Helsingin poliisi kertoo sen tietoon tulleen tapauksia, joissa asianomistajien puhelimiin on asennettu haittaohjelma.
Uudentyyppisessä huijauksessa henkilö saa aluksi tekstiviestin, jossa on puhelinnumero. Tähän numeroon pyydetään olemaan yhteydessä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Puhelinnumero vaikuttaa poliisin mukaan ulkoasultaan siltä, että se on kotimaisen teleoperaattorin tai paikallisverkon numero. Tekstiviesti saattaa myös tulla oikean yrityksen tai organisaation nimissä.
Oltaessa yhteydessä puhelinnumeroon, annetaan toimintaohjeet, joita noudattamalla puhelimeen asentuu todellisuudessa haittaohjelma.
Haittaohjelman asentamisen jälkeen huijarit saavat puhelimeen asentuneen ohjelmiston avulla haltuunsa koko puhelimen. Näin he pystyvät esimerkiksi kirjautumaan verkkopankkiin ja siirtämään rahaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Helsingin poliisi kertoo, että eräässä tapauksessa rikoksen uhri menetti jo edellä kuvaillun kaltaisessa huijauksessa 95 000 euroa.
”En suosittele avaamaan mitään viesteillä toimitettuja linkkejä. Luotettavat tahot, kuten erilaiset kansalaisille suunnatut palvelut, voivat lähettää tekstiviestejä asiakkaille, mutta yleensä viesteissä pyydetään kirjautumaan sivustolle internet-selaimessa. Turvallisinta onkin kirjoittaa sivuston osoite osoiteriville ja kirjautua palveluun vasta sitten”, sanoo rikoskomisario Teemu Haapala, joka tutkii petosrikoksia Helsingin poliisissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »