Googlen alun perin alkuvuodesta 2023 lanseerattu keskusteleva tekoälypalvelu Bard laajenee nyt myös Euroopan maihin ja Brasiliaan. Bard on Googlen haastaja OpenAI:n ChatGPT:lle.
Bard on nyt käytettävissä Suomessakin, ja myös suomen kielellä. Bardia pääsee käyttämään verkko-osoitteessa bard.google.com.
Alkujaan Bard tuotiin saataville vain rajatusti jonotuslistan kautta ja ainoastaan englanniksi. Jo Google I/O:n yhteydessä toukokuussa Google laajensi sen lisäksi japanin ja korean kielille ja toi palvelun saataville yli 180 maassa ja alueella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Euroopan unionin maat puuttuivat kuitenkin vielä aiemmin joukosta. Syynä Bardin jäämiseen ensin pois EU:n alueelta oli ainakin Euroopan unionin yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) sekä mahdollinen muu lainsäädäntö, joiden vaatimukset Google halusi huomioida ennen palvelun tuomista saataville.
Nyt Bard laajenee Euroopan alueen ohella myös yli 40 uudelle kielelle, mukaan lukien suomi. Googlen mukaan se on tehnyt yhteistyötä asiantuntijoiden, lainsäätäjien ja tietosuojaviranomaisten kanssa palvelun laajentamiseksi.
Samalla maantieteellisen laajentumisen ja kielituen kasvamisen kanssa Google on julkistanut jo aiemminkin vaiheittain päivittyneeseen Bardiin jälleen muutamia uudistuksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Bardin vastausten tyyliä voi jatkossa kustomoida uudesta pudotusvalikosta, josta voi valita haluavansa Bardin vastaavan yksinkertaisesti, lyhyesti, pitkästi, ammattimaisesti tai rennosti. Aluksi uusi asetus on saatavilla englannin kielen kanssa ja tulossa useammille kielille pian.
Bard voi myös jatkossa lukea vastauksensa ääneen yli 40 kielellä.
Lisäksi Jatkossa Bard toimii yhdessä Google Lensin kanssa, minkä myötä palveluun voi ladata kuvia ja kysyä kysymyksiä niistä. Bardia voi myös esimerkiksi pyytää luomaan kuvalle kuvatekstin. Tämäkin uusi ominaisuus on aluksi saatavilla vain englannin kielellä.
Bard-keskustelujen tallentamiseen ja jakamiseen tulee myös uudistuksia. Halutut keskustelut voi jatkossa kiinnittää, jolloin niihin on helppo palta myöhemmin. Lisäksi Bardin vastauksiin voi luoda linkkejä, joita voi jakaa muille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yksi merkittävä käyttökohde keskusteleville tekoälypalveluille, niin ChatGPT:lle kuin myös Bardille, on toistaiseksi ollut ohjelmistokehityksessä avustaminen. Nyt viimeisimpänä uudistuksena Bardista voi viedä Python-koodia Replit-palveluun.
Google on rajannut Bardin saataville yli 18-vuotiaille käyttäjille.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »