Google on esitellyt Bardin, haastajan ilmiöksi nousseelle ChatGPT:lle. Tekoälymalli saapuu myös Google-hakuun.
Bard on Googlen oma kieltä tuottava tekoälymalli, jolta voi kysyä mitä tahansa. Bardille voi kirjoittaa haluamansa kysymyksen, johon malli sitten vastaa parhaansa mukaan kokonaisin virkkein Internetistä tietoa ammentaen.
Googlen tiedotteen mukaan Bard tuottaa ”korkealuokkaisia vastauksia”, mutta samaan aikaan yhtiö varoittaa, että se saattaa tuottaa myös epätarkkaa tai sopimatonta sisältöä, mikä toki on odotettuakin.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Bards perustuu niin kutsuttuun LaMDA-malliin (Language Model for Dialogue Applications), joka suomeksi tarkoittaa jotakuinkin keskusteluohjelmille suunnattua kielimallia. Siltä voi kysyä vaikkapa hyviä tapoja selittää James Webb -teleskoopin löydöksiä pikkulapselle tai tiedustella maailman arvostetuimmista jalkapalloilijoista, Google esittelee.
Bard on määrä julkaista kaikille lähiviikkoina rajoitetun testijakson jälkeen.
LaMDA on tulevaisuudessa tulossa myös Google-hakuun. Ennen pitkää Google tuottaa itse yhtenäisiä tekstejä vastauksiksi käyttäjien kysymyksiin, jotta tietoa ei enää tarvitsisi metsästää eri sivustoilta. Hakuun on tulossa myös muita tekoälyyn perustuvia parannuksia esimerkiksi kuvien ja musiikin etsintään.
MAINOS (ARTIKKELI JATKUU ALLA)
Bard on suora haastaja viime kuukausina puhuttaneelle ChatGPT:lle, johon Microsoft on sijoittanut miljardeja ja valmistellut sen integroimista Bing-hakukoneeseensa. Google itse puolestaan teki hetki sitten sijoituksen toiseen keskustelubotiin, Claudeen.
Myös ihmiset ovat selvästi kiinnostuneita – ChatGPT saavutti 100 miljoonan käyttäjän rajan ennätysajassa.
Kilpa tekstejä tuottavien tekoälyjen kategoriassa on tänä vuonna leimahtanut liekkeihin aivan uudella tavalla. Sekä Google että Microsoft ovat tiiviisti pelissä mukana.
Mainos: Noin 1 600 000 tuotteen hintavertailu ja hintaseuranta - katso Hinta.fistä mistä saat halvimmalla
Salasana hukassa?
Etkö ole vielä rekisteröitynyt? Rekisteröidy tästä »