Myös Samsung tavoittelee jalansijaa tuottavan tekoälyn markkinoilla. Korealaisjätin mallin nimi on Gauss.
Samsung on esitellyt oman generatiiviseen eli tuottavaan tekoälyyn pohjautuvan mallinsa. Gauss haastaa OpenAI:n ChatGPT:n, Metan LLaMA 2:n, Googlen Bardin sekä monet muut, ja sen asema korostunee tulevina vuosina ainakin Galaxy-laitteissa.
Samsung Gauss on saanut nimensä kuuluisalta saksalaismatemaatikolta Carl Friedruch Gaussilta. Malli sisältää tekstin, koodin ja kuvien luomiseen tarkoitettuja toimintoja, ja sitä hyödynnetään Samsungilla sisäisesti jo nyt. Ennen pitkää se on määrä avata myös julkiseen käyttöön, joskaan tarkempaa aikataulua ei toistaiseksi paljastettu.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Gaussin avulla käyttäjät voivat esimerkiksi saada apua sähköpostien ja muiden tekstien kirjoittamiseen sekä kysellä vinkkejä tilanteessa kuin tilanteessa. Tekoälymalli vastaa tekstitse ihmismäistä ilmaisua mukailevalla tavalla.
Tekstin, koodin ja kuvien tuottamisen ohella Gaussia voidaan hyödyntää monin tavoin erilaisissa tuotteissa ja palveluissa, Samsung kuvailee. Tekoälyllä on muun muassa mahdollista tarjota käyttäjille entistä monipuolisempia vaihtoehtoja laitteiston hallinnointiin.
Samsung haluaa Gauss-malleineen ”ammentaa kaikesta maailman tiedosta valjastaakseen tekoälyn voiman kuluttajien elämänlaadun parantamiseksi kaikkialla maailmassa”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samsungin mukaan Gaussia voidaan hyödyntää sekä pilvipalvelujen tukemana että paikallisesti laitteessa, mikä puolestaan parantaisi tietoturvaa. Nähtäväksi jää, kuinka tuottava tekoäly aikanaan näkyy muun muassa Galaxy-älypuhelimissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »