Facebookin, Instagramin ja WhatsAppin omistajana sekä metaversumihankkeistaan tunnettu Meta Platforms on jatkanut irtisanomisiaan.
Uutistoimisto Reutersin mukaan Metan tämänkertaiset henkilöstövähennykset osuvat virtuaali- ja lisätyn todellisuuden kehitystyöstä ja metaversumihankkeista vastaavaan Reality Labs -yksikköön. Lisäksi Reality Labsin alla vähennykset kohdistuvat erityisesti yksikön puolijohteiden suunnittelutiimiin nimeltään vanhastaan FAST, eli Facebook Agile Silicon Team, lähteet kertovat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Henkilöstölle kerrottiin vähennyksistä yhtiön sisäisellä viestintäkanavalla tiistaina, ja keskiviikkona asianosaisille työntekijöille ilmoitettiin kohtalostaan.
Vähennysten mittakaavasta ei ole tietoa. FAST-tiimin koko on ollut noin 600 työntekijää.
Voi olla, että omien piirien suunnittelun sijaan Meta aikoo tukeutua jatkossakin yhteistyökumppaneihin, kuten Qualcommiin, jonka piiriin esimerkiksi viimeisimmät Quest 3 -virtuaalilasit perustuvat.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lähteiden mukaan FAST-tiimin uudelleenjärjestelyä on odotettu keväästä alkaen, jolloin yksikkö sai uuden vetäjän.
Metalla on lisäksi myös erillinen tekoälylaskentaan piirejä kehittävä tiiminsä osana sen infrastruktuuriyksikköä. Myös sen osalta tiedossa voi olla muutoksia, sillä tiimin johtaja ilmoitti viime viikolla jättävänsä Metan.
Quest-virtuaalilasien lisäksi Metan tuotevalikoimaan kuuluvat yhdessä Ray-Banin kanssa toteutetut älylasit, jotka sisältävät kamerat, kaiuttimet ja mikrofonit. Laseilla kuvata valokuvia ja videoita, kuunnella sisältöjä, puhua puheluja tai keskustella Meta AI -tekoälybotin kanssa.
Muiden teknologiajättien tavoin Meta kehittää myös tulevaisuuden lisätyn todellisuuden laseja, jotka ovat varustettu näytöillä, mutta ovat muotoilultaan tavallisten silmälasien kaltaiset. Metan suunnitelmissa tällaisten lasien ensimmäinen versio valmistuisi vuoden 2024 aikana, mutta sitä ei aiota julkaista kuluttajamyyntiin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Meta on panostanut virtuaali- ja lisätyn todellisuuden kehitystyöhön vuosien aikana kymmeniä miljardeja dollareja. Reality Labs -yksikön tappiotahti on tätä nykyä selvästi toistakymmentä miljardia dollaria vuodessa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »