Apple esitteli WWDC-tapahtumansa avauksessa uudet käyttöjärjestelmäversionsa sekä iOS ja iPadOS 18:n sekä macOS Sequoian osana tulevat uudet Apple Intelligence -tekoälytoimintonsa. Lisäksi Apple ryhtyi yhteistyöhön OpenAI:n ChatGPT:n kanssa ja on kiinnostunut muidenkin tekoälymallien tuomisesta käytettäväksi käyttöjärjestelmissään.
Applen omat tekoälytoiminnot pohjautuvat ensisijaisesti itse laitteessa ajettaviin tekoälymalleihin, ja ovat tulossa nykylaitteista saataville A17 Prolla varustetuilla iPhone 15 Pro -puhelimille sekä M-sarjan piireillä varustetuille iPadeille ja Maceille.
Lue tästä myös: Apple Intelligence julki – näin Applen tekoäly ja ChatGPT tulevat iPhoneen, iPadiin ja Maciin
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Entistä älykkäämmän Sirin sekä omien kirjoitustyökalujensa, jotka voivat esimerkiksi tehdä tekstistä tiiviimmän tai ystävällisemmän, ohella Apple kertoi kumppanuudesta OpenAI:n kanssa.
Uudistunut Siri toimii yhdessä GPT-4o-malliin perustuvan OpenAI:n ChatGPT-tekoälypalvelun kanssa, ja sopivien pyyntöjen osalta Siri voi pyytää lupaa jakaa pyynnön ChatGPT:lle. Applen mukaan Sirin ja eri Apple-sovellusten ChatGPT-toimintojen käyttö onnistuu ilman käyttäjätiliä ja ilmaiseksi. Maksavat ChatGPT-käyttäjät pääsevät hyötymään tilauksensa tuomista eduista myös Applen toimintojen kautta käytettäessä.
Sirin eteenpäin jakamien pyyntöjen lisäksi ChatGPT:tä voi hyödyntää luomaan tekstejä tai kuvia osana iOS ja iPadOS 18:n ja macOS Sequoian tekoälyperustaisia kirjoitustyökaluja.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tubettaja iJustinen haastattelussa WWDC-avauksen jälkeen Applen ohjelmistokehityksen johtaja Craig Federighi kommentoi Applen haluavan tarjota useita eri tekoälymalleja käyttäjien valittavaksi osana laitteidensa tekoälytoimintoja.
”Uskomme, että viime kädessä ihmiset tulevat ehkä suosimaan tiettyjä malleja, joita he haluavat käyttää, ehkä sellaisia, jotka sopivat erinomaisesti luovaan kirjoittamiseen tai joita he pitävät parempana kodaamiseen. Ja siksi haluamme antaa käyttäjille mahdollisuuden tuoda viime kädessä valitsemansa mallin”, kommentoi Federighi.
”Ja siksi voimme odottaa integraatioita eri mallien, kuten Google Gemini, kanssa tulevaisuudessa. Tarkoitan, tällä hetkellä ei ole mitään julkistettavaa, mutta se on suuntamme”, Federighi jatkoi yllättävän avoimeen tyyliin.
Applen ja Googlen välisistä keskusteluista Gemini-tekoälymallin hyödyntämiseksi on raportoitu jo viime viikkojen aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Federighin mukaan Apple keskittyi aluksi yhteistyöhön ChatGPT:n kanssa, koska Apple halusi ”aloittaa parhaan kanssa”.
Tekoälytoimintojen toteuttamisessa yksityisyys on ollut Applelle tärkeää. Itse laitteessa toimivien mallien ohella Applen omistakin tekoälytoiminnoista osa toimii sen pilvipalveluissa, joissa käytössä on Apple Silicon -piirit. Apple kertoo kehittäneensä Private Cloud Compute -ratkaisun, joka pitää käyttäjän tiedot turvassa. Applen mukaan pilvipalveluun lähetettäviä tietoja ei tallenneta ja niitä käytetään vain käyttäjän kyseisen pyynnön toteuttamiseen.
Myös yhteistyössä ChatGPT:n kanssa on huomioitu käyttäjän tietojen turvaaminen. Applen mukaan ChatGPT:lle lähetettävissä pyynnöissä käyttäjän IP-osoite on piilotettu, eikä OpenAI tallenna pyyntöjä. ChatGPT:n käytännöt koskevat niitä käyttäjiä, jotka erikseen yhdistävät ChatGPT-käyttäjätilinsä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »