Microsoftin jo vuoden alussa 2022 julkistama Activision Blizzard -peliyhtiön jättimäinen yrityskauppa on saanut vihreää valoa Euroopan unionilta, eli komission kilpailuviranomaiselta.
Euroopan unionin hyväksyntä kaupalle saattaa jäädä kuitenkin vain kuriositeetiksi, jos se kaatuu muiden kilpailuviranomaisten, kuten tällä hetkellä näyttää todennäköiseltä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Euroopan komission mukaan se hyväksyi Microsoftin Activision Blizzard -hankinnan perustuen Microsoftin antamiin sitoutumuksiin. Microsoft on luvannut tuoda esimerkiksi Activisionin suositun Call of Duty -pelisarjan 10 vuoden ajan saataville muillekin alustoille.
Microsoft tiedotti aikeistaan ostaa Activision Blizzard -peliyhtiö 68,7 miljardilla dollarilla tammikuussa 2022 .
Huhtikuun 2023 lopulla Ison-Britannian kilpailuviranomainen Competition and Markets Authority (CMA) kertoi estävänsä kaupan kilpailusyihin vedoten. Microsoft voi kuitenkin valittaa päätöksestä, kuten se on kertonut tekevänsä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Myös Yhdysvalloissa kauppavirasto FTC vei aiemmin kaupan oikeuteen pyrkien estämään sen toteutumisen.
Ison-Britannian kilpailuviranomaisen mukaan edes Activision Blizzardin suositun Call of Duty -pelisarjan myyminen toiselle omistajalle tai Microsoftin lupaukset tarjota pelejä kilpailijoiden alustoilla eivät ratkaise kilpailuongelmia riittävällä tavalla. Euroopan unioni oli tästä asiasta eri mieltä.
Erityisesti Ison-Britannian kilpailuviranomainen on ollut huolissaan kaupan vaikutuksista vasta syntymässä oleviin pilvipelaamisen markkinoihin.
Yleisesti Microsoftin Activision Blizzard -kaupan on nähty voivan vähentää kilpailua tai johtaa monopolin muodostumiseen pelien tilauspalveluissa, pilvipelaamisessa ja pelikonsoleissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tammikuussa kaupoista tiedottaessaan Microsoft kertoi odottavansa kaupan toteutuvan heinäkuusta 2022 kesäkuulle 2023 ulottuvan tilikautensa 2023 aikana sen jälkeen, kun se on muun muassa saanut vaadittavat viranomaishyväksynnät. Näin ei kuitenkaan näytä tapahtuvan. Kaupan kaatuessa Microsoft voi joutua maksamaan Activision Blizzardille 3 miljardiin dollariin kohoavan korvauksen.
Kokonaisuutena Microsoftin Activision Blizzard -hankinnassa olisi kyse merkittävästä kaupasta, joka muuttaisi koko pelialaa. Kaupalla Microsoft nousisi maailman kolmanneksi suurimmaksi peliyhtiöksi Tencentin ja Sonyn jälkeen liikevaihdolla mitattuna. Activision Blizzardilla on pelistudioita ympäri maailman ja yhteensä lähes 10 000 työntekijää.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »