Suomalainen Oura Health on ollut älysormusten pioneeri, ja kasvanut pikku hiljaa jo varsin tunnetuksi toimijaksi hyvinvoinnin seurannan saralla. Miljoonan myydyn älysormuksen rajan vuonna 2013 perustettu Oura saavutti jo keväällä 2022.
17. tammikuuta tilanne älysormusmarkkinoilla kuitenkin muuttui kertaheitolla, kun Samsung tarjosi Galaxy Unpacked -julkistustilaisuutensa päätteeksi ensivilauksen tulevasta Galaxy Ring -älysormuksestaan.
Galaxy Ring on tulossa tarjoamaan yhdessä Samsung Healthin kanssa erilaisia terveyden ja hyvinvoinnin seurannan toimintoja, ja näin ollen siitä on tulossa suora kilpailija myös Ouran älysormuksille. Elektroniikka-alan jättiläinen Samsung on toistaiseksi selvästi merkittävin toimija, joka puettavien älysormusten markkinoille on ilmoittautunut, vaikka samalla kilpailu sormuksissa on muutenkin ollut kasvamaan päin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samsung ei vielä kertonut Galaxy Ringistä tarkempia tietoja, kuten ei myöskään saatavuutta tai hintaa, mutta myyntiintulon odotetaan tapahtuvan viimeistään syksyllä 2024, mahdollisesti jo aiemminkin.
Ouralle suuren ja kovan kilpailijan ilmestyminen markkinoille on uusi haaste. Samanaikaisesti Samsungin mukaantulo luo varmasti yleisesti huomattavaa lisäkiinnostusta älysormuksiin, joten Oura voi myös hyötyä tilanteesta.
Ouran toimitusjohtaja Tom Hale on jo kommentoinut tilannetta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Yli vuosikymmen sitten tapahtuneesta perustamisestamme lähtien olemme panostaneet väsymättä parhaan älysormuksen luomiseen, joka antaa jokaiselle keholle äänen. Jäsenemme ulottuvat Z-sukupolvesta boomereihin, ammattiurheilijoista unensa ja terveytensä parantamiseen pyrkiviin naisiin, kuukautiskiertoaan seuraaviin naisiin ja heihin, jotka haluavat paremmin hallita stressiään. Säännöllisesti julkaistujen uusien ominaisuuksien ansiosta Ouralla on vahvin IP-portfolio – sekä laitteistoissa että ohjelmistoissa – älysormuslaitteille: 100 myönnettyä patenttia, 270 vireillä olevaa patenttihakemusta ja yli 130 rekisteröityä tavaramerkkiä. Uusien pelureiden saapuminen alalle validoi kategoriaa ja ajaa meitä tähtäämään korkeammalle palvellaksemme jäseniämme ja yhteisöämme”, toteaa Tom Hale muun muassa TechCrunchille toimitetussa kommentissa.
Mielenkiintoisesti toimitusjohtaja Tom Hale korosti heti kommentissaan Ouran kehityskaarensa aikana luomaa patenttisalkkua. Nähtäväksi jää, syntyykö Ouran ja esimerkiksi Samsungin välille kiistoja patenteilla suojatuista ratkaisuista.
Ouraa on rakennettu yhtiönä kohti pörssilistautumista, mutta toki pääomasijoittajien rahoittamalle yritykselle toinen vaihtoehto on myös yrityskaupan kohteeksi päätyminen. Samsungin osoittama mielenkiinto älysormusmarkkinoita kohtaan voi saada muitakin teknologiajättejä aktivoitumaan ja Oura voisi olla kiinnostava yritysostokohde nopeasti älysormusmarkkinoille laajentumiseen ja niihin liittyvän osaamisen hankkimiseen.
Ouralla on edelleen merkittävää toimintaa kotikonnuillaan Oulussa tuotekehityskeskuksen muodossa, vaikka huomattava osa Ouran toiminnasta onkin nykyään Yhdysvalloissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »