Apple on kieltänyt työntekijöiltään ChatGPT:n ja muiden generatiivisen tekoälyn työkalujen käytön. Asiasta kertoo Wall Street Journal näkemäänsä Applen sisäiseen tiedoksiantoon perustuen.
Syynä Applen päätökseen kieltää tekoälytyökalujen käyttö on huoli luottamuksellisten tietojen paljastumisesta. Generatiivisen tekoälyn ratkaisut, kuten ChatGPT, käyttävät yleensä myös käyttäjien syöttämiä tietoja palvelujensa kehittämiseen kuin myös informoimaan tulevia vastauksia muille käyttäjille, joten on mahdollista, että esimerkiksi Applen työntekijän esittämät kysymykset ja muut pyynnöt voisivat paljastaa tietoja ulkopuolisille.
Lisäksi vasta maaliskuussa ChatGPT:ssä ilmeni myös bugi, joka paljasti suoraan muiden käyttäjien keskusteluhistorioita muille käyttäjille.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OpenAI:n ChatGPT:n ohella Apple on kieltänyt työntekijöitään käyttämästä myös Microsoftin omistaman GitHubin Copilotia. joka kirjoittaa koodia ohjelmistokehittäjien puolesta.
Yhdysvalloissa lisäksi esimerkiksi JPMorgan Chase -pankki ja Verizon-teleoperaattori ovat rajoittaneet ChatGPT:n kaltaisten palvelujen käyttöä. Verkkokauppajätti Amazon puolestaan on pyytänyt käyttäjiä hyödyntämään sen sisäisiä tekoälytyökaluja ulkopuolisten sijaan.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Wall Street Journalin mukaan myös Apple on kehittänyt omaa generatiivisen tekoälyn malliaan.
Kokonaisuutena tekoälytyökalujen uskotaan voivan tehostaa merkittävästi työn tuottavuutta eri tehtävissä. Jo nykyisellään ChatGPT ja esimerkiksi GitHub Copilot voivat tehostaa merkittävästikin ohjelmistokehitystä.
Cook vastasi kysymykseen yleisluontoisesti. Aluksi Cook totesi, ettei Apple keskustele tulevista tuotesuunnitelmistaan, mutta myönsi kuitenkin tekoälyn potentiaalin ”ehdottomasti erittäin kiinnostavaksi”.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mitä viime aikoina villinneeseen generatiiviseen tekoälyyn tulee, totesi Cook siinä ”olevan joukko ongelmia, jotka täytyy ratkaista, kuten on puhuttu monissa eri paikoissa”.
Toistaiseksi julkaistuissa kielimalleissa ongelmat liittyvät muun muassa siihen, että ne tuottavat kyllä vakuuttavan oloista tekstiä, mutta faktat saattavat olla vähemmän tai enemmän pielessä. Tästä syystä toistaiseksi suuresta hypestä huolimatta kielimalleista ei ole vielä luotettaviksi vastausten tuottajiksi. Sen sijaan esimerkiksi ideoinnin apuna sekä tuotettaessa erilaisia yleisluontoisia tekstejä, ovat kielimallit jo selkeä läpimurto. Lisäksi erityisesti koodaamisessa, jossa virheet ovat selkeitä, kielimallit ovat jo löytäneet paikkansa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »