Primate Labsin kehittämä Geekbench on yksi suosituimpia testisovelluksia älypuhelinten, tablettilaitteiden ja tietokoneiden suorituskyvyn mittaamiseen.
Nyt Geekbenchistä on julkaistu uusi 6-versio, joka on ensimmäinen merkittävä sovelluksen versiopäivitys sitten vuonna 2019 julkaistun Geekbench 5:n.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Geekbench 6 on saatavilla tuttuun tapaan monille eri alustoille – niin Androidille ja iOS:lle kuin myös Windowsille, macOS:lle sekä Linuxille. Sovelluksen lataamiseen linkit löytyvät Geekbenchin verkkosivuilta.
Geekbench 6:n uudistukset kokonaisuutena keskittyvät tekemään suorituskykytestisovelluksesta jälleen sopivamman modernien laitteistojen, järjestelmäpiirien ja suoritinten suorituskyvyn mittaamiseen.
Geekbench 6:ssa on päivitetty testejä ajan tasalle niin, että ne vastaavat paremmin nykypäivän tavanomaisia käyttötapoja. Esimerkiksi testeissä käytettyjen kuvien tarkkuutta ja karttojen kokoa on kasvatettu, ja PDF- ja HTML5-testeissä käyttössä ovat monimutkaisemmat, entistä suuremmat dokumentit.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi mukaan on lisätty uusia testejä, jotka muun muassa mittaavat suorituskykyä esimerkiksi videopuhelujen taustan sumentamisen, kuvasuodinten käytön ja ylimääräisten objektien kuvasta poistamisen osalta sekä mitä tulee kohteiden tunnistamiseen kuvista käyttäen koneoppimismalleja. Mukana on myös uusia testejä eri skriptikielien prosessoinnin ja käännösten tehokkuuden mittaamiseen.
Geekbench 6:ssa on myös uudistettu monen ytimen suorituskykytestien toimintaa tavoitteena mitata paremmin sitä, miten suoritinytimet todella toimivat yhdessä, kun aiemmin testissä kullekin ytimelle annettiin oma tehtävänsä. Tämän pitäisi antaa parempi kuva todellisesta suorituskyvystä esimerkiksi laitteissa, joiden piireissä on käytössä erilaisia suoritinytimiä.
Lisäksi Geekbench 6 tukee nyt Vulkan-grafiikkarajapintaa.
Koneoppimiseen liittyvien testien osalta Geekbench 6:aa on päivitetty uusilla testikehikoilla ja abstraktiokerroksilla, joiden myötä tältä osin tulosten pitäisi olla entistä paremmin vertailukelpoisia erilaisten laitteiden ja eri alustojen välillä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Edellä kuvailtujen merkittävämpien uudistusten ohella Geekbench 6:ssa on toki myös kevyesti uudistettu käyttöliittymää ilmeeltään modernimmaksi. Esimerkiksi Android-versiossa käyttöliittymä noudattaa nyt Googlen Material You -muotokieltä.
Huomionarvoista on myös, että uudistetut testit kestävät aiempaa kauemmin suorittaa.
Yksityiseen, ei-kaupalliseen käyttöön Geekbench 6 on ilmainen, mutta tarjolla on myös tiettyjä lisätoimintoja tarjoava maksullinen Pro-versio ammattilaiskäyttöön. Yksi Pro-version eduista on, etteivät tulokset sillä suoritetuista testeistä siirry verkosta löytyvään Geekbenchin tietokantaan, joten sillä voidaan testata kehitteillä olevia tuotteita ilman niiden tietojen paljastamista.
”Geekbench on ollut ja tulee jatkossakin olemaan tärkeä testi, jota tiimimme ovat käyttäneet Snapdragon-alustojemme arkkitehtonisessa suunnittelussa ja toteutuksessa”, kommentoitiin Qualcommilta uutta julkaisua.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
”MediaTek käyttää laajasti Geekbenchiä sen helpon saatavuuden ja eri alustojen tulosten reilun vertailun vuoksi. Tutkimus- ja kehitystyössä voidaan käyttää vähemmän vaivaa ohjelmistoerojen tarkistamisessa eri prosessoriarkkitehtuureissa ja kiinnittää enemmän huomiota todellisten laitteiston pullonkaulojen tunnistamiseen. Geekbench 6 vähentää järjestelmäpalvelujen vaikutusta. Tämä auttaa meitä ja asiakkaitamme paremmin analysoimaan suorituskyvyn eroja kilpailijoihin verrattuna”, todettiin puolestaan MediaTekiltä.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »