Honor nosti taittuvanäyttöiset puhelimet uudelle tasolle alkujaan kesällä 2023 Kiinassa julkistetulla Magic V2:lla, joka Suomessa ehti myyntiin lopulta helmikuun 2024 alussa.
Magic V2 hämmästytti erityisesti ohuudellaan ollen suljettuna vain 9,9 millimetriä paksu ja näin selvästi ohuempi kuin aiemmin nähdyt taittuvanäyttöiset puhelimet.
Honor Magic V3
- Android
- Erikoiskuitu + alumiini
- 7,92" Taittuva AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija kyljellä
- 50 + 40 + 50 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 -piiri
- 5150 mAh akku
12. heinäkuuta Honor julkisti Kiinassa Magic V2:n seuraajan Magic V3:n, joka on entistäkin ohuempi ja samalla monilla muillakin tavoilla entistä kehittyneempi. Julkistuksen yhteydessä Honor kertoi jo Magic V3:n esiteltävän kansainvälisesti myöhemmin tänä vuonna.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näillä näkymin Magic V3:aa ei tarvitsekaan odottaa myyntiin Euroopan markkinoilla läheskään yhtä pitkään kuin edeltäjäänsä. Tästä kertoo sekin, että Honor halusi jo nyt kuluvalla viikolla tarjota mahdollisuuden tutustua lyhyesti Magic V3 -puhelimeen Suomessa.
Entistä ohuempi, mutta nyt lisäksi langattomalla latauksella ja vesitiiviillä rakenteella
Magic V3 jatkaa siitä mihin Magic V2 jäi.
Ohuuden tavoittelu on edelleen ollut puhelimen suunnittelun ohjenuorana. Magic V2:ssa ohuus tuntui alkujaan jopa uskomattomalta, mutta Magic V3 on vielä selvästi ohuempi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Magic V3:lla on paksuutta ohuimpana mustana värivaihtoehtona kiinni taitettuna vain 9,2 millimetriä. Se on näin 0,7 millimetriä ja noin 7,1 prosenttia ohuempi kuin edeltäjänsä Magic V2. Rakennetta Honor on uudistanut Magic V3:ssa muun muassa entistä ohuemmalla saranalla. Kestävyydestä ei kuitenkaan samalla yhtiön mukaan ole tingitty, sillä saranan on testattu kestävän ainakin 500 000 taittokertaa.
Ensituntumat Magic V3:sta pääsimme ottamaan vihreänä värivaihtoehtona, jolla paksuutta on 9,3 millimetriä. Erityisesti rinnakkain vertaillen Magic V3:n ohuemman rakenteen huomaa selvästi, mutta oheneminen entisestään ei ole enää perustavalla tavalla muuttanut käyttötuntumaa. Samalla tavalla kuin jo Magic V2:ssa, tuntuu Magic V3 suljettuna kädessä tavanomaiselta älypuhelimelta. On helppo unohtaa laitteen taittuva rakenne ja sen mahdollistama sisäpuolelta aukeava suurempi näyttö.
Tärkeimpiin kilpailijoihin nähden Magic V3 on hurjasti ohuempi: esimerkiksi Samsungin vasta 10. heinäkuuta julkistama Galaxy Z Fold6 on myös kymmeneksen omaa edeltäjäänsä ohuempi, mutta yhä 12,1 millimetriä paksu. Samsung-uutuuteen nähden Honor Magic V3 onkin parhaimmillaan 2,9 millimetriä eli peräti lähes neljänneksen ohuempi. Tai toisinpäin sanoen Galaxy Z Fold6 on kokeilemaamme vihreää 9,3 millimetrin Magic V3 -mallia 30 prosenttia paksumpi. Toisella tärkeällä, hieman vanhemmalla kilpailijalla OnePlus Openilla paksuutta on 11,7 millimetriä, joka sekin on 26-27 prosenttia enemmän kuin Magic V3:n eri versioilla.
Auki taitettuna Magic V3:n paksuus on vain 4,35 millimetriä mustana ja 4,4 millimetriä muina värivaihtoehtoina verrattuna Magic V2:n pienimmillään 4,7 millimetrin paksuuteen. Vertailun vuoksi, Samsungin uusi Galaxy Z Fold6 on avattuna 5,6 millimetriä paksu.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kiinan markkinoille Honor esitteli Magic V3:sta Honor kaikkiaan neljä värivaihtoehtoa. Ohuimman 9,2 millimetriä paksun mustan rinnalla muut värit ovat 9,3 millimetrin paksuuden oranssi, valkoinen ja vihreä. Honor ei ole toistaiseksi kertonut kaikista kansainvälisesti myyntiin tulevista väreistä, mutta ainakin musta ja vihreä nähtäneen myynnissä Kiinan ulkopuolellakin.
Magic V3:n ohuimmassa mustassa värivaihtoehdossa on uusi ilmailuluokan erikoiskuitupinta takana, kun taas valkoinen ja vihreä ovat varustettu lasisella takapinnalla. Oranssissa värissä takapinnassa on vegaani- eli tekonahkaviimeistely.
Honorin mukaan mustan värivaihtoehdon kuituvahvistettu pinta on jopa 40-kertaisesti iskunkestävämpää tavanomaiseen lasiin verrattuna. Runko Magic V3:ssa on 7-sarjan alumiinia, ja senkin pitäisi olla vahvempaa verrattuna Magic V2:een.
Painoa Magic V3:lla on mustana värivaihtoehtona 226 grammaa ja muina väreinä 230 grammaa. Paino on pudonnut Magic V2:sta parhaimmillaan 5 grammalla alaspäin, mutta näin pientä eroa ei käytännössä huomaa mitenkään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuten myös paksuuden osalta, myös painossa osa tavanomaisista taittumattomista älypuhelimista on painavampia kuin Magic V3, esimerkiksi 232 gramman painoinen Samsung Galaxy S24 Ultra.
Erityisen hämmästyttäviä Magic V3:n edeltäjäänsä pienempi ohuus ja paino ovat yhdistettynä muihin samalla tapahtuneisiin parannuksiin.
Magic V2 ei vielä sisältänyt tukea langattomalle lataukselle, mutta Magic V3:sta se löytyy. Magic V3 tukee Qi-standardin lisäksi yhdessä yhteensopivan Honorin latausalustan kanssa jopa 50 watin langatonta pikalatausta.
Langattoman latauksen lisääminen mukaan samalla ohentaen laitetta jopa yli 7 prosentilla on mahtava saavutus. Tuki langattomalle lataukselle on nykyään monen huippupuhelimen ostajan vaatimuslistalla, ja sen puuttuminen Magic V2:sta rajasi näin potentiaalista ostajakuntaa. Magic V3:ssä tätä puutetta ei enää ole.
Yksi Magic V3:n ohuuden salaisuuksista on Honorin pii-hiiliakkuteknologia, jota on viety jälleen Magic V3:ssa eteenpäin. Ohuempi rakenne ja langaton lataus eivät merkitsekään pienempää akkua, vaan itse asiassa kaksiosaisen akun kapasiteetti on kasvanut Magic V2:een verrattuna 150 milliampeeritunnilla eli kolmella prosentilla 5 150 milliampeerituntiin Magic V3:ssa. Honor hyödyntää nyt kolmannen sukupolven pii-hiiliakkua, jossa piin osuus on noussut 10 prosenttiin. Akku on keskimäärin vain 2,6 millimetriä paksuna 4,4 prosenttia entistä ohuempi samalla, kun energiatiheys on kasvanut 5,74 prosentilla. Akun toimintaa on mukana ohjaamassa uusi Honor E1 -virranhallintapiiri.
Myös kestävyyttä on entistä ohuemmassa puhelimessa parannettu: Magic V3 on nyt IPX8-luokitellusti vedenkestävä, eli se kestää upotukseen veteen. Honor kertoo Magic V3:n kestävän upotuksen jopa 2,5 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi. Edeltävästä Magic V2:sta IP-luokitus puuttui vielä tyystin.
Myös vedenkestävyyden mukaantulo on todella tärkeä parannus Magic V3:ssa, sillä se vähentää huolta laitteen kestävyydestä.
IP-luokituksen ja langattoman latauksen puuttuminen olivat vielä selviä kipupisteitä Magic V2:ssa, sillä tärkeimmältä kilpailijalta Samsungilta nämä molemmat ovat löytyneet. Nyt Honor on korjannut puutteet eikä ole lainkaan tinkinyt ohuudesta – vaan päinvastoin.
Parannuksia myös kameroissa
Vielä ohuemman rakenteen, langattoman latauksen sekä suuremman akun ja paremman kestävyyden lisäksi Honor on tehnyt Magic V3:ssa parannuksia myös tekniseen kattaukseen.
Järjestelmäpiiri on päivitetty odotetusti ajan tasalle. Magic V3:ssa on Qualcommin viimeisimmän sukupolven Snapdragon 8 Gen 3 -huippupiiri. Ohuus on täytynyt huomioida myös tässä yhteydessä: poikkeuksellisella tavalla titaanista valmistetun höyrykammion paksuus on vain 0,22 millimetriä.
Kamerakokoonpanoakin Magic V3:ssa on uudistettu, ja se tulee osittain tarpeeseen. Taittuvanäyttöiset puhelimet edustavat markkinoiden korkeinta hintaluokkaa, mutta aivan terävimmän kärjen kameroita niissä ei useinkaan ole nähty tilarajoituksista johtuen.
Magic V3:ssa tarjolla on kuitenkin lähtökohtaisesti lupaavalta kuulostava kamerakokoonpano.
Kamerat sijaitsevat osana pyöreää kohoumaa, joka eroaa merkittävästi Magic V2:n kulmassa sisältämästä kompaktimmasta kohoumasta.
Magic V3:ssa on 50 megapikselin pääkamera 1/1,56″ kennolla, f/1,6-aukolla sekä optisella kuvanvakaimella, 40 megapikselin 112 asteen ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla sekä automaattitarkennuksen mahdollistamalla makrokuvauksella 2,5 senttimetristä alkaen ja 50 megapikselin 3,5x optisen zoomin periskooppirakenteinen telekamera 1/2,51″ kennolla, f/3,0-aukolla sekä optisella kuvanvakaimella. Digitaalinen zoom yltää 100x-tasolle asti.
Takakameroiden toimintaa ovat tukemassa myös lasertarkennus sekä värilämpötila-anturi.
Edeltävässä Magic V2:ssa 50 megapikselin pääkameran rinnalla muut kamerat olivat 20 megapikselin telekamera 2,5x optisella zoomilla ja 50 megapikselin ultralaajakulmakamera.
Erityisesti suuremman optisen zoomin telekameran mukaantulo on positiivista. Korkean tarkkuuden pääkamera mahdollistaa kuitenkin hyvät kuvat 2x-tasolla, joten 3,5x optisen zoomin telekamera on Magic V2:n 2,5x-kameraa hyödyllisempi osa kokonaisuutta.
Sekä sisä- että kansinäytön reiästä Magic V3:sta löytyy 20 megapikselin etukamera 90 asteen kuvakulmalla ja f/2,2-aukolla verrattuna Magic V2:n 16 megapikselin kameroihin. Myös näillä kameroilla, kuten myös takakameroilla, tuettuna on 4K-videokuvaus.
Pitkälti tutut näytöt
Näyttöjen kuvasuhteen, koon ja tarkkuuden osalta Magic V3 on samanlainen Magic V2:n kanssa.
Kannessa on 6,43 tuuman OLED-näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 2376×1060 pikselillä. Sisäpuolelta auki taittuu 7,92 tuuman OLED-näyttö 9,78:9-kuvasuhteella ja 2344×2156 pikselillä.
Kansinäyttö tarjoaa edelleen tavanomaisia älypuhelimia vastaavan 20:9-kuvasuhteen ansiosta jo Magic V2:sta tutulla tavalla mukavan käyttötuntuman. Etupuolella Magic V3:ssa muotoilu ei ole muuttunut käytännössä lainkaan edeltäjästä.
Kansinäytön pintana Honor käyttää edelleen vahvistettua lasia, joka on jopa kymmenkertaisesti tavanomaista vahvempaa sekä naarmuja että pudotuksia vastaan. Sisänäytön kestävyyttä on myös parannettu nanoalumiinioksidipinnoitteella.
Myös sisäpuolen näytön osalta Magic V3 on ulkonäöltään ennallaan – esimerkiksi reunukset näytön ympärillä ovat säilyneet käytännössä samankokoisina Magic V2:n kanssa.
Molemmissa näytöissä on yhä LTPO-teknologian ansiosta joustavasti mukautuva 1-120 hertsin virkistystaajuus sekä 1,07 miljardin sävyn väritoisto. PWM-kirkkaudensäätö toimii molemmissa näytöissä korkealla taajuudella vähentäen rasitusta silmille. Taajuus on taittuvassa sisänäytössä yhä 3 840 hertsiä, mutta kansinäytössä nyt 4 320 hertsiä. Silmäystävällisyyteen uutena lisäominaisuutena Magic V3:ssa on panostettu tekoälypohjaisella suojauksella likinäöltä.
Näyttöjen osalta merkittävin parannusta on tapahtunut kirkkaudessa. Kirkkaus yltää koko näytöllä 1 800 nitiin ja huipussaan jopa 5 000 nitiin ainakin kansinäytöllä. Edeltävässä Magic V2:ssa kansinäytön kirkkaus ylsi huipussaan 2 500 nitiin, joten enimmäiskirkkaus on jopa tuplaantunut.
Molemmat näytöt tukevat yhä stylus-kynän käyttöä.
Magic V3:n ohjelmiston uudistuksiin emme muun muassa sen vielä julkaisua edeltävän keskeneräisyyden vuoksi lyhyessä kokeilussa paljoa tutustuneet, mutta myös sen saralla on tapahtumassa muutamia muutoksia. Magic V3:n ohjelmistossa on mukana alareunan tehtäväpalkki, joka nopeuttaa eri sovellusten välillä vaihtamista, minkä lisäksi parannuksia on tehty sovellusten mukautumiseen suurelle neliömäiselle sisänäytölle sekä sovellusten rinnakkaiseen käyttöön moniajonäkymässä.
Honor Magic V3 on selvästi edellä kilpailijoitaan
Edeltäjänsä Magic V2 ja nyt Honor Magic V3 ovat ehdottomasti lukeutuneet viime aikojen kaikkein vaikuttavimpien älypuhelinten joukkoon.
Taittuvanäyttöisissä puhelimissa Honor on nyt ottanut selvästi suunnannäyttäjän paikan ja asettanut useammassa suhteessa uuden tason sille, millaisia taittuvanäyttöisten puhelinten voi odottaa olevan.
Kontrasti taittuvanäyttöisten älypuhelinten kehityksen pioneerin Samsungin viime vuosiin on selkeä. Erityisesti parin viimeisen sukupolven ajan Galaxy Z Fold6:ssa ja Galaxy Z Fold5:ssä Samsung on tuonut vain niukkoja parannuksia sivusuunnassa auki taittuvaan kirjamallin puhelimeensa. Tämän seurauksena Samsung on nyt taantunut perässähiihtäjäksi taittuvanäyttöisissä puhelimissa.
Muutamat vertailuluvut alleviivaavat Honorin johtajuutta suhteessa Samsungiin, jonka Galaxy Z Fold6 on tärkein kilpailija ja vaihtoehto Magic V3:lle. Magic V3 on jopa 24 prosenttia ohuempi, mutta sisältää kuitenkin samalla 17 prosenttia suuremman kapasiteetin akun kuin Galaxy Z Fold6. Lisäksi Magic V3 tukee 66 watin pikalatausta ja 50 watin langatonta pikalatausta verrattuna Samsungin 25 watin ”pikalataukseen” ja 15 watin langattoman lataukseen.
Näyttöjen – erityisesti kansinäytön – kuvasuhteet ovat myös Magic V3:ssa mukavammat kuin Samsungilla. Lisäksi kameroidenkin osalta Magic V3:n lähtökohdat ovat lupaavammat, vaikka selkeästi suuremmat megapikselitarkkuudet eivät tietenkään välttämättä tarkoita parempaa kuvanlaatua.
Alkaa olla jopa uskomatonta, kuinka kokonaisvaltaisesti Honor pesee nyt Samsungin taittuvanäyttöisten kategoriassa.
Samalla ilahduttavaa on, että Magic V3:ssa on korjattu juurikin Magic V2:n pahimmat puutteet langattoman latauksen ja vedenkestävyyden osalta ja samalla viety omaa erikoisuutta – ohuutta – selvästi eteenpäin. Kaiken kaikkiaan parannuksia on tapahtunut pitkä liuta ja samalla oikeastaan mikään ei näytä muuttuneen huonommaksi. Ensituntumalta Magic V3 onkin todella vakuuttava pakkaus.
Nyt katseet kääntyvät enää vain aikatauluun ja hintaan. Edeltävän Magic V2:n kansainvälistä myyntiintuloa saatiin odottaa luvattoman pitkään – yli puoli vuotta – Kiinassa tapahtuneesta lanseerauksesta. Magic V3:n kohdalla ennusmerkit viittaavat huomattavasti lyhyempään odotukseen.
Honor itse ei ole vielä aikataulua vahvistanut, mutta rivien välistä jo aiemmin luettavissa olleet ennusmerkit viittaavat vahvasti Magic V3:n kansainväliseen julkistukseen Berliinissä syyskuun alussa järjestettävien IFA-messujen yhteydessä.
Tuotteena Magic V3 on niin vakuuttava, että toivottavasti se saadaan kauppoihin pian tämän jälkeen.
Hinnan puolesta Magic V3 asettunee jälleen parin tuhannen euron luokkaan, mikä on samaa tasoa edeltävän Magic V2:n 1 999 euron suositushinnan ja esimerkiksi Samsungin Galaxy Z Fold6:n kanssa. Parin tonnin hintalappu ei ole liikaa Magic V3:lle, joka kuitenkin on tuotteena jopa selvästikin parempi kuin kilpailijansa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »