Google on vahvistanut järjestävänsä Made by Google -laitejulkistustilaisuuden New Yorkissa 4. lokakuuta.
Google on aloittanut kutsujen lähettämisen tapahtumaan valituille medioille ja sisällöntuottajille. Kutsuissa Google on vahvistanut, että luvassa on ”viimeisimmät lisäykset Pixel-laitteiden mallistoon”.
Big fall launches are stressful, but Pixel helps its friend stay cool as a cucumber. #BestPhonesForever
Google Pixel 8
- 6,2" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 Mpiks. kamera
- 10.5 Mpiks. etukamera
- Google Tensor G3 -piiri
- 4575 mAh akku
Google Pixel 8 Pro
- 6,7" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 48 + 48 Mpiks. kamera
- 10.5 Mpiks. etukamera
- Google Tensor G3 -piiri
- 5050 mAh akku
The w8 is almost over. Rest up for #MadeByGoogle on October 4th and sign up for updates: https://t.co/hcAzJ83ajV pic.twitter.com/NWBP2RTdSn
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
— Made by Google (@madebygoogle) August 30, 2023
Perinteisesti Googlen laitejulkistukset ovat ajoittuneet juurikin lokakuulle. Tällä kertaa odotuksissa ovat ainakin Pixel 8 -älypuhelimet ja Pixel Watch 2 -älykello.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Sekä Googlen uusista älypuhelimista että älykellosta on nähty jo runsaasti paljastuksia.
Googlen uudesta lippulaivapuhelimesta Pixel 8 Prosta parhaan näkymän on tarjoillut aiemmin elokuussa verkkoon vuotanut puhelimen mainosvideo.
Mainosvideo keskittyi täysin uuteen Audio Magic Eraser -toimintoon Pixel 8 -puhelimissa, mutta lisäksi se vahvistaa Pixel 8 Pron muotoilun ja sinisen värivaihtoehdon.
Seems like the new Pixel 8 series will introduce Audio Magic Eraser feature to reduce video background noise.#Pixel8 #Pixel8Pro #GooglePixel pic.twitter.com/Tb23MoDuUI
— EZ (@EZ8622647227573) August 11, 2023
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Google Kuvat -sovelluksen videoeditori on saamassa uuden mahdollisuuden, jolla voi muokata videon sisältämiä ääniä uudenlaisella tavalla. Ominaisuus tunnistaa videolta esimerkiksi melun, ihmisten äänen ja musiikin, jonka jälkeen näiden voimakkuutta voi erikseen säätää haluamallaan tavalla.
Takakameroita Pixel 8 Prossa on kolme kappaletta, joiden lisäksi kohoumassa sijaitsevat LED-kuvausvalo sekä uusi lisäys, lämpötila-anturi, jonka hyödyntäminen oli jo aiemmin nähdyn ensimmäisen Pixel 8 Pro -videopaljastuksen aiheena.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Paljastusten mukaan Pixel 8:ssa näytön koko tulee olemaan 6,17 tuumaa verrattuna 6,31 tuumaan Pixel 7:ssä. Pixel 8:ssa merkittävä uudistus on tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle 90 hertsin sijaan. Tarkkuus näytössä on kuitenkin säilymässä Full HD+ -tasolla 2400×1080 pikselissä.
Pixel 8 Prossa näytön koko tulee säilymään 6,7 tuumassa, mutta näyttöpaneeli tulee kuitenkin olemaan millimetrin kapeampi. Mielenkiintoisesti Pixel 8 Pron näytön tarkkuus näyttää olevan laskemassa 2992×1344 pikseliin (490 pikseliä tuumaa kohti), kun Pixel 6 Pron ja Pixel 7 Pron näytön tarkkuus on ollut 3120×1440 pikseliä (512 pikseliä tuumaa kohti).
Kirkkauteen tulevissa Pixel 8 -puhelimissa on luvassa merkittävästi parannusta, sillä huipussaan Pixel 8:n näytön kirkkaus yltää 1 400 nitiin ja Pixel 8 Pron 1 600 nitiin.
Sekä Pixel 8 että Pixel 8 Pro ovat saamassa uuden pääkameran edeltäjiinsä nähden, sillä Google vaihtaa kennoa Samsungin ISOCELL GN1:stä suurempaan ISOSELL GN2:een. Suuremman koon mahdollistamien kuvanlaatuparannusten ohella se tuo mukanaan muun muassa nopeamman HDR-kuvauksen (Staggered HDR). Tarkkuus uudessakin pääkamerassa on 50 megapikseliä.
Lisäksi huippumalli Pixel 8 Pro on saamassa muitakin parannuksia kameroihinsa. Edeltäjien 12 megapikselin ultralaajakulmakamera on korvautumassa 64 megapikselin Sony IMX787 -kennolla, joka on käytössä pääkamerana Pixel 7a:ssa ja on kooltaan lähes kaksinkertainen edeltävään Sony IMX386 -kennoon nähden. Perusmalli Pixel 8:ssa ultralaajakulmakamera perustuu yhä 12 megapikselin Sony IMX386 -kennoon.
Telekamera Pixel 8 Prossa näyttää säilyvän ennallaan tarjoten edelleen 5x optista zoomia pääkameraan verrattuna, kuten myös 11 megapikselin etukamera. Yhtenä uudistuksena Pixel 8 Pro on vielä saamassa uuden 8×8 TOF -laser-sensorin, kun muuten Pixel 6 -sarjasta alkaen Google-puhelimissa on ollut yksttäisen pisteen laser-sensori automaattitarkennusta tukemassa.
Pixel 8 -puhelimiin on tulossa yllätyksettömästi uusi Tensor G3 -järjestelmäpiiri.
Raportoidusti Tensor G3 on varustettu harvinaisesti yhdeksällä keskussuoritinytimellä 1+4+4-järjestelyllä. Yksittäinen huipputehoydin tulisi olemaan Arm Cortex-X3 kellotettuna 3,0 gigahertsiin. Muut ytimet ovat kerrotun mukaan neljä ARM Cortex-A715 -tehoydintä 2,45 gigahertsin kellotaajuudella sekä neljä vähävirtaisempaa ARM Cortex-A510 -säästöydintä 2,15 gigahertsin kellotaajuudella. Lisäksi Tensor G3 sisältäisi Armin edellisiä Pixeleitä uudemman grafiikkasuorittimen, Mali-G715:n, 10-ytimisenä versiona.
Uutena yhteysominaisuutena Pixel 8 -puhelimet tulevat sisältämään tuen Wi-Fi 7:lle. UWB- eli ultra wideband -teknologia puolestaan löytyy jatkossakin vain Pro-mallista, eli Pixel 8 ei edelleenkään tule sitä tarjoamaan.
Pixel 8 on saamassa edeltäjäänsä suuremman akun: Pixel 7:n 4 270 milliampeeritunnin akku korvautuu Pixel 8:ssa 4 485 milliampeeritunnin akulla. Pixel 8 Prossakin akun kapasiteetti kasvaa, mutta vain niukasti: Pixel 7 Pron 4 926 milliampeeritunnin akun korvaa 4 950 milliampeeritunnin akku Pixel 8 Prossa.
Pikalatauksen tehoa Google on nostamassa hiukan. Siinä missä Pixel 7:ssä pikalatauksen teho on rajoittunut 20 wattiin ja Pixel 7 Prossa 23 wattiin, nousevat teholukemat Pixel 8:ssa 23 wattiin ja Pixel 8 Prossa 27 wattiin.
Googlen vuonna 2022 markkinoille tuoma ensimmäinen oman brändin älykello Pixel Watch on puolestaan saamassa seuraajan Pixel Watch 2:sta.
Pixel Watch 2 on tuomassa tehokkaamman Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 -järjestelmäpiirin sekä 2 gigatavua RAM-käyttömuistia. Uusi järjestelmäpiiri tulee olemaan keskeisimpiä parannuksia Pixel Watch 2:ssa, joka designiltaan tulee säilymään odotusten mukaan pitkälti ennallaan alkuperäiseen verrattuna.
Qualcomm julkisti Snapdragon W5 Gen 1:n ja W5+ Gen 1:n heinäkuussa 2022. Pixel Watch 2:ssa näistä käyttöön on tulossa Snapdragon W5 Gen 1, sillä Google on päättänyt raportoidusti sisällyttää Qualcommin W5+ Gen 1:een kuuluvan apuprosessorin sijaan mukaan edelleen oman kustomoidun vähävirtaisen apuprosessorinsa, joka perustuu NXP:n piiriin.
Uuden Snapdragon-piirin myötä suorituskyvyn ja akunkeston pitäisi nousta Pixel Watch 2:ssa uudelle tasolle. Alkuperäinen Pixel Watch perustuu Samsungin vuosia vanhalle Exynos 9110 -järjestelmäpiirille, joka valmistetaan 10 nanometrin prosessilla.
Siinä missä Pixel Watchin Exynos 9110 sisältää kaksi ARM Cortex-A53 -keskussuoritinydintä 1,15 gigahertsin kellotaajuudella, on niitä Pixel Watch 2:n piirissä neljä kappaletta 1,7 gigahertsin taaajuudella. Lisäksi tehokkaampi grafiikkasuoritin parantaa osaltaan suorituskykyä.
Pixel Watch 2:ssa akunkesto on aiemmin kuullun mukaan pitenemässä yli yhteen päivään yhdessä aina päällä näyttö -ominaisuuden kanssa. Alkuperäiselle Pixel Watchille luvattu akunkesto on 24 tuntia, mutta ilman aina päällä pysyvää näyttöä. Akun kapasiteetti Pixel Watch 2:ssa on myös raportoidusti kasvamassa hieman, noin 4 prosentilla, 294 milliampeeritunnista 306 milliampeerituntiin.
Tulevassakin Google-älykellossa on edelleen 1,2 tuuman pyöreä AMOLED-näyttö merkittävän kokoisilla reunuksilla. Näyttöpaneelin valmistaja on vaihtunut kuitenkin tiettävästi BOE:sta Samsungiin.
Lisäksi jo aiemmat paljastukset ovat kertoneet Pixel Watch 2:n tulevan saamaan myös samanlaiset anturit kuin mitä on nähty Googlen omistaman Fitbitin Sense 2 -älykellossa. Sense 2:n erikoisuus on Body Response -sensori, joka mittaa jatkuvasti ihon pinnan lämpötilaa ja sähkönjohtavuutta (cEDA, jatkuva elektrodermaalisen aktiivisuuden mittaus) tarjoten lisätietoa stressin seurantaan.
Rakenteen kannalta Pixel Watch 2:n odotetaan saapuvan alumiinirungolla alkuperäisen Pixel Watchin ruostumattoman teräksen sijaan. Tämä voi tehdä kellosta hieman kevyemmän. Erilaisia rannekkeita Pixel Watch 2 on saamassa neljä kappaletta.
Ohjelmiston puolesta Pixel Watch 2 on tulossa markkinoille suoraan uudella Wear OS 4 -käyttöjärjestelmäversiolla, jonka ensiesittely tapahtui toukokuussa 2023. Mukana ohjelmistossa on esimerkiksi dynaaminen väriteemajärjestelmä sekä ensimmäisenä älykellona tuki entistä nopeammille, niin sanotuille saumattomille versiopäivityksille.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »