Oulun yliopisto on avannut kaksi uutta järjestelmäpiiriteknologioiden professuuria yhdessä kolmen Oulussakin toimivan tieto- ja viestintäteknologia-alan yrityksen tuella.
Viisivuotiset professuurit on suunnattu järjestelmäpiirien (System on Chip) suunnittelun tutkimiseen ja kehittämiseen. Professorit ovat jo aloittaneet tehtävissään. Lauri Koskinen on palkattu Piirit ja järjestelmät -tutkimusyksikköön (CAS, Circuits and Systems) ja Zaheer Khan langattoman tietoliikenteen keskukseen (Centre for Wireless Communications).
Järjestelmäpiiriteknologiaan liittyvän uusien professorien johtaman tutkimuksen tarvetta Oulussa kuvaillaan valtavaksi.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”Oulun ICT-ekosysteemi on ollut maailman johtavia langattoman teknologian luomisessa 3G-, 4G- ja 5G-verkkoihin.Nyt olemme edelläkävijä 6G:ssä, joka muuttaa maailmaa jälleen luultavasti jopa enemmän kuin aiemmat matkapuhelinsukupolvet ovat tehneet.Siru- ja piiriteknologian järjestelmät mahdollistavat 5G:n laajaan käyttöön nyt ja tekevät saman myös 6G:ssä 2030-luvulla”, sanoo professori Markku Juntti Oulun yliopiston langattoman tietoliikenteen keskuksesta.
Uudet professuurit on perustettu Nokian, Nordic Semiconductorin, MediaTekin ja Oulun kaupungin tuella.
Suomi, mukaan lukien Oulun yliopisto, kulkee mukana 6G-tutkimuksen ja -kehityksen kärjessä. Ensimmäisiä 6G-verkkoja maailmassa odotetaan käyttöön 2020-luvun loppupuolella.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
6G:n odotetaan jälleen moninkertaistavan tiedonsiirtonopeudet 5G:hen verrattuna ja leikkaavan viiveen murto-osaan aiemmasta.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »