Kryptovaluutta Solanan kanssa yhteen kytkeytyvä Solana Saga -älypuhelimen tulossa saataville nyt huhtikuusta alkaen.
Jo kesällä 2022 varattavaksi tulleen Solana Sagan toimitukset alkavat 20. huhtikuuta.
Solana Saga -älypuhelimen taustalla on mielenkiintoinen tarina. Omaa Android-älypuhelintaan kehittänyt OSOM ilmoitti kesäkuussa 2022 uudesta yhteistyöstä, jonka myötä aiemmin OSOM OV1 -nimellä markkinoille odotettu älypuhelin muuttukin nimeltään Solana Sagaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
OSOM Productsin takana oleva joukko perustajia ja työntekijöitä työskenteli aiemmin Androidin perustajan kaatuneessa puhelinfirmassa Essentialissa. Essential Products oli Androidin perustajan, sen Googlelle myyneen ja sitä vielä pitkään johtaneen Andy Rubinin perustama yritys, joka toi markkinoilla Essential Phone -älypuhelimen. Värikkäiden vaiheiden jälkeen Essential lopetti toimintansa keväällä 2020.
OSOM Productsin alullepanijana on toiminut Essentialilla tutkimusta ja tuotekehitystä johtanut Jason Keats ja sen takana on laajemminkin joukko muun muassa entisiä Essentialin työntekijöitä. Uudesta yrityksestä kuultiin ensi kerran jo vuonna 2020.
Kesällä 2022 OSOM kertoi yhteistyöstä Solana Labsin tytäryhtiön Solana Mobilen kanssa. Alun perin OSOM OV1:tä oli markkinoitu yksityisyyteen keskittyvänä huippupuhelimena, ja yhteistyön myötä mukaan tuli kryptovaluuttakytkös.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Solana Sagassa on 6,67 tuuman ja 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuuden AMOLED-näyttö 120 hertsin virkistystaajuudella, Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 -järjestelmäpiiri, 12 gigatavua LPDDR5-tyypin RAM-käyttömuistia, 512 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, microSD-muistikorttipaikka sekä 4 110 milliampeeritunnin ja tuki langattomalle lataukselle.
Takana Solana Saga sisältää 50 megapikselin pääkameran f/1,8-aukolla ja optisella kuvanvakaimella sekä 12 megapikselin ultralaajakulmakameran f/2,2-aukolla. Edessä on 16 megapikselin kamera f/2,4-aukolla.
Luonnollisesti 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi ominaisuuksiin kuuluvat Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.2 / NFC -yhteydet. Hienoisena erikoisuutena mukana on myös tuki ultra wideband (UWB) -lähilaitepaikannukselle, jota Android-laitteissakin on käytetty esimerkiksi digitaalisten autonavainten yhteydessä.
Solana Sagan mitat ovat 164 x 75,3 x 8,4 millimetriä ja paino 247 grammaa. Rakenne on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Käyttöjärjestelmäversiona on Android 13.
Kokonaisuutena Solana Saga ei perinteisten teknisten ominaisuuksien osalta yllätä, vaan ne ovat varsin tavanomaiset moderneille Android-huippupuhelimelle. Järjestelmäpiiri Solana Sagassa on ehtinyt jäädä jo sukupolven vanhaksi. Lisäksi akun kapasiteetti on tavanomaista pienempi.
Materiaaleiltaan puhelin erottuu joukosta, sillä takapinta on keraamia ja sivuja kiertää ruostumattomasta teräksestä valmistettu runko.
Kryptovaluutta- ja web3-ominaisuuksien osalta Solana Sagassa on Solana Mobile Stack, joka tarjoaa sovelluskehittäjille työkalut erilaisten krypto- ja web3-sovellusten rakentamiseen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Tällä hetkellä web3:a ei ole tehty älypuhelimille, ja tarvitset tietokoneen selaimen, jotta voit hyödyntää sitä täysimääräisesti. Solana Mobile Stack on Androidille rakennettu kryptokerros, joka tekee mobiilista web3:n käyttökokemuksesta saumattoman”, on Solana kertonut.
Älypuhelimessa Solana Mobile Stackin Seed Vault on integroitu laitteen turvallisen Secure Element -osion kanssa salausavainten ja muiden tärkeiden tietojen tallentamiseksi. Kryptotransaktiot vahvistetaan sormenjälkitunnistuksella, puhelimen ominaisuuksien kerrotaan helpottavan kryptosovellusten käyttöä. Solana dApp Store -sovelluskaupasta puhelimeen voi ladata lisää Solana-pohjaisia sovelluksia.
Yksi erikoisuus puhelimessa on lisäksi sen USB-C-kaapeli, joka esiteltiin jo vielä, kun puhelinta odotettiin markkinoille OSOM OV1 -nimellä. Erikseen myytävässä kaapelissa on mekaaninen kytkin, jolla voi kytkeä päälle ja pois kaapelin datasiirto-ominaisuudet. Näin kaapelilla voisi ladata puhelinta myös julkisesta USB-portista, esimerkiksi lentokoneessa tai ravintolassa. Tavallisesti tämä luo tietoturvauhan, mutta OSOMin suunnittelemassa kaapelissa kytkimellä saa poistettua käytöstä datasiirtoon tarkoitetun osan USB-C-liitännästä.
Hintaa Solana Sagalla on 1 000 dollaria eli noin 910 euroa, ja puhelin on ostettavissa vain kryptolompakolla. Tällä hetkellä puhelin ei ole vielä ostettavissa uusille asiakkaille, vaan uusi myynti on aukeamassa 8. toukokuuta. Solana Mobile -verkkosivuilla voi jo ilmoittautua sähköpostiosoitteella saadakseen tiedon puhelimen tulosta jälleen tilattavaksi.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »