Nothingin 22. maaliskuuta julkistamat täyslangattomat Ear (2) -nappikuulokkeet ovat nyt tulleet laajemmin saataville.
Nothing toi kuulokkeensa tilattavaksi omassa verkkokaupassaan jo heti julkistuksen jälkeen, mutta nyt ne ovat tilattavissa ja saatavilla suoraan myös jälleenmyyjiltä. Suomessa kuulokkeet ovat tilattavissa ainakin Elisalta ja Verkkokauppa.comilta, ja viimeksi mainitun osalta kuulokkeet ovat heti saatavilla myös Helsingin myymälästä. Elisa myy kuulokkeita vain verkkokaupassaan.
Nothing Ear (2):n suositushinta Suomessa on 159 euroa, mutta Verkkokauppa.comissa hinta on 159,99 euroa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Ear (2) -kuulokkeet ovat ex-OnePlus-pomo Carl Pein vuonna 2020 perustaman Nothingin järjestyksessään neljäs tuote. Aiemmin Nothingilta on nähty ensin kesällä 2021 Nothing Ear (1) -kuulokkeet, sitten kesällä 2022 Phone (1) -älypuhelin ja viimeksi lokakuun 2022 lopulla Nothing Ear (stick) -kuulokkeet.
Selvästi erottavin tekijä Nothingin kuulokkeissa on edelleen niiden design, joka erottuu joukosta läpinäkyvyydellään. Latauskotelossa on läpinäkyvä kuori, kuten myös itse kuulokkeiden varressa. Designiin ei ole tehty muuten suuria muutoksia, mutta Nothing Ear (2) -latauskotelo on nyt aiempaa pienemmät. Koko tilavuudellla mitattuna on laskenut jopa 30 prosentilla.
Latauskotelon muotoilussa on tapahtunut myös muutos siinä, että valkoinen ydinosa muodostaa nyt suoraan osan kotelon pohjasta, kun aiemmin valkoinen osa jäi kokonaan läpinäkyvän kuoren sisälle.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Yksittäisen Nothing Ear (2) -kuulokkeen paino on 4,5 grammaa verrattuna Nothing Ear (1):n 4,7 grammaan. Kuulokkeen mitat ovat 29,4 x 21,5 x 23,5 millimetriä, kun Ear (1):n mitat olivat vastaavasti 28,9 x 21,5 x 23,5 millimetriä.
Latauskotelon mitat ovat 55,5 x 55,5 x 22 millimetriä ja paino 51,9 grammaa verrattuna Ear (1):n latauskotelon 58,6 x 58,6 x 23,7 millimetrin mittoihin ja 57,4 gramman painoon.
Nothingin mukaan Ear (2) -kuulokkeet tarjoavat edeltäjiään paremman äänenlaadun.
Kuulokkeissa käytetty kaiutinelementti on nyt kalvonsa osalta kustomoitu Nothingille, ja sisältää esimerkiksi aiempaa voimakkaamman magneetin. Kalvossa materiaalina on käytetty grafeenia sekä polyuretaanimuovia. Kaiutinajurin koko on yhä 11,6 millimetriä. Uutta on elementtiä ympäröivä kaksoiskammiodesign.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Äänentoistoa kuvaillaan selkeämmäksi, minkä lisäksi matalien äänien bassotoiston kerrotaan olevan syvempää, mutta pehmeämpää.
Osaltaan äänentoiston laatua parantaa myös uutena lisäyksenä mukaan tullut tuki LHDC 5.0 -äänikoodekille, kun Nothing Ear (1) -kuulokkeissa oli vain tuki tavanomaisille SBC- ja AAC-äänikoodekeille. LHDC-koodekin mahdollistaman korkeamman bittivirran (24-bit / 192 kHz, jopa 1 Mbit/s) äänentoiston myötä Nothing Ear (2) -kuulokkeet kantavat nyt myös Hi-Res Audio -sertifiointia.
Kuulokkeiden Bluetooth-yhteys on noussut 5.3-versiotasolle Ear (1):n Bluetooth 5.2 -tuesta. Mukana on nyt myös Dual Connection -multipoint-tuki, joka mahdollistaa kuulokkeiden yhdistämisen kahteen laitteeseen samanaikaisesti ja yhteyden saumattoman vaihtumisen näiden välillä. Uuden antennin sijainnin kuulokkeissa Nothing kertoo parantavan yhteyden laatua merkittävästi, jopa 50 prosentilla.
Ear (2) -kuulokkeiden kanssa Nothing tarjoaa myös nyt täysin kustomoitavan taajuuskorjaimen.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Nothing X -sovelluksessa on lisäksi tarjolla testi, joka analysoi korvakäytävän muodon ja mukauttaa äänentoiston sen perusteella sopivaksi henkilökohtaisella ääniprofiililla huomioiden kuulon tason.
Aktiivista melunvaimennusta Ear (2) -kuulokkeissa Nothing kertoo parannetun selvästi. Aktiivinen melunvaimennus hiljentää ulkopuolisia ääniä jopa noin 40 desibelillä, ja uutta on vaimennuksen mukautuminen eri käyttöympäristöihin, minkä lisäksi vaimennus mukautuu haluttaessa käyttäjän korvan muotoon.
Parannuksia on tehty myös puhelujen äänenlaatuun paremmalla Clear Voice 2.0 -algoritmilla, joka perustuu nyt huomattavasti laajempaan, jopa 20 miljoonan ääninäytteen opetusmateriaaliin. Kummassakin Ear (2) -kuulokkeessa on kolme mikrofonia.
Akunkesto Nothing Ear (2) -kuulokkeissa on säilynyt pienin muutoksin karkeasti samalla tasolla Ear (1) -kuulokkeisiin verrattuna. Aktiivisen melunvaimennuksen kanssa akunkesto kuulokkeissa yltää yhä noin 4 tuntiin. Ilman melunvaimennusta akunkesto on pidentynyt noin 6,3 tuntiin verrattuna 6,2 tuntiin Ear (1) -kuulokkeissa. Yhdessä latauskotelon kanssa Nothing Ear (2) -kuulokkeiden akunkesto yltää nyt 22,5 tuntiin aktiivisen melunvaimennuksen kanssa ja 36 tuntiin ilman sitä, kun Nothing Ear (1):n osalta vastaavat lukemat olivat 24 ja 34 tuntia.
10 minuutin latauskotelon pikalatauksen kerrotaan nyt antavan jopa kahdeksan tuntia lisää kuunteluaikaa.
Puheajan osalta melunvaimennuksen kanssa akunkesto yltää 3 tuntiin kuulokkeissa ja 17,5 tuntiin latauskotelon kanssa, tai ilman melunvaimennusta 3,5 tuntiin ja 20,5 tuntiin.
Nothing Ear (2) -kuulokkeissa on 33 milliampeeritunnin ja latauskotelossa 485 milliampeeritunnin akku.
USB-C-liitännän kautta tapahtuvan langallisen latauksen lisäksi latauskotelo tukee yhä langatonta latausta 2,5 watin teholla (Qi).
Nothing Ear (2) -kuulokkeiden toiminnoissa mitä tulee esimerkiksi äänentoiston hallintaan ja äänenvoimakkuuden säätämiseen on siirrytty painalluksiin aiemmista hipaisukosketuksista, minkä pitäisi parantaa toimintojen tarkkuutta ja vähentää virhekosketuksia.
Kestävyydeltään kuulokkeet ovat nyt IP54-luokitellut, eli nyt myös osin pölynkestävät vesiroiskeiden ohella, verrattuna Nothing Ear (1):n IPX4-luokitukseen. Latauskotelo on IP55-luokiteltu.
Android- ja iPhone-puhelimissa Nothing Ear (2) -kuulokkeiden hallinta tapahtuu Nothing X -sovelluksella. Nothingin omassa Phone (1) -älypuhelimessa toiminnot on myös integroitu osin suoraan puhelimen asetuksiin erillisen laajemman sovelluksen ohella. Edellä mainittujen toimintojen ohella sovelluksesta löytyy myös valinta kadonneiden kuulokkeiden löytämiseksi aktivoimalla niistä merkkiääni.
Nothing Ear (2) -kuulokkeet tukevat pikaparitusta sekä Android-laitteissa (Google Fast Pair) että Windows-tietokoneissa (Microsoft Swift Pair).
Kuulokkeissa on myös erillinen matalan viiveen tila esimerkiksi pelaamiseen.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »