Yksittäisen sovelluskehittäjän Riley Testutin AltStore PAL julkaistiin huhtikuussa ensimmäisenä vaihtoehtoisena sovelluskauppana iPhonelle EU-alueella.
Aluksi AltStore PAL -kaupassa oli saatavilla vain kaksi sen julkaisseen sovelluskehittäjän Riley Testutin omaa sovellusta: Nintendo-emulaattori Delta sekä leikepöydän hallintaohjelma Clip.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
AltStore-sovelluskauppa oli jo aiemmin ollut saatavilla ”kiertotietä” vaatien AltServerin asentamista tietokoneelle. AltStore PAL sen sijaan on suoraan iPhoneen asennettava vaihtoehtoinen sovelluskauppa.
Nyt AltStore PAL 2.1 mahdollistaa käyttäjien lisäävän lähteitä sovellusten asentamiseksi muilta kehittäjiltä. Oletuksena AltStore PAL tarjoaa nyt neljä uutta sovellusta ladattavaksi. Nämä ovat:
- UTM SE: Windows- ja Linux-emulaattori
- qBitControl: Sovellus qBittorrent-tietokonesovelluksen hallintaan puhelimesta
- iTorrent: Torrent-lataussovellus iOS:lle
- PeopleDrop: Sovellus muiden ihmisten löytämiseen läheltä sijaintitietojen perusteella
Lisäksi tarjolla ovat edelleen jo edellä mainitut Delta ja Clip.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple ei salli torrent-sovelluksia omassa App Store -sovelluskaupassaan, ja niille AltStore PALin kaltainen vaihtoehtoinen sovelluskauppa tarjoaakin nyt tarpeellisen jakelutien.
AltStore PAL -kauppa on saatavilla 1,50 euron + arvonlisävero vuosimaksulla. Tilausmaksun kerrotaan kattavan Applen Core Technology Fee -maksun, maksun vastaanottamisen kulut sekä palvelinkulut.
Lisätietoa AltStoresta löytyy sen verkkosivuilta, josta AltStore PAL on myös asennettavissa iPhoneen.
Applen digimarkkinasäädösmuutosten yhteydessä esittelemä uusi Core Technology Fee -maksu on syy, miksi vaihtoehtoisille sovelluskaupoille on toistaiseksi vaikea povata suurta menestystä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Jotta mikä tahansa sovellus voidaan tuoda saataville iPhoneihin EU-alueella muuten kuin Applen App Storen kautta, tulee sen kehittäjän hyväksyä Applen uudet liiketoiminnalliset ehdot. Nämä ehdot sisältävät 0,50 euron Core Technology Fee -maksun, joka kehittäjän on maksettava Applelle sovelluksen jokaisesta ensimmäisestä käyttäjäkohtaisesta asennuksesta, mukaan lukien päivityksestä, vuodessa ensimmäisen miljoonan asennuskerran jälkeen.
Vaihtoehtoisia sovelluskauppoja, kuten AltStorea, itsessään Core Technology Fee -maksu koskee alusta alkaen, eli miljoonan ilmaisen asennuksen helpotus ei koske niitä.
Euroopan komissio kertoi kesäkuun lopulla alustavana näkemyksenään sen mielestä Applen rajoittavan sovelluskaupan vapauttamista digimarkkinasäädöksen vastaisesti. Samalla komissio kertoi tutkivansa erikseen myös edellä mainittua Core Technology Fee -maksua.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »