Tekoäly-yhtiö OpenAI kohahdutti helmikuun puolivälissä esitellessään todella näyttäviä videoita pyyntöjen perusteella luovan Sora-tekoälymallin.
Sora herätti valtaisasti huomiota, koska sen lyhyiden tekstipyyntöjen perusteella luomat, enintään minuutin mittaiset videot olivat laadultaan hämmästyttävän korkeatasoisia. OpenAI:n verkkosivuilta löytyy runsaasti esimerkkejä Soralla luoduista videoista ja niiden luomiseen käytetyistä tekstipyynnöistä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OpenAI toi esittelyn jälkeen Soran rajatusti testikäyttöön jatkaessaan kehitystyötä esimerkiksi mitä tulee turvallisuuteen ja käytön rajoituksiin.. Turvatestaajien lisäksi OpenAI tarjosi kuitenkin Soraa jo kokeiltavaksi myös taiteilijoille, suunnittelijoille ja elokuvantekijöille.
Nyt Wall Street Journalin haastattelussa OpenAI:n teknologiajohtaja Mira Murati vahvisti Soran olevan tulossa laajemmin saataville ”ehdottomasti tänä vuonna” ja mahdollisesti ”jo seuraavina kuukausien aikana”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Haastattelussa selvisi myös, että OpenAI aikoo tarjota käyttäjille mahdollisuuden muokata videoita osoittamalla niissä olevia virheellisyyksiä.
OpenAI:n Sora-tekoälymallin kouluttamiseen käyttämä materiaali on myös puhuttanut esittelyn jälkeen. Teknologiajohtaja Murati vahvisti OpenAI:n hyödyntäneen julkisesti saatavilla olevia videoita sekä Shutterstockilta lisensoituja videoita mallin kouluttamiseen, muttei paljastanut tarkempia yksityiskohtia edes kysyttäessä.
Suora tuottaa monipuolista videomateriaalia, joissa voi olla mukana paljon liikettä ja tapahtumia monipuolisissa ympäristöissä useilla hahmoilla. Lisäksi pääosin Soran pitäisi onnistua toteuttamaan liike videoilla fysiikan lakien mukaisesti.
Sora luo myös koko videon kerrallaan, eikä erikseen ruutu ruudulta. Tämä ratkaisee OpenAI:n mukaan joitakin muita nähtyjä videoita luovia tekoälymalleja piinaavia johdonmukaisuuden ongelmia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Videoiden luomisen osalta Sora ei kaikesta vakuuttavuudestaan huolimatta myöskään ole täydellinen, vaan nykyisellä mallilla on heikkoutensa, OpenAI myöntää. Sora saattaa monipuolisissa skenaarioissa epäonnistua fysiikan lakien mukaisen liikkeen esittämisessä, eikä se välttämättä ymmärrä tiettyjä syy- ja seuraussuhteita. Esimerkkinä tästä OpenAI mainitsee, että videolla henkilö voi puraista keksiä, mutta myöhemmin keksi onkin täysin tallella.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »