OnePlus julkisti uudet suositushinnaltaan 99 euron Buds 3 -kuulokkeensa yhdessä OnePlus 12 -sarjan kansainvälisen lanseerauksen kanssa. OnePlus Buds 3 on tähdätty edulliseksi, mutta silti houkuttelevasti varustelluksi vaihtoehdoksi.
OnePlus Buds 3:n kohokohtia ovat latauskotelon tukemana jopa 44 tuntiin yltävä akunkesto sekä tehokas aktiivinen melunvaimennus, jonka luvataan vaimentavan jopa 49 desibelillä ulkopuolisia ääniä.
Etenkin melunvaimennukselle luvatut lukemat ovat täyslangattomille nappikuulokkeille poikkeuksellisia. Myös äänenlaadun OnePlus vakuuttaa olevan korkealla tasolla, ja paperilla Buds 3 onkin teknisten ominaisuuksiensa perusteella lupaava kokonaisuus.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Helmikuussa 2024 saataville tulleiden OnePlus Buds 3 -kuulokkeiden suositushinta Suomessa on 99 euroa. Värivaihtoehtoja on kaksi, tummanharmaa Metallic Gray ja sininen Splendid Blue.
Laadukkaat nappikuulokkeet, oiva istuvuus
OnePlus esitteli ensimmäiset täyslangattomat nappikuulokkeensa vuonna 2020, ja sittemmin uutuuksia on nähty tasaiseen tahtiin. OnePlus Buds 3 sijoittuu hinnaltaan jotakuinkin Buds Pro -malliston ja edullisen Nord Buds -sarjan väliin edustaen muotoilultaan tuttua OnePlus-tyyliä.
Kulmikas latauskotelo on verrattain kookas sekä litteä ja kovasta, kohtalaisen kevyestä mattamuovipinnoitteesta huolimatta laatutuntuma on kohdallaan. Sarana aukeaa sujuvasti nitisemättä, eikä edullisista hintaluokista tuttua sivuliikettä esiinny.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kotelossa on akun varauksesta kertova LED-ilmoitusvalo sekä yksi painike parittamista varten. Itse kuulokkeet kiinnittyvät jalustoilleen magneettisesti ja latautuvat totutusti aina kotelossa ollessaan.
Lataus hoituu USB-C-liitännällä, mutta langatonta latausta Buds 3 -kotelo ei tue. Langattoman latauksen uupuminen on merkittävä yksittäinen ero Buds 3:n sekä aiemmin julkaistun, hieman tyyriimpien Buds 2 Pro -kuulokkeiden välillä.
Kuulokkeet ovat pääosin kiiltäväpintaiset, eikä niidenkään rakenteen laadussa ole moitittavaa. Yksittäinen kuuloke painaa vain 4,82 grammaa ollen IP55-luokituksen mukaisesti lähtökohtaisesti sekä roiskeveden että vesisuihkun kestävä. Itse latauskotelolla samaa luokitusta ole.
Kotelo painaa 40,8 grammaa ulkoisten mittojen ollessa 58,72 x 50,15 x 25,81 millimetriä. Täten kotelo on verrattain kookas esimerkiksi Applen tai Samsungin vaihtoehtoihin verrattuna, mutta vastaavasti varustettu suurella, peräti 520 milliampeeritunnin akulla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös itse kuulokkeiden 58 milliampeeritunnin akut ovat mukavan kokoiset, ja akunkesto onkin OnePlus Buds 3:n suurimpia vahvuuksia.
OnePlussan lupaus 6,5 tai 10 tunnin kuulokkeiden kuunteluajasta – joko aktiivisella melunvaimennuksella tai ilman – yhdellä latauksella pitää verrattain hyvin paikkansa, ja vain 10 minuutin pikalataus kotelossa tuo lähes luvatut kaksi tuntia lisäaikaa.
Latauskotelon kanssa käyttöaika kohoaa puolestaan jopa 28 tai 44 tuntiin riippuen siitä, onko melunvaimennus käytössä vai ei. Etenkin jälkimmäinen lukema on vaikuttava ja testimme perusteella myös jotakuinkin luotettava todellisen ajan asettuessa reilun 40 tunnin tienoille.
Myös puheaikaa kuulokkeet tarjoavat noin neljä tuntia tai 17 tuntia latauskotelon tukemana. Puheluiden äänenlaatu on verrattain hyvällä tasolla, vaikka täyslangattomille kuulokkeille tyypillistä ”tynnyrimäisyyttä” jonkin verran esiintyykin. Puhe kuuluu kuitenkin selkeästi molempiin suuntiin etenkin, kun melunvaimennuksen muistaa kytkeä pois päältä puhelun aluksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Kuulokkeiden akku täyttyy noin 80 minuutissa, ja sekä latausnopeus että akunkesto ovatkin OnePlus Buds 3:n vahvuuksia laadukkaan viimeistelyn ohella.
OnePlus Buds 3:n myyntipakkauksessa on kolme paria erikokoisia silikonitulppia, ja testijaksomme aikana kaikkia kuulokkeita kokeilleiden oli helppo löytää itselleen sopiva istuvuus. Kuulokkeiden painopiste on tarkoituksella pyritty saamaan mahdollisimman lähelle korvaa, missä on ainakin allekirjoittaneen mielestä onnistuttu.
OnePlus Buds 3 pysyi testimme aikana tiukasti paikoillaan istuessa, käveltäessä ja lenkkeiltäessä. Kevyitä kuulokkeita on mukava käyttää yhtäjaksoisesti jopa tunteja kerrallaan, ja kuuntelukokemus on täten kaikin puolin miellyttävä itse äänenlaatu mukaan lukien.
Tasapainoinen ääni tehokkaalla melunpoistolla
OnePlus Buds 3 tarjoaa tasapainoisen ja korvakuulolla laadukkaan äänen, joka kuulostaa hyvältä jo oletusasetuksilla. Siinä missä aiemmat OnePlus-kuulokkeet ovat ajoittain vaatineet hienoista säätämistä, on Buds 3:n tasapaino heti paremmin kohdallaan – vaikka kyse toki onkin mieltymyksistä.
Suuremmat kaiutinelementit ovat 10,4-millimetriset (woofer), diskanttielementit taas 6-millimetriset. Taajuusvaste yltää 15 hertsistä aina 40 kilohertsiin, ja tavanomaisten SBC- ja AAC-koodekkien ohella Buds 3 tukee myös korkean äänenlaadun yhdessä yhteensopivien laitteiden kanssa mahdollistavaa LHDC 5.0 -koodekkia sekä tilaääntä.
Äänenlaatua voi kohtalaisen monipuolisesti mukauttaa Oppon ja OnePlussan kuulokkeidensa kaveriksi tarjoamalla HeyMelody-sovelluksella, joka on maksutta ladattavissa sekä Androidille että iOS:lle. Saatavilla on myös muun muassa OnePlus 3D Audio -tilaääni, erillinen matalamman viiveen pelitila sekä kahden laitteen välillä vaihtelun mahdollistava toiminto.
OnePlus on pyrkinyt parantamaan äänenlaatua niin kutsutulla Audio ID 2.0 -toiminnolla, joka mukauttaa ääntä yksilöllisesti korvakäytävän muodon huomioiden. HeyMelodyn avulla voi lisäksi ”skannata” korvansa ja täten etsiä nopeasti itselleen sopivimmat asetukset.
Kuulokkeet toistavat hienosti sekä matalat että korkeat taajuudet, vaikka ylätaajuuksilla ääni puuroutuukin toisinaan hieman. Ääniasetuksia mukauttamalla tilannetta voi kuitenkin korjata, ja hintaan suhteutettuna alle sadan euron kuulokkeiksi OnePlus Buds 3 kuulostaa varsin laadukkaalta.
HeyMelody-sovelluksessa on lukuisia esiasetuksia muun muassa puhetta ja bassoa korostaville kuuntelukokemuksille, ja sovellusta kannattaakin tutkia tarkkaan. Sovelluksen kautta kuulokkeet voi valjastaa myös kameran etälaukaisimeksi, mikä on hauska toiminto.
OnePlus Buds 3 hyödyntää Bluetooth 5.3 -yhteyttä, ja kantama on varsin hyvä. Pienessä asunnossa puhelinta ei tarvitse kanniskella mukana, eivätkä esimerkiksi seinät häiritse kuuntelukokemusta.
Parittaminen on fyysisen painikkeen ansiosta helppoa, käyttipä sitten HeyMelodya tai ei, ja myös Google Fast Pair -pikaparitusta voi halutessaan käyttää.
OnePlus Buds 3 tukee monipuolisesti mukautettavia kosketuseleitä. Yksittäisellä napautuksella voi vaikkapa tauottaa toistoa tai vastata saapuvaan puheluun, pitkällä kosketuksella taas aktivoida melunvaimennuksen. Ilahduttavasti mukaan on nyt saatu myös pyyhkäisyeleet äänenvoimakkuuden säätämistä varten suoraan kuulokkeista.
Kuulokkeet tarjoavat kolme eri tasoa aktiiviselle melunvaimennukselle, minkä ohella käytössä on luonnollisesti ääniä läpi päästävä kuuntelutila. Melunvaimennus on vaikuttavan tehokas kuten OnePlus kuulokkeita esitellessään julisti.
Etenkin tehokkain asetus suodattaa yllättävän hyvin matalia ääniä, kuten liikenteen hälyä ja laitteiden huminaa, päästäen sen sijaan korkeampia taajuuksia läpi hieman paremmin. Pienet nappikuulokkeet eivät jo pelkän rakenteensa vuoksi yllä melunvaimennuksessa sankamallisten kilpailijoidensa tasolle, mutta OnePlus Buds 3 tekee tällä osa-alueella erinomaista työtä.
Oletuksena käytössä on melunvaimennusta ympäristön mukaan säätelevä älykäs käyttötila, mutta käytännössä ominaisuus kannattaa pitää maksimiasetuksella. Esimerkiksi pehmeä-tilassa melunpoisto on jo melkoisen köykäinen.
Melunvaimennus ei suuremmin vaikuta äänenlaatuun, vaikka tyypillistä taustakohinaa jonkin verran ilmeneekin. Kummassakin kuulokkeessa on kolme mikrofonia.
OnePlus Buds 3 soveltuu hyvin myös pelaajille viiveen ollessa kohtalaisen alhaisella 94 millisekunnin tasolla. Erillisen pelitilan aktivoimalla viivettä voi vielä hieman madaltaa.
Yhteenveto: Kokonaisuutena parasta vastinetta rahalle tarjoavat OnePlus-kuulokkeet
Langattomia nappikuulokkeita on alkuvuodesta 2024 saatavilla jos jonkinlaisia aina muutaman kympin vaihtoehdoista useita satasia maksaviin huippukuulokkeisiin. OnePlus Buds 3 sijoittuu 99 euron suositushinnallaan keskivaiheelle ollen ehdottomasti hintansa arvoinen.
OnePlus Buds 3:ssa yhdistyvät laadukas rakenne, hyvä istuvuus, mainio akunkesto ja etenkin hintaluokka huomioiden vaikuttava melunvaimennus. Äänentoisto tuntuu kaikkiaan miellyttävältä. Myös IP55-luokituksen mukainen roiskeenkestävyys on kohtuullisen hyvä, vaikka toki markkinoilta löytyy kestävämmäksikin luokiteltuja kuulokkeita.
Kenties suurin yksittäinen heikkous on langattoman latauksen tuen puuttuminen, joka ei kuitenkaan liene monelle ostajalle ratkaiseva tekijä. Äänenlaatu on OnePlus Buds 3:ssa hintaluokka huomioiden erittäin hyvällä tasolla, ja kokonaisuus on näin ollen onnistunut.
OnePlus Buds 3 onkin suositushintaansa suhteutettuna onnistunein kuulokevaihtoehto OnePlussalta. Kuulokkeet tarjoavat valtaosan esimerkiksi Buds 2 Pron ominaisuuksista, ja alle sadan euron hinnalla niitä on helppo suositella.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »