Honor Magic5 Pro oli yksi eniten huomiota keränneistä uutuuksista helmi-maaliskuun vaihteen 2023 Mobile World Congress -messuilla. Kyseessä on erittäin kattavasti varusteltu älypuhelin aivan terävimpään kärkeen.
Honor Magic5 Pron kohokohtia ovat kolmen 50 megapikselin kameran muodostama kamerakokoonpano, 6,81-tuumainen ja neljältä reunalta lievästi kaartuva näyttö sekä luonnollisesti huippuluokan suorituskyky. Runko on vesi- ja pölytiivis ja laatutuntuma muutenkin kunnoksi.
Honor Magic5 Pro
- Android
- Lasi + alumiini
- 6,81" AMOLED HDR10+ -näyttö
- Sormenjälkilukija näytössä 3D-kasvojentunnistus
- 50 + 50 + 50 Mpiks. kamera
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -piiri
- 5100 mAh akku
Magic5 Pron yhteydessä Honor on myös pidentänyt Android-päivityslupaustaan, ja Magic5 Prolle onkin luvattu kolme Android-järjestelmäversiopäivitystä ja viisi vuotta tietoturvakorjauksia.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magic5 Pron suositushinta Suomessa on 1 199 euroa tallennusmuistiltaan runsaana 12+512 gigatavun muistiversiona.
Magic5 Pro on myynnin avaustarjouksessa Suomessa 24. huhtikuuta – 7. toukokuuta välisen ajan. Tänä aikana nopeille ostajille Honor tarjoaa kaupan päälle Honor Pad X8 -tablettilaitteen, langatonta SuperCharge-pikalatausta tukevan telineen sekä suojakuoren puhelimelle.
Värivaihtoehtoja Magic5 Prosta Suomessa ovat musta Black ja vihreä Meadow Green, joka useimmissa valaistusolosuhteissa näyttää kuitenkin varsin harmaalta.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Honor Magic5 Pron tekniset tiedot
- 6,81 tuuman kaareva LTPO AMOLED -näyttö 2848×1312 pikselin tarkkuudella (461 PPI), joustavasti mukautuvalla 120 hertsin virkistystaajuudella, 1,07 miljardin sävyn väritoistoistolla, HDR10+-tuki, kirkkaus huipussaan jopa 1 800 nitiä, PWM-kirkkaudensäätö 2 160 hertsin taajuudella, erillinen näyttöpiiri
- 3D-kasvojentunnistus
- Sormenjälkilukija näytön alla
- Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri
- 12 gigatavua RAM-käyttömuistia (LPDDR5X)
- 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia (UFS 4.0)
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,12″-koon kennolla, 1,4 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,8 mikronia), f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera f/2,0-aukolla
- 50 megapikselin periskooppirakenteinen 3,5x optisen zoomin telekamera Sony IMX858 -kennolla, f/3,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 100x digizoom
- dTOF-lasertarkennusanturi
- Monispektrinen värilämpötila-anturi ja välkkymisanturi
- Videokuvaus 4K HDR10+ 60 fps, 10-bit Magic-Log 4K 60 fps
- Edessä 12 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera 100 asteen kuvakulmalla ja f/2,4-aukolla ja 3D-syvyyskamera
- Stereokaiuttimet ja DTS: X Ultra -tilaäänituki
- Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa ja eSIM
- 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
- Wi-Fi 6 -tuki ja Wi-Fi 7 -valmis (2,4 ja 5Hz), Bluetooth 5.2 -yhteys ja NFC-lähiyhteys, infrapunalähetin
- GPS / GLONASS / BDS / Galileo -paikannus
- Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
- USB-C-liitäntä
- 5 100 milliampeeritunnin akku 66 watin langallisella ja 50 watin langattomalla Honor SuperCharge -pikalatauksella
- IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis rakenne
- Mitat 162,9 x 76,7 x 8,77 millimetriä ja paino 219 grammaa
- Android 13 -käyttöjärjestelmäversio osana MagicOS 7.1 -ohjelmistoa
Hyvää Honor Magic5 Prossa
- Loistava kokonaisuus. Honor Magic 5 Prossa on oikeastaan kaikki, mitä lippulaivapuhelimelta voi odottaa: laadukas rakenne, erinomainen AMOLED-näyttö, tehokas järjestelmäpiiri, mahtavat kamerat ja kirsikkana kakun päällä entistä parempi Android-päivitystuki. Erinomainen kokonaisuus.
- Mahtavat kamerat edessä ja takana. Kuvanlaatu on loistavaa olosuhteissa kuin olosuhteissa, ja monipuolisuudessaan Macig5 Pro hakee vertaistaan. Takana on kolme tasapainoista kameraa (pää-, ultralaajakulma- ja telekamera), joista jokaisella kuvaa mielellään. Myös syvyyskameran tukema etukamera suoriutuu tehtävistään moitteettoman hienosti.
- Suorituskyky ja näyttö. Vuoden 2023 Android-huippupuhelinten kärkeä edustava Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri ja erinomaisen tarkka ja kirkas näyttö tarkoittavat, että käyttökokemus on mainio kaikissa tilanteissa. Myös stereoääni kuulostaa hyvältä.
- Luotettava akunkestoa. Viime vuonna akunkesto oli Honor-lippulaivan Magic4 Pron heikkous, mutta nyt tilanne on toinen. Magic5 Pron akku kestää helposti aamusta iltaan, ja peruskäyttäjä selvinnee vähintään puolisentoista vuorokautta ilman sen suurempia haasteita. Myös lataus on nopea, vaikkei viime vuoden tasolle ylläkään.
- Erottavat tekijät. Honor Magic5 Prolla on hihassaan muutama ässä, joilla se erottuu markkinoilla. Erityisesti kehittynyt 3D-kasvojentunnistus, mutta infrapunalähetin, joita useimmatkaan haastajat eivät tarjoa. Lisäksi saatavilla on harvinainen 100-kertainen digitaalinen zoom, jonka käytännön hyödyllisyys on toki helppo kyseenalaistaa.
Huonoa Honor Magic5 Prossa:
- Suorituskyky rasituksen jatkuessa. Honor Magic5 Pro kellottaa testeissä hyviä tuloksia, mutta tuntuu lämpenevän hieman keskivertoa nopeammin. Samalla suorituskyky laskee, ja esimerkiksi mobiilipeleihin mieltyneet saattavat joutua pitämään taukoa silloin tällöin. Muut kuin kovat pelaajat eivät liiallista lämpenemistä tai raa’an laskentatehon väliaikaista alenemista huomaa.
- Videokuvauksen rajoitteet. Syystä tai toisesta 4K-tarkkuudella voi kuvata vain 15 minuutin mittaisia videoita, vaikka tallennustilaa kyllä riittäisi. Lisäksi joidenkin kilpailijoiden jo tukema 8K-tarkkuus puuttuu kokonaan, vaikka suurensuurta tarvetta sille ei monilla vielä lienekään.
- Madaltunut latausteho. Lataustehoa on laskettu viime vuoden 100 watista 66 wattiin langallisesti ja 50 wattiin langattomasti, ja samalla hieman edeltäjää suuremman kapasiteetin akun latausaika on pidentynyt noin vartilla reiluun 45 minuuttiin. Kyse ei varsinaisesti ole heikkoudesta, ja kokonaisuus on akunkeston pidentymisen ansiosta nyt selvästi tasapainoisempi, mutta asia on silti hyvä tiedostaa.
Laadukas ja tyylikäs lippulaiva
Huippupuhelinten lippulaivaluokka on tätä nykyä erittäin kovatasoinen, ja myös vuonna 2023 on jo toukokuuhun mennessä nähty useita huippuvarusteltuja älypuhelimia esimerkiksi Samsungilta, Xiaomilta, Motorolalta ja OnePlussalta. Honor Magic5 Pro liittyy mukaan kilpailuun haastamaan muut.
Yli tuhannen euron älypuhelimissa on tätä nykyä oikeastaan varmasti erinomainen näyttö, laatutuntuma ja suorituskyky, ja myös Honor Magic5 Prolla nämä odotukset täyttyvät. Edellä lueteltujen ominaisuuksien ohella se sisältää myös todella pätevän kamerakokoonpanon, hyvän akunkeston ja erottuvan muotoilun.
Monilta osin Honor Magic5 Pro on ulkoisesti tyypillinen nykyaikainen huippupuhelin. Painikkeita on kaksi, molemmat oikealla sivulla, ja liitäntöjä vain yksi, alalaidassa sijaitseva USB-C. Kuulokeliitäntää tai muistikorttipaikkaa ei ole, ja vankka runko on IP68-luokituksen mukaisesti vesi- ja pölytiivis.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Älypuhelin on edestä ja takaa lasia, ja selkeimmin huomion vangitsee kookas kamerakohouma, niin kutsuttu Star Wheel. Kohtalaisen selvästi rungosta nousevan kameran piirteet ovat pehmeät ja muoto pyöreä, minkä ohella se sijaitsee leveyssuunnassa keskellä. Näin ollen Magic5 Pro vaappuu tasaisella pinnalla huomattavasti vähemmän kuin useimmat kilpailijansa.
Laatutuntuma on erinomainen, ja puhelin on vakuuttavan tuntuinen 219 gramman painonsa kera. Näyttö kaartuu hienoisesti reunoille pidempien sivujen ohella myös ylä- että alasivuilta, ja ulkoisesti puhelin miellyttänee useimpia.
Paneelin vasemmassa yläkulmassa on kohtalaisen harvinaisella tavalla Android-puhelimissa pillerimäinen etukamerareikä, jossa 12 megapikselin etukameran ohella sijaitsee 3D-syvyyskamera. Tätä toista sensoria käytetään esimerkiksi 3D-kasvojentunnistuksessa, joka on Android-älypuhelimissa perin harvinainen – mutta selkeän toimiva sekä turvallinen – tapa avata lukitus ja tunnistautua.
Toki Magic5 Prosta löytyy myös sormenjälkilukija, joka on nykyisin yleiseen tapaan sijoitettu näytön alareunaan, ja sen toiminnassa ei ole moitittavaa. Myös tunnistusalueen sijoittelu on onnistunut.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Pyöreäkulmaista Honor Magic5 Prota pitelee mielellään kädessä, mutta puhelin on hyvin liukas, joten myyntipakkaukseen sisältyvää silikonisuojakuorta kannattaa käyttää. Ilahduttavasti myös 66 watin laturi kaapeleineen sisältyy pakettiin, ja näytönsuojakin on puhelimessa valmiina.
Ulkoisesti Honor Magic5 Pro on siis hieno kokonaisuus, mikä pätee myös tekniikkaan. Esimerkiksi näyttö ja suorituskyky ovat ensiluokkaisella tasolla.
Honor Magic5 Prossa on 6,81-tuumainen AMOLED-näyttö 2848×1312 pikselin tarkkuudella ja mukautuvan virkistystaajuuden mahdollistavalla LTPO-teknologialla. Virkistystaajuus on enintään 120 hertsiä ja tuumakohtainen pikselitiheys 461.
Näytön enimmäiskirkkaus yltää automaattiasetuksilla jopa 1 800 nitiin, joka lukeutuu älypuhelimissa lähelle terävintä kärkeä. Näytön värien kalibrointi on Honorin mukaan suoirtettu erikseen kahdelle kirkkaudelle, jolloin se on optimoitu sekä sisä- että ulkotiloihin (120 ja 800 nitiä).
Käyttömukavuus on huomioitu PWM-kirkkaudensäädöllä, joka toimii korkealla 2 160 hertsin taajuudella. Käytännössä korkea taajuus minimoi silmin havaittavaa välkkymistä, joka joillakin heikkotasoisemmilla paneeleilla on huomattavaa esimerkiksi hämärässä.
Näyttö toistaa värit erittäin luontevasti, ja tarkkuudeksi on valittavissa kaikkiaan kolme tasoa. Myös virkistystaajuutta voi toki mukauttaa, ja erillinen näyttöpiiri varmistaa loistavan katselukokemuksen, kuluttipa Magic5 Prolla sitten millaista sisältöä hyvänsä.
Näyttöpiirin avulla Magic5 Pro osaa mukauttaa tavanomaista SDR-sisältöä HDR-tasoiseksi, ja paneelissa on sekä HDR10+-tuki että IMAX Enhanced -luokitus. Mukavana lisänä saatavilla on myös erillinen eKirja-tila, joka mukailee mustavalkeine värisävyineen lukulaitteita parantaen lukukokemusta kaikissa käyttötilanteissa.
Silmämääräisesti parasta näyttöä on vaikea valita, mutta muun muassa näyttö- ja kameratestaamiseen erikoistuneen DxOMarkin testissä Magic5 Pron näyttöpaneeli sijoitettin myös sen toistaiseksi testaamista parhaaksi helmikuussa 2023. Magic5 Pron näyttö onkin kaikin puolin erinomainen, olipa kyse sitten kirkkaudesta, tarkkuudesta, mukautettavuudesta tai värintoistosta.
Luonnollisesti Honor Magic5 Prossa on myös stereokaiuttimet, jotka tuottavat kohtalaisen täyteläisen äänen. Kummallakin kaiuttimella tuntuu olevan oma tehtävänsä puhelimen alalaidassa sijaitsevan kaiuttimen keskittyessä bassoon sekä korkeisiin taajuuksiin ja näytön yläpuolelle istutetun taas vokaali- sekä keskitaajuuksiin. Ratkaisu toimii, ja tasapainoista ääntä kuuntelee mielellään.
Huippuluokan käyttökokemus edellyttää myös kehittynyttä suorituskykyä, ja Honor Magic5 Pro onkin varustettu Qualcommin Snapdragon 8 Gen 2:lla. Marraskuussa 2022 julkistettu tehopiiri on Android-maailman valioyksilöitä pitkälle tulevaisuuteen.
Peruslaskennassa piiri on edellisestä sukupolvesta kehittynyt Qualcommin mukaan jopa 35 prosenttia ja graafisessa suorituskyvyssä neljänneksen. Suorituskykytesteissä piiri on osoittautunut lupausten mukaiseksi, ja ero vuosien 2022 ja 2023 älypuhelinten välillä onkin selkeä mittauksissa, vaikkei käytännössä suurelta osin kovin suurta eroa olekaan havaittavissa.
Honor Magic5 Pro sijoittuukin suorituskykytesteissä hyvin lähelle kärkeä, joskin tulokset jäivät varsin säännönmukaisesti muutamalla prosentilla muista Snapdragon 8 Gen 2 -puhelimista. Pienet erot tuloksissa voivat kuitenkin selittyä osin myös testausympäristön olosuhdemuutoksilla, ja tilanne myös muuttua ohjelmistopäivitysten optimointien myötä.
Kuten kaikki hintaluokkansa edustajat, myös Honor Magic5 Pro selviytyy ongelmitta moniajosta, pelaamisesta ja koko lailla kaikesta, mitä kuvitella saattaa.
Honor Magic5 Pro tuntuu lämpenevan verrattain nopeasti muutamiin aiemmin testaamiimme verrokkeihinsa nähden kovassa rasituksessa, ja testien mukaan myös suorituskyky hieman laskee lämmön noustessa. Esimerkiksi graafisesti raskaampia pelejä harrastavien on hyvä ottaa tämä huomioon.
Suomessa Honor Magic5 Pro on varustettu 12 gigatavun RAM-muistilla (LPDDR5X) ja peräti 512 gigatavun tallennustilalla (UFS 4.0). Tallennusmuistia on siis enemmän kuin useimmissa haastajissa, ja kumpikin muisti on yllätyksettömästi toistaiseksi nopeinta mahdollista laatua.
Paranneltu Android-kokemus ja luotettava akunkesto
Honor Magic5 Pro on luonnollisesti varustettu Android 13 -pohjaisella ohjelmistolla, joka on täksi vuodeksi brändätty uudelleen. Tuttu MagicUI on muuttunut MagicOS:ksi, josta on nyt käytössä versio 7.1.
Uudelleennimeämisellä Honor pyrkinee erottautumaan entisestä emoyhtiöstään Huaweista, josta se itsenäistyi Yhdysvaltain kieltolistapäätöksen heikenettyä kiinalaisjätin asemaa. Huawei- ja Honor-ohjelmistoissa on toki yhä paljon samaa, mutta kaksikosta vain Honorilla käytössä on kaikki tutut Google-palvelut – niin myös Magic5 Prossa.
Uudesta nimestä huolimatta ohjelmisto on hyvin samankaltainen kuin edellisinä vuosina. Kuvakkeet, asetukset, pikanäkymät ja ilmoitusvalikko ovat säilyneet jotakuinkin muuttumattomina, ja käyttökokemus on yhä verrattain yksinkertainen ja pirteä.
MagicOS 7.1 poikkeaa selvästi vakio-Androdista, ja mukana onkin monenlaista kokeiltavaa. Esimerkiksi kotinäytön sovelluskuvakkeita voi pyyhkäisemällä laajentaa ilmoitusten sekä lisätietojen toivossa, ja samaten perinteisiä kansioita voi suurentaa eräänlaisiksi sovellustarjottimiksi.
Oletuksena käytössä ei ole ensinkään sovellusvalikkoa, vaan kaikki ohjelmat on lisätty kotinäytölle. Myös valikon voi toki aktivoida asetuksista, ja samaten sovelluskuvakkeita, teemoja, aina päällä -näyttöä, fontteja ja monia muita voi muokata kuten tahtoo.
Vakio-Androidista tutut teemavärit, jotka vaihtavat esimerkiksi sovellusten korostevärejä ja pikavalintoja, eivät kuulu MagicOS 7.1:n valikoimaan, mutta sen korvikkeeksi tarjolla on reilusti kattavampi valikoima erilaisia mukautusmahdollisuuksia.
Kuten mainittua, ovat mukana Googlen kattavat palvelut. Saatavilla on myös laaja kattaus Honorin omia sovelluksia, joista etenkin erinomainen Galleria ansaitsee erityismaininnan. Myös kalenteri, infrapunalähetintä tukeva kaukosäädin, sää, optimointi, tietoturva ja monet muut ovat totutusti saaneet oman, kätevän Honor-sovelluksensa.
Ohjelmistossa on lisäksi valmius suurella näytöllä tapahtuvaa, tietokonemaista käyttöä varten, ja puhelimeen voi Bluetoothilla kytkeä sekä hiiren että näppäimistön. Kaiken muun ohella saatavilla on Honor Share -pikajako valmistajan laitteiston välistä tiedonsiirtoa varten, vaikka myös Androidin tuttu pikajako on toki käytettävissä.
Oletuksena värikkään pirteään MagicOS 7.1:ään on helppo tottua, ja tutustumisen jälkeen kaikenlaista kokeiltavaa ja tutkittavaa riittää pitkäksi aikaa. Käyttökokemus on mukava ja monipuolinen, ja onkin käyttäjästä kiinni, miellyttääko puhdas vakioratkaisu vai Magic5 Pron tarjoama, mukautettu Android enemmän.
Täksi vuodeksi Honor on myös parantanut päivityslupaustaan kiitettävästi. Magic5 Prolle on luvattu kolme Android-järjestelmäversiopäivitystä, joten aikanaan sille ovat tulossa Android 14, 15 ja 16, minkä ohella tietoturvan on taattu pysyvän ajan tasalla keväälle 2028.
Toistaiseksi ”uusi Honor” on kuitenkin julkaissut erityisesti versiopäivityksiä älypuhelimilleen melkoisen verkkaisesti. Tahdin soisikin parantuvan, sillä pitkästäkään päivityslupauksesta ei ole iloa, jos uudistuksia joutuu odottamaan kohtuuttoman kauan. Ainakin itse lupaus on kuitenkin nyt kohdallaan, vaikkei aivan Samsungin markkinoiden parhaalle 4+5 vuoden tuen tasolle ylläkään.
Kuten edellä mainittiin, on järjestelmäpiiri Snapdragon 8 Gen 2 raa’assa tehossa mitattuna selvä edistysaskel edeltäjästään, mutta sen kohentunut energiatehokkuus lienee käytännön tasolla vieläkin merkittävämpi parannus. Siinä missä Honor Magic5 Pron edeltäjää vaivasi heikohko käyttöaika, on tilanne tänä vuonna huomattavasti parempi.
Qualcommin tekemien optimointien ohella akkukokoa on kasvatettu merkittävästi (4 600 vs. 5 100 milliampeerituntia), ja samalla MagicOS 7.1 -ohjelmistosta on pyritty kehittämään vähävirtaisempi. Tuloksena on älypuhelin, jonka akku kestää helposti ainakin yhden vuorokauden, vaikka näyttöön valitsisi korkeimman tarkkuuden ja virkistystaajuuden.
Honor Magic5 Pron akku kestää hienosti suoratoistoa, selailua, valokuvausta ja pelailua. Myös valmiustilassa ollessaan se kuluttaa virtaa kiitettävän vähän, ja hieman säästäväisellä käytöllä edes kahden vuorokauden käyttöaika ei ole mahdottomuus.
Lippulaivojen vertailussa älypuhelin sijoittuu akunkestossa mitattuna lähelle kärkeä. Puhelin myös latautuu nopeasti, noin 50 minuutissa, vaikka lataustehoa onkin merkittävästi laskettu sitten viime vuoden.
Honor Magic4 Pro tuki sekä langallista että langatonta latausta korkealla 100 watin teholla, mutta seuraajalla vastaavat lukemat ovat 66 ja 50 wattia. Langallinen latausaika on täten kohonnut noin puolituntisesta reiluun kolmevarttiseen, mutta tasapaino lataus- ja käyttöaikojen välillä on joka tapauksessa nyt reilusti viime vuotta parempi.
Vartissa varausta kertyy noin 45 prosenttia, puolessa tunnissa taas 75 prosenttia. Tarvittaessa Honor Magic5 Prolla voi myös ladata langattomia (Qi) pienlaitteita, kuten kuulokkeita, viiden watin teholla.
Kaikkiaan akunkeston ja lataustehon suhde on Honor Magic5 Prolla selvästi parempi kuin edeltäjällä.
Kamerapuhelinten valioyksilö
Honor Magic5 Prossa on panostettu erityisesti valokuvaamiseen, ja viime vuoteen verrattuna kamerakokoonpanoa on päivitetty monin tavoin. Takana on teknisesti vakuuttava, kolmesta 50 megapikselin kamerasta rakentuva kokonaisuus, edessä taas yksi 12 megapikselin etukamera.
- Kolme takakameraa
- 50 megapikselin pääkamera 1/1,12″-koon kennolla, 1,4 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen 2,8 mikronia), f/1,6-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
- 50 megapikselin 122 asteen ultralaajakulmakamera f/2,0-aukolla
- 50 megapikselin periskooppirakenteinen 3,5x optisen zoomin telekamera Sony IMX858 -kennolla, f/3,0-aukolla ja optisella kuvanvakaimella, 100x digizoom
- dTOF-lasertarkennusanturi
- Monispektrinen värilämpötila-anturi ja välkkymisanturi
- Videokuvaus 4K HDR10+ 60 fps, 10-bit Magic-Log 4K 60 fps
- Edessä 12 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera 100 asteen kuvakulmalla ja f/2,4-aukolla ja 3D-syvyyskamera
Pääkameran tarkkuus on sama kuin edeltäjässä, mutta teknisesti kamera on toista maata. Suuremman kennon ansiosta kamera haalii kuviin selvästi enemmän valoa, minkä ohella käytössä on nyt myös optinen kuvanvakautus.
Pääkameran aukkokokoa on kasvatettu, mikä pätee myös ultralaajakulmakameraan. Kolmas kamera, 3,5-kertaisen optisen zoomin tarjoava telekamera puolestaan venyy jopa 100-kertaiseen digitaaliseen lähennykseen haastaen Samsungin tutun Space Zoomin.
Mielenkiintoisesti sekä ultralaajakulma- että telekameraa voi käyttää myös lähikuvaukseen. Ultralaajakulmakameralla kuvausetäisyys on muutamia senttimetrejä, telekameralla taas noin 30. Mikäli makrokuvaus kiinnostaa, on Honorilla täten tarjota useita vaihtoehtoja yhdessä puhelimessa.
Takakameroidenkin toimintaa tukee myös lasertarkennus.
Paperilla Honor Magic5 Pron kamerakattaus on vakuuttava. Mikä parasta, heijastuu tekninen kyvykkyys suoraan myös kuvalaatuun.
Pääkameran valokuvat hakevat vertaistaan olosuhteista riippumatta. Värit ovat upean eläväiset, yksityiskohdat tarkkoja ja kontrastit kohdillaan. 50 megapikselin kamera tallentaa oletuksena neljä pikseliä yhdistäen 12 megapikselin kuvia (suoraan laskennallisen 12,5 megapikselin sijaan), mikä johtuu otosten hienoisesta rajaamisesta käsittelyn yhteydessä. Käytännön vaikutusta oikulla ei ole – ainakaan heikentävää sellaista.
Pääkameran valokuvat kestävät helposti vertailun parhaisiin kamerapuhelimiin, ja itse asiassa Magic5 Pron näyttöä kehunut DxOMark tuomitsi älypuhelimen aiemmin yhdeksi parhaista myös kameratestissään.
Ultralaajakulmakameran otokset ovat 12,5 megapikselin kokoisia ja kaikin puolin loistavia nekin. Laaja 122 asteen kuvakulma helpottaa kuvaamista ahtaissakin tiloissa, ja yksityiskohdat pysyvät terävinä myös kuvan laidoilla ilman merkittävää vääristymistä. Värit ovat pikälti pääkameran tasolla, ja laatu vakuuttaa.
Myös täyden 50 megapikselin kuvaustila on saatavilla kaikilla takakameroilla, mutta käytännössä suuremmalle kuvakoolle ei ole tarvetta automaattiasetusten tuottaessa erinomaisia otoksia. Hämärässäkään asetuksiin ei tarvitse koskea, mutta pimeässä erillisestä yötilasta on apua.
Valaistuksen heikentyessä pääkamera säilyttää tasonsa kamerakolmikosta parhaiten, mikä ei ole yllättävää. Myös ultralaajakulmakuvat näyttävät kuitenkin hienolta, ja optisesti zoomattuihinkin otoksiin tallentuu mukavasti sisältöä, vaikka kohinaa toki jonkin verran ilmenee.
Päivänvalossa telekamera suoriutuu oivallisesti, ja optisesti zoomatut valokuvat ovat komeaa katsottavaa. Lähennystä voi vapaasti mukauttaa liukukytkimellä jopa 100-kertaiseksi asti, ja noin 10-kertaiselle tasolle saakka yksityiskohtien runsaus säilyy vaikuttavana.
Telekamera säilyttää myös värit kiitettävän hyvinä, mikä ei edes lippulaivaluokassa ole itsestäänselvyys. Kauemmas zoomattaessa kuvanlaatu ymmärrettävästi heikkenee, ja 100-kertaisesti lähennetyissä otoksissa yksityiskohdat alkavat jo puuroutua melkoisesti.
Alla olevissa vertailukuvissa Honor Magic5 Pron kameroita on verrattu Samsung Galaxy S23 Ultraan. Pääkamerassa kyse on pitkälti makuasioista ultralaajakulmaotosten ollessa hieman terävämpiä Magic5 Prolla. Galaxy S23 Ultra puolestaan säilyttää yksityiskohtia tarkemmin, kun telekameraa haastetaan äärimmilleen.
Vertailussa vasemmalla Samsung Galaxy S23 Ultra, oikealla Honor Magic5 Pro.
Kaikki edellä olevat valokuvat ovat saatavilla täysikokoisina tässä Dropbox-kansiossa. Arvostelun lopussa on myös runsaasti lisää esimerkkivalokuvia Honor Magic5 Pron kameroilla.
Laadukkaan kamerakokoonpanon täydentää etukamera, jolle kamerasovellus tarjoaa käyttöön peräti kolme erilaista kuvakulmaa (1x, 0,8x ja 0,7x). Perinteiseen selfie-kuvaan mahtuu mukaan siis helposti seuraksi useampikin tuttava, ja kuvanlaatu miellyttää silmää. Magic5 Pro silottaa ihoa maltillisesti tehden kuvista tyylikkään, mutta silti luonnollisen näköisiä.
Honor Magic5 Pro on siis erinomainen kamerapuhelin, mutta ei suinkaan täysin virheetön. Syystä tai toisesta sen vakaat ja kaikin puolin näyttävät 4K-videot on rajattu enimmäismitassa 15 minuuttiin, ja esimerkiksi Galaxy S23 Ultrasta tuttu 8K-tarkkuus puuttuu kokonaan.
Muotokuvat, panoraamat ja etu- sekä takakameran kuvaa yhdistävät kaksoisvideot näyttävät hienolta, minkä ohella käytössä on muun muassa elokuvaustila 21:9-kuvasuhteella. Honorin luoma kamerasovellus on kattava ja yksinkertainen, mikä entisestään korostaa Magic5 Pron asemaa loistavana kamerapuhelimena. Zoom-valinnatkin on nyt kuvausnäkymässä viimein asemoitu paremmin käden ulottuville, joten yksi tähän asti Honor-puhelimissa ärsyttänyt yksityiskohta on korjattu.
Mikäli etsimällä etsii nipotettavaa, on kamerasovelluksen ajastustoiminto kenties hieman turhan hankala löytää. Usein ajastimen saa aktivoitua parilla napautuksella, mutta Honorin ohjelmistossa toiminto on majaillut syvemmällä pääasetuksissa jo useamman vuoden ajan.
Kuvatuista valokuvista ja videoista voi nopeasti luoda pienempiä tai suurempia kokonaisuuksia Galleriassa vaikkapa sosiaalisessa mediassa jaettavaksi, ja kokonaisuus hakee vertaistaan.
Honor Magic5 Pro on erinomainen kamerapuhelin.
Yhteenveto: Honor Magic5 Pro on lippulaivojen parhaimmistoa
Honor Magic5 Pro on kokonaisvaltainen lippulaiva, joka sisältää pitkälti kaiken, mitä huippupuhelimelta sopii keväällä 2023 odottaa. Edestä ja takaa lasinen rakenne on pöly- ja vesitiivis, AMOLED-näyttö tarkka sekä sulava, järjestelmäpiiri viimeisintä huutoa ja kamerat kaikkien aikojen parhaita.
Kun listaan lisätään vielä edelleen nopeasti latautuva akku, asiallinen akunkesto ja monipuolinen Android-kokemus pidennetyllä – ja toivottavasti jatkossa myös aiempaa nopeammalla – päivitystuella, on kyseessä houkutteleva vaihtoehto uudeksi huippupuhelimeksi.
Honor Magic5 Pron suositushinta Suomessa on 1 199 euroa, ja hinnalleen älypuhelin tarjoaa mukavasti vastinetta – erityisesti, kun huomioidaan 512 gigatavun tallennusmuistin koko.
Vaihtoehtojakin toki riittää.
Yli tonnin budjetilla taskuunsa saa joka tapauksessa erinomaisen älypuhelimen, ja Samsung Galaxy S23 Ultra ja Xiaomi 13 Pro ovat kenties selvimmät haastajat Honor Magic5 Prolle. Samsungin tarjokas sisältää ekstrana S Pen -kosketuskynän ja lyömättömän 4+5 vuoden päivitystuen, Xiaomin vaihtoehto taas nopeamman latauksen.
Hieman edullisempia vaihtoehtoja ovat Samsung Galaxy S23, sisarmalli Galaxy S23+ ja Xiaomi 13. Jälleen vertailu johtaa tuttuihin johtopäätöksiin: hieman hitaammin akkunsa täyttävät Galaxy-älypuhelimet loistavat päivitystuellaan, Xiaomi 13 taas nopealla latausajallaan.
Puhtaaseen Androidiin mieltyneiden kannattaa ottaa vertailuun myös Motorola Edge 40 Pro, minkä ohella OnePlus 11 on varteenotettava haastaja, josta kuitenkin uupuvat vesitiiviys ja langaton lataus.
Magic5 Prossa yksi mielenkiintoinen lisä käytännössä kaikkiin kilpaileviin Android-huippupuhelimiin verrattuna on sen 3D-kasvojentunnistus, joka on pelkkään etukameraan perustuvaa turvallisempi ja samalla sormenjälkilukijaa kätevämpi tunnistautumistapa.
Kaiken kaikkiaan Honor Magic5 Pro on älypuhelin, jonka kokonaisuutta on vaikea päihittää. Markkinoiden parhaisiin lukeutuva kamerakattaus yhdistyy monipuoliseen sekä teknisesti pätevään käyttökokemukseen tavalla, joka tekee Magic5 Prosta vahvan vaihtoehdon vuoden 2023 huippupuhelinten joukossa.
Honor Magic5 Pro ansaitseekin ostosuosituksen. Reilusti yli tonnin ylittävälle hinnalleen se tarjoaa oivasti vastinetta ollen kokonaistaltaisen tasokas kokonaisuus.
Arvostelun lopuksi vielä esimerkkikuvia Honor Magic5 Pron kameroilla. Sisällönhallintajärjestelmä pakkaa kuvia varsin rajusti, joten lähemmin niitä kannattaa tarkastella täydessä koossaan alkuperäisversioina. Täysikokoiset kuvat ovat saatavilla myös tässä Dropbox-kansiossa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »