Samsungin keskihintaiset Galaxy A -sarjalaiset ovat vuosien ajan menestyneet loistavasti Suomessa ja lukeutuneet jatkuvasti myydyimpien puhelinten joukkoon. Myös alkukeväästä 2023 esitelty Galaxy A34 5G pärjäsi niin ikään hienosti, ja Galaxy A35 5G:n harteilla on paineet jatkaa menestystä.
Ominaisuuksiltaan Galaxy A35 5G on lähellä edeltäjäänsä, ja esimerkiksi näyttö on pysynyt samankaltaisena. Paneelia suojaa kuitenkin nyt vankempi Gorilla Glass Victus+ -suojalasi, minkä ohella järjestelmäpiiri on puhelimessa päivittynyt. Samsungin oma Exynos 1380 on tuttu vuoden 2023 Galaxy A54 5G:stä. Pääkamera on myös uusittu.
Samsung Galaxy A35 5G
- Android
- Lasi + muovi
- 6,6" Super AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 8 + 5 Mpiks. kamera
- Samsung Exynos 1380 -piiri
- 5000 mAh akku
Galaxy A35 5G:lle on luvattu jälleen Samsungin tutun kattava 4+5 vuoden päivitystuki (neljä Android-järjestelmäversiopäivitystä ja viisi vuotta tietoturvapäivityksiä), jolla puhelin yhä erottuu edukseen hintaluokassaan. Ohjelmistopuolella laajaa, Galaxy S24 -huippupuhelimissa ensiesiteltyä Galaxy AI -kokonaisuutta Galaxy A35 5G ei kuitenkaan tarjoa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samsung Galaxy A35 5G:n suositushinnat Suomessa ovat 399 tai 449 euroa (6+128 ja 8+256 Gt), mutta alusta alkaen kauppaa on tehty edullisemminkin. Värivaihtoehtoja ovat musta / tummansininen Awesome Navy, vaaleansininen Awesome Iceblue, violetti Awesome Lilac sekä sitruunankeltainen Awesome Lemon.
Rakenteessa yksi merkittävä ero edeltäjästä on takapinnan vaihtuminen muovista lasiin.
Samsung Galaxy A35 5G:n tekniset tiedot
- 6,6 tuuman Super AMOLED -näyttö Full HD+ -tarkkuudella, 120 hertsin virkistystaajuudella ja 1 000 nitin kirkkaudella korkean kirkkauden tilassa ja 1 650 nitin huippukirkkaudella
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 5 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- 4K-videokuvaus
- 13 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla
- Samsung Exynos 1380 -järjestelmäpiiri (5 nm)
- 6 tai 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia ja microSD-muistikorttipaikka (maks. 1 Tt)
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
- 5 000 milliampeeritunnin akku 25 watin pikalatauksella
- USB-C-liitäntä (USB 2.0)
- Mitat 161,7 x 78,0 x 8,2 millimetriä ja paino 209 grammaa
- IP67-luokiteltu pöly- ja vesitiiviys (1 metri 30 minuuttia)
- Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana Samsungin One UI 6.1 -ohjelmistoa
Hyvää Samsung Galaxy A35 5G:ssä
- Eheä kokonaisuus. Samsung Galaxy A35 5G on melko hyvä likipitäen kaikilla osa-alueilla. Yksittäisiä huippuominaisuuksia se ei kenties tarjoa, mutta esimerkiksi näyttö, ohjelmisto, kamerat ja rakenne muodostavat tasapainoisen kokonaisuuden, joka tekee älypuhelimesta houkuttelevan vaihtoehdon monille luotettavaa Samsung-puhelinta etsivälle.
- Asiallinen pääkamera. Samsung Galaxy A35 5G:n päivitetty 50 megapikselin pääkamera suoriutuu hienosti niin valo- kuin videokuvaamisesta sekä päivänvalossa että astetta haastavammissa olosuhteissa. Myös optinen kuvanvakautus ja digitaalinen zoom ovat hyvällä tasolla.
- Peruskäyttöön riittävä suorituskyky ja hyvä akunkesto. Exynos 1380 -järjestelmäpiirillään Galaxy A35 5G tarjoaa riittävästi potkua peruskäyttöön selviten hienosti myös moniajosta. Tehot eivät juuri laske pitkässäkään rasituksessa, mikä on suorituskyvystä puhuttaessa älypuhelimen merkittävin etu. Liioin lämpenemistä ei esiinny. Akunkesto on myös vahvuus puhelimelle.
- Pöly- ja vesitiivis rakenne. Galaxy A35 5G on IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenteeltaan, mikä ei missään nimessä ole keskihintaluokan puhelimissa vielä itsestäänselvää.
- Muistikorttipaikka. Sisäistä tallennusmuistia on helppo laajentaa microSD-muistikortilla, mikä on nykyään jo varsin harvinaista.
- Ohjelmisto ja päivitystuki. Samsungin selkeän sujuva, mutta monipuolisesti mukautuva One UI 6.1 on esiasennettuna Galaxy A35 5G:ssä, ja Android 14:llä julkaistulle puhelimelle on luvattu tuttu 4+5 vuoden päivitystuki. Hintaluokka huomioiden ohjelmisto päivitystakuineen on yhä Samsungin etu.
Huonoa Samsung Galaxy A35 5G:ssä
- Suorituskyky pelaamisessa. Galaxy A35 5G:n graafinen suorituskyky antaa tasoitusta kilpailijoille. Samasta hintaluokasta löytyykin selvästi paremmin pelaamiseen sopivia puhelimia.
- Perinteisen hidas akun lataus. Samsung ei perinteisesti ole panostanut nopeaan akun pikalataukseen, eikä tee niin myöskään Galaxy A35 5G:ssä. Tuttu 25 watin pikalataus on useimpiin kilpailijoihin verrattuna todella hidas.
- Ei niin hyvät muut kamerat. Hienosti suoriutuvan pääkameran rinnalta löytyvät perustasoinen ultralaajakulmakamera sekä lähikuvaukseen soveltuvan makrokamera, jonka hyödyt jäänevät monilla vähäisiksi. Jatkossa Samsungin soisikin parantelevan kamerakattausta hieman rohkeammin – uusi pääkamera näyttää jo tänä vuonna suuntaa.
- Muita pieniä puutteita. Samsung Galaxy A35 5G:n muutoin hyvästä näytöltä uupuvat sekä HDR- että Dolby Vision -sertifioinnit. Etukamera jättää myös toivomisen varaa – huippupuhelimiin nähden siitä puuttuu esimerkiksi automaattitarkennus. Myös varsinaisen läheisyydentunnistimen korvautuminen virtuaalisensorilla saattaa toisinaan tuottaa pientä päänvaivaa näytön sammuessa ja käynnistyessä hieman ennalta-arvaamattomasti kesken puhelun.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi huomionarvoista on, ettei Galaxy A35 5G:ssä ole 3,5 millimetrin kuulokeliitäntää eikä mukana myyntipakkauksessa toimiteta laturia.
Suosikkipuhelimen maltillinen vuosipäivitys
Samsungin Galaxy A -sarjalaiset ovat viime vuosina pärjänneet hienosti ankarassa kilpailussa kuluttajien kiinnostuksesta. Vuoden 2023 Galaxy A34 5G vakuutti kattavalla päivitystuellaan – Samsungin tavaramerkillä – tarjoten kohtuullisesti tehoja, oivan näytön sekä luotettavan akunkeston, ja seuraaja Samsung Galaxy A35 5G saapuu markkinoille hyvin samankaltaisella reseptillä.
Teknisesti puhelimessa on paljon hyvää. Pitkälti tuttu 6,6-tuumainen Super AMOLED -näyttö on kirkas ja tarkka, rakenne IP67-luokituksen mukaisesti pöly- ja vesitiivis (upotus metrin syvyyteen 30 minuutiksi) ja akkukin kookas 5 000 milliampeeritunnin kapasiteetillaan.
Ulkoisesti Samsung Galaxy A35 5G on hyvin lähellä edeltäjäänsä, ja nopeasti vilkaistuna se on helppo sekoittaa myös esimerkiksi Galaxy S24 -huippumallistoon. Aiempaa kulmikkaampi muotoilu on nyt Samsungin mieleen hintaluokasta riippumatta. Helposti huomattavin muotoilullinen ero aiempaan on oikealla kyljellä oleva, virta- ja äänenvoimakkuuspainikkeet sisältävä kohouma, Key Island.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pohjasta löytyvä USB-C on ainut liitäntä, ja microSD-muistikorttipaikka on niin ikään yhä ilahduttavasti saatavilla (tuki jopa 1 teratavun korteille). Sisäistä tallennusmuistia on joko 128 tai 256 gigatavua ja RAM-käyttömuistia vastaavasti 6 tai 8 gigatavua.
Testissämme puhelin oli varustettuna 8 ja 256 gigatavun muisteilla, ja samaista kokoonpanoa on helppo suositella myös uutta älypuhelinta etsiville – vain muutaman kymmenen euron lisähinta (suositushinnoin 399 vs. 449 euroa) kannattanee maksaa kaksinkertaisesta tallennusmuistista ja suuremmasta RAM-muistista.
Muistikorttipaikka jakaa paikan toisen SIM-korttipaikan kanssa, mutta Galaxy A35 5G:ssä on lisäksi eSIM-tuki.
Galaxy A35:n takapinta on nyt aiemmista vuosista poiketen lasia, mikä osaltaan parantaa laatutuntumaa tuoden samalla hieman lisäpainoa (209 grammaa vs. Galaxy A34 ja 199 grammaa) puhelimeen. Sivuja kiertävä kehys on yhä muovia, mutta yleisesti rakenteessa ei ole valittamista – vesitiivis runko on jämäkkä ja kestävän oloinen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kohtalaisen paksuine näytönreunuksineen Galaxy A35 on verrattain kookas älypuhelin, joten yhdellä kädellä on vaikea yltää ruudun jokaiseen kulmaan. Siitä on kuitenkin helppo saada hyvä ote, eikä se ilahduttavasti tunnu erityisen liukkaaltakaan.
On hyvä huomioida, että myyntipakkaus sisältää itse älypuhelimen lisäksi vain USB-C-kaapelin lataamista ja tiedonsiirtoa varten. Esimerkiksi itse laturi ja suojakuoret on hankittava erikseen, eikä näytönsuojaakaan ole valmiina.
Kuten edellä mainittiin, on Samsung Galaxy A35:ssä on yhä 6,6-tuumainen Super AMOLED -näyttö edeltäjänsä tavoin. Sen tarkkuus on 2340×1080 pikseliä, virkistystaajuus jopa 120 hertsiä ja enimmäiskirkkaus korkean kirkkauden tilassa jopa 1 000 nitiä. Lukemat ovat yhä hyvällä tasolla noin 400 euron hintaluokassa, ja näyttö onkin lähes kaikin puolin oiva.
Käytettävissä on myös monipuolisesti mukautettava aina päällä -tila, jolla näytölle voi asettaa vaikkapa kellonajan ja päivämäärän tai sovelluskuvakkeita ilmoituksista kertomaan.
Vielä Galaxy A34:stä näytön yläreunasta löytyneen U-loven Samsung on puolestaan korvannut etukamerareiällä, mikä antaa puhelimelle modernimman ilmeen.
Pieni kauneusvirhe on näytössä HDR-sertifioinnin puute. Edeltäjiensä tavoin liioin Galaxy A35 ei täten osaa toistaa esimerkiksi Netflixissä tai YouTubessa olevaa sisältöä HDR-tasoisena, joten astetta paremmista väreistä ei puhelimella pääse nauttimaan. Myös Dolby Vision -tuki puuttuu.
Asetuksista monipuolisesti mukautettava värintoisto on kuitenkin yleisesti hienolla tasolla, ja myös katselukulmat ovat kohdallaan. AMOLED-teknologia mahdollistaa totutusti erittäin tummat mustan sävyt, ja kokoakin ruudulla riittää.
Näytön alla sijaitsee myös sormenjälkilukija, jonka toiminta on perushyvällä tasolla. Tunnistus kestää vajaan sekunnin, ja puhelin avautuu viipymättä – kunhan vain sormet ovat kuivat. Myös kasvojentunnistusta voi käyttää, mutta sen kanssa tietoturva ei ole sormenjäljen tasolla.
Hyvä näyttö on saanut Galaxy A35:ssä rinnalleen myös kelpo kaiuttimet. Stereoäänentoisto on voimakasta sekä kuuluvaa, ja paljaalla korvalla ääni on kohtalaisen täyteläinen taajuudesta riippumatta.
3,5 millimetrin kuulokeliitäntää ei ole. Langattomia yhteyksiä tarkasteltaessa merkittävin uudistus on Wi-Fi 6 -tuki. Muuten tuettuna ovat Bluetooth 5.3, NFC sekä tietenkin 5G.
Lisää tehoja ja hieman tekoälyäkin – Galaxy AI kuitenkin puuttuu
Samsungin mukaan Galaxy A35 5G on selvästi edeltäjäänsä tehokkaampi älypuhelin. Korealaisjätin oma Exynos 1380 on Galaxy A34:ssä nähtyä MediaTekin Dimensity 1080:tä jopa 18 prosenttia parempi peruslaskennassa, 15 prosenttia etevämpi graafista suorituskykyä mitattaessa ja peräti 81 prosenttia tehokkaampi tekoälylaskennassa (NPU).
Samainen viiden nanometrin prosessilla valmistettava Exynos 1380 oli jo viime vuonna käytössä jo Galaxy A54:ssä, jonka kanssa Galaxy A35 onkin tehoja mitattaessa nyt jotakuinkin samalla tasolla.
Exynos 1380 sisältää neljä Cortex-A78-tehoydintä 2,4 gigahertsin kellotaajuudella ja neljä Cortex-A55-ydintä 2,0 gigahertsin kellotaajuudella. Graafisena suorittimena käytössä on Mali-G68 MP5, ja teknisesti piiri on noin 400 euron hintaluokassa perushyvä. Muuhun kuin pelaamiseen tehot ovat pitkälle riittävät.
Alla olevassa taulukossa Samsung Galaxy A35:n suorituskykyä verrataan muutamiin muihin älypuhelimiin.
Jokapäiväisessä käytössä Galaxy A35 toimii sujuvasti ja takkuamatta. Myös moniajo onnistuu, ja mobiilipelejäkin älypuhelin pyörittää, kunhan grafiikoista on raskaimmissa peleissä valmis hieman joustamaan. Raakaa suorituskykyä mitattaessa Samsung Galaxy A35 ei ole hintaluokkansa paras älypuhelin, ja pelaamiseen paljon paremmin sopivia puhelimia löytyy edullisemminkin, kuten esimerkiksi OnePlus Nord 3 5G.
Ilahduttavasti Galaxy A35 ei juuri lämpene, eikä suorituskyky mainittavasti heikkene rasituksen jatkuessa.
Pelaajien sijaan Galaxy A35 tavoittelee laajempaa yleisöä, ja tekninen kokonaisuus onkin hyvin tasapainossa. Esimerkiksi suoratoistosta voi nautiskella tunnin toisensa jälkeen, sillä akunkesto on erinomaisella tasolla.
Samsung Galaxy A35 sisältää yhä kiinteän 5 000 milliampeeritunnin akun. Siitä riittää helposti virtaa vuorokauden tarpeisiin, ja tavanomaisella verkkoselailusta, ajoittaisesta pelailusta ja videoiden katselusta koostuvalla muutaman tunnin päivittäisellä käyttöajalla kaksikin päivää on saavutettavissa.
Lataus hoituu yksinomaan langallisesti enintään 25 watin teholla. Tyylilleen uskollisesti Samsung ei ole lähtenyt kilvoittelemaan lataustehoilla, ja myös Galaxy A35:llä täysi lataus vaatii lähes puolitoista tuntia.
Latausaika ei siis ole Samsung Galaxy A35:llä erityisen nopea, ja hitaaksikin ”pikalatausta” voisi etenkin moniin kiinalaishaastajiin verrattuna moittia. Puolessa tunnissa virtaa kertyy kuitenkin reilut 50 prosenttia, mikä on riittävästi yhden päivän käyttöä ajatellen. Kuten aiemmin mainittiin, on laturi hankittava erikseen.
Pitkäaikaista puhelinta etsiville vinkattakoon sekin, että akkuasetuksissa on saatavilla muutamia valintoja akun käyttöiän pidentämiseen. Akun voi esimerkiksi asettaa latautumaan täyteen vasta hieman ennen hetkeä, jona käyttäjä tyypillisesti poistaa puhelimen laturista tai säätää enimmäisvarauksen 80 prosenttiin.
Teknisesti Samsung Galaxy A35 on todennäköisesti tarpeeksi hyvin varusteltu toimiakseen sujuvasti vuosia – mitä Samsungin päivityslupauskin tukee.
Samsung Galaxy A35 sisältää esiasennettuna Android 14:ään pohjautuvan One UI 6.1 -ohjelmiston, joka on käytössä myös Galaxy S24 -huippumallistossa. Näin ollen esimerkiksi uudistettu pikavalikko, Galleria-sovelluksen monipuolisemmat muokkaustyökalut ja hienoisesti yksinkertaistettu kamerasovellus ovat myös Galaxy A35:n käyttäjien ilona.
Laaja, generatiiviseen eli tuottavaan tekoälyyn perustuva ja vuonna 2024 Galaxy S24 -huippupuhelimissa ensiesitelty Galaxy AI -toimintokokonaisuus ei sen sijaan kuulu Galaxy A35:n ominaisuuksiin. Samsung on kertonut ominaisuuksien saapuvan päivityksenä aiemmille Galaxy-huippulaitteille, mutta keskihintaluokan älypuhelimiin Galaxy AI -toimintoja ei ole toistaiseksi luvattu.
Tekoälyä Galaxy A35:ssä on kuitenkin hyödynnetty aiempaa laajemmin esimerkiksi Samsungin omassa Galleria-sovelluksessa. Se sisältää nyt esimerkiksi turhia esineitä ja asioista kuvista poistavan toiminnon ja kuvien laatua automaattisesti parentelevan uudistuksen, minkä ohella kamerasovellus osaa tekoälyn avulla ehdottaa parhaita kuvausasetuksia.
Viime vuosina Samsung on hitaasti mutta varmasti kuronut umpeen ohjelmistollisia eroja huippumallistojensa ja keskihintaisten älypuhelintensa välillä. Käytännössä Galaxy AI ja tietokonemaisen käytön mahdollistava Samsung DeX ovatkin ainoat ohjelmistopuutteet Galaxy A35:tä ja Samsung-lippulaivoja vertailtaessa.
One UI 6.1 on tutun värikäs, ja esiasennettuna mukana olevat kolmannen osapuolen ohjelmat Microsoftin LinkedInistä Metan Facebookiin ovat helposti poistettavissa. Tuttujen Google-palveluiden ohella käytössä on runsaasti Samsungin omia, tyyliltään yhteneväisiä ja ominaisuuksiltaan monipuolisia sovelluksia aina galleriasta muistiinpanoihin ja kellosta vaihtoehtoiseen Galaxy Store -kauppaan.
Käyttöliittymän ilmettä on helppo mukauttaa virallisilla Galaxy-teemoilla, minkä ohella Samsungin oma Good Lock -sovellus tuo rutkasti lisävaihtoehtoja esimerkiksi näppäimistön, kameraohjelmiston tai ilmoitusten muokkaamiseen.
Viime vuosina Samsungin tavaramerkiksi muodostunut 4+5 vuoden päivitystuki on niin ikään läsnä myös Galaxy A35:llä. Puhelimelle on täten luvassa neljä merkittävää Android-järjestelmäversiopäivitystä (Android 15, 16, 17 ja 18) myös tietoturvan pysyessä ajan tasalla aina alkukeväälle 2029.
Galaxy S24 -huippumallistolleen Samsung tarjoaa peräti seitsemän vuoden päivitystuen, mutta myös Galaxy A35:n päivityslupaus on muutaman sadan euron hintaluokassa yhä kovaa valuuttaa. Ohjelmistollisesti älypuhelin onkin tasokas pakkaus.
Uudistettu pääkamera vakuuttaa
Edeltäjänsä tavoin Samsung Galaxy A35 sisältää kolme takakameraa. Siinä missä ultralaajakulma- ja makrokamerat ovat pysyneet viime vuoden tasolla, on pääkamera laitettu kokonaan uusiksi. Etukamera sen sijaan on sama kuin viime vuonna, ja kaikkiaan kameroita on neljä:
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 0,8 mikronin pikselikoolla, f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 8 megapikselin ultralaajakulmakamera f/2,2-aukolla
- 5 megapikselin makrokamera f/2,4-aukolla
- 4K-videokuvaus
- 13 megapikselin etukamera f/2,2-aukolla.
Uudistettu pääkamera on takakamerakolmikosta selvästi etevin. Teknisesti se on hintaluokkaan suhteutettuna kelpo tasolla f/1,8-aukollaan ja optisella kuvanvakaimellaan. Käytössä on nyt 1/1,96″ kenno, mutta itse kennon mallia Samsung ei vahvista.
Perustason ultralaajakulmakamera ja makrokamera ovat samanlaiset kuin viime vuonna. Myös kiinteätarkenteinen etukamera on Galaxy A34:stä tuttu.
Pääkamera tallentaa oletuksena 12,5 megapikselin kokoisia valokuvia neljä pikseliä yhdistäen. Kuviin tallentuu mittavasti tarkkoja yksityiskohtia, ja esimerkiksi terävyyttä on koneellisesti muokattu silmämääräisesti tarkasteltuna hyvin vähän, mikä käytännössä tekee kuvista miellyttävän pehmeitä sekä luonnollisia.
Värit ovat täyteläisiä, mutta eivät turhan korostettuja, vaikka toki tarpeeksi näyttäviä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Tarkkuus säilyy korkeana reunoja myöten, ja kaikkiaan pääkamera onkin varsin etevä etenkin hyvissä olosuhteissa.
Hämärässä saatavilla on automaattisesti aktivoituva yötila, joka tukee myös ultralaajakulma- ja etukameroita. Auringon painuessa mailleen säilyttää pääkamera laatunsa edelleen kiitettävästi: yksityiskohdista on nähtävissä pientä pehmenemää, mutta värit ja valonlähteet kamera tallentaa yhä tyylikkäästi.
Ultralaajakulmakameran kuvanlaatu on päivänvalossa mukiinmenevää, mutta yötilan aktivoituessa verrattain heikkoa. Etenkin tummien kuvien reunoilla yksityiskohdat ovat suttuisia, vaikka esimerkiksi katulamppujen valonkeiloista myös ultralaajakulmakamera hyvin selviääkin.
Videoita kuvattaessa pääkamera on niin ikään omaa luokkaansa. Tyylikkään terävät 4K-videot ovat optisen kuvanvakautuksen ansiosta myös tasaisia, ja äänen lievä kohina onkin ainut pinnallisella tarkastuksella havaittava moite.
Tarkkoja selfieitä tallentava ja muotokuvatilassa kohteen taustastaan hienosti erottava etukamera ansaitsee puolestaan erityismaininnan 4K-tuestaan: noin 400 euron älypuhelimilla 4K-tasoinen videokuvaus etukameralla ei ole jokapäiväinen ominaisuus. Harmi kyllä automaattista tarkennusta ei sen sijaan vieläkään ole, vaan etukamera on kiinteätarkenteinen.
Vähäisimmälle käytölle Galaxy A35:llä jäänee makrokamera, jolla voi tallentaa perustasoisia lähikuvia muutaman senttimetrin etäisyydeltä.
Erillistä telekameraa ei ole, mutta kamerasovelluksessa on pikavalinta pääkameralla tallennettaville, kaksinkertaisesti lähennetyille otoksille. Vaikkapa sosiaalista mediaa ajatellen myös digitaalisesti zoomatut valokuvat ovat varmasti tarpeeksi laadukkaita, ja kaikkiaan digitaalista zoomia on tarjolla 10-kertaiselle tasolle.
Kamerasovellus on tuttu viime vuosina Samsung-älypuhelimia käyttäneille. One UI 6.1 toi käyttöliittymään pienoisia parannuksia, mutta pyyhkäisyeleineen sovellus on yhä totutun helppokäyttöinen ja myös kiitettävän hyvin mukautettavissa.
Käytössä ovat perustasoiset kuvaustilat aina panoraamasta hyperlapse-videoihin ja saman tilanteen useilla tavoilla tallentavasta yksi otos -kuvaustilasta ammattilaistilaan. Ammattilaistila on käytettävissä vain pääkameralla, mikä ei toki ole yllättävää kameran ollessa selvästi kokoonpanon etevin.
Kaiken kaikkiaan Samsung Galaxy A35 on hintaluokkaan suhteutettuna kohtuullinen, jos kohta hieman yksipuolinen kamerapuhelin. Oiva pääkamera kannattelee koko kokonaisuutta, mutta ultralaajakulmakameraan toivoisi jo hiljalleen päivitystä. Makrokameran hyödyt on niin ikään helppo kyseenalaistaa.
Muutaman sadan euron älypuhelimeksi Samsung Galaxy A35 tarjoaa kuitenkin tarpeeksi vastinetta myös kameroita vertailtaessa pääkameran yleisen tason ja etukameran 4K-videoiden ollessa suurimpia valttikortteja.
Yhteenveto: Maltillisesti uudistunut suosikkipuhelin soveltuu laajalle kohderyhmälle
Keskihintaluokasta uutta älypuhelinta etsivän on oltava valmis joustamaan joillakin osa-alueilla. Osa noin 300-400 euron hintaisista älypuhelimista panostaa tiettyihin ominaisuuksiin ja kohderyhmiin, kuten suorituskykyyn ja pelaajiin, kun taas toiset pyrkivät houkuttelemaan suurta käyttäjäkuntaa tasapainoisella kokonaisuudellaan. Jälkimmäinen kuvaus sopii hienosti Samsung Galaxy A35 5G:hen.
Samsung Galaxy A35 5G on luotettava älypuhelin, jonka merkittävin vahvuus on sen kokonaisuus. Puhelimessa on hyvä näyttö, hyvä akunkesto, peruskäyttöön riittävä suorituskyky ja hyvä (pää)kamera, kun taas todella merkittäviä heikkouksia ei ole.
Myös Samsungin miellyttävä ohjelmisto 4+5 vuoden päivityslupauksella parantaa Galaxy A35 5G:n asemaa.
Selkeimmin Galaxy A35 antaa joillekin kilpailijoilleen tasoitusta akun latausnopeudessa sekä pelisuorituskyvyssä.
Yksi vaihtoehto Galaxy A35 5G:lle on sitä kaupoista vielä löytyessä edellisvuoden malli Galaxy A54 5G hieman etevämpine kameroineen. Mikäli taas budjetissa on hieman joustovaraa ylöspäin, on myös selvästi paremmat kamerat ja lisää tehoja tarjoava Galaxy A55 5G harkinnan arvoinen.
Eräs mielenkiintoinen vaihtoehto keskihintaluokassa on läpinäkyvällä designillaan ja Glyph-valoillaan joukosta erottuva Nothing Phone (2a). Myös tehokkaampi OnePlus Nord 3 5G ja kaarevareunaisella näytöllään erottuva Honor 90 kannattaa ehdottomasti ottaa mukaan vertailuun, eikä liioin Motorolan Edge 40 Neoa kannata unohtaa.
Tasapainoisella kokonaisuudellaan vakuuttava Samsung Galaxy A35 5G on hyvä valinta kaikille, jotka etsivät luotettavaa, pitkään päivittyvää ja laadukasta älypuhelinta muutaman sadan euron budjetilla. Epäilemättä Galaxy A35 5G:llä on takanaan valmiudet jatkaa Samsungin Galaxy A -sarjan menestystä.
—
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia Samsung Galaxy A35 5G:n kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »