Apple on nyt selventänyt muutoksia, joita se teki tyydyttääkseen Ranskan säteilyviranomaisen ANFR:n esiin nousseet huolet iPhone 12 -puhelimesta.
Ranska kielsi ennen syyskuun puoltaväliä alun perin syksyllä 2020 markkinoille tulleen iPhone 12:n myynnin, koska sen mittausten mukaan puhelin säteilisi liikaa. Samalla ranskalaisviranomainen uhkasi Applea tarpeella iPhone 12 -puhelinten takaisinkutsulla. Syyskuun lopulla Ranskassa hyväksyttiin Applen testiin tarjoama ohjelmistopäivitys ratkaisuksi säteilyhuoliin.
Apple iPhone 12
- iOS
- Lasi + alumiini
- 6,1" AMOLED HDR + True Tone -näyttö
- 3D-kasvojentunnistus
- 12 + 12 Mpiks. kamera
- Apple A14 Bionic -piiri
Applen mukaan ranskalaisviranomaisen hyväksymä korjaus iPhone 12 -puhelimelle tulee olemaan osa tulevaa iOS 17.1 -ohjelmistopäivitystä Ranskassa. iOS 17.1:n julkaisua odotetaan tulevien viikkojen aikana.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Päivityksessä on huomioitu ranskalaisviranomaisen tavallisesta poikkeava testaustapa.
”iOS 17.1 sisältää iPhone 12 ‑päivityksen Ranskassa oleville käyttäjille, jotta puhelin voidaan testata tämän testausprotokollan mukaisesti, joka edellyttää alhaisempaa virrankäyttöä silloin, kun puhelin on poissa keholta staattisella pinnalla.”, kommentoi Apple.
Applen mukaan Ranskassa iPhone 12 -käyttäjille julkaistava päivitys voi heikentää mobiiliverkon suorituskykyä iPhone 12:ssa tietyissä tilanteissa, mutta suurimman osan käyttäjistä ei pitäisi huomata mitään vaikutusta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”iPhone 12 ei enää lisää sallittua tehoa, kun se havaitsee kehon ulkopuolisen tilan, esimerkiksi silloin, kun se on pöydällä. Tämä muutos antennin lähetystehossa saattaa johtaa hieman heikompaan suorituskykyyn kattavuusalueilla, joilla mobiiliverkon signaali on heikko, kun laite ei ole keholla. Useimpien käyttäjien ei odoteta havaitsevan mitään muutoksia laitteen toiminnassa.”, Apple toteaa.
Apple taustoittaa asiaa myös suomeksi julkaisemassaan tukidokumentissa seikkaperäisesti.
”iPhonessa on jo yli vuosikymmenen ajan ollut ominaisuus, jonka avulla puhelin tunnistaa, kun se ei ole kehon läheisyydessä. Tämä mahdollistaa hieman suuremman lähetystehon, kun puhelin asetetaan esimerkiksi pöydälle. Tämä periaate on testattu perusteellisesti, ja se on vahvistettu kansainvälisesti tehokkaaksi mekanismiksi, jonka avulla laite voi täyttää SAR-vaatimukset. Hieman suurempi teho ei sovellu SAR-vaatimustenmukaisuuteen, koska puhelin on pöydällä, ei keholla”, Apple kertoo.
”ANFR käytti testausprotokollaa, jossa ei oteta huomioon kyseistä mekanismia, joka havaitsee, milloin puhelin ei ole keholla. Tämän vuoksi testausprotokolla ei salli puhelimen tehon vähäistä, tarkoituksenmukaista lisäystä silloin, kun puhelin on poissa keholta. Ranskassa oleville käyttäjille on siis julkaistu ohjelmistopäivitys, joka poistaa tämän ominaisuuden käytöstä, jotta puhelin voidaan testata tämän testausprotokollan mukaisesti.”
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple myös muistuttaa, että iPhone 12 on läpäissyt yleiset testit – eikä ole ollut vaarallinen missään vaiheessa.
”Kaikkien iPhone 12 ‑käyttäjien on tärkeää tietää sekä Ranskassa että maailmanlaajuisesti, että iPhone 12 on, ja on aina ollut, turvallinen käyttää”, Apple kertoo.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »