Applen suunnittelema laajeneminen eri maksamisen ja rahoitusalan palveluissa on viivästynyt monilta osin aiotusta aikataulusta.
Bloombergin Apple-reportteri Mark Gurman on tuoreimmassa Power On -uutiskirjeessään käynyt läpi, kuinka Applen jo julkistamat tai siltä raporttien perusteella odotetut uudet finanssipalvelut ovat viivästyneet.
Laajentumista finanssipalveluissa pidetään yhtenä Applen suurimmista kasvumahdollisuuksista, mutta toistaiseksi se ei ole edennyt tällä saralla odotusten mukaisesti erinäisistä haasteita johtuen. Gurmanin mukaan Applen hankkeet palvelujensa laajentamiseksi ovat kärsineet sekä kehityksellisistä että teknisistä haasteista.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Viime vuonna Apple julkisti kaksi aluksi vain Yhdysvaltojen markkinoille suunnattua palvelua, jotka myöhästyivät ilmoitetuista aikatauluistaan ja joiden julkaisua odotetaan yhä edelleen.
Apple Pay Later -palvelun, joka laajentaa tuttua Apple Pay -maksupalvelua idealtaan esimerkiksi Klarnaa muistuttavalla ”osta nyt, maksa myöhemmin” -tyyppisellä rahoitusvaihtoehdolla, on tarkoitus mahdollistaa maksun jakaminen neljään yhtä suureen osaan kuuden viikon aikana maksettavaksi ilman korkokulua.
Jo kesäkuussa 2022 WWDC-tapahtumassa esitellyn Apple Pay Laterin julkaisun piti tapahtua syyskuussa. Helmikuussa 2023 palvelun julkaisua odotetaan kuitenkin yhä.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Lisäksi lokakuussa julkistettu Apple Card -säästötili, joka laajentaa Yhdysvalloissa Applen jo pidempään yhdessä Goldman Sachsin kanssa tarjoamaa Apple Card -luottokorttia, on myöhästynyt aikataulustaan. Lokakuussa pian tulevaksi kerrottu ominaisuus tulee tarjoamaan Apple Card -luottokortin käyttäjille uuden säästötilin, johon tallettuvat luottokortin käytöstä rahaa palauttavat, päivittäin maksettavat Daily Cash -edut ja johon voi tehdä lisätalletuksia.
Gurmanin mukaan Apple kehittää uusien finanssipalvelujensa perustaksi uutta teknologia-alustaa. Project Breakout -nimellä kulkevassa, aiemmin raportoidussa hankkeessa Apple kehittää monipuolisesti omaa teknologiaansa muun muassa korkojen laskemiseen, etuihin, luottotietojen tarkistamiseen, luottojen hyväksymiseen sekä transaktiohistorioihin, joihin Apple tällä hetkellä palveluissaan hyödyntää vielä ulkopuolisia kumppaneita. Hankkeen kerrotaan olevan kunnianhimoinen, mikä on osaltaan johtanut viivästyksiin.
Apple Pay Later -maksuaikapalvelun julkaisun lähestymisestä on saatu kuitenkin viime aikoina osviittaa. Useita viikkoja sitten Apple avasi jo mahdollisuuden yhtiötason toimintojensa työntekijöille aloittaa palvelun testaamisen. Lisäksi aiemmin helmikuussa Apple laajensi testimahdollisuutta myös Apple Store -kauppojensa henkilöstön, eli jopa kymmenientuhansien ihmisten, saataville.
Aiemmin vuonna 2019 Apple toi Apple Card -luottokorttinsa kauppojensa henkilöstön testattavaksi noin kuukautta ennen sen varsinaista julkaisua ja laajaa saatavuutta Yhdysvalloissa. Vastaava aikataulu voi ennakoida nyt Apple Pay Laterin julkaisua maalis-huhtikuussa. Ainakaan toistaiseksi Apple Pay Later -testi työntekijöille ei ole avoinna muutamissa Yhdysvaltojen osavaltioissa.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Apple Card -säästötilin osalta viime kuukaudet eivät ole tuoneet uutta tietoa Applelta tai kumppanina toimivalta Goldman Sachsilta. Viime syksyn julkistuksen jälkeen Apple lisäsi nopeasti tarvittavan koodin ohjelmistoonsa iOS 16.1 -käyttöjärjestelmäversiossa ja Goldman Sachs julkisti ehdot joulukuussa, mutta sittemmin on ollut hiljaista.
Jo esiteltyjen Apple Pay Laterin ja Apple Card -säästötilin lisäksi Apple kehittää myös kahta muutta uutta rahoituspalvelua, jotka ovat myös raportoidusti viivästyneet aiemmin suunnitellusta.
Uuden tavan hankkia iPhone ja muut Apple-laitteet kuukausimaksullisena tilauksena – käytännössä ne ostamisen sijaan vuokraamalla – piti tulla saataville jo 2022 tai 2023, ja Apple jatkoi sen kehitystä iPhone 14 -puhelinten rinnalla viime vuonna, muttei lopulta julkaissut uutta palvelua. Uusi vaihtoehto hankkia laitteita on kuitenkin edelleen työn alla, ja nähtäväksi jää, jos ja milloin Apple sen julkaisee.
Lisäksi Apple Pay Later -palvelua on tekeillä laajentamaan Apple Pay Monthly Installments, joka mahdollistaisi suurempien ostosummien jakamisen pidemmälle aikavälille, koron kera.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
On myös hyvä huomata, että Applen askeleet finanssipalveluissa ovat toistaiseksi vahvasti keskittyneet sen Yhdysvaltojen kotimarkkinoille.
Esimerkiksi Apple Card -luottokortti on vasta saatavilla vain Yhdysvalloissa, jossa se tuli saataville jo keväällä 2019, eli nelisen vuotta sitten.
Kansainvälisesti Applen ainoa merkittävä finanssipalvelu on yhä Apple Pay -maksupalvelu, joka on saatavilla erittäin laajasti monissa eri maissa.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »