Kiinalainen Huawei on haastanut taiwanilaisen MediaTekin oikeuteen patenttiloukkauksista Kiinassa.
Tarkempia yksityiskohtia Huawein kanteen sisällöstä ei ole tullut julkisuuteen, toteaa asiasta kertova Nikkei Asia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
MediaTek vahvisti sitä vastaan nostetun kanteen pörssitiedotteessaan, mutta totesi samalla, ettei odota sillä olevan merkittävää vaikutusta toimintaansa.
Huawei on johtava mobiiliverkkojen toimittaja sekä edelleen myös merkittävä älypuhelinvalmistaja, vaikka Yhdysvaltojen rajoitusten seurauksena Huawein markkina-asema Euroopassa ei ole enää samanlainen kuin vielä muutamia vuosia sitten.
MediaTek puolestaan on erittäin merkittävä Android-laitteiden järjestelmäpiirien suunnittelija. Lähes kaikki merkittävät Android-valmistajat sen piirejä osassa puhelimiaan ja muita laitteitaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kappalemääräisellä markkinaosuudella mitattuna MediaTek on viime aikoina ollut suurin älypuhelinten järjestelmäpiirien toimittaja maailmanlaajuisesti. Esimerkiksi vuoden 2024 ensimmäisellä neljänneksellä MediaTekin markkinaosuus älypuhelinten järjestelmäpiireistä oli peräti 40 prosenttia Counterpoint Research -tutkimusyhtiön mukaan.
Nikkei Asian lähteiden mukaan Huawei käyttää patenttikannetta vipuvartena patenttilisensointineuvotteluissa Huawein kanssa. Tämä on tavallinen toimintatapa neuvottelujen edistämiseksi.
Huawei on viime vuosien aikana pyrkinyt voimakkaasti kasvattamaan patenttilisensoinnin liiketoimintaansa. Laajan tutkimus- ja kehitystyön ansiosta Huaweilla on erittäin vahva patenttisalkku käsittäen esimerkiksi 20 prosenttia maailmanlaajuisista 5G-verkkoteknologian patentiesta.
Viimeisimmän vuodelta 2022 peräisin olevan tiedon mukaan Huawei keräsi patenttien lisensoinnista 560 miljoonan dollarin tulot vuodessa. Yhteensä noin 200 yhtiön kerrotaan maksavan patenteista Huaweille.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »