Tekoäly on noussut viime kuukausien aikana voimalla teknologia-alan keskiöön, kun erilaiset generatiivisen tekoälyn mallit OpenAI:n ja sen ChatGPT-palvelun johtamana, mutta myös esimerkiksi mitä tulee kuvien luomiseen Midjourneylla tai Stable Diffusionilla, ovat keränneet suuren suosion.
Erityisesti ChatGPT on kiinnostanut ihmisiä, ja kerännyt jopa ennätysmäisen nopeasti suuren käyttäjäkunnan.
Teknologiajäteistä Google on, hieman kompastellen, reagoinut ChatGPT:n ja OpenAI:n sen liiketoiminnalle luomaan uhkaan ja julkaissut jo oman ChatGPT:n haastajansa Bardin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple sen sijaan on seurannut generatiivisen tekoälyn nousua toistaiseksi sivustakatsojana. Applen alkuvuoden 2023 tulosjulkistuksen jälkeisessä analyytikkopuhelussa toimitusjohtaja Tim Cookilta kysyttiin kuitenkin myös generatiivisesta tekoälystä.
Cook vastasi kysymykseen yleisluontoisesti. Aluksi Cook totesi, ettei Apple keskustele tulevista tuotesuunnitelmistaan, mutta myönsi kuitenkin tekoälyn potentiaalin ”ehdottomasti erittäin kiinnostavaksi”.
Cook nosti myös yleisemmin esiin sen, kuinka Apple jo hyödyntää tekoälyä ja koneoppimista monissa toiminnoissaan, kuten kaatumisen ja kolarien tunnistamisessa sekä Apple Watchin EKG-sydänsähkökäyrämittauksessa. ”Nämä asiat eivät ole vain loistavia ominaisuuksia, ne pelastavat ihmishenkiä”, Cook totesi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Mitä viime aikoina villinneeseen generatiiviseen tekoälyyn tulee, totesi Cook siinä ”olevan joukko ongelmia, jotka täytyy ratkaista, kuten on puhuttu monissa eri paikoissa”. Toistaiseksi julkaistuissa kielimalleissa ongelmat liittyvät muun muassa siihen, että ne tuottavat kyllä vakuuttavan oloista tekstiä, mutta faktat saattavat olla vähemmän tai enemmän pielessä. Tästä syystä toistaiseksi suuresta hypestä huolimatta kielimalleista ei ole vielä luotettaviksi vastausten tuottajiksi. Sen sijaan esimerkiksi ideoinnin apuna sekä tuotettaessa erilaisia yleisluontoisia tekstejä, ovat kielimallit jo selkeä läpimurto.
Kokonaisuutena Cookin mukaan Applellakin tekoäly nähdään kuitenkin ”huikeana” ja Apple aikoo jatkoo investoimista siihen liittyviin teknologioihin tuotteissaan.
Tekoälyn viimeaikainen nousu voi johtaa myös Applen kehittämään palvelujaan entistä vauhdikkaammin. Esimerkiksi Applen Siri-avustajapalvelu hyötyisi suuresti kielimalleihin perustuvasta uudistamisesta, jonka myötä Siri voisi kehittyä nopeammin kuin on tähän asti nähty.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »