Microsoft toteutti lokakuussa pitkän odotuksen jälkeen Activision Blizzard -yritysostonsa. Microsoft maksoi Activion Blizzardista lähemmäs 70 miljardia dollaria ja vahvisti merkittävästi asemaansa pelialalla.
Tammikuun lopulla puolestaan kerrottiin, että Microsoft vähentää 22 000 henkeä työllistävästä Microsoft Gaming -osastostaan noin 1 900 työpaikkaa. Valtaosin irtisanomiset kohdistuvat nimenomaan Activision Blizzardilta tulleisiin tekijöihin, vaikka myös Xbox- ja ZeniMax-tiimeistä on määrä vähentää jonkin verran henkilöstöä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nyt Yhdysvaltojen kauppavirasto FTC on kimpaantunut Microsoftin toimiin ja on jättänyt oikeuteen kanteen, jolla se pyrkii keskeyttämään väliaikaisesti Microsoftin Activision Blizzard -yritysoston toimeenpanon lisätutkimusten ajaksi.
FTC:n mukaan Microsoft rikkoo työpaikkojen vähentämisellä lupaustaan, jonka mukaan Activision Blizzard jatkaisi toimintaansa itsenäisesti yritysoston toteuttamisen jälkeen.
FTC on yrittänyt jo alun alkaen estää Microsoftin Activision Blizzard -kaupan eikä asiaa ole vielä käsitelty loppuun asti. Tästä syystä toistaiseksi olisikin tärkeää, että Activision Blizzard jatkaisi toimintaansa itsenäisesti, jos Yhdysvalloissa oikeuskäsittelyn lopputulos olisikin se, ettei yrityskauppaa hyväksyttäisi ja se täytyisi perua, eli Microsoftin käytännössä myydä Activision Blizzard pois omistuksestaan kokonaan tai osittain.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Microsoft puolestaan on perustellut, että väenvähennykset olisivat tapahtuneet yritysostosta huolimatta.
”Pelialan laajempien trendien mukaisesti Activision suunnitteli jo vähentävänsä huomattavan määrän työpaikkoja toimiessaan edelleen itsenäisenä yrityksenä. Äskettäistä ilmoitusta ei siis voida lukea täysin yhdistymisen syyksi”, Microsoft toteaa vastauksessaan oikeudelle.
Lisäksi Microsoft on kommentoinut asiaa myös medialle, muun muassa Engadgetille.
”Jatkaessaan järjestelyn vastustamista, FTC jättää huomioimatta tosiasian, että itse kauppa on muuttunut olennaisesti. FTC:n hävittyä oikeudessa viime heinäkuussa, Yhdistyneen kuningaskunnan kilpailuviranomaiset vaativat Microsoftin järjestämään yrityskaupan uudelleen maailmanlaajuisesti, joten se ei ostanut pilvisuoratoistooikeuksia Activision Blizzardin peleihin Yhdysvalloissa. Lisäksi Sony ja Microsoft allekirjoittivat sitovan sopimuksen pitääkseen Call of Dutyn PlayStationissa vielä paremmilla ehdoilla kuin Sonylla oli aiemmin.”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Toistaiseksi vain yksi on varmaa: vääntö Activision Blizzard -kaupan ympärillä jatkuu.
Kokonaisuutena Microsoftin Activision Blizzard -hankinnassa oli kyse merkittävästä kaupasta, joka muuttaa jopa koko pelialaa. Kaupalla Microsoft nousi maailman kolmanneksi suurimmaksi peliyhtiöksi Tencentin ja Sonyn jälkeen liikevaihdolla mitattuna.
Call of Dutyn lisäksi tunnettuihin peleihin tai pelisarjoihin lukeutuvat Overwatch, Diablo, World of Warcraft, Candy Crush Saga ja Starcraft.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »