Valokuituyhtiö Lounea kertoo aloittavansa 40 gigan nopeuden tarjoavien kodin verkkoyhteyksien toimitukset vielä tämän vuoden aikana. Lounean mukaan tämä on tiettävästi maailman nopein kodin laajakaistayhteys.
Suomen suurin valokuituoperaattori Lounea kertoi jo aiemmin suunnitelmistaan aloittaa ensimmäisenä Suomessa verkkonsa kehittämisen 50GPON-tekniikkaan.
Nyt Lounea kertoo teknologiatestien edenneen kevään aikana suunnitellusti, ja testeissä kodin kuituyhteyksien osalta saavutetun jo ennätyksellinen 42 gigan nopeus.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nykyisin kotien tyypillinen valinta valokuitulaajakaistalle on gigabitin nopeus ja kysyntä kasvaa myös suurempien nopeuksien osalta, sanoo Lounean teknologiajohtaja Riku Päärni.
”Emme ole lähelläkään vielä itse valokuidun maksimisuorituskykyä, joka on vähintään satoja tuhansia kertoja suurempi”, kertoo Päärni.
”Lounealla rakennetaan todellisia tulevaisuusvarmoja verkkoja, laitepäivityksien avulla kerran kotiin rakennetun valokuituyhteyden teho voidaan kiihdyttää uusiin nopeuksiin yhä uudelleen ja uudelleen. Osoituksena valokuidun ylivertaisuudesta aloitamme 40 gigan kodin yhteyksien toimitukset vielä tämän vuoden aikana. Olemme kuluvan vuoden aikana tehneet merkittäviä tiedonsiirtokapasiteetin investointeja myös valtakunnallisissa runkoverkoissamme. Tämä mahdollistaa meille joustavan kapasiteetin hallinnan aina useisiin terabitteihin asti ja meillä on edellytykset toteuttaa vaikka 100 gigan asiakasyhteyksiä heti, kun asiakkaan tiedonsiirtotarpeet sitä edellyttävät”, Päärni jatkaa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lounean vuonna 2021 julkaisema 10 gigan ja uusi 40 gigan laajakaista ovat saatavilla vain Lounean rakentamissa ja toteuttamissa valokuituverkoissa. Lounean palvelutarjoomaa Avoimessa Kuidussa rajoittaa toisen osapuolen valokuituverkko sekä kolmannen osapuolen hallitsema teknologia ja päätökset siitä, mitä nopeuksia palveluntarjoajat voivat verkossa asiakkaille tarjota. Omassa verkossaan Lounea voi varmistaa ja vastata asiakkaan palvelukokemuksesta kokonaisvaltaisesti aina fyysisestä kuidusta internetpalveluun asti, Päärni kertoo.
Tulevaisuudessa vaatimuksia verkkoyhteyksille kasvattavat uudet laitteet ja sovellukset. Erityisesti tältä osin nousevat esiin virtuaali- ja lisätty todellisuus sekä näiden yhdistelmä sekoitettu todellisuus, eli niin sanottu metaversumi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »