OpenAI pyrkii estämään väärinkäyttöä ja huijauksia uudella merkinnällä. Tekoälyllä tuotettuihin kuviin lisätään jatkossa vesileima, OpenAI tiedottaa.
Muun muassa ChatGPT:stä tunnetun OpenAI:n kuvia tuottava DALL-E 3 -tekoälymalli on niin ikään levinnyt laajalti. Malli tuottaa käyttäjän toiveiden mukaisia kuvia tekstikehotteiden perusteella, mutta DALL-E 3:n julkaisun jälkeen tuotoksia on käytetty myös väärin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tekoälyllä tuotettuja kuvia saatetaan hyödyntää esimerkiksi huijauksissa ja tarkoituksellisessa harhaanohtamisessa, mitä OpenAI pyrkii nyt suitsimaan uudella merkinnällä.
DALL-E 3:n tuottamien kuvien vasempaan ylälaitaan lisätään ennen pitkää CR-merkintä, jonka yhteydessä on myös päivämäärä kuvan iästä kertomassa. Kuvaketta klikkaamalla saa lisätietoja kuvan alkuperästä.
Näkyvän merkinnän ohella kuvaan lisätään metadataa, eli käytännössä lisätietoja, jotka kertovat, mistä kuva on peräisin. Tiedot saa auki kuvan lisätietoja tarkastelemalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Metatietoihin sisältyvät muun muassa tieto käytetystä kuvamallista ja palvelusta, minkä ohella mukana on yksityiskohtia itse tuotantoprosessista (mm. kokonaan uusi vai muokattu sisältö).
OpenAI on suunnitellut kuvakkeet yhdessä tekoälyn läpinäkyvyyttä edistävän C2PA-yhteenliittymän kanssa (Coalition for Content Provenance and Authenticity). Niiden käyttö saattaa kasvattaa tuotettujen kuvien tiedostokokoa rahtusen, mutta DALL-E 3:n toimintanopeuden tulisi pysyä jotakuinkin samana.
Uudet merkinnät ovat tulossa käyttöön vielä helmikuun aikana. Ne lisätään automaattisesti sekä ChatGPT:llä että muilla DALL-E 3 -rajapintoja hyödyntävillä palveluilla tuotettuihin kuviin.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »