Motorola on viime aikoina esitellyt runsaasti älypuhelimia moniin eri hintaluokkiin, ja vuodesta 2022 alkaen mallistoa täydennettiin uudella Edge-sarjan Neo-alasarjalla.
Ominaisuuksia vertailtaessa Neo-puhelimet sijoittuvat keskiluokkaan, kuten myös tämän arvostelun Motorola Edge 40 Neo. Puhelin on edeltäjäänsä Edge 30 Neota suurempi, mutta silti yhä verrtattain siro, ja teknisesti edistystä on tapahtunut monella osa-alueella.
Motorola Edge 40 Neo
- 6,55" AMOLED -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 13 Mpiks. kamera
- 32 Mpiks. etukamera
- MediaTek Dimensity 7030 -piiri
- 5000 mAh akku
Kaarevalla näytöllä varustettu Edge 40 Neo sisältää muun muassa edeltäjäänsä tehokkaamman järjestelmäpiirin, reilusti suuremman akun, hieman päivitetyt kamerat sekä IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiiviin rakenteen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi erikoisuutena Edge 40 Neossakin on yhteistyö väriasiantuntija Pantonen kanssa.
Tuttuja ominaisuuksia ovat puhdas Android 13 -ohjelmisto Motorolan omilla lisillä sekä suureen näyttöön kytkemisen mahdollistava Ready For -tuki
Motorola Edge 40 Neo tuli saataville syyskuussa 399 euron suositushinnalla 12 + 256 gigatavun muistiversiona. Värivaihtoehtoja ovat musta Black Beauty, sinertävä Caneel Bay ja vihertävä Soothing Sea.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Motorola Edge 40 Neon tekniset tiedot
- 6,55 tuuman reunoilta kaareva AMOLED-näyttö (P-OLED) 20:9-kuvasuhteella, 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuudella, 10-bittisellä 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, 144 hertsin virkistystaajuudella ja 360 hertsin kosketustunnistuksella kirkkaus huipussaan 1 300 nitiä
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Stereokaiuttimet ja Moto Spatial Sound sekä Dolby Atmos -tilaäänituki
- Kaksi takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,5″-koon kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,0 mikronia), f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 13 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, myös makrokuvaus
- Videokuvaus pääkameralla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps, ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps, 1080p 30 fps
- 32 megapikselin etukamera 0,7 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 1,4 mikronia) ja f/2,4-aukolla
- Kaksi mikrofonia
- MediaTek Dimensity 7030 -järjestelmäpiiri (6 nm, 2x 2,5 GHz Arm Cortex-A78 + 6x Arm Cortex-A55 2,0 GHz, Arm Mali-G610 MC3 -grafiikkasuoritin)
- 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR4X)
- 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6E (2,4, 5 ja 6 GHz, 802.11a/b/g/n/ac/ax) / Bluetooth 5.4 / NFC -yhteydet
- GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C- (USB 2.0) -liitäntä
- 5 000 milliampeeritunnin akku 68 watin TurboPower-pikalatauksella
- Mitat 159,63 x 71,99 x 7,79 millimetriä (tasapintainen) sekä 159,63 x 71,99 x 7,89 millimetriä (tekonahka) ja paino 170 grammaa (tasapintainen) sekä 172 grammaa (tekonahka)
- IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis
- Android 13 -käyttöjärjestelmäversio
Hyvää Motorola Edge 40 Neossa
- Sirous ja kestävyys. Viime vuotta suuremmasta koostaan huolimatta Edge 40 Neo on yhä verrattain siro ja kevyt. Rakenne miellyttää, käyttö on mukavaa ja myös pöly- sekä vesitiiviydestä kertova IP68-luokitus on nyt mukana. Ulkoisesti älypuhelimessa on kaikki kohdallaan.
- Mainio näyttö. Edge 40 Neossa on 6,55-tuumainen, reunoilta hienoisesti kaartuva AMOLED-näyttö, joka on sekä tarkka että hyvin kirkas. Paneelista on vaikea keksiä pahaa sanottavaa, ja laadukas stereoäänentoisto tukee entisestään esimerkiksi viihteen katselukokemusta.
- Tarpeeksi tehoja. Käytössä on MediaTekin Dimensity 7030 -järjestelmäpiiri, joka on alle 400 euron älypuhelimeen ihan hyvä valinta. Piirissä on tarpeeksi potkua pelaamiseenkin, ja lämpötilakin pysyy kurissa. Energiatehokkuudessa on hieman parannettavaa.
- Nopea lataus. Motorola Edge 40 Neon kookas 5 000 milliampeeritunnin akku täyttyy 68 watin teholla kiitettävän nopeasti reilussa 50 minuutissa. Jo vartti piuhassa täyttää akun puolilleen.
- Ympäristön huomioiminen. Edge 40 Neon mukana tuleva suojakuori on valmistettu kasvipohjaisista materiaaleista, ja päästöhyvitysten myötä Edge 40 Neo on hiilineutraali koko elinkaarensa ajalta.
Huonoa Motorola Edge 40 Neossa
- Yllättävän heikko akunkesto. Motorola Edge 40 Neossa on puhdas Android ja suuri 5 000 milliampeeritunnin akku, mutta käyttöaika ei silti ole erikoinen. Päiväksi virtaa kyllä riittää, mutta seuraavana aamupäivänä lataaminen tullee jo tarpeeseen. Akunkesto on hienoinen pettymys ja suuremmasta akusta huolimatta jopa heikompi kuin edeltäjällä.
- Lyhyt päivitystuki. Motorola lupaa älypuhelimelleen kaksi Android-järjestelmäversiopäivitystä (Android 14 ja 15) sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä. Lupaus alkaa olla nykypäivänä enää vain välttävää perustasoa, ja myös keskihintaluokassa on selvästi parempiakin lupauksia päivitystuesta.
- Ei langatonta latausta toisin kuin edeltäjässä. Edge 40 Neosta Motorola on jättänyt edeltäneesta Edge 30 Neo -mallista löytyneen langattoman latauksen pois.
Värityksellään erottuva keskihintainen älypuhelin
Motorola laajensi viime vuonna älypuhelintarjontaansa uudella Edge Neo -sarjalla, jonka myyntivalttina on yhteistyökumppanin Pantonen kanssa toteutettu värivalikoima. Malliston ensimmäinen älypuhelin, Edge 30 Neo, nähtiin violetissa Very Peri -erikoisvärissä, ja myös seuraaja Edge 40 Neon vaihtoehdot ovat raikkaan erilaiset – vaikka myös perusmusta on osa valikoimaa.
Kaksi muuta väriä, sinertävä Caneel Bay ja vihertävä Soothing Sea, ovat pirteitä poikkeuksia ja täten omiaan kiinnittämään huomiota vaikkapa kadulla tai kahvilassa. Suomessa Edge 40 Neon mukana toimitetaan myös puhelimen värissä toteutettu Agood Company suojakuori, jonka valmistuksessa myös ympäristö on otettu huomioon – kuori on valmistettu kasvipohjaisista materiaaleista.
Ympäristönäkökulma on laajemminkin ja hyvin poikkeuksellisella tavalla läsnä sirossa Motorola Edge 40 Neossa. Motorola hyödyntää emoyhtiö Lenovon päästöhyvityspalveluja hyvittääkseen Edge 40 Neon koko elinkaaren aikaiset päästöt, ja kyseessä onkin brändin ensimmäinen hiilineutraali älypuhelin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Edge 40 Neo toimitetaan täysin muovista vapaasta myyntipakkauksessa, jossa on hyödynnetty soijamustetta ja 60-prosenttisesti kierrätettyjä materiaaleja.
Ympäristöystävällisyys on viime vuosina laajemminkin nostanut päätään myös älypuhelinmarkkinoilla, eikä Motorola suinkaan ole ensimmäinen sitä korostava valmistaja muun muassa Applen, Samsungin ja suomalaisen HMD Globalin nostettua sitä esille jo aiemmin. Erinomainen lisä se on joka tapauksessa, ja Edge 40 Neo on tässä suhteessa kokonaisuutena vähintäänkin yksi edistyksellisimmistä älypuhelimista.
Värien ohella Edge 30 Neo erottui viime vuonna siroudellaan. Seuraaja Edge 40 Neo on selvästi edeltäjäänsä kookkaampi, mutta silti mukavan kevyt, ohut ja täten miellyttävä käsitellä.
Älypuhelimen takakuori on joko akryylimuovia (Black Beauty) tai vegaanista tekonahkaa, käytännössä myös muovia (Caneel Bay ja Soothing Sea) ja paino vastaavasti 170 tai 172 grammaa (vrt. Edge 30 Neo, 155 grammaa). Vaikka myös mitat ovat viime vuodesta kasvaneet, erottaa puhelimen keveyden silti heti ensi kosketuksella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Siroudestaan huolimatta Edge 40 Neo on laadukas ja rungoltaan jämäkkä. Rakenne on nyt lisäksi IP68-luokituksen mukaisesti pöly- ja vesitiivis, mikä ei keskihintaluokassa ole millään muotoa itsestään selvää. Luokituksestaan Edge 40 Neo saakin hieman etua moniin kilpailijoihinsa verrattuna.
Motorola Edge 40 Neossa on nyt oikealta ja vasemmalta reunalta hienoisesti kaartuva näyttö, mikä kuvastaa malliston Edge-nimeä. Näytön koko on 6,55 tuumaa, ja siinä on erityisesti puhelimen hintaluokka huomioiden kaikki kohdallaan.
AMOLED-teknologia takaa tummat mustat, ja värintoisto on muutenkin erittäin luonnollista ja eläväistä. Väriprofiileita on helppo mukauttaa asetuksista, ja sisältö ruudulla päivittyy tarvittaessa jopa 144 kertaa sekunnissa. Näytön virkistystaajuuden voi asetuksista toki määrittää myös tavanomaiseen 60 hertsiin ja täten säästää virtaa.
Näytössä on myös 360 hertsin korkea kosketusherkkyys ja automaattiasetuksilla jopa 1 300 nitiin kohoava kirkkaus. Näyttö säilyy näin luettavissa kirkkaammassakin valossa. Lisäksi mukana on HDR10+-tuki.
Älypuhelinten keskihintaluokassa Motorola Edge 40 Neon näyttö on oivallinen soveltuen hienosti sekä yleiseen älypuhelimen käyttöön että pelaamiseen.
On toki makuasia, miellyttääkö kaartuva paneeli tasaista enemmän, mikä pätee myös ruudun kasvaneeseen kokoon. Edeltäjäänsä verrattuna älypuhelimessa on jonkin verran suurempi näyttö (6,55 vs. 6,28 tuumaa), mikä yhtäältä nostaa näyttöpinta-alaa, vaikka toisaalta kasvattaa myös puhelimen kokoa. Edge 40 Neo ei ole yhtä pieni kuin viimevuotinen Neo-sarjalainen, mutta yhä keskivertoa keveämpi.
Mainion näytön tukena on tehokas stereoäänentoisto. Parhaimmillaan täyteläisen äänen voimakkuus nousee tarvittaessa korkealle, ja toisto on tasaista kummallakin kaiuttimella. Motorolan oma Moto Spatial Sound -kokonaisuus sekä Dolby Atmos -tilaäänituki kohentavat osaltaan ääntä, ja vaikkapa suoratoistopalveluiden suurkäyttäjälle Motorola Edge 40 Neo on kompaktiksi älypuhelimeksi mainio vaihtoehto.
Erillistä kuulokeliitäntää ei puhelimessa ole, vaan lisälaitteet on kytkettävä joko USB-C:n kautta tai langattomasti Bluetoothilla. Edge 40 Neossa kerrotaan olevan jo tuki Bluetooth 5.4:lle, ja langattomat yhteydet ovat muutenkin kohdallaan 5G-mobiiliverkkoyhteyden ja NFC-lähiyhteyden lisäksi Wi-Fi-tuki on hyvällä tasolla sisältäen tuen myös Wi-Fi 6E:lle (2,4, 5 ja 6 GHz, 802.11a/b/g/n/ac/ax).
Motorola on varustanut Edge 40 Neon MediaTek Dimensity 7030 -järjestelmäpiirillä, joka on ainakin toistaiseksi ollut melko harvinainen ilmestys Suomen markkinoilla.
Kyseessä on kuuden nanometrin tuotantoprosessilla varustettu keskiluokan järjestelmäpiiri, joka tarjoaa mukavasti suorituskykyä keskihintaiselle älypuhelimelle. Piirissä on kahdeksan ydintä (2x 2,5 GHz Arm Cortex-A78 + 6x Arm Cortex-A55 2,0 GHz) sekä tutumpi Mali-G610-grafiikkapiiri, ja kokonaisuus on alle 400 euron hintaluokkaan suhteutettuna asiallinen.
Suomessa Motorola Edge 40 Neo on saatavilla 12 gigatavun RAM-käyttömuistilla (LPDDR4X) ja 256 gigatavun sisäisellä tallennusmuistilla. Joillakin markkinoilla valikoimaan kuuluu myös 8 ja 128 gigatavun muisteilla varustettu vaihtoehto.
Myös suorituskykytesteissä Motorola Edge 40 Neo pärjää kohtuullisen hyvin. Potkua on reilusti enemmän kuin edeltäjässä, ja esimerkiksi graafista suorituskykyä mittaavissa testeissä älypuhelin kellottaa kymmeniä prosentteja parempia tuloksia kuin Edge 30 Neo (Qualcomm Snapdragon 695).
Samaan hintaan löytyy tehokkaampiakin puhelimia, mutta näissä saattaa joutua tinkimään muista ominaisuuksista. Esimerkiksi Samsungin suosikkimalli Galaxy A54 5G on hieman Edge 40 Neota tehokkaampi testeissä, mutta käytännön tasolla suorituskykyero jää pieneksi.
Edge 40 Neon suorituskyky on kaiken kaikkiaan hyvällä tasolla. Jokapäiväinen käyttö ja monipuolinen mobiilipelaaminen onnistuvat takkuilematta, ja suorituskyky pysyy korkealla myös rasituksen pitkittyessä.
Motorola Edge 40 Neo lämpenee jonkin verran kovassa rasituksessa, vaikka varsinaisesta ongelmasta ei voidakaan puhua. Sirossa rungossa ei ole tilaa kovinkaan kattavalle jäähdytysjärjestelmälle, ja isossa kuvassa lämpötilat pysyvät hyvin kurissa.
Suorituskyvyn ohella järjestelmäpiirillä on vaikutusta akunketoon, johon vaikuttavat myös monet muut tekijät näytöstä ohjelmistoon ja optimoinnista akun kapasiteettiin. Motorola Edge 40 Neossa on puhelimen kokoon nähden kookas 5 000 milliampeeritunnin akku.
Viime vuonna nähdyssä Edge 30 Neossa akkukoko oli vain 4 020 milliampeerituntia, joten kapasiteetti on lisääntynyt merkittävästi. Syystä tai toisesta käyttöajalle on kuitenkin käynyt päinvastoin – Edge 40 Neon akunkesto on nimittäin heikompi kuin viime vuonna.
”Peruskäyttöä” on vaikea määritellä, mutta useimmat käyttänevät älypuhelintaan päivittäin netin ja erilaisten sovellussyötteiden selailuun, ajoittaiseen video- ja musiikkikäyttöön sekä valokuvaamiseen. Tällaisella käytöllä Edge 40 Neon akusta riittää virtaa yhdeksi päiväksi tai hieman pidempäänkin.
Arvostelujaksolle tyypillinen, tavanomaista raskaampi käyttö kuluttaa Edge 40 Neon virran loppuun viimeistään illalla, mikä on akkukapasiteetti ja tekniikka huomioiden yllättävää – käyttöajan olisi voinut odottaa olevan parempikin.
Onneksi tyhjentynyt akku täyttyy hyvin nopeasti myyntipakkaukseen sisältyvällä 68 watin laturilla ja TurboPower-pikalatauksella. Akku palautuu puolilleen vaivaisessa vartissa, ja puoli tuntia piuhassa tarkoittaa jo noin 80 prosentin varausta. Täyteen akku latautuu reilussa 52 minuutissa.
Motorola Edge 40 Neo ei tue langatonta latausta eikä täten liioin käänteistä virranjakoa. Edeltäjämallissa oli vielä tuki viiden watin langattomalle latausteholle, joka on kuitenkin jätetty Edge 40 Neosta valitettavasti pois.
Langatonta latausta lukuun ottamatta Motorola Edge 40 Neo on kuitenkin teknisesti selkeästi edistyneempi älypuhelin kuin edeltäjänsä. Myös kameroita on hienoisesti päivitetty, ja mukana on myös tutun puhdas Android-ohjelmisto.
Tasokkaat kamerat
Motorola Edge 40 Neo sisältää kahdesta takakamerasta ja yhdestä etukamerasta koostuvan kamerakattauksen. Mukaan on saatu uudistettu pääkamera, kun taas ultralaajakulma- ja etukamerat ovat teknisesti samanlaiset kuin viime vuonna.
- Kaksi takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,5″-koon kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,0 mikronia), f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 13 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakamera 1,12 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla, myös makrokuvaus
- Videokuvaus pääkameralla 4K 30 fps, 1080p 30 / 60 fps, ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps, 1080p 30 fps
- 32 megapikselin etukamera 0,7 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 1,4 mikronia) ja f/2,4-aukolla
Kamerakattaus on lähes samanlainen kuin aiemmin vuonna 2023 esitellyssä Motorola Edge 40 -älypuhelimessa pääkameran aukkokokoa (f/1,8 vs. f/1,4) lukuun ottamatta.
Teknisesti Motorola Edge 40 Neon kamerat ovat hintaluokalle melko tyypillisiä, vaikka pääkameran 1/1,55-tuumakoon kenno onkin jonkin verran tavanomaista suurempi – mikä on lähtökohtaisesti hyvä asia. Kuvat ja videot Edge 40 Neolla osoittautuivat oikein laadukkaiksi.
Molemmat takakamerat tallentavat laadultaan yllättävän samankaltaisia kuvia, mikä on kehu etenkin ultralaajakulmakameralle: kuvakulma on laajempi, mutta värit ja tarkkuus ovat pitkälti pääkameran tasolla, mikä ei ole itsestäänselvyys kalliimmissakaan hintaluokissa.
Kuvien laatu miellyttää silmää monin puolin, vaikka pääkameran värit ovatkin kenties hieman haljakoita pidemmälle vietyyn käsittelyyn tottuneille silmille. Luonnollisten värien ystäviä kuvat miellyttänevät enemmän.
Valotus on kuvissa hienolla tolalla, ja tummat varjot erottuvat kirkkaista yksityiskohdista. Kummallakaan kameralla ei ole vaikeaa pilvisessä tai aurinkoisessa säässä, ja myös sisällä laatu pysyy korkealla, vaikka ultralaajakulmaotoksissa yksityiskohtien tarkkuus hieman madaltuukin.
Pääkamera tallentaa hienosti myös hämärät maisemat. Kameraohjelmistossa on automaattisesti aktivoituva hämäräasetus sekä erillinen yötila, jota kannattaa ehdottomasti kokeilla etenkin, jos puhelimen saa parin sekunnin valotusajaksi tuettua vakaaksi. Ultralaajakulmakamera menettää odotetusti terävyyttään valon vähetessä.
Optisen zoomin mahdollistavaa telekameraa Motorola Edge 40 Neossa ei ole, mikä on hintaluokalle tyypillistä. Digitaalista zoomia on tarjolla kahdeksankertaiselle tasolle saakka, ja esimerkiksi kaksinkertaisesti lähennetyt valokuvat ovat vielä kelpo tasolla hyvine väreineen ja tarkkuuksineen.
Otollisissa olosuhteissa myös selfiet ovat hienoja terävine yksityiskohtineen ja näyttävästi sumentuvine taustoineen. Videokuvaus toimii enintään 4K-tarkkuudella (30 ruutua sekunnissa) sekä pää- että ultralaajakulmakameralla. Laatu, äänet mukaan lukien, on kohdallaan, mutta vakautus ei ole parhaalla mahdollisella tasolla.
Käytössä Edge 40 Neossa on Motorolan tuttu kamerasovellus, jossa riittää kokeiltavaa aina ammattilaistilasta yhtä väriä korostaviin valokuviin ja videoihin sekä Google Lens -integraatiosta etu- ja takakameralla kuvaamiseen samanaikaisesti.
Kaiken kaikkiaan Motorola Edge 40 Neo on passeli kamerapuhelin. Sen suhteellisesti vahvinta alaa ovat laadukkaat ultralaajakulmakuvat ja pääkameran hämäräotokset, ja kamerana se vastaakin täten hienosti hintaluokkansa vaatimuksiin.
Ohjelmisto lähellä puhdasta Androidia – päivitystuki saisi olla parempi
Motorola Edge 40 Neossa on pitkälti puhdas Android 13 -ohjelmisto, jota Motorola on totutusti höystänyt omilla kätevillä lisätoiminnoillaan, jotka tuovat parannuksia käyttökokemuksen. Moto-sovelluksen valikoimaan kannattaa tutustua rauhassa, sillä mukana on jotakin lähes jokaiselle aina monipuolisista pikaeleistä puhelimen heilauttelulla aktivoituviin ominaisuuksiin.
Myös tavallista Androidia monipuolisempi käyttöliittymän mukauttaminen onnistuu Moto-sovelluksen kautta, ja kaiken kaikkiaan Edge 40 Neon vakio-ohjelmistoa muistuttava, mutta kattavampi käyttökokemus sopii hyvin kevyisiin Android-toteutuksiin mieltyneille.
Niin ikään Motorolan jo perinteinen Ready For -tuki on yhä läsnä, ja Edge 40 Neon voikin parittaa yhteensopivaan näyttöön tai televisioon, sekä haluttaessa myös hiireen ja näppäimistöön tietokonemaista käyttöä varten.
Ikävä kyllä Edge 40 Neon päivityslupaus on vain vähimmäistasolla. Motorola on luvannut Edge 40 Neolle kaksi merkittävää järjestelmäversiopäivitystä (Android 14 ja 15) ja kolme vuotta tietoturvaparannuksia (alkusyksylle 2026). Myös keskihintaluokassa on saatavilla parempia lupauksia – Samsungin (4+5 vuotta) tapauksessa merkittävästikin – ja tällä saralla Edge 40 Neo antaakin jonkin verran tasoitusta.
Heikko päivityslupaus syö hieman uskottavuutta myös Motorolan ympäristönäkökulmalta. Vaikka puhelimen rakenteessa ja pakkauksissa onkin luotettu osin luontoystävällisiin materiaaleihin, kannustaisi pidempi päivitystakuu käyttämään puhelintaan kauemmin, mikä puolestaan vähentäisi välillisesti elektroniikkajätettä.
Päivityslupauksen niukkuudesta huolimatta kokonaisuus on kuitenkin toimiva. Laadukas tekniikka yhdistettynä hienosti viilattuun ohjelmistoon takaa, että Motorola Edge 40 Neon käyttökokemus on mukava ja monipuolinen.
Yhteenveto: Monin tavoin päivittynyt ja kevyt älypuhelin keskihintaluokkaan
Älypuhelinten keskihintaluokka on viime ajat ollut hyvin kilpailtu, ja myös Motorola Edge 40 Neo joutuu vastaamaan kovaan haasteeseen. Se on kuitenkin itsekin hyvin varusteltu paketti.
Motorola Edge 40 Neo on Pantone-yhteistyön ansiosta raikkaan näköinen, minkä ohella se sisältää vakuuttavan näytön, riittävästi tehoja, puhtaan Android-kokemuksen ja hyvät kamerat sirossa rungossa. Selkeimpiä heikkouksia ovat lyhyt päivityslupaus sekä keskinkertainen akunkesto.
Vahvimpia haastajia Motorola Edge 40 Neolle on Samsung Galaxy A54 5G, jolle akunkesto ja päivitystuki ovat sen sijaan merkittäviä vahvuuksia myös rakenteen, näytön ja kokonaisuuden ollessa kunnossa. Niin ikään OnePlus Nord 3 on kokonaisuudeltaan erinomainen vaihtoehto, vaikka onkin alkaen 449 euron hintaisena hieman kalliimpi.
Motorolan omasta valikoimasta paras ehdokas on Motorola Edge 40 hyvin samankaltaisine kameroineen ja hieman paremmalla suorituskyvyllä.
Honorin valikoimista paras verrokki Edge 40 Neolle on Honor 90, jossa on myös Motorolan tavoin panostettu tyylikkyyteen. Suorituskykyä Honor tarjoaa enemmän, mutta toisaalta esimerkiksi vedenkestävä Honor ei ole.
Keskihintaluokassa kannattaa tunnetusti pitää silmällä myös tarjouksia. Teknisesti edelleen hyvin varusteltuja, aiemmin tyyriimmillä suositushinnoilla myyntiin tuotuja älypuhelimia ilmaantunee ajan kuluessa tarjouskampanjoihin, jolloin rahalleen voi saada mainiosti vastinetta.
Pienine puutteineenkin Motorola Edge 40 Neo on hyvä valinta uudeksi keskihintaiseksi älypuhelimeksi. Sen ostava saa omakseen laadukkaan ja pirteältä näyttävän puhelimen, jota valmistettaessa ympäristökin on pyritty huomioimaan poikkeuksellisen kiitettävällä tavalla.
—
Arvostelun lopuksi vielä lisää esimerkkikuvia Motorola Edge 40 Neon kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten tarkemmin kuvia kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversiona. Kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »