Suomalainen HMD Global perustettiin vuonna 2016, minkä jälkeen yhtiö toi markkinoille älypuhelimia ja peruspuhelimia Nokian tutulla brändillä. Enää Nokia-nimeä käytetään vain peruspuhelimissa, ja älylaitteissa HMD aikoo jatkaa omalla brändillään. Ensimmäisen 24. huhtikuuta julkistetun HMD-logoa kantavan puhelinmalliston kehittynein jäsen on HMD Pulse Pro.
HMD:n mukaan Pulse Pro erottuu massasta rohkealla muotoilullaan ja helpolla korjattavuudellaan. Myös peräti 50 megapikselin etukamera on melko poikkeuksellinen ratkaisu.
Teknisesti HMD Pulse Pro on perustasoinen, ja muun muassa puhelimen Unisoc T606 -järjestelmäpiiri on esitelty jo vuonna 2021. Kyseessä on joka tapauksessa suomalaisyhtiön ensiesiintyminen omalla brändillään, mikä tekee älypuhelimesta kiintoisan tapauksen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Huhtikuussa myyntiin tulleen HMD Pulse Pron suositushinta on 179 euroa 6+128 gigatavun muistiversiona. Erilaisia värivaihtoehtoja on kolme kappaletta: musta, vihreä ja violetti.
HMD Pulse Pron tekniset tiedot
- 6,56 tuuman LCD-näyttö 1612×720 pikselin HD+-tarkkuudella ja 90 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus jopa 480 nitiä (tyypillinen) ja 600 nitiä (korkean kirkkauden tila)
- Sormenjälkilukija virtapainikkeessa puhelimen oikealla sivulla
- Unisoc T606 -järjestelmäpiiri
- 6 gigatavua RAM-käyttömuistia
- 128 gigatavua tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (tuki maksimissaan 256 gigatavun korteille)
- Kaksi takakameraa: 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera ja syvyyskamera
- LED-kuvausvalo
- Etukamera: 50 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa (toinen jaettu muistikorttipaikan kanssa)
- 2G / 3G / 4G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 5 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac) / Bluetooth 5.0 / NFC -yhteydet
- GPS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä (USB 2.0) ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä
- 5 000 milliampeeritunnin akku tuella 800 lataussyklille
- Akun lataus: 20 wattia
- Mitat ja paino: 163,19 x 75,02 x 8,55 millimetriä ja 196 grammaa
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio
- Päivityslupauksena kaksi vuotta Android-versiopäivityksiä ja kolme vuotta vuosineljänneksittäin julkaistavia tietoturvapäivityksiä
Hyvää HMD Pulse Prossa
- Korjattavuus. HMD on panostanut Pulse-malliston korjattavuuteen, ja alkaen 19,95 euron hintaisia huoltopaketteja voi ostaa iFixitin verkkokaupasta. Kuka hyvänsä voi kohtalaisen pienellä vaivalla vaihtaa tarpeen niin vaatiessa vaikkapa puhelimen näytön, mikä on erinomaista.
- Mainio akunkesto. Perustasoiset ominaisuudet kuluttavat virtaa vain vähän, ja 5 000 milliampeeritunnin akusta riittää potkua kahdeksi päiväksi. Säästeliäästi käyttävät saattavat selvitä yhdellä latauksella jopa pidempään, ja ahkerastikin esimerkiksi some-syötteitä selailevatkin pärjäävät ainakin puolitoista vuorokautta.
Huonoa HMD Pulse Prossa
- Heikosti tehoja. Unisoc T606 on vuonna 2024 jo varsin iäkäs piiri. Vuonna 2021 esiteltyä suoritinta on käytetty monissa HMD:n Nokia-älypuhelimissa, ja HMD Pulse Prohon olisi jo toivonut parempaa. Jokapäiväinen peruskäyttö on sujuvaa, mutta esimerkiksi pelaamisesta Pulse Prosta ei ole alkuunkaan.
- Ajottainen takkuilu. Heikosta suorituskyvystä johtuen HMD Pulse Pro hidastelee toisinaan. Pääsääntöisesti puhelin toimii hyvin, mutta ajoittain esimerkiksi kameran avaaminen kestää melko kauan. Ohjelmistopäivityksillä tilanne saattaa toki aikanaan kohentua.
- Ei 5G-tukea. Monet käyttävät jo uuden sukupolven 5G-verkkoja, mutta HMD Pulse Pro ei niitä tue. Tämä on todellinen sääli etenkin puhelimen käyttöikää ajateltaessa.
Ensimmäisen HMD-malliston perustasoinen ”lippulaiva”
Suomalainen HMD Global julkisti ensimmäiset älypuhelimensa vuoden 2017 alussa, tuolloin Nokian brändillä. Sittemmin ikoninen Nokia-logo on koristanut monien HMD-älypuhelinten takakantta, mutta toivottua menestystä puhtaaseen Androidiin ja edullisiin sekä keskihintaisiin älypuhelimiin keskittynyt strategia ei tuottanut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
HMD Global jatkaa ainakin vielä toistaiseksi lisensoimansa Nokia-brändin käyttöä edullisissa Nokia-peruspuhelimissa. Älylaitteissa on sen sijaan koittanut uusi aika, kun HMD on vaihtanut Nokian omaan brändiinsä.
Pulse-älypuhelinten kolmikko muodostaa ensimmäisen HMD-malliston saapuen edulliseen hintaluokkaan tutulla reseptillä: Pulse, Pulse+ ja Pulse Pro tarjoavat puhtaan Androidin, 2+3 vuoden päivityslupauksen sekä ilahduttavasti myös tavanomaista helpomman korjattavuuden.
Pro-mallinimestä huolimatta HMD Pulse Pro maksaa vain 179 euroa ollen teknisesti perustasoinen älypuhelin. Muovirunkoinen laite painaa 196 grammaa ja tuntuu kookkaasta näytöstään huolimatta melko sirolta. Kohtalaisen kulmikasta älypuhelinta on mukava pidellä, ja laatutuntuma on hintaluokka huomioiden hyvällä tasolla.
Muovi on materiaalina hieman kaksijakoinen. Yhtäältä se on kevyttä, mikä mukavoittaa käyttöä, kun taas toisaalta se luo helposti hieman halvan yleisvaikutelman. HMD Pulse Pro on kuitenkin jämäkän tuntuinen, ja pirteät värivaihtoehdot parantavat vaikutelmaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Puhelimen runko on IP52-luokituksen mukaisesti kohtuullisesti suojassa pölyltä, minkä ohella se kestää vähäisiä roiskeita. Varsinaista vesitiiviyttä ei kuitenkaan ole tarjolla, mikä tosin on alle 200 euron hintaluokassa odotettuakin.
Pulse-mallisto asettaa HMD:n mukaan suuntaviivat myös tuleville julkistuksille: tyylikkäät sävyt, selkeät linjat sekä moderni estetiikka yhdistettynä helppoon korjattavuuteen luovat kivijalan suomalaisbrändin tyylille. Käytännössä Pulse Pro on melko pelkistetty ja esimerkiksi OnePlussan Nord-mallistoa tai Motorolaa muistuttava takakamerakohouma näyttää geneerisen tutulta.
HMD Pulse Pro ei varsinaisesti ravistele älypuhelinten muotoilun perusteita, mutta HMD:n omia kriteereitä se vastaa tarkasti: älypuhelin on selkeä, yksinkertainen, ja monine pirteine väreineen raikas tapaus. Toisaalta HMD:ltä olisi mielellään nähnyt myös rohkeampia tyylivalintoja.
Oikealla sivulla sijaitsevaan virtapainikkeeseen on integroitu hyvin toimiva sormenjälkilukija, joka avaa kyllä lukituksen luotettavasti, mutta voisi toimia nopeamminkin. Myös äänenvoimakkuutta säätävä painike on samalla kyljellä perinteiseen tyyliin. Osassa Nokia-älypuhelimia aiemmin nähtyä nähtyä Google Assistant -näppäintä Pulse-mallistossa ei ole.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
USB-C:n ohella tarjolla on ilahduttavasti 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, ja langattomista yhteyksistä käytettävissä ovat Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 sekä NFC lähimaksuja varten. Uuden sukupolven 5G-verkkoja HMD Pulse Pro ei ikävä kyllä tue, vaan mobiiliverkossa tiedonsiirto tapahtuu 4G-yhteyksien välityksellä.
Puhelimen alalaidassa USB-C:n lähellä sijaitsevat myös SIM-korttikelkka ja yksinäinen kaiutin. Stereoääniä HMD Pulse Pro ei täten tarjoa, mutta korvakuulolla äänentoisto on yleisesti ottaen mukiinmenevällä tasolla. Ääni ei särise, vaikka nupit kääntäisi kaakkoon, mutta erityisen korkealle voimakkuus ei toisaalta myöskään nouse.
HMD Pulse Prossa on 6,56-tuumainen LCD-näyttö, jota kiertävät reunukset ovat nykymittapuulla kohtalaisen paksut, joskaan eivät alle 200 euron hintaluokassa mitenkään poikkeukselliset. Näytön yläosassa oleva etukamerareikä on pienehkö, ja pyöreine kulmineen paneeli muistuttaa läheisesti Nokia-brändillä julkaistuja HMD-puhelimia.
HMD Pulse Pro tuntuu muutenkin monin tavoin tutulta. Esimerkiksi vastaavaa näyttöä ja samaa piiriä on jo aiemmin nähty Nokia-brändätyissä puhelimissa.
Näytön tarkkuus on 1612×720 pikseliä (HD+) ja sekuntikohtaisesta päivitystiheydestä kertova virkistystaajuus korkeimmillaan 90 hertsiä. Myös 60 hertsin perustaso on valittavissa asetuksista, mutta käytännössä niin ei tarvitse tehdä akunkeston ollessa asetuksista riippumatta erinomainen.
HMD Pulse Pron paneeli reagoi kosketukseen sujuvasti, minkä ohella katselukulmat ovat kohdallaan. Huippunäyttöihin verrattaessa värintoiston erot ja alhaisempi tarkkuus on toki helppo huomata, mutta hinta huomioiden LCD-ruutu on kohtuullinen.
Kirkkaus nousee korkean kirkkauden tilassakin vain noin 600 hertsiin, joten paisteisessa kevät- tai kesäsäässä ruudulla olevien tekstien tavaaminen vaikeutuu jonkin verran. Näytöllä on joka tapauksessa tarpeeksi kokoa vaikkapa elokuvien tai sarjojen mukavaan katseluun, ja 20,1:9-kuvasuhde soveltuu hienosti kaikenlaiselle sisällölle.
Erillistä HDR-tukea tai Dolby Visionin kaltaisia lisäominaisuuksia HMD Pulse Pro ei tarjoa, minkä ohella käytössä on, kuten mainittua, vain yksi kaiutin. Paremman äänentoiston saadakseen on täten käytettävä kuulokkeita.
HMD Pulse Pro tukee moniajoa, ja kahden sovelluksen rinnakkaiskäyttö on kohtalaisen sujuvaa, mikä pätee myös yleiseen perussovellusten käyttökokemukseen. Vaativammassa käytössä, kuten pelattaessa, järjestelmäpiirin rajoitukset tulevat sen sijaan kohtalaisen nopeasti ilmi.
HMD Pulse -sarjaan valittu Unisoc T606 oli jo julkaisunsa aikoihin vuonna 2021 vain perustasoinen, ja keväällä 2024 piiri alkaa olla jo melkoisen vaatimaton. Samaista piiriä on viime vuosina nähty monissa HMD:n edullisissa Nokia-puhelimissa, ja nyt se on löytänyt tiensä myös HMD Pulse Prohon.
Piiri on valmistettu 12 nanometrin prosessilla, ja kaikki kahdeksan keskusydintä on kellotettu 1,6 gigahertsin taajuudelle. Lisäksi se sisältää Arm Mali-G57 MC1 -grafiikkasuorittimen, jonka suorituskyky on niin ikään vaatimaton.
Kuten alla olevasta taulukostakin selviää, ei HMD Pulse Pro ole erityisen tehokas älypuhelin. Emme ole edullisempia älypuhelimia nykyisillä testisovelluksilla, joten taulukosta löytyy verrokeiksi hieman kalliimpia puhelimia, joihin nähden suorituskykyerot ovat jo valtavia. Parinsadankin euron hintaluokassa HMD Pulse Pron suorituskyky on heikommasta päästä, minkä lisäksi selvää on, että laittamalla puhelimeen hieman enemmän rahaa, kolmisensataa euroa, saa suorituskykyä jopa moninkertaisesti.
Suorituskykynsä puolesta HMD Pulse Pro soveltuu hyvin peruskäyttäjälle, joka selailee älypuhelimellaan uutisia ja sosiaalisen median syötteitä nautiskellen välillä elokuvista, sarjoista ja podcasteista.
Pelaamiseen Unisoc T606 ei ole tehty, ja raskaimpia nimikkeitä HMD Pulse Pron onkin vaikea toistaa. Pokémon GO:n kaltaisia, yksinkertaisempia mobiilipelejä se sen sijaan jaksaa pyörittää kohtalaisen sujuvasti.
Järjestelmäpiirin selkein vahvuus on kuitenkin verrattain alhainen virrankulutus, jonka ansiosta HMD Pulse Pron akunkesto on erinomaisella tasolla.
5 000 milliampeeritunnin akku tarjoaa tarpeeksi virtaa jopa kahdeksi vuorokaudeksi, ja myös valmiustilassa virrankulutus on erittäin alhaista. Kameraa käytettäessä varaus vaikuttaa hupenevan kaikkein nopeiten, mutta yleisesti ottaen HMD Pulse Pro taskussaan voi huoletta lähteä viikonlopun mittaiselle vaellukselle vailla huolta virran riittävyydestä.
Kun akku aikanaan tyhjenee, täyttyy se verrattain verkkaisesti 20 watin teholla. Latausaika täyteen asti on noin tunti ja 55 minuuttia, mikä on hintaluokka huomioon otettaessakin vain keskinkertainen lukema, mutta kaikeksi onneksi puhelinta ei kuitenkaan täydy ladata kuin muutaman kerran viikossa. Langatonta latausta HMD Pulse Pro ei tue.
Latausajassakaan HMD Pulse Pro ei pärjää oikein edes omassa hintaluokassaan. Esimerkiksi OnePlussan Nord CE 3 Lite 5G tarjoaa huomattavasti nopeamman latauksen.
Puhdas Android ja helppo korjattavuus
HMD Global on koko olemassaolonsa ajan luottanut puhtaaseen Android-ohjelmistoon, jossa on hyvin vähän mitään ylimääräistä. Myös HMD Pulse Pro on varustettu samaisella, muun muassa Googlen Pixel-puhelimia muistuttavalla vakio-Androidilla, jossa valmistajan oma kädenjälki on läsnä lähinnä kamerasovelluksessa ja HMD-tukiohjelmassa.
HMD Pulse Prossa on markkinoille tullessaan Android 14 -käyttöjärjestelmäversio, ja aikanaan puhelimelle on tulossa sekä Android 15 että Android 16. Tietoturvapäivityksiä on luvattu keväälle 2027, eli HMD:n tuttu 2+3 vuoden päivitystakuu onkin yhä mukana.
On kuitenkin hyvä huomata, että aiemmasta poiketen tietoturvapäivityksiä on luvassa vain vuosineljänneksittäin kuukausittaisen syklin sijaan.
On mielenkiintoista, että muutama vuosi sitten samainen 2+3 vuoden päivityslupaus oli vielä eräänlainen myyntivaltti myös keskihintaluokassa, mutta keväällä 2024 se on enää perustasoa – jopa alle 200 euron älypuhelimelle. Pienellä budjetilla puhelinta etsiville Samsung on tällä saralla omaa luokkaansa: HMD Pulse Pron haastaville Galaxy A15 -puhelimille on luvattu peräti 4+5 vuoden päivitystakuu.
HMD Pulse Pron Android-toteutuksessa ei ole erityisiä kommervenkkejä tai krumeluureja. Google-palvelujen ja -sovellusten ohella esiasennettuna ei ole oikein mitään, ja käyttäjät voivat itse etsiä itselleen sopivimmat vaihtoehdot Google Playn valikoimasta.
Käyttöliittymää voi mukauttaa esimerkiksi korostevärejä vaihtelemalla, mutta varsinaisia teemoja tai fontin, sovelluskuvakkeiden sekä muiden pienempien yksityiskohtien muokkaamiseen suunnattuja mahdollisuuksia Pulse Pro ei tarjoa.
Jo Nokia-älypuhelinten loppuvaiheessa HMD kasvatti panostuksiaan korjattavuuteen, ja sama painotus on esillä entistä vahvemmin myös Pulse-mallistossa. Virallisia korjauspaketteja esimerkiksi näytön tai akun vaihtamiseen voi tilata iFixitin verkkokaupasta, ja yksinkertaisten ohjeiden avulla kuka hyvänsä näpräilystä kiinnostunut voi kotioloissa huoltaa älypuhelintaan.
Korjauspakettien tuottamisen ohella HMD on pyrkinyt helpottamaan korjaustoimia muun muassa standardikokoisia ruuveja suosimalla ja runsasta liima-aineiden käyttöä välttämällä. Tavanomaiseen verrattuna Pulse-mallisto onkin helpommin huollettavissa – ja mikä tärkeintä, myös ilman kalliita merkkihuoltoja.
HMD Pulse Pron, kuten sisarmalliensakin, käyttöä voisi siis periaatteessa jatkaa hyvinkin pitkään. Käytännössä kuitenkin verrattain lyhyt päivityslupaus sekä puhelimen heikko tekninen kattaus saattavat kannustaa vaihtamaan puhelintaan tiuhemmin: esimerkiksi 100 euron huoltotoimet noin 180 euroa maksaneeseen puhelimeen tuskin innostavat monia.
On mielenkiintoista nähdä, julkaiseeko HMD jatkossa korjattavia älypuhelimia myös kalliimpiin hintaluokkiin. Mikäli näin tapahtuu, saattaa korjattavuudesta muodostua vielä jonkinasteinen myyntivalttikin.
Yllättävän kiintoisa kamerakattaus – laatu kuitenkin vain kohtalaista
Suositushintaansa nähden HMD Pulse Prossa on yllättävän mielenkiintoinen kamerakokoonpano. Sekä takana että edessä on käytössä 50 megapikselin kamera, ja yhtä korkea tarkkuus on harvinaisuus varsinkin etukameroissa.
Kaikkiaan kameroita on kolme. Takaa pääkameran rinnalta löytyy syvyyskamera, jonka tulisi helpottaa esimerkiksi muotokuvien ja taustaa sumentavien boke-otosten tallentamista.
Pääkamera sisältää 1/2,8-tuumakoon kennon ja f/1,8-aukon, kun taas yhtä suurella kennolla varustetun etukameran aukko on f/2,0-kokoa. Teknisesti kokoonpano on hyvällä tasolla alle 200 euron puhelimessa.
Tekoälyä on hyödynnetty kameroissa esimerkiksi ihonvärin sävyjen optimointiin, ja muotokuvat ovatkin verrattain näyttäviä. Niin ikään koneoppimiseen perustuva AI HDR -toiminto puolestaan parantaa automaattisesti väritystä sekä kuvia että videoita tallennettaessa.
Tuttuun tapaan sekä taka- että etukamera tallentavat oletuksena 12,5 megapikselin kokoisia valokuvia neljä pikseliä yhdeksi niputtamalla.
HMD Pulse Pro on parhaimmillaan valoisissa, kuvaajalle otollisissa oloissa.
Päivänvalossa Pulse Prolla on mahdollista ottaa kohtuumallikkaita valokuvia. Värit jäävät toisinaan hieman latteiksi, mutta yksityiskohdat ovat mukavan kirkkaita ja tarkkuus yleisesti ottaen kohdallaan, jos kohta erot kalliimpiin älypuhelimiin on helppo havaita.
Sisätiloissa kuvanlaatu kärsii hieman, ja hämärän laskeutuessa HMD Pulse Pro ajautuu nopeasti ongelmiin. Käytettävissä on erillinen yötila, joka ei kuitenkaan ainakaan käsivaralla kuvatessa meerkittävästi paranna laatua.
Syvyyskamera näyttää tukevan pääkameraa varsin hyvin muotokuvia otettaessa, ja kuvattava kohde erottuu taustasta tarkasti. Vaikka erillisten syvyyskameroiden tarvetta onkin viime vuosina ansaitusti kyseenalaistettu, vaikuttaa ratkaisu toimivan HMD Pulse Prossa.
Peräti 50 megapikselin tarkkuus on etukameroissa harvinainen tapaus, ja selfieiltä onkin lupa odottaa paljon. Ilahduttavasti Pulse Pron selfie-kuvien laatu onkin verrattain korkealla, ja pintapuolisella tarkastelulla etukameran otoksia voisi helposti luulla myös hieman tyyriimmän älypuhelimen tuotoksiksi.
Videokuvauksessa HMD Pulse Pro kykenee vain 1080p-tarkkuuteen 30 ruudun sekuntitahdilla, mikä on pienoinen pettymys. Optista kuvanvakainta ei liioin ole, joten videoita kuvaavalta vaaditaan myös vakaata kättä. Sosiaaliseen mediaan ja yksittäisten hetkien jakamiseen videoiden kuvanlaatu toki riittää, mutta kokonaisuutena kuvanlaadun osalta ei ole tarjolla mitään erikoista.
Hintaluokka huomioiden HMD Pulse Pro on peruspätevä kameran korvike. Etenkin muotokuvat – sekä taka- että etukameralla – vakuuttavat, ja otollisissa olosuhteissa 50 megapikselin takakamera vangitsee muutenkin kohtalaisen laadukkaita otoksia.
Yhteenveto: Ensimmäinen HMD-mallisto muistuttaa vielä vanhasta – hyvässä ja huonossa
Yli seitsemän vuotta sitten älypuhelinmarkkinoille mukaan ilmestynyt HMD Global ei onnistunut saavuttamaan kunnianhimoisia tavoitteitaan Nokia-brändin kanssa, mutta suomalaisyritys pyrkii nyt luomaan nahkansa uudelleen omalla brändillään. HMD Pulse Pro on ensimmäinen osoitus siitä, mitä tuleman pitää.
HMD Pulse Pro on verrattain yksinkertainen ja tavanomainen älypuhelin, jolla on sekä vahvuutensa että heikkoutensa. Hintaisekseen sen tekninen varustelu on kohtalaisella tasolla kameroiden noustessa kohokohdiksi, vaikka järjestelmäpiiriksi olisikin jo toivonut parempaa vaihtoehtoa.
Helppo korjattavuus on niin ikään positiivinen tekijä, ja myös puhdas Android saattaa miellyttää monia. Heikon latausnopeuden vastapainoksi Pulse Pro tarjoaa erinomaisen käyttöajan.
Kenties kovin kilpailija HMD Pulse Prolle on Samsung Galaxy A15 5G, joka erottuu etenkin erinomaisella 4+5 vuoden päivityslupauksellaan sisältäen myös 5G-yhteydet. Myös monia vuoden 2023 aikana hieman kalliimmalla suositushinnalla markkinoille tuotuja älypuhelimia saattaa jo kesällä 2024 saada noin 200 euron budjetilla, jolloin samalla rahalla taskuunsa saattaa saada merkittävästikin tehokkaamman älypuhelimen.
Samsungin ohella toinen vahva vaihtoehto on suomalaisen suosikiksi noussut OnePlus Nord CE 3 Lite 5G, joka sekin tarjoaa 5G-yhteydet, enemmän suorituskykyä ja nopeamman latauksen. Tekniikaltaan HMD Pulse Pro häviää lähes joka osa-alueella.
Kokonaisuutena HMD Pulse Pro on hyvin samankaltainen kuin viime vuosien edulliset Nokia-älypuhelimet, ja esimerkiksi samaa piiriä HMD on käyttänyt jo useaan otteeseen. Tulevaisuudessa HMD:ltä voisi täten toivoa hieman modernimpia ratkaisuja – vaikka noin 180 euron budjetilla Pulse Pro onkin toimiva kokonaisuus.
HMD Pulse Pro sopii yksinkertaista käyttökokemusta, pitkää akunkestoa ja laadukkaita selfieitä arvostaville. Puhelimen edullisessa hintaluokassa korjattavuus ei ehkä ole niin vahva myyntivaltti, jollaisena HMD pyrkii sen esittämään, eikä suorituskyvyltään Pulse Pro oikein ole Pro-lisänimensä veroinen. Oman vaihtoehtonsa edullisten puhelinten markkinoille HMD kuitenkin tuo tarjoten vaihtoehtoja Samsungille, OnePlussalle, Honorille, Motorolalle ja muille.
—
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia HMD Pulse Pron kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »