älylaitteille. Galaxy Wearablen ohella sovelluskaupasta on asennettava vielä erilliset hallintasovellukset kuulokkeille (ja tarvittaessa vaikkapa älykelloille), mutta hankalahkon käyttöönoton jälkeen tukiohjelmien toimintalogiikan oppii nopeasti.
Sovelluksella on helppo testaamalla etsiä kuulokkeille täydellinen istuvuus tai asentaa viimeisimmät ohjelmistopäivitykset. Myös kokeelliset ominaisuudet, kuten Galaxy AI:ta hyödyntävä käännöstoiminto, ovat saatavilla mukautettavan taajuuskorjaimen ohella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Äänenlaadun mukauttaminen onkin monipuolista Galaxy Wearablella, ja kuuden eri tilanteisiin soveltuvan taajuuskorjaimen ohella (tasapainotettu, bassoa korostava, sujuva, selkeä, diskanttikorostus ja dynaaminen) saatavilla on mukautettu asetus, jolla käyttäjä voi itse korostaa tai häivyttää tiettyjä äänitaajuuksia.
Jopa 24-bittistä ja 96 kilohertsin äänentoistoa tukeva Galaxy Buds3 Pro parantaa kuuntelukokemusta myös tekoälyn avulla, ja puheluita varten mukaan on otettu kokonaan uusi, aiempaa jopa 16 kertaa kookkaampi ja koulutusaineistoltaan 735-kertainen malli. Vaikuttavia lukemia jotka, mikä tärkeintä, heijastuvat myös itse äänenlaatuun.
Puhe, diskojytä, klassinen musiikki sekä menevä kesäpoppi kuulostavat kaikki yhtä hyvältä Galaxy Buds3 Prolla, ja puhtaampaa ääntä saa täyslangattomien nappikuulokkeiden parista etsiä.
Tuettujen äänikoodekkien lista on mittava: SBC, AAC, sekä Samsungin oma SSC (Samsung Seamless Codec) Hi-Fi ja UHQ takaavat, että joidenkin suoratoistopalveluiden tarjoamasta korkealaatuisemmasta äänestä voi nauttia täysimittaisesti.
Äänentoistosta puhuttaessa ainut harmin aihe on, että paras äänenlaatu (24 bit / 96 kHz) on saatavilla vain Samsungin omilla, One UI 6.1.1 -ohjelmistolla varustelluilla älypuhelimilla. Totuuden nimissä on kuitenkin sanottava, että eroa äänenlaadussa esimerkiksi Galaxy Z Flip6:n tai iPhone 15 Pron välillä ei paljaalla korvalla huomaa – Galaxy Buds3 Pron äänenlaatu on kaikin puolin oiva.
Luonnollisesti saatavilla on myös aktiivinen melunvaimennus (ANC), jonka käyttäminen tuo äänen taustalle pienoisen ja tyypillisen kohinan. Samsung ei erikseen ole kertonut, kuinka monta desibeliä hälynpoisto kuulumattomiin suodattaa, mutta verrattain tehokkaasti ominaisuus yhtä kaikki toimii.
Melunvaimennus mukautuu automaattisesti ympäröivään äänimaailmaan, minkä ohella sen toimintaan voi vaikuttaa Galaxy Wearablella. Parhaiten se suodattaa pois matalia taajuuksia, ja esimerkiksi kauppakeskuksen häly vaimentuu selkeästi, vaikka tehokkaampiakin melunpoistoja on saatavilla.
Melunvaimennuksen ohella käytettävissä on Ympäristön äänet -tila, joka nimensä mukaisesti päästää lävitse myös vaikkapa autojen kohinan tai lenkkikaverin puheen. Turvallisuutta kuulokkeet puolestaan parantavat automaattisella sireenin tunnistuksella, jotta käyttäjä varmasti havaitsisi lähestyvän hälytysajoneuvon.
Melunvaimennusta voi käyttää myös puheluissa, joiden ajaksi Samsung kuitenkin suosittelee ympäristön ääniä. Tällöin puhelukokemus onkin kenties hieman luonnollisempi, ja keskustelukumppanille puhe kuuluu parhaiten, kun aktiivisen melunpoiston kytkee pois.
Kuulokkeet tukevat myös 360 Audio -tilaääntä, isoon laitejoukkoon äänen jakamisen mahdollistavaa Auracast-toistoa, automaattista vaihtoa paritettujen laitteiden välillä (Auto Switch) sekä Samsung Find -paikannusverkostoa kuulokkeiden katoamisen varalta.
Myös kotioloissa kadonneet Galaxy Buds3 Pro -kuulokkeet on helppo löytää äänimerkkien sekä uusien Blade Lights -valojen ansiosta. Valot ovat muutenkin keskeisessä asemassa uudistuneessa muotoilussa.
Kiintoisia muotoiluratkaisuja ja luotettava akunkesto
Vaikka Galaxy Buds3 Pro onkin ulkoisesti lähempänä kilpailijoitaan kuin aiemmin, on se silti erilainen kuin useimmat haastajansa. Blade Lights -valot tuovat kulmikkaisiin kuulokkeisiin omanlaistaan särmää.
LED-valoja hyödyntävä Blade Lights on sekä hauska että hyödyllinen ominaisuus. Sekä kuulokekotelo että itse kuulokkeet on varusteltu Wearable-sovelluksella mukautettavilla valoilla, jotka ilmoittavat vaikkapa akun varauksen hupenemisesta tai auttavat havaitsemaan pudonneen napin hämärässä.
Halutessaan valkeana hohkaavan valon voi kytkeä päälle vaikka koko kuuntelun ajaksi, mikä tosin kuluttaa virtaa aavistuksen, minkä ohella ne voi napauttaa pysyvästi pois päältä. Blade Lights on näppärä erottava tekijä, sillä tähän mennessä LED-valoja on nähty lähinnä pelaajille suunnatuissa kuulokkeissa.
Valot luovat Galaxy Buds3 Prolle myös avaruudellista tuntua, ja Galaxy-mallinimi onkin kuulokkeille osuva. Tietystä kulmasta napit näyttävät kuin astronauteille tehdyiltä, mikä ei liene sattumaa.
Laatutuntuma on vakuuttava, vaikka kuulokkeet koteloineen ovatkin totutusti muovia. Huomionarvoisesti kuulokkeet kestävät upotuksen metrin syvyyteen 30 minuutiksi (IP57), joten ne korvissaan voi huolimatta pinkaista lenkille kaatosateeseen, ja jopa uintireissullakin voi pienellä riskillä käyttää.
Myyntipakkaus sisältää itse kuulokkeiden ohella takuulappusia, USB-C-latauskaapelin sekä kaikkiaan kolmet erikokoiset silikonipäät, joita voi itse vaihdella tarpeen mukaan. Silikonipäät istuvat kuulokkeissa erittäin tiukasti, joten niitä irrotettaessa on hyvä toimia varovaisesti ja kääntää tulpat ylösalaisin ennen toimenpidettä.
Testin aikana Samsung päätyi jopa väliaikaisesti keskeyttämään Galaxy Buds3 Pron toimitukset osan käyttäjistä valiteltua muun muassa silikonipäiden repeytymisestä vaihdettaessa sekä muita laatuongelmia.
Testikuulokkeidemme laadussa emme puutteita havainneet.
Yksittäinen Galaxy Buds3 Pro -kuuloke painaa 5,4 grammaa, latauskotelo taas 46,5 grammaa, ja kumpikin lukema vastaa markkinoiden tavanomaista tasoa. Korvaan Galaxy Buds3 Pro istuu mukavasti, ja kuulokkeita käyttää mielellään pitkäänkin, minkä myös akunkesto mahdollistaa.
Kumpikin kuuloke sisältää 54 milliampeeritunnin akun, joka Samsungin mukaan tarjoaa kuudesta seitsemään tuntia kuunteluaikaa riippuen siitä, hyödyntääkö melunvaimennusta vai ei. Myös LED-valojen käyttö vaikuttaa akkuun jonkin verran, mutta yleisesti ottaen korealaisjätin lupaukset pitävät paikkansa – Galaxy Buds3 Pron käyttöaika on hyvällä tasolla.
Latauskotelon akkukapasiteetti on 513 milliampeerituntia ja kuunteluaika sen tukemana vastaavasti 26 tai 30 tuntia. Puheajaksi Samsung mainitsee 3,5 tuntia tai 18 tuntia latauskotelon kanssa, ja ainakin noin 2,5 tuntia kestäneen videopalaverin kuulokkeet selvittivät vaivatta varauksen laskiessa sadasta noin 20 prosentiin.
Langallisen latauksen ohella akun voi täyttää langattomasti (Qi), ja vain viisi minuuttia kotelossa tarjoaa kuulokkeille vajaan tunnin käyttöaikaa.
Itse kuulokkeiden ohella myös latauskotelo ansaitsee maininnan kiehtovasta muotoilustaan. Muutoin tavanomaiseen, pyöreäkulmaiseen koteloon on lisätty läpinäkyvä kansiosa, joka jättää kuulokkeet LED-valoineen osin näkyviin myös suljettuna.
Kotelossa on USB-C-liitäntä lataamista varten, LED-valo akun varauksesta ja latauksen edistymisestä kertomassa sekä kookas, fyysinen painike parittamista varten. Laatutuntuma on oiva, eikä kotelon kestävyydestä tarvitse huolta kantaa – kunhan muistaa, ettei kuulokkeiden IP57-luokitus koske koteloa.
Samsung on koko vuoden panostanut vahvasti generatiivista eli tuottavaa tekoälyä hyödyntävään Galaxy AI -toimintokokonaisuuteensa, joka on läsnä myös Galaxy Buds3 Prossa. Kuulokkeilla voi jo käyttää uutta, reaaliaikaisesti kieleltä toiselle tulkkaavaa käännöstoimintoa, vaikka suomen kieltä ominaisuus ei tuekaan.
Hiljaisessa ympäristössä tekoälytulkki toimii verrattain hyvin, ja käännöksestä saa useimmiten selvän ajoittaisista erikoisuuksista huolimatta. Mikäli taustalla esiintyy hälyä, kuten liikenteen melua, ajautuu tulkki nopeasti vaikeuksiin.
On hyvä huomata, että Galaxy AI toimintoineen on saatavilla vain sitä tukevilla Galaxy-älypuhelimilla, joiden joukko laajenee hiljalleen. Ainakaan vielä elokuussa 2024 tekoälystä ei erikseen ole Galaxy Buds3 Pron myyntivaltiksi, mutta on toki kiintoisaa nähdä, mitä siihen perustuviin toimintoihin vahvasti panostava Samsung tulevaisuudessa keksii.
Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy Buds3 Pro on oiva vaihtoehto uusiksi täyslangattomiksi nappikuulokkeiksi.
Yhteenveto: Onnistuneesti uudistuneet kuulokkeet
Tutun reseptin uudistaminen on aina riskiveto, mutta Samsung Galaxy Buds3 Pron tapauksessa se on ehdottomasti kannattanut. Edeltäjiinsä verrattuna kuulokkeet istuvat paremmin, mutta erottuvat silti laajasta varrellisten nappien katraasta kulmikkaalla rakenteellaan ja hauskoine Blade Lights -valoineen.
Galaxy Buds3 Pro tarjoaa laadukkaan ja puhtaan äänen, eikä aktiivisen melunvaimennuksen toiminnassakaan ole liiemmin moitteen sijaa. Akunkesto ei lyö ennätyksiä, mutta on kuitenkin luotettava etenkin musiikkia kuunneltaessa, ja puheluihin kyylokkeet sopivat hienosti.
Uusia kuulokkeita valittaessa on hyvä huomioida, että Galaxy Buds3 Pro sisältää muutamia toimintoja, joista pääsee nauttimaan vain Samsungin älypuhelimilla. Vaikka Galaxy AI -tekoälytoimintojen valikoima loppukesästä 2024 onkin vielä varsin rajattu, on myös paras mahdollinen äänenlaatu Samsung-yksinoikeus.
Täyslangattomia nappikuulokkeita on saatavilla lukemattomia, ja useiden varta vasten äänentoistoon keskittyvien yhtiöiden ohella likipitäen jokaisella puhelinvalmistajalla on tarjota omat vaihtoehtonsa. Verrattain korkealla 249 euron suositushinnallaan Galaxy Buds3 Pro sijoittuu haitarin hintavampaan päähän, ja myös pienemmällä budjetilla saa jo käyttöön oivat kuulokenapit.
Tyylikäs ja laadukas Galaxy Buds3 Pro on joka tapauksessa hyvä vaihtoehto kaikille uusia täyslangattomia nappikuulokkeita etsiville – ja etenkin Samsung-puhelinta käyttäville.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »