Älypuhelinvalmistajana parhaiten tunnettu OnePlus laajeni kevään 2023 aikana uusille markkinoille ensimmäisellä tablettilaitteellaan, OnePlus Padilla. Ensimmäinen OnePlus-tabletti sijoittuu keskihintaluokkaan ollen teknisesti lupaava kokonaisuus.
OnePlus Pad erottuu Android-tablettien joukosta sekä vihreällä värillään että 7:5-kuvasuhteen näytöllään. Näyttö on siis neliömäisempi kuin mihin on tableteissa totuttu, mikä valmistajan mukaan helpottaa tuottavaa työskentelyä.
Suorituskykykin on kohdillaan MediaTekin Dimensity 9000 -järjestelmäpiirin ansiosta. Akunkeston lupaillaan niin ikään olevan pitkä, ja teknisiltä lähtökohdiltaan OnePlus Pad onkin kiintoisa vaihtoehto tablettilaitteiden markkinoilla.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus Padin toimitukset Suomessa käynnistyvät 18. toukokuuta, jota ennen OnePlus Pad on ennakkomyynnissä esimerkiksi OnePlussan omassa verkkokaupassa. OnePlus Padin suositushinta Suomessa on 499 euroa 8+128 gigatavun muistiversiona. Ainut värivaihtoehto on vihreä Halo Green.
Ennakkotilaajille OnePlus tarjoaa kaupan päälle joko 80W SuperVOOC -pikalaturin tai OnePlus Folio -kotelon.
OnePlus Padin tekniset tiedot
- 11,61 tuuman LCD-näyttö 7:5-kuvasuhteella, 2800×2000 pikselin tarkkuudella (296 PPI), 10-bittisellä 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, 144 hertsin virkistystaajuudella ja 144 hertsin kosketustunnistuksella, tyypillinen kirkkaus 500 nitiä, kontrastisuhde 1400:1, näyttö-runkosuhde 88,14 prosenttia
- Stereoäänentoisto neljällä kaiuttimella
- MediaTek Dimensity 9000 -järjestelmäpiiri (4 nm, 1x 3,05 GHz ARM Cortex-X2 + 3x 2,85 GHz ARM Cortex-A710 + 4x 1,8 GHz ARM Cortex-A510, ARM Mali-G710 MC10 -grafiikkasuoritin)
- 8 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5) ja 128 gigatavua tallennusmuistia (UFS 3.1)
- 13 megapikselin takakamera, LED-kuvausvalo, videokuvaus 4K / 1080p / 720p 30 fps
- 8 megapikselin etukamera, videokuvaus 1080p / 720p 30 fps
- Wi-Fi 6 802.11a/b/g/n/ac/ax / Bluetooth 5.3 (SBC / AAC / aptX / aptX HD / LDAC) -yhteydet
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / valoisuuden tunnistin / Hall-tunnistin
- USB-C-liitäntä
- 9 510 milliampeeritunnin akku 67 watin SuperVOOC-pikalatauksella
- 258,03 x 189,41 x 6,54 millimetriä ja paino 552 grammaa
- Android 13 -käyttöjärjestelmäversio osana OxygenOS 13.1 -ohjelmistoa
Hyvää OnePlus Padissa
- Laatu ja kokonaisuus. OnePlus Pad on ulkoisesti erittäin laadukkaan ja jämäkän tuntuinen tabletti, jonka keveys ja ohuus tekevät kuitenkin samalla vaikutuksen. Myös käyttökokemus on kokonaisuutena mukava tehojen, akunkeston ja latausnopeuden ollessa kelpo tasolla. Suurelle näytölle mahtuu paljon sisältöä, ja OnePlus Padia käyttää mielellään.
- Sujuvuus. Android-tabletit eivät aina vakuuta toimivuudellaan, mutta OnePlus Pad on toista maata, mitä on syytä erikseen korostaa. Se on tarpeeksi tehokas toimiakseen sujuvasti, ja tuotekategoriassaan se on ehdottomasti onnistunut tapaus.
- Akunkesto ja latausnopeus. Yksi akullinen riittää reilusti yli 10 tunnin suoratoistokäyttöön, ja OnePlussan lupaustenkin mukaisesti myös valmiusaika on kiitettävällä tasolla. Lisäksi akku latautuu nopeasti suuresta kapasiteetistaan huolimatta – täysi lataus kestää 80 minuuttia, ja jo puolessa tunnissa varausta kertyy noin 50 prosenttia. Laturi on kuitenkin hankittava erikseen, sitä ei mukana myyntipakkauksessa OnePlus-älypuhelimista poiketen toimiteta.
- Käyttökokemus lisäosien kanssa. OnePlus Padille on saatavilla lisäosia, joista Stylo-kosketuskynä ja näppäimistökuori on nostettava esille. Kynä toimii hienosti, ja näppäimistö mahdollistaa tietokonemaisen käytön kosketuslevyineen päivineen. Myös näytön enemmän tietokonemainen kuvasuhde parantaa entisestään kokemusta. Toisaalta näppäimistöä ei ikävä kyllä ole saatavilla pohjoismaisella näppäinasettelulla.
Huonoa OnePlus Padissa
- Vähän muistia. Suomessa OnePlus Pad toimitetaan 128 gigatavun sisäisellä tallennusmuistilla, josta Android-ohjelmisto haukkaa noin 18 gigatavua. Muistikorttipaikkaa ei ole, joten lisää tallennustilaa ei saa, vaikka tarvetta ilmenisi. Tämä on sääli, sillä tabletilla katselisi mielellään esimerkiksi puhelimelta siirrettyjä videoita ja valokuvia, joita monilla on runsaasti.
- Ei mobiilidataa. OnePlus Padissa ei ole omaa mobiiliverkkoyhteyttä, vaan yhteys verkkoon hoituu vain Wi-Fin kautta.
- LCD-näyttö AMOLEDin sijaan. Kookas näyttö on mukavan tarkka, mutta LCD-teknologian vuoksi aavistuksen hailakka väritoistoltaan. AMOLED-näytöt tuottaa tunnetusti syvemmät tummat sävyt ja muutenkin laajalti paremmat värit, joten näyttöteknologia on pieni miinus.
OnePlussan ensimmäinen tablettilaite
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Tablettimarkkinat ovat perinteisesti olleet Applen iPadien temmellyskenttää, ja Android-vaihtoehtojen laatu on monesti ollut kauniisti sanottuna ailahtelevaa. Markkinoilla on kyllä valikoimaa, mutta osa edullisemmista Android-tableteista kannattaa suosiolla jättää kaupan hyllylle. OnePlussan mukaantuloa uuteen tuotekategoriaan onkin helppo pitää positiivisena asiana.
Ensimmäiset vuotensa OnePlus keskittyi yksinomaan älypuhelimiin laajentaen sitten tuotevalikoimaansa muun muassa kuulokkeisiin, älykelloihin ja nyt lopulta myös tabletteihin. OnePlus Pad on kiinalaisbrändin ensimmäinen tablettilaite, ja heti ensimmäisellä yrittämällä OnePlus on onnistunut varsin hyvin.
Ulkoisesti OnePlus Pad erottuu heti ensisilmäyksellä vihreällä värillään tablettien massasta. Valmistajansa mukaan se ”yhdistää elämän eloisuuden avaruuden laajuuteen”, ja vähemmän runollisesti ilmaistuna Halo Green -väri – sekä tabletti muutenkin – on tyylikkään pelkistetty.
Takakuoren pyöreä kamerakohouma on sijoitettu leveyssuunnassa keskelle, ja sitä kiertää hieman puunrungon vuosirenkaita muistuttava, pyöreä säiekuvio. Keskellä on OnePlussan tuttu logo, ja minimalistinen muotoilu toimii.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OnePlus Pad on edestä lasia ja muuten valmistettu alumiiniseoksesta. Laatutuntuma on kohdallaan, ja fyysisiä painikkeita on yhteensä kolme: ääni ylös, ääni alas ja virtanäppäin. Painikkeet sijaitsevat saman kulman eri sivuilla.
OnePlus Padilla ei ole pöly-, vesi- tai roisketiiviydestä kertovaa IP-luokitusta, joka onkin tableteissa harvinaista.
11,61 tuuman näytöllään OnePlus Pad on kohtalaisen kookas tabletti, joka tuntuu kuitenkin kädessä sirohkolta ohuen, vain 6,54-millimetrisen rakenteensa ansiosta. Leveys ja pituus ovat 258,03 ja 189,41 millimetriä, paino puolestaan 552 grammaa. Ulkoisesti laitteen tuntumassa ei ole moitittavaa.
OnePlus Padin näyttö on toteutettu LCD-teknologialla, jonka värintoistoa pidetään yleisesti AMOLEDia vaatimattomampana. Tässä tapauksessa näyttö toistaa värit kiitettävän täyteläisesti, vaikka ero kalliimman tabletin tai älypuhelimen AMOLED-paneeliin onkin helppo havaita.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Näytön tarkkuus on täysin riittävä, 2800×2000 pikseliä, ja ohuiden reunusten ansiosta hiuksenhienosti kullekin reunalle kaartuvalla lasilla pinnoitetun paneelin näyttö-runkosuhde on tabletiksi korkea 84,2 prosenttia.
Mielenkiintoinen yksityiskohta on hieman laatikkomainen 7:5-kuvasuhde, jollaista ei tablettimarkkinoilla ole aikaisemmin tavattu. Samankaltaisia ratkaisuja on useammin nähty läppäreissä, ja OnePlus Padin näytölle mahtuukin sisältöä hieman eri suhteessa kuin pitkulaisemmilla, suuria puhelimia muistuttavilla kilpailijoilla.
Näytön virkistystaajuus on tyypillisesti korkeimmillaan 120 hertsiä, mutta esimerkiksi osassa mobiilipeleistä on käytössä myös vieläkin korkeampi 144 hertsin asetus. Samaten kosketusherkkyys vaihtelee 120 ja 144 hertsin välillä.
Enimmäiskirkkaus jää 500 nitiin, joten kaikkein kirkkaimmissa olosuhteissa OnePlus Padin käyttäminen saattaa olla hieman haastavaa. Useimmat kuitenkin käyttänevät tablettilaitettaan lähinnä sisätiloissa, joten kirkkaus ei ole yhtä merkittävässä asemassa kuin älypuhelimilla.
OnePlus Pad on kelpo viihdelaite, vaikka kuvasuhde ei toisaalta sovikaan parhaiten 21:9-suhteessa toteutettujen elokuvien katseluun. Hyvä näyttö on saanut kuitenkin tuekseen neljä kaiutinta, jotka tuottavat korvakuulolla mukavan tasokkaan ja kuuluvan äänen.
Mukana on Dolby Atmos -tilaäänituki, minkä ohella tabletti tukee OnePlussan omaa omni bearing -äänikenttätekniikkaa, joka tunnistaa näytön suunnan ja vaihtaa automaattisesti vasemman ja oikean äänikanavan välillä. Ratkaisu toimii, ja sisältöjen kuuntelu katsomisen ohella on mukavaa myös ilman kuulokkeita.
Lisälaitteita varten käytössä on Bluetooth 5.3 -yhteys, ja verkkoon tabletti yhdistetään Wi-Fin välityksellä (Wi-Fi 6 802.11 a/b/g/n/ac/ax). Harmi kyllä omaa mobiiliverkkoyhteyttä OnePlus Padiin ei ole saatavilla. Älypuhelimesta on täten jaettava verkko aina, kun tabletilla haluaa nettiin tien päällä.
OnePlus Padissa ei liioin ole muistikorttipaikkaa. Muistikortin käyttömahdollisuutta olisi kaivannut, sillä Suomessa, kuten monilla muillakin markkina-alueilla, OnePlus Padista on saatavilla vain 128 gigatavua tallennusmuistia tarjoava versio, jossa esiasennusten jälkeen käyttöön jää noin 110 gigatavua tallennustilaa.
Tallennusmuisti on UFS 3.1 -tyyppiä, joka on keväällä 2023 toiseksi nopein kategoria kehittyneimmän UFS 4.0:n perässä.
Tallennusmuistia on todennäköisesti tarpeeksi esimerkiksi sovellusten latailuun, ja valokuviakin mahtuu laitteelle runsaasti. Esimerkiksi korkealaatuiset, puhelimelta siirretyt videot täyttävät sen sijaan muistin nopeasti, mikä kannattaa huomioida.
Yksi yllättävä OnePlus Padista puuttuva ominaisuus on sormenjälkilukija. Helppo tunnistautuminen rajoittuu vain etukameraan, joka ei ole tapana turvallisin, joskin kenties tablettilaitteissa riittävämpi kuin älypuhelimissa, sillä tabletteja katoaa ja varastetaan suhteellisesti vähemmän kuin älypuhelimia.
Runsaasti tehoja ja luotettava akunkesto
OnePlus Padin käyttökokemus on oivalla tasolla. Siitä käy kiittäminen muun muassa tehokasta MediaTek Dimensity 9000 -järjestelmäpiiriä, joka alun perin esiteltiin loppuvuodesta 2021.
Dimensity 9000 on arvostelun julkaisuhetkellä MediaTekin toiseksi tuoreinta sukupolvea ja jotakuinkin verrannollinen suorituskyvyltään tutumpaan Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 -piiriin, jota nähtiin Android-huippupuhelimissa laajalti vuonna 2022.
Etenkin Android-tablettien luokassa Dimensity 9000 on siis varsin kehittynyt vaihtoehto, joka takaakin erittäin mukavan käyttökokemuksen myös OnePlus Padilla. Monen sovelluksen rinnakkaiskäyttö on suurella näytöllä ilo, minkä ohella tehot riittävät ongelmitta esimerkiksi pelaamiseen.
Myös tuottava työskentely, kuten tekstiasiakirjojen ja esitysten käsittely on sujuvaa OnePlus Padilla, ja kaiken kaikkiaan Dimensity 9000:n suorituskyky onkin tablettien kategoriassa vahvaa tasoa yhä vuonna 2023.
Alla muutamien suorituskykytestien tuloksia OnePlus Padilla.
Suomessa OnePlus Pad on varustettu 8 gigatavun RAM-muistilla, joka on nopeaa LPDDR5-tyyppiä. Kansainvälisillä markkinoilla saatavilla on myös 12 gigatavun vaihtoehto, mutta käytännön erot jäänevät tavanomaisessa käytössä vähäisiksi.
OnePlus Pad ei liioin juuri lämpene kovassakaan rasituksessa, minkä ohella suorituskyky säilyy hyvänä myös rasituksen jatkuessa. Parhaimmillaan OnePlus Padista onkin jopa tietokoneen korvaajaksi – tai ainakin sijaistajaksi – etenkin erinomaisten lisäosien kanssa käytettäessä. Lisäosia käsitellään arvostelussa tarkemmin tuonnempana.
Tablettien käyttötavat poikkeavat runsaasti älypuhelimista, mutta akunkestossa eroja on yhtä lailla. OnePlus Pad on ohuesta rakenteestaan huolimatta varustettu suurella 9 510 milliampeeritunnin kiinteällä akulla, josta riittää virtaa jopa moneksi vuorokaudeksi, vaikka tablettia käyttäisi useita tunteja joka päivä.
OnePlus itse lupaa tabletilleen jopa kuukauden valmiusaikaa ja 14,5 tunnin yhtäjaksoista suoratoistokokemusta yhdellä latauksella. Käytännön testien perusteella lupaukset ovat ainakin lähellä totuutta, ja akunkesto todella on luotettava.
Noin puolentoista tunnin teräväpiirtoinen suoratoisto verotti akkua reilut 10 prosenttia, tunnin pelijakso hieman enemmän. Myös käytetyillä sovelluksilla, asetuksilla ja muilla tekijöillä on toki vaikutuksensa akunkestoon, mutta OnePlus Padilla se on joka tapauksessa hyvällä tasolla.
Muutaman tunnin päivittäisellä käytöllä tabletti tarvinnee ladata vain parisen kertaa viikossa.
Latausaika on akun kapasiteettiin nähden nopea: tyhjä akku täyttyy OnePlussan lupausten mukaisesti 67 watin teholla jotakuinkin tasan 80 minuutissa puolen tunnin tarjotessa noin 50 prosenttia varausta. Käyttö- ja latausajat ovat siis molemmat kohdallaan.
On hyvä huomata, ettei OnePlus Padin myyntipakkaus sisällä laturia, vaikka USB-C-kaapeli mukana onkin. Myös suojakuoret ja muut mahdolliset lisävarusteet on hankittava erikseen, ellei niitä saa kaupan päälle ennakkomyynti- tai muun erikoiskampanjan myötä.
OnePlus Padissa on yksi kamera sekä takana että edessä . Vaikka valo- ja videokuvaus eivät ole tablettien ominta alaa, on käytössä silti 13 megapikselin takakamera 4K-videotuella (30 ruutua sekunnissa) ja 8 megapikselin etukamera 1080p-videotarkkuudella.
Itse valokuvat ja videot eivät ole järin hohdokkaita, mutta videopuheluissa kamerakaksikko ajaa asiansa hienosti. Sekä etu- että takakamera sijaitsevat leveyssuunnassa keskellä, mikä auttaa kuvan kohdistamista vaikkapa etäpalaverin aikana.
Mikäli tablettia haluaa valo- ja videokuvaukseen käyttää, on OnePlus Padissa käytössä vaatimattoman yksinkertainen, mutta samalla sujuva kuvaussovellus. Perustilojen ohella saatavilla on takakameran automaattinen HDR-toiminto sekä erilliset hidastus- ja panoraamatilat.
OnePlus Pad on oiva tabletti videon välityksellä tapahtuvaan etätapaamisiin myös laadukkaiden kaiutinten ja sopivasti sijoiteltujen mikrofonien tukiessa kokemusta. Kameran korvikkeena sitä ei sen sijaan kannata käyttää, kuten ei tablettilaitteita yleensäkään.
Laadukkaiden lisäosien monipuolistama käyttökokemus
OnePlus Padissa on esiasennettuna Android 13 -pohjainen OxygenOS 13.1 -ohjelmisto, joka on hyvin samankaltainen kuin älypuhelimissa. Mukana on kuitenkin käyttöä helpottavia, eritoten tableteille suunniteltuja ominaisuuksia.
Useissa OnePlus-sovelluksissa näkymä on ikään kuin jaettu kahtia, jotta suuresta näytöstä saadaan enemmän irti. Esimerkiksi pyyhkäisemällä avautuvan pikavalikon asetuksissa on runsaasti puhelinta enemmän valintoja, ja ilmoitukset näkyvät ruudulla samaan aikaan.
Myös muun muassa asetukset on jaettu kahtia pitkälti samalla tavalla. Lisäksi vaikkapa sähköpostin liitetiedoston voi avata itse viestisisällön viereen ja täten tarkastella samanaikaisesti molempia.
Älypuhelimelta tutut pikatoiminnot, kuten kahden sormen alaspäin suuntautuvalla pyyhkäisyllä avautuva jaetun ruudun näkymä sekä kelluvat sovelluskuvakkeet, ovat saatavilla. Samanaikaisesti auki saa kaikkiaan kolme sovellusta: kaksi jaetussa näkymässä ja yhden kelluvassa ikkunassa.
OnePlus Padia vaivaa ajoittain muiltakin Android-tableteilta tuttu harmi: likimainkaan kaikkia Android-sovelluksia ei ole optimoitu suurelle näytölle. Esimerkiksi suoratoistopalvelut, toimistosovellukset, Google-sovellukset ja muut toimivat jo varsin mallikkaasti, mutta esimerkiksi peleissä voi toisinaan esiintyä haasteita. Kuten mainittua, kyse ei kuitenkaan ole OnePlussan ongelmasta, vaan yleisestä tilanteesta.
OnePlus Padissa käytössä on tutut Google-palvelut sekä liuta OnePlus-sovelluksia, joista osan voi myös poistaa niin halutessaan. Ohjelmistoa voi mukauttaa mieleisekseen väripaletein, teemoin ja monin muin toiminnoin, joten OxygenOS 13.1:stä saa monipuolisesti tehtyä omaan makuun sopivan.
OnePlus on luvannut ensimmäiselle tabletilleen kolme merkittävää Android-järjestelmäversiopäivitystä ja neljä vuotta tietoturvakorjauksia. Aikanaan luvassa ovat siis Android 14, 15 sekä 16, ja myös tietoturvan tulisi pysyä ajan tasalla aina keväälle 2027. Päivityslupaus on hyvä, oli kyse sitten yksinomaan tablettilaitteista tai laajemmasta, myös älypuhelimet kattavasta vertailusta.
Moniajo OnePlus Padilla on todella mukavaa suorituskyvynkin riittäessä. Samalla poikkeava kuvasuhde helpottaa näyttöpinta-alan hyödyntämistä, ja myös työskentelykäyttöön OnePlus Pad soveltuu hienosti, etenkin mainioine lisäosineen.
OnePlus on julkaissut tabletilleen kolme virallista lisävarustetta: kosketuskynän, magneettisen näppäimistökuoren ja seisontatuellisen suojakuoren. Lisäosien suositushinnat Suomessa ovat:
- OnePlus Stylo: 99 €
- OnePlus Magnetic Keyboard: 149 €
- OnePlus Pad Case: 59 €
Arvostelun yhteydessä pääsimme kokeilemaan OnePlus Styloa sekä Magnetic Keyboardia, ja kokemus oli mitä mainioin. Bluetoothin välityksellä paritettavan kynän käyttö on miellyttävää, vaikka kirjoittaminen poikkeaakin hieman perinteisestä paperin ja kynän yhdistelmästä tuntuman ollessa ikään kuin kovempi.
Kynä toimitetaan yhdessä vaihtopään kanssa, ja käyttö on helppoa parittamisesta alkaen. Esimerkiksi OnePlussan Muistiinpanot-sovelluksen kanssa kynällä on mukava piirrellä, ja tiettyihin graafisiin tehtäviin kyseessä on varmasti kätevä apuväline.
Vakuuttava lisävaruste on myös näppäimistökuori. Se kytketään tablettiin magneettisen liitännän avulla. Näppäintuntuma on loistava, ja mukana on myös kosketuslevy tietokonemaista käyttöä varten.
Näppis pysyy hyvin mukana myös nopeasti kirjoitettaessa, eikä häiritsevää viivettä esiinny. Kosketuslevy sen sijaan tukee tuttuja eleitä lähentämisestä kahden sormen painalluksiin, minkä ohella sillä voi simuloida pitkää näyttökosketusta.
Kosketuslevyn ansiosta OnePlus Padia voi halutessaan käyttää tyystin paneeliin koskematta, ja näppäimistöä onkin helppo suositella – yhdellä merkittävällä varauksella.
Ikävä kyllä OnePlus Magnetic Keyboardia ei ole saatavilla pohjoismaisella näppäinasettelulla, eikä sellaista näillä näkymin ole suunnitteillakaan. Ääkkösille ei siis ole omia, fyysisiä painikkeitaan.
Asetuksista kirjoituskieleksi voi toki vaihtaa vaikkapa suomen tai ruotsin, jolloin puuttuville kirjaimille varataan näppäimistöstä omat painikkeensa. Samalla tämä vaikuttaa merkkien, kuten kauttaviivojen, kaksoispisteiden ja muiden, kirjoittamiseen.
Järjestelyn omaksuminen saattaa vaatia hieman aikaa, mutta mahdoton este pohjoismaisen asettelun puuttuminen ei ole. Laadukasta näppistä on yhtä kaikki muuten mukava käyttää.
Yhteenvetona OnePlus Padin Oxygen OS 13.1 -ohjelmisto soveltuu hyvin myös suurelle näytölle. Lisäosat tekevät tabletista tarvittaessa tietokoneen korvikkeen, ja niitä onkin helppo suositella etenkin tuottavaa työtä tabletilla tekeville.
Yhteenveto: Onnistunut ensitabletti
Koronapandemia piristi Android-tablettien vuosien ajan vähäiselle huomiolle jääneitä markkinoita ihmisten viettäessä enemmän aikaa kotonaan. Sittemmin trendi on kuitenkin ollut jälleen päinvastainen, ja tuotekategoria on jälleen jäänyt hieman paitsioon – eikä vähiten laadukkaiden vaihtoehtojen puutteen vuoksi.
OnePlus ei ehtinyt mukaan lyhyeen ”tablettibuumiin”, mutta sen esikoistabletti on silti enemmän kuin tervetullut piristäjä markkinoille. OnePlus Padin suositushinta on 499 euroa, ja Android-tablettien joukossa se on ehdottomasti yksi parhaimmista valinnoista.
OnePlus Padissa on suuri näyttö, hyvät kaiuttimet, tarpeeksi tehoja, luotettava akunkesto ja päivityslupauksen perusteella pitkään ajan tasalla pysyvä ohjelmisto. Sen fiksusti sijoitetut kamerat mahdollistavat videopuhelut asianmukaisella tavalla, ja ohut rakennekin vakuuttaa. Erikseen myytävät lisäosat mahdollistavat myös työkäytön, ja kirsikkana kakun päälle myös latausnopeus – joskin erikseen hankittavalla laturilla – on erinomaisella tasolla.
Heikkouksiakin toki on. AMOLED-teknologia olisi valittuun LCD:hen verrattuna mahdollistanut vieläkin näyttävämmän katselukokemuksen, minkä ohella OnePlus Padista ei ole edes lisähinnasta saatavilla mobiiliverkkoja suoraan tukevaa versiota. Yhteydet kiinteiden Wi-Fi-verkkojen ulottumattomissa täytyy siis hoitaa esimerkiksi älypuhelimesta yhteys jakamalla. Lisäksi OnePlus Padissa ei ole muistikorttipaikaa, joten 128 gigatavun tallennusmuistin on riitettävä.
Lisäksi mainittakoon vielä, että muutoin kaikin puolin mainiota Magnetic Keyboard -näppäimistöä ei ole saatavilla pohjoismaisella näppäinasettelulla, mikä on sääli.
Noin 500 euron budjetilla OnePlus Pad on joka tapauksessa oiva valinta Android-tabletiksi. Laadukkaita, ajantasaisia kilpailijoita samassa hintaluokassa ei ole ruuhkaksi asti.
Budjetin joustaessa Samsung Galaxy Tab S8 -mallisto sisältää tasokkaita vaihtoehtoja, joskin jopa satasia korkeampaan hintaan. Myös toissavuoden Galaxy Tab S7 FE:tä voi harkita, jos kohta suorituskyky onkin hieman OnePlus Padia jäljessä. Huhuissa alkuvuodesta 2023 pyörinyt Galaxy Tab S8 FE saattaa aikanaan tarjota kiintoisan haastajan OnePlussan vaihtoehdolle.
Samsungin tableteissa on tarjolla myös mobiiliverkkoyhteys ja muistikorttipaikka, mikä kannattaa huomioida. Samaten monipuolisia lisäosia on saatavilla kattava valikoima myös pohjoismaisille käyttäjille.
Android-tablettien joukossa laajemminkin OnePlus Pad asettuu mielenkiintoiseen väliin tarjoten vahvan keskihintaisen vaihtoehdon, joka on selvästi edullisempi kuin kalliimmat huipputabletit, mutta käyttökokemukseltaan aivan eri luokkaa kuin edullisemmat parin-kolmen sadan euron tabletit.
Android-tablettien ulkopuolelta Applen iPadit tarjoavat tietenkin monin tavoin erilaisen käyttökokemuksen soveltuen hienosti esimerkiksi Mac-tietokoneen tai iPhone-älypuhelimen pariksi. Esimerkiksi 10. sukupolven Apple iPad on edullisimmillaan lähes samassa hintaluokassa OnePlus Padin kanssa ollen kenties vahvin vaihtoehto, mikäli loikkaus Androidista Applen alustalle ei haittaa. Pääsääntöisesti sovellustarjonta iPadeille on laadukkaampaa kuin Android-tableteille.
Kaiken kaikkiaan OnePlus Pad on OnePlussalta onnistunut ensimmäinen tabletti, joka varmasti löytää ostajansa tablettimarkkinoilla soveltuessaan hienosti sekä viihde- että työkäyttöön. Tablettimarkkinoilla kilpailu ei ole älypuhelinten keskihintaluokan veroinen, ja jämäkkä, sujuvasti toimiva OnePlus Pad laadukkaine lisäosineen onkin erinomainen valinta uudeksi Android-tabletiksi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »