Honor 200 Lite on asemansa myös Suomessa jälleen vakiinnuttaneen Honorin numerosarjan vuoden 2024 älypuhelinmalliston edullisempi vaihtoehto.
Nimestään huolimatta Honor 200 Litellä on vain vähän yhteistä teknisesti paremmin varusteltujen Honor 200:n ja Honor 200 Pron kanssa. Läheisemmin puhelin on seuraaja vuoden 2023 Honor 90 Litelle.
Honor 200 Lite
- 6,7" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija kyljellä
- 108 + 5 + 2 Mpiks. kamera
- 50 Mpiks. etukamera
- MediaTek Dimensity 6080 -piiri
- 4500 mAh akku
Honorin itsensä mukaan Honor 200 Liten vahvuuksia ovat pudotuksia tavanomaista paremmin kestävä rakenne, suuri 6,7-tuumainen näyttö ja monipuoliset kamerat, joista 108 megapikselin pääkamera ja 50 megapikselin etukamera nousevat parhaiten esiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
MediaTek Dimensity 6080:n pitäisi tarjota tarpeeksi suorituskykyä mukavaan peruskäyttöön, minkä ohella akunkeston tulisi kohota hyvälle tasolle. Honor 200 Lite on täten lähtökohdiltaan lupaava kokonaisuus älypuhelinten alemmassa keskihintaluokassa.
Honor 200 Lite tuli Suomessa myyntiin touko-kesäkuun taitteessa 329 euron suositushinnalla. Arvostelun julkaisuhetkellä Honor 200 Liten hinta on painunut useilla jälleenmyyjillä 279 euroon.
Värivaihtoehtoja ovat musta Midnight Black sekä syaaninsininen Cyan Lake.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor 200 Liten tekniset tiedot
- 6,7 tuuman AMOLED-näyttö 20,1:9-kuvasuhteella, 2412×1080 pikselin tarkkuudella, 16,7 miljoonan sävyn väritoistolla, 90 hertsin virkistystaajuudella ja 3 240 hertsin PWM-kirkkaudensäädöllä, kirkkaus korkean kirkkauden tilassa 1 200 nitiä ja huipussaan 2 000 nitiä,
- Sormenjälkilukija sivulla virtapainikkeessa
- Kolme takakameraa
- 108 megapikselin pääkamera f/1,75-aukolla
- 5 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 2 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- Videokuvaus maks. 1080p
- LED-kuvausvalo
- 50 megapikselin etukamera 90 asteen kuvakulmalla ja f/2,1-aukolla
- Videokuvaus maks. 1080p
- LED-kuvausvalo
- MediaTek Dimensity 6080 -järjestelmäpiiri (2x 2,4 GHz ARM Cortex-A76 + 6x 2,0 GHz ARM Cortex-A55, Arm Mali-G57 MC2 -grafiikkasuoritin)
- 8 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 256 gigatavua tallennusmuistia
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 5 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac) / Bluetooth 5.1 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- USB-C-liitäntä
- 4 500 milliampeeritunnin akku 35 watin Honor SuperCharge -pikalatauksella
- Mitat 161,05 x 74,55 x 6,78 millimetriä ja paino 166 grammaa
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 8.0 -ohjelmistoa
Myyntipakkauksen sisältö puhelimen lisäksi:
- USB-A-USB-C-kaapeli
- SIM-korttikelkan avaustyökalu
- Pikakäyttöopas ja muita lappusia
- Näytön suojakalvo (esiasennettu)
Hyvää Honor 200 Litessä
- Tasainen kokonaisuus. Honor 200 Lite on asiallisesti varusteltu miltei jokaisella osa-alueella. Näyttö on laadukas, runko jämäkkä, kamerakokonaisuus parhaimmillaan hyvä, eikä ohjelmistossakaan ole enempää moittimista. Hinta-ominaisuussuhde on täten laajalti kohdallaan, vaikka puutteitakin toki on.
- Ohut ja kevyt rakenne. 6,78 millimetriä paksuna ja 166 gramman painoisena Honor 200 Lite on mukavan solakka ja kevyt puhelin pitää kädessä.
- Mainio pääkamera valokuviin. Takaa löytyvä 108 megapikselin pääkamera vakuuttaa sekä päivänvalossa että hieman haastavammissa olosuhteissa. Sekä värit että tarkkuus ovat hienolla tasolla. Sama pätee myös hienoja omakuvia tallentavaan etukameraan.
- Erinomainen akunkesto. Yhdestä akullisesta riittänee useimmilla virtaa kahdeksi päiväksi vailla sen suurempaa säästelyä. Maltilliset tekniset ominaisuudet yhdistettynä 4 500 milliampeeritunnin akkukokoon tarkoittavat, ettei Honor 200 Liteä tarvitse latailla joka päivä.
Huonoa Honor 200 Litessä
- Suorituskyky. Samalla rahalla löytyy huomattavasti Honor 200 Liteä testeissä tehokkaamman suorituskyvyn tarjoavia puhelimia, vaikka myös Honor 200 Litellä peruskäyttö on hyvin sujuvaa.
- Videokuvaus. Honor 200 Lite tukee videokuvausta enintään 1080p-tarkkuudella ja 30 ruutua sekunnissa. Optista kuvanvakautustakaan kamerassa ei ole, joten käsivaralla kuvatut videot ovat melkoisen pomppuisia, eikä niiden värimaailmakaan ole erityisen tasokas. Etukameralla tallennettu liikkuva kuva näyttää suhteellisesti hieman paremmalta.
- Ei stereokaiuttimia. Hyvä näyttö on saanut rinnalleen vain kohtalaisen äänentoiston. Honor 200 Litessä on vain yksi kaiutin, joka ei kykene ihmeisiin – stereoääni tekisi sisältöjen katselusta mukavampaa.
- Ei vedenkestävyyttä. Pöly- ja vesitiiviydestä kertova IP-luokitus on noin 300 euron hintaluokassa toki vielä jonkinlainen harvinaisuus, mutta Honor 200 Litelle sellainen olisi sopinut erinomaisesti valmistajan painottaessa markkinoinnissaan muuten Honor 200 Liten kestävyyttä.
- Vain tyydyttävä päivityslupaus. Honor 200 Liten 2+3 vuoden päivityslupausta voi pitää puhelimen hintaluokassa vain tyydyttävänä vähimmäisvaatimuksena.
Lisäksi on hyvä huomata, ettei Honor 200 Lite sisällä muistikorttipaikkaa tai 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää. Honor ei myöskään toimita Honor 200 Liten mukana enää laturia.
Tasapainoisesti varusteltu ja kestäväksi kuvailtu älypuhelin
Älypuhelinten keskimääräinen myyntihinta on viime vuosina hiljalleen hilautunut ylöspäin tasaisen varmasti, mutta myös edullisemmille vaihtoehdoille riittää yhä kysyntää. Honor 200 Lite eräs ehdokas alkujaan noin 300 euron älypuhelimeksi. Ajan myötä hinta saattaa painua vielä alemmaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nimestään huolimatta Honor 200 Litellä on hyvin vähän yhteistä Honor 200:n ja Honor 200 Pron kanssa. Siinä missä viimeksi mainitut jakavat muun muassa samankaltaisen näytön ja kamerakokoonpanon sekä muotoilun, on Honor 200 Lite sekä teknisesti että tyyliltään eri maata.
Muovirakenteinen Honor 200 Lite on hyvin tavanomaisen näköinen älypuhelin. Sen oikealla sivulla on kaksi painiketta ja näytön yläosassa pillerimäinen etukamereikä, pohjassa taas USB-C-liitäntä ja ainut kaiutin – oikeastaan mikään ei vangitse katsetta myös värivaihtoehtojen ollessa Suomessa hillityt tyyliltään.
Kädessä älypuhelin tuntuu miellyttävän kevyeltä, ja alhainen 166 gramman paino jakautuu tasaisesti. Lisäksi Honor 200 Lite on paksuudeltaan vain 6,78 millimetriä, joten siroksikin sitä voi suuresta 6,7-tuumaisesta näytöstä huolimatta kutsua.
Honor 200 Liten rungossa on kuitenkin eräs erikoisuus, nimittäin tavallista parempi iskunkestävyys. Alan ammattilaisiin lukeutuva sveitsiläinen SGS myönsi älypuhelimelle täydet viisi tähteä pudotustestissään, ja kestävyys onkin nostettu tärkeään asemaan Honor 200 Liten markkinoinnissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kestävyyteen vaikuttaa muun muassa rungon materiaali – muovi kun ei kolahdusten yhteydessä tyypillisesti säröile lasin tavoin. Lisäksi kulmissa on ”kaksoisvahvistus”, Honor kuvailee, minkä ohella komponentit on sijoitettu puhelimeen iskuja vaimentavalla tavalla.
Emme erityisesti koetelleet Honor 200 Liten pudotuskestävyyttä, mutta jämäkältä puhelin yhtä kaikki tuntuu. Pöly- ja vesitiiviydestä kertovaa IP-luokitusta sillä ei sen sijaan ole, mikä on syytä huomioida.
Näytön suojakalvo on paikallaan valmiina, mutta suojakuori on hankittava erikseen. Tyypillisen pelkistetty myyntipakkaus sisältää kuitenkin USB-C-USB-A-kaapelin erikseen ostettavan laturin kanssa käytettäväksi.
Reilun 300 euron suositushintansa vastineeksi Honor 200 Lite tarjoaa melko hyvän varustelun. Suuri, 20,1:9-kuvasuhteen ja 6,7 tuuman näyttö on toteutettu AMOLED-tekniikalla, eikä 2412×1080 pikselin tarkkuuskaan jätä varaa huomauttelulle. Virkistystaajuus yltää 90 hertsiin, kirkkaus taas huipussaan 2 000 nitiin pistemäisesti ja 1 200 nitiin koko näytöllä, ja paneeli on kaikin puolin laadukas Honor 200 Liten hintaluokkaan.
Väritoistossa hieman eroa selkeästi kalliimpiin huippuhelimiin on tarkalla silmällä havaittavissa, mutta saman hintaluokan haastajiin verrattaessa Honor 200 Lite pärjää hyvin. Näyttö on kirkas sekä kookas, ja vaikkapa elokuvia siltä katselee mielellään.
Honor 200 Litellekin on myönnetty myös tyyriimmistä sisarmalleistaan tuttu TÜV Rheinlandin Flicker Free -sertifiointi, joka kertoo näytön silmäystävällisuyydestä. PWM-kirkkaudensäädön toimii Honor 200 Litessä korkealla 3 240 hertsin taajuudella, joka etenkin hämärässä vähentää silmille koituvaa rasitusta.
Silmäystävällisyys on muutenkin huomioitu monin tavoin muun muassa värilämpötilaa ympäristön perusteella mukauttavalla sirkadiaanisella yönäyttötoiminnolla sekä esimerkiksi kirjojen tai muiden pidempien tekstien lueskeluun soveltuvalla eBook-käyttötilalla.
Näytön ylälaidassa, sivuttaissuunnassa keskellä, sijaitsee pillerinmuotoinen etukamerareikä. Leveydestään huolimatta se sisältää kuitenkin vain yhden 50 megapikselin kameran, mutta lisäksi hämäräkuvausta avittavan LED-valon.
Ohjelmiston puolella Honor on tuonut myös 200 Liteen etukamerareikää kiertävän Magic Capsulen.
Tietyt sovellukset, kuten musiikkipalvelut ja nauhuri, kutistuvat ”taikakapselin” ympärille niitä pienennettäessä, ja niiden pariin on helppo siirtyä yhdellä napautuksella. Täksi vuodeksi Honor-puhelimiin tuotu uudistus muistuttaa Applen muutamia vuosia sitten esittelemää Dynamic Islandia.
Harmi kyllä Honor 200 Litessä on vain yksi kaiutin, puhelimen alareunassa, joten äänentoisto jättää toivomisen varaa. Voimakkuus on hyvällä tasolla, mutta äänenlaatu kärsii volyymin kohotessa, eikä yksi kovaääninen luonnollisesti pärjää kahdelle.
Langattoman yhteyden osalta Honor 200 Litessä on tuki jo vanhahtavalle Bluetooth 5.1 -versiolle, mutta suurta merkitystä tällä ei toistaiseksi ole. Perinteistä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää Honor 200 Lite ei sisällä.
Muuten yhteyksien osalta mukana on tuki 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi NFC-lähiyhteydelle ja Wi-Fi 5:lle (802.11a/b/g/n/ac).
Honor 200 Litessä on tilaa kahdelle nanokokoiselle SIM-kortille, mutta muistikorttipaikka puuttuu nykytrendiä mukaillen. Sisäistä tallennusmuistia sen sijaan on mukavanlaisesti, 256 gigatavua, ja RAM-käyttömuistiakin 8 gigatavua (LPDDR4X).
Suorituskyvystä vastaa kesäkuussa 2023 esitelty MediaTek Dimensity 6080. Piiri sisältää kaksi 2,4 gigahertsin Arm Cortex-A76 -ydintä sekä kuusi 2,0 gigahertsin Arm Cortex-A55 -ydintä, joiden rinnalta löytyy Arm Mali-G57 MC2 -grafiikkasuoritin. Noin 300 euron puhelimelle piirin suorituskyky on mukiinmenevä, muttei missään nimessä loistokas.
Honor 200 Liten jokapäiväinen käyttö on sulavan mutkatonta, eikä minkäänlaista takkuilua esiintynyt testimme aikana. Myös lämpötilat pysyvät erittäin hyvin kurissa, myös suorituskykyä haastettaessa, eikä pitkään jatkuvassakaan rasituksessa esiinny merkittäviä eroja tehoissa.
Kaikkein vaativimmissa peleissä grafiikoissa on joustettava, mutta kevyemmissä peleissäkin Honor 200 Lite hoitaa leiviskänsä. Aktiivisesti graafisia pelejä pelaaville on kuitenkin saatavilla paljon parempiakin vaihtoehtoja.
Suorituskyvyn suhteen Honor 200 Lite häviää esimerkiksi saman suositushinnan OnePlus Nord CE4 Lite 5G:lle, joka saapui myyntiin kesäkuussa ja jota on myyty jo selvästi edullisemminkin. Kilpailijoista myös esimerkiksi Samsung Galaxy A35 5G on selvästi edellä mitatussa suorituskyvyssä.
Keskihintaluokassa piirivalikoima eri puhelimissa on tyypillisesti lippulaivoja monipuolisempi, joten myös eroavaisuuksia on enemmän osan puhelimista keskittyessä yksittäisiin huippuominaisuuksiin, kuten tehoon, muun kustannuksella.
Käytännössä Honor 200 Lite on tasapainoinen paketti, ja myös moniajo sillä onnistuu hienosti. Näytön voi jakaa kahtia, minkä ohella tilaa on yhdelle, kelluvalle ja vapaasti siirreltävälle sovellusikkunalle.
Sormenjäljet Honor 200 Lite tunnistaa virtapainikkeeseen integroidulla lukijalla salamannopeasti ja luotettavasti, ja kokemus onkin jopa näyttöön upotettuja ratkaisuja parempi – ainakin allekirjoittaneen mielestä.
Honor 200 Lite on varustettu muihin ominaisuuksiin nähden hyvän kokoisella 4 500 milliampeeritunnin akulla, joka tukee 35 watin lataustehoa. Akunkesto on yksi puhelimen vahvuuksista, ja arvostelurupeaman aikaisesta, tyypillistä runsaammasta käytöstä huolimatta varausta oli päivän päätteeksi usein jäljellä 45, jopa 50 prosenttia.
”Peruskäyttöä” on vaikea määritellä, mutta some-syötteiden selailua, suoratoistopalvelun jatselua ja surffailua Honor 200 Liten akku kestää erinomaisesti. Liioin valokuvaaminen, internet-yhteyspisteenä toimiminen tai mobiilipelailu eivät verota varausta järin nopeasti, joten kahden päivän käyttöaika on helpohkosti saavutettavissa.
35 watin pikalatauksella Honor 200 Liten akku täyttyy tavallisesti noin 80 minuutissa.
Vartti piuhassa tarjoaa vajaat 30 prosenttia virtaa puolituntisen virittäessä varauksen puolilleen. Lataus ei täten ole erityisen nopea, mutta ei toisaalta turhan hidaskaan, ja käyttöajassa puhelin yltää samalla hyvään suorituksen.
Kelpo kamerat
Honor 200 Lite on teknisesti verrattain kiintoisa kamerapuhelin. Kohokohtina se sisältää 108 megapikselin pääkameran sekä 50 megapikselin etukameran, joiden ohella käytössä on perustasoinen ultralaajakulmakamera sekä useimmilla vähäiselle käytölle mitä luultavimmin jäävä makrokamera.
Kaikkiaan kameroita on neljä kappaletta:
- 108 megapikselin pääkamera f/1,75-aukolla
- 5 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 2 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- 50 megapikselin etukamera f/2,1-aukolla
Vaikka 108 megapikselin pääkamera ei lopulta huippupuhelinten kameroille pärjääkään, niin lähtökohtaisesti hienoja valokuvia se yhtä kaikki tallentaa, paikoin jopa yllättävänkin hyviä.
Pääkameran kuvanlaatu on mukavalla tasolla etenkin hyvissä olosuhteissa, mutta myös kesäisessä iltahämärässä terävyys ja värit pysyvät hyvin ruodussa. Toki yksityiskohtiin ilmestyy ylimääräistä kohinaa luonnollisen valon huvetessa, mutta sisätiloissa vastaavaa ei sitä vastoin ilmene.
Honorille ominaiseen tapaan valokuvien värimaailma on korostunut, mutta asetuksia voi toki mukauttaa luonnollisempaan suuntaan niin halutessaan. Myös erillinen manuaalisäädöt tarjoava ammattilaistila on käytössä muun muassa kahden kameran kuvauksen, Google Lensiä muistuttavan Honor Lensin ja monien muiden ohella.
Ultralaajakulmakameran tuottamat kuvat ovat perustasoisia, joskin kenties hieman odotettua parempia kameran tekninen vaatimattomuus huomioiden. Kuvissa on hienot värit ja tasainen tarkkuus, joskin lähempi tarkastelu paljastaa kohinaa esiintyvän etenkin reunoja kohti edettäessä.
Lähikuvaukseen tarkoitetulla makrokameralla voi tallentaa pienikokoisia kohteita noin neljän senttimetrin etäisyydeltä. Kuvanlaatu on verrattain hyvää, mutta makrokamera jäänee silti varsin vähäiselle käytölle. Kokeilla sitä kuitenkin luonnollisesti kannattaa.
Takakameralla digitaalista zoomia on tarjolla 10-kertaiselle tasolle saakka. Arvostelun lopussa on esimerkkikuvia myös Honor 200 Liten zoom-kyvykkyyttä esittelemässä.
Honor 200 Liten parasta antia ovat ehdottomasti pää- ja etukamerat. Jälkimmäinen tallentaa näyttäviä omakuvia hienoilla väreillä, minkä ohella taustan sumennus niin kutsuttua boke-tehostetta käytettäessä toimii oivallisesti. Myös pääkameran muotokuvat ovat tyylikästä katseltavaa. Lisäksi hämärässä etukameran toimintaa avittaa Honor 200 Liten poikkeuksellisesti etukameran rinnalla sisältämä LED-valo.
Videokamerana Honor 200 Lite on heikompi tapaus. Kun optista kuvanvakainta ei ole, ovat enintään 1080p-tarkkuudella 30 ruutua sekunnissa tallennettavat videot alusta loppuun melkoista höykytystä etenkin vauhdikkaammin liikuttaessa. Yllättäen etukameralla vakautus toimii syystä tai toisesta hieman paremmin.
Kokonaisuutena Honor 200 Lite on kuitenkin hintaansa nähden kelpo kamerapuhelin. Pää- ja etukameroilla saa helposti talteen hienoja otoksia vaikkapa sosiaalisen median syötteitä somistamaan, ja myös tuttu kamerasovellus on yhä monipuolinen ja helppokäyttöinen.
Tuttu MagicOS 8.0 -ohjelmisto
Honor 200 Litessä on esiasennettuna Android 14 -järjestelmäversioon pohjautuva MagicOS 8.0 -ohjelmisto. Se on hyvin samankaltainen kuin esimerkiksi Honor 200 -mallistossa ja Magic6 Pro -huippupuhelimessa sisältässään esimerkiksi aiemmin mainitun Magic Capsulen ja puhdasta Androidia monipuolisemman moniajon kaltaisia lisiä.
Honorin Android-toteutus on aina ollut varsin kaukana vakiotasoisesta ohjelmistosta, ja oletuksena kyseessä on varsin värikäs ja pirteä paketti. Ohjelmistossa on monia Applen iPhoneista muistuttavia toimintoja, kuten kahteen osaan jaettu ylävalikko ilmoitusten ja pika-asetusten osioineen.
Käyttöliittymä on helppo laittaa uuteen uskoon teemoilla, joita on erillisen puodin kautta saatavilla sadoittain myös maksutta. Google-palveluiden ohella esiasennettuna on liuta Honorin omia ohjelmia.
Generatiivinen eli tuottava tekoäly ei ainakaan toistaiseksi ole noussut kovinkaan näkyvään osaan Honorin älypuhelimissa, olipa kyse sitten keskihintaisista tarjokkaista tai lippulaivoista. MagicOS 8.0:ssa tekoälyä toki käytetään esimerkiksi sovellusehdotuksissa, jotka ovat korvattavissa omilla, usein käytetyillä pikavalinnoilla.
Saatavilla on myös Honorin oma tekoälypohjainen avustaja, joka odottelee käyttäjää kotinäytön minisovelluksessa eli widgetissä. Myös YoYo-ehdotukset sekä avustajan muut toiminnot voi kuitenkin myös kytkeä pois päältä, jos ne kokee häiritseviksi hyödyllisyyden sijaan.
Käyttöliittymän mukautettavuus on MagicOS:n ehdottomia vahvuuksia, ja likipitäen kaikki fontista kotinäyttöön ja lukitusnäytöstä korosteväreihin on mukautettavissa vailla ylimääräisiä kommervenkkejä. Myös mainitut teemat ovat käytettävissä heti, kun luo itselleen ilmaisen Honor-tilin.
Honor 200 Litessä on myös näytön aina päällä -toiminto, jolle voi asettaa kellon, ilmoituksia, pieniä animaatioita tai paljon muuta. MagicOS 8.0 on mukava ja monipuolinen Android-toteutus, jota on helppo suositella kaikille, joita vakio-Androidin pelkistetty olemus ei miellytä.
Android 14 -käyttöjärjestemäversioon perustuvalla ohjelmistolla julkaistavan Honor 200 Liten pitäisi aikanaan saada päivityksenä Android 15 ja Android 16 sekä Android-tietoturvapäivityksiä kesälle 2027 saakka. Vähintään Honor 200 Liten tasoinen 2+3 vuoden päivityslupaus on tarjolla myös käytännössä kaikilla haastajilla, ja esimerkiksi Samsungin Galaxy A -sarjalaiset nauttivat päivityksistä vuosia pidempään. Honor 200 Liten hintaluokassa 2+3 vuotta voi kuitenkin vielä pitää verrattain tyydyttävänä lupauksena päivityksistä.
Yhteenveto: Järkevä keskihintainen älypuhelin ohuella ja kevyellä rakenteella
Muutaman sadan euron hintaista älypuhelinta ostettaessa on aina oltava valmis joustamaan jostakin. Honor 200 Litessä tuntuu yksittäisten kohokohtien sijaan panostetun eheään kokonaisuuteen.
Honor 200 Lite ei ole hintaluokkansa tehokkain eikä muotoilukaan juuri poikkea massasta. Sen sijaan akunkesto on erinomainen ja pää- sekä etukameran muodostama kaksikko varsin pätevä ratkaisu ajoittain kuvaaville.
Suorituskykyä on tarpeeksi jokapäiväiseen peruskäyttöön, mutta esimerkiksi mobiilipelaajille on saatavilla myös tehokkaampia vaihtoehtoja samalla rahalla. Rakenteellisesti Honor 200 Lite on vakuuttava, ja iskuja sen tulisi kestää selvästi keskimääräistä paremmin.
Hinta ratkaisee paljon. Honor 200 Litenkin hinta on painunut arvostelun julkaisuhetkellä heinäkuussa 2024 jo 329 euron suositushinnastaan alemmaksi 279 euroon useilla jälleenmyyjllä.
Oiva vaihtoehto Honor 200 Litelle on esimerkiksi niin ikään 329 euron suositushintainen, mutta edullisemmin myytävä OnePlus Nord CE4 Lite 5G, jonka vahvuudet keskittyvät niin ikään akunkestoon, näyttöön ja kameroihin. OnePlus tarjoaa Honoria nopeamman näytön 120 hertsin virkistystaajuudella sekä tehokkaamman pikalatauksen, mutta toisaalta siitä puuttuu ultralaajakulmakamera. Tallennusmuistia kumpikin tarjoaa 256 gigatavua.
Kesällä 2023 lanseerattu OnePlus Nord 3 5G on kaupasta vielä löytyessään erinomainen ehdokas puhelimeksi 300 euron hintaluokassa. Tarjolla siinä on merkittävästi enemmän suorituskykyä sekä paremmat kamerat.
Niin ikään alle 300 eurolla myytävät Samsung Galaxy A35 5G ja Motorola Moto G84 5G kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan harkintaan ostopäätöstä tehtäessä. Samsungin valttikortteja ovat pidempi päivitystuki sekä IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne. Motorola tarjoaa monipuolisen, pitkälti Honor 200 Liten kanssa verrannollisen kokonaisuuden, mutta alkaen jo alle 250 eurolla.
Honor 200 Liten merkittävimpiä vahvuuksia ovat sen tasainen kokonaisuus ja pitkä akunkesto sirolla sekä lupausten mukaan hyvin iskuja kestävällä rakenteella. Kyseessä on entistä järkevämpi valinta, kunhan hinta todennäköisesti ajan myötä painuu vielä hieman alemmaksi.
—
Alla esimerkkikuvia Honor 200 Liten kameralla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla läheisempään tarkasteluun myös Dropboxissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »