Googlen seuraavan sukupolven Pixel 8 -älypuhelimia odotetaan Pixel-puhelimille tutussa aikataulussa julkaistavaksi lokakuussa, eli reilun kolmen kuukauden päästä. Huhut ja paljastukset puhelimista ovat kuitenkin ehtineet kertoa jo paljon, ja nyt viimeisimpänä on kuultu tietoja Pixel 8 -puhelinten akuista ja päivityksistä pikalataukseen.
Kamila Wojciechowska raportoi nyt Android Authority -sivustolla Pixel 8 -puhelimissa nähtävän niukasti edeltäjiään tehokkaampi pikalataus.
Google Pixel 8
- 6,2" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 12 Mpiks. kamera
- 10.5 Mpiks. etukamera
- Google Tensor G3 -piiri
- 4575 mAh akku
Google Pixel 8 Pro
- 6,7" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä
- 50 + 48 + 48 Mpiks. kamera
- 10.5 Mpiks. etukamera
- Google Tensor G3 -piiri
- 5050 mAh akku
Siinä missä Pixel 7:ssä pikalatauksen teho on rajoittunut 20 wattiin ja Pixel 7 Prossa 23 wattiin, nousevat teholukemat Pixel 8:ssa 23 wattiin ja Pixel 8 Prossa 27 wattiin. Vaikka Google nostaa hieman tehoja, ovat ne jäämässä kauas monien kiinalaisten älypuhelinvalmistajien puhelimissa laajasti tarjolla olevista yli sadan watin tai parhaimmillaan jopa 240 watin lataustehoista. Applen ja Samsungin tavoin myös Google on jatkamassa maltillisemmalla teholinjalla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Samalla Pixel 8 -puhelimissa nähdään pieniä muutoksia akun koossa. Pixel 8 on saamassa edeltäjäänsä suuremman akun: Pixel 7:n 4 270 milliampeeritunnin akku korvautuu Pixel 8:ssa 4 485 milliampeeritunnin akulla. Pixel 8 Prossakin akun kapasiteetti kasvaa, mutta vain niukasti: Pixel 7 Pron 4 926 milliampeeritunnin akun korvaa 4 950 milliampeeritunnin akku Pixel 8 Prossa.
Aiemmin samainen vuotaja Kamila Wojciechowska on paljastanut Pixel 8:n että Pixel 8 Pron saavan myös uudistetut näytöt sekä muutoksia kameroihin.
Pixel 8:ssa näytön koko tulee olemaan 6,17 tuumaa verrattuna 6,31 tuumaan Pixel 7:ssä. Pixel 8:ssa merkittävä uudistus on tuki 120 hertsin virkistystaajuudelle 90 hertsin sijaan. Tarkkuus näytössä on kuitenkin säilymässä Full HD+ -tasolla 2400×1080 pikselissä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pixel 8 Prossa näytön koko tulee säilymään 6,7 tuumassa, mutta näyttöpaneeli tulee kuitenkin olemaan millimetrin kapeampi. Mielenkiintoisesti Pixel 8 Pron näytön tarkkuus näyttää olevan laskemassa 2992×1344 pikseliin (490 pikseliä tuumaa kohti), kun Pixel 6 Pron ja Pixel 7 Pron näytön tarkkuus on ollut 3120×1440 pikseliä (512 pikseliä tuumaa kohti).
Kirkkauteen tulevissa Pixel 8 -puhelimissa on luvassa merkittävästi parannusta, sillä huipussaan Pixel 8:n näytön kirkkaus yltää 1 400 nitiin ja Pixel 8 Pron 1 600 nitiin.
Sekä Pixel 8 että Pixel 8 Pro ovat saamassa uuden pääkameran edeltäjiinsä nähden, sillä Google vaihtaa kennoa Samsungin ISOCELL GN1:stä suurempaan ISOSELL GN2:een. Suuremman koon mahdollistamien kuvanlaatuparannusten ohella se tuo mukanaan muun muassa nopeamman HDR-kuvauksen (Staggered HDR). Tarkkuus uudessakin pääkamerassa on 50 megapikseliä.
Lisäksi huippumalli Pixel 8 Pro on saamassa muitakin parannuksia kameroihinsa. Edeltäjien 12 megapikselin ultralaajakulmakamera on korvautumassa 64 megapikselin Sony IMX787 -kennolla, joka on käytössä pääkamerana Pixel 7a:ssa ja on kooltaan lähes kaksinkertainen edeltävään Sony IMX386 -kennoon nähden.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Perusmalli Pixel 8:ssa ultralaajakulmakamera perustuu yhä 12 megapikselin Sony IMX386 -kennoon, mutta siinä missä Pixel 7:n ultralaajakulmakamera tarjoaa vain 0,67x zoom-tason pääkameraan verrattuna, on zoom-taso Pixel 8:ssa 0,55x.
Telekamera Pixel 8 Prossa näyttää säilyvän ennallaan tarjoten edelleen 5x optista zoomia pääkameraan verrattuna, kuten myös 11 megapikselin etukamera. Yhtenä uudistuksena Pixel 8 Pro on vielä saamassa uuden 8×8 TOF -laser-sensorin, kun muuten Pixel 6 -sarjasta alkaen Google-puhelimissa on ollut yksttäisen pisteen laser-sensori automaattitarkennusta tukemassa.
Lisäksi aiemmin yllättävässä videovuodossa paljastui Google Pixel 8 Pron sisältävän yhtenä uudistuksena myös kuumemittarin. Pixel 8 Pro on saamassa kameroidensa viereen taakse uuden infapunalämpösensorin, jonka avulla puhelinta otsan edessä pitämällä ja liikuttamalla voi helposti mitata kehon lämpötilan.
Muuten aiemmin paljastuksia Pixel 8 -puhelinten osalta niiden uudesta Google Tensor G3 -järjestelmäpiiristä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Raportoidusti Tensor G3 on varustettu harvinaisesti yhdeksällä keskussuoritinytimellä 1+4+4-järjestelyllä. Yksittäinen huipputehoydin tulisi olemaan Arm Cortex-X3 kellotettuna 3,0 gigahertsiin. Muut ytimet ovat kerrotun mukaan neljä ARM Cortex-A715 -tehoydintä 2,45 gigahertsin kellotaajuudella sekä neljä vähävirtaisempaa ARM Cortex-A510 -säästöydintä 2,15 gigahertsin kellotaajuudella. Lisäksi Tensor G3 sisältäisi Armin edellisiä Pixeleitä uudemman grafiikkasuorittimen, Mali-G715:n, 10-ytimisenä versiona.
Uutena yhteysominaisuutena Pixel 8 -puhelimet tulevat sisältämään tuen Wi-Fi 7:lle. UWB- eli ultra wideband -teknologia puolestaan löytyy jatkossakin vain Pro-mallista, eli Pixel 8 ei edelleenkään tule sitä tarjoamaan.
Tuttu vuotaja Steve Hemmerstoffer eli OnLeaks julkaisi jo jonkin aikaa sitten CAD-suunnittelutiedostoihin perustuvat mallinnokset Pixel 8 Prosta yhteistyössä Smartprix-sivuston kanssa ja Pixel 8:sta yhteistyössä MySmartPrice-sivuston kanssa.
Kokonaisuutena Pixel 8 Pro on jatkamassa pääosin edeltäjistään tutuilla linjoilla, mutta muutamin muutoksin.
Takapintaa halkoo edelleen koko puhelimen levyinen kamerakohouma. Takana on kolme kameraa osana yhtenäistä aukkoa, mutta niiden ja LED-kuvausvalon lisäksi erillinen ympyränsä lisäanturille, joka on paljastunut infrapunalämpömittariksi.
Etupuolella myös Pixel 8 Pro näyttäisi sisältävän lähes tai täysin tasaisen näytön, kun aiemmissa Pixel 6 Prossa ja Pixel 7 Prossa näyttö on ollut reunoiltaan selvästi kaareva. Etukamera löytyy yhä reiästä näytön yläreunan keskeltä.
Pixel 8:ssa takakameroita on edelleen kaksi ja tasainen näyttö.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »