Applen iOS 18:n ja muiden uusien käyttöjärjestelmäversioiden julkistus lähestyy, sillä Apple on julkistamassa ne 10. kesäkuuta WWDC-tapahtuman avauksessa. Julkistuksen lähestyessä huhut tiivistyvät.
Uusissa käyttöjärjestelmäversioissa Apple on tuomassa mukaan monin eri tavoin generatiivista tekoälyä, ja uudistuksia tullaan näkemään muun muassa Applen tutussa Siri-avustajapalvelussa, joka on kehittymässä entistä älykkäämmäksi.
Aiemmin huhuissa on jo ollut esillä, kuinka generatiivisen tekoälyn avulla Sirin on tarkoitus muuttua keskustelevampaan suuntaan, mutta nyt Sirin uudistumisesta on kuultu yksityiskohtaisempiakin raportteja eri tahoita.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
AppleInsider-sivusto raportoi lähteisiinsä perustuen uudistuneen Sirin ymmärätävän paremmin kysymysten kontekstia mitä tulee ihmisiin, yrityksiin, kalenteritapahtumiin, päivämääriin ja sijainteihin ja huomioi näitä tietoja vastauksissaan.
Lisäksi Siri on saamassa myös ilmoituksista yhteenvedon luovan ominaisuuden sekä integroitumassa iOS 18:n ja muiden uusien käyttöjärjestelmäversioiden tarjoamien yhteenvetotoimintojen kanssa. Esimerkiksi viesteistä tai pidemmistä artikkeleista voi pyytää lyhyemmän yhteenvedon.
AppleInsiderin mukaan Sirin ääni on myös muuttumassa luonnollisemmaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman puolestaan raportoi Sirin mahdollistavan jatkossa sovellusten laajemman käytön. Sirillä voi jatkossa hallita eri sovelluksia mahdollistaen esimerkiksi tietyn asiakirjan avaamisen, muistiinpanon siirtämisen eri kansioon, sähköpostin lähettämisen ja poistamisen, verkkosivulinkin lähettämisen kuin myös yhteenvedon pyytämisen edelläkin jo kuvaillulla tavalla.
Aluksi Sirin laajemmat sovellusten hallinnan ominaisuudet rajoittuvat Applen omiin sovelluksiin, mutta niissä Apple aikoo tukea satoja eri komentoja.
Tulevaisuudessa Sirin on tarkoitus tukea myös useampia kerralla annettavia komentoja, mutta vielä iOS 18:ssa Siri rajoittuu vastaamaan yhteen komentoon kerralla. Kahta tehtävää Sirille ei siis pysty vielä toistaiseksi antamaan kerralla.
Yleisesti Apple tulee rakentamaan pääosan uusista tekoälytoiminnoistaan omien tekoälymalliensa päälle ja hyödyntämään itse laitteessa toimivia tekoälymalleja. Raskaampaa laskentaa vaativat toiminnot tulevat kuitenkin toimimaan pilvipalveluissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi yksityiskohdat siitä, miten OpenAI:n teknologia ja mahdollisesti palvelut, kuten ChatGPT, integroituvat jatkossa osaksi Applen käyttöjärjestelmää, ovat vielä hämärän peitossa, mutta yhteistyöllä voi olla roolinsa myös Sirin kehittämisessä.
Osana laajempaa raporttiaan Applen ja OpenAI:n yhteistyöstä sekä sen Microsoftilla aiheuttamista huolista The Information -julkaisu on kertonut Applen ja OpenAI:n kehittämistä ratkaisuista.
The Information kertoo testeissään Applen tuotekehittäjien kytkeneen ChatGPT:n toimimaan Sirin kanssa luoden vakuuttavia esityksiä siitä, kuinka Siri pystyy hallitsemaan entistä monimutkaisempia kysymyksiä sekä paremmin ymmärtämään kontekstin siitä mitä käyttäjät sanovat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OpenAI:n tekoälymalleilla voikin olla oma merkittävä roolinsa edellä tässä artikkelissa kuvatuissa Sirin parannuksissa.
The Informationin mukaan OpenAI on näyttänyt Applelle, kuinka Siristä voi tulla responsiivisempi ja luonnollisempi ja kuinka se voi tarjota reaaliaikaisia käännöksiä hyödyntäen OpenAI:n rajapintoja.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »