DNA tuo tarjolle kahden gigabitin liittymät kiinteässä laajakaistaverkossa, kaapelilaajakaistassa sekä Ethernet-teknologiassa, aluksi noin 100 000 kotitaloudelle. Tulevaisuudessa ylletään DNA:n mukaan jopa 10 gigan yhteyksiin.
“Uudet kahden gigabitin palvelut saavuttavat yli 100 000 kotitaloutta ympäri Suomen. Ensimmäisenä nopeat yhteydet ovat laajasti tarjolla Kuopiossa, Porissa, Tampereella, Jyväskylässä, Turussa ja Vaasassa jo toukokuussa. Palvelualue kasvaa koko ajan”, kertoo DNA:n laajakaistaliiketoiminnan johtaja Mikko Kannisto.
”Kahden gigan yhteydellä voi helposti suoratoistaa useita 4K- tai jopa 8K-videoita samanaikaisesti ilman puskurointia tai laadun heikkenemistä”, havainnollistaa Kannisto suuremman nopeuden hyötyjä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Uudet liittymät tulevat myyntiin toukokuun 2024 aikana.
Uusia kiinteistöjä ja alueita päivitetään uusien palveluiden piiriin jatkuvasti, ja tavoite on, että koko DNA:n kaapeliverkko on uusien nopeampien palveluiden piirissä vuoden 2026 aikana
DNA:n mukaan se tuo Suomessa kahden gigan nopeuden ensimmäisenä kaapeliverkkoon.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Vaikka kahden gigabitin nopeus on laajasti edistysaskel, Suomessa on tarjolla valikoidusti huomattavasti nopeampiakin liittymiä kotiin. Lounea toi joulukuussa saataville symmetrisen 40 Gbit/s -kotinetin ensimmäisenä maailmassa.
Jatkossa tiedonsiirron tarpeita kasvattavat entistä tarkempi videokuva kuin myös etätyöskentelyn, pelaamisen ja striimaamisen jatkuva kasvu.
”Nyrkkisääntönä tarvetta nopeammalle nettiyhteydelle on syytä arvioida silloin, kun kotitaloudessa harrastetaan pelaamista ja videostriimausta, tai kun useampi henkilö tekee etätöitä samanaikaisesti”, toteaa Kannisto DNA:lta.
DNA:lla on vahva historia kaapeliteknologian kehittämisessä. Kiinteissä verkoissa se on markkinajohtaja Suomessa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Teimme 2000-luvulla rohkean valinnan kehittää laajakaistapalveluita kaapeliteknologian päälle puhelinverkon sijaan, mikä on mahdollistanut huoneistoon asti tarjottavat, jopa gigan yhteydet myös vanhoissa kiinteistöissä ilman sisäverkon remontointia”, Kannisto toteaa.
Suurin osa DNA:n kiinteän verkon palveluista toimitetaan kotitalouksiin valokuidulla tai kaapelilla. DNA:n tarjoamat kaapelilaajakaistayhteydet perustuvat pääsääntöisesti kiinteistöön asti tuotavaan valokuituun. Kaapelilaajakaistateknologia mahdollistaa jo nyt 2 Gbit/s -yhteydet, ja jatkossa vielä nopeammat yhteydet, olemassa olevassa sisäverkossa. Kaapelilaajakaistayhteydet jaetaan huoneistoihin tällöin kiinteistön antennisisäverkkoa hyödyntäen. Tämä mahdollistaa nopeat yhteydet kiinteistöissä ilman mittavia sisäverkon saneerauksia. Tulevaisuudessa kaapeliteknologia mahdollistaa jopa kymmenen gigan yhteydet.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »