Instagram, Facebook ja Threads paljastavat jatkossa tekoälyllä tuotetun sisällön. Uusi merkintä auttaa käyttäjää arvioimaan julkaisun alkuperää, Meta tiedottaa.
Facebook-yhtiö Meta alkaa ennen pitkää korostaa generatiivisella eli tuottavalla tekoälyllä luotuja kuvia uudella merkinnällä. Uudistus on määrä ottaa käyttöön ”lähikuukausina”, ja myöhemmin se on kattava myös videot ja äänisisällöt.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Merkintä perustuu sisältöjen metatietoihin eli käytännössä tiedostoon lisättyihin yksityiskohtiin esimerkiksi kuvan alkuperästä. Mikäli tiedot viittaavat tekoälyyn, lisätään asiasta muistuttava kuvake julkaisuun automaattisesti.
Merkinnät on määrä ottaa käyttöön Metan omien tekoälypalveluiden ohella myös muun muassa Googlen, Adoben ja OpenAI:n malleilla tuotettujen kuvien yhteydessä, ja tulevina kuukausina ominaisuus laajentuu myös video- ja äänisisältöihin.
Meta kuitenkin huomauttaa, ettei järjestelmä ole aukoton, sillä kaikki tekoälyn tuotokset eivät välttämättä sisällä metatietoja. Myös some-syötteitään selailevan käyttäjän on hyvä olla tietoinen asiasta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tekoälyllä tuotettua videota ja ääntä on vielä artikkelin julkaisuhetkellä vaikeampi tunnistaa, Meta muistuttaa, joten uudistuksen toista askelta saataneen vielä odottaa.
Meta aikoo lisätä Facebookiin, Instagramiin ja Threadsiin myös mahdollisuuden kertoa tekoälyn käytöstä itse. Tulevat kuvakkeet sen sijaan lisätään sisältöihin automaattisesti tekoälyllä toteutettavien huijausten estämiseksi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »